Bestaat de verloren wereld echt en is er een onderaardse wereld waar nog dinosaurussen leven?


Publicatie datum:

In de film “The lost world” naar een verhaal van Arthur Conan Doyle daalt een groep mensen af in een grot en komen ze terecht in een onderaardse wereld waar allerlei prehistorische dieren leven. In de film speelt het verhaal zich natuurlijk af in een studio met allemaal speciale effecten. Zou de verloren wereld echter ook echt bestaan?

Gesponsorde koppelingen

Expeditie naar de verloren wereld

Arthur Conan Doyle:
Arthur Conan Doyle is vooral bekend geworden door zijn wereldberoemde creatie Sherlock Holmes. De broer van Sherlock Holmes is nooit direct bekend geworden maar zijn naam Mycroft doet heel veel mensen meteen denken aan een andere wereldberoemde naam namelijk Microsoft. Natuurlijk is de naam Microsoft niet afgeleid van de naam Mycroft maar berust dit op zuiver toeval. De naam Mycroft heeft wel een computer recycling stichting geïnspireerd,  deze stichting opereert heden ten dage onder de naam Stichting Mycroft en is te vinden op de website www.mycroft.nl

Vitina MarcusJill St. John

The Lost World:
Na het succes van Sherlock Holmes heeft Arthur Conan Doyle nog een aantal boeken geschreven waarvan “The lost world” het bekenste werk is. Het boek “The lost world” is meerder malen verfilmd maar de in 1960 door 20th Century Fox uitgebrachte versie is het bekendst. Dit kwam waarschijnlijk door het meespelen van de bloedmooie vrouwen Vitina Marcus en Jill St. John waarbij Vitina Marcus de donkerharige inheemse schone speelt en Jill St. John de rondborstige blonde Jennifer Holmes. (in een latere versie werden deze twee rollen gespeeld door de nog sexyer geklede vrouwen Rachel Blakely en Jennifer O’Dell waarbij Rachel Blakely de donkerharige inheemse schone speelt en  Jennifer O’Dell de rondborstige blonde Jennifer Holmes van wie de borsten in deze versie bijna uit haar zeemleren topje vallen.)

Rachel Blakely en Jennifer O’Dell

Bestaat de verloren wereld echt?
In het verhaal beweert Lord John Roxton dat hij bij een ondergrondse expiditie levende dinosaurussen is tegen gekomen. Net als Professor Summerlee in het verhaal van Arthur Conan Doyle wilde ik het bewijs hiervoor zien voordat ik het geloofde. Helaas is Lord John Roxton al enige jaren geleden overleden dus ging op zoek naar zijn dochter Moragan Roxton. Ik ging daarvoor naar Londen en na enige dagen navragen en zoeken van ik haar. Ik vertelde haar dat ik gefascineerd was door het verhaal van haar vader en dat ik op zoek wou gaan naar de verloren wereld. Ze had helaas geen tijd maar zei dat haar dochter en haar zoon dit ook al enige tijd heel graag wilde. We liepen samen richting de school van haar dochter en we kwamen haar twee straten verder al tegen.

Moragan Roxton

Ik stelde me voor en vertelde dat ik op zoek wilde gaan naar de verloren wereld. Ze was direct heel enthousiast en we spraken af dat we over twee weken als haar zomervakantie begon zouden vertrekken. Ik mocht niet weten waar de reis naar toe zou gaan en zij zou dus alles voor de reis plannen en boeken. De volgende dag belde ze om door te geven wat de hele expeditie ging kosten en ze gaf me de bankrekening van haar moeder waar ik de € 20.000,- op kon storten. Na een paar weken belde ik haar op om te horen wanneer we zouden vertrekken. Ze vroeg me om mijn adres te e-mailen dan zou ze e.e.a. doormailen. Ik mailde mijn adresgegevens door maar hoorde vervolgens nog niets. Toen ik vervolgens nog niets hoorde probeerde ik haar weer te bereiken maar tevergeefs. Net toen ik na een paar weken dacht dat ik nooit meer iets van haar of mijn geld zou terugzien kreeg ik een e-mail van haar. Ze stuurde me een foto waarop zij en haar broer allebei met een echte dinosaurus aan de hand liepen.

Real dinosaurs

Onder de foto stond; “bedankt dat u onze droom uit hebt laten komen!”

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie natuur

Noordpoolijs smelt

Uiteenzetting over het onderwerp Noordpoolijs smelt.

Het leven verandert de aarde volgens de Gaia theorie of Gaia-hypothese.

Volgens de Gaia theorie Creëert het leven op aarde zijn eigen ideale levensomstandigheden.

De rode zonnehoed (deel 2)

De prairie Indianen van Noord-Amerika noemde het kruid slangenbeet en gebruikte het vooral om infecties te bestrijden en bij beten van slagen. Ze kneusden de plant tussen stenen en legden het op wonden.

De goedkoopste natuurlijke bladluis bestrijding.

Bladluizen kunnen een ware plaag zijn in je tuin, hoe kun je ze op een natuurlijke manier bestrijden.

Yeti een Legende

Yeti een Legende

Kinderen en de natuur ;waar gaat het naartoe!?

kinderen en natuur

Narcissen planten, Narcissen kweken, goedkope Narcissen

In dit artikel vind je uitgebreide informatie over Narcissen kopen, planten en kweken.

Enzymen

Enzymen, uitleg over de werking.

UV-straling

Verschillende typen uv-straling

De bermudadriehoek, natuurverschijnsel of meer?

Wat is er nu precies aan de hand met alle ophef rondom de Bermudadriehoek.

De mooiste visstekken van Nederland volgens Gerard van der Horst

Artikel over mooie visstekken van Nederland volgens Gerard van der Horst

Gras is overal - of toch niet?

De hoeveelheid zeegras in Nederland is de sinds de jaren dertig sterk afgenomen. Met behulp van verschillende maatregelen wordt er gestreeft naar herstel.

Goedkope botanische tulpen.

Uitgebreide informatie over Tulpen kopen, planten en kweken van botanische tulpen.

De berenklauw

De gevaren van de berenklauw (plant)

Wat is een biosfeer en hoe maak je er een?

Een uitleg wat een biosfeer is en wat je nodig hebt om er een te maken.

Blue Energy

Wat is blauwe energie?

Groei van een plant

Groei van een plant simpel uitgelegd.

Het voordeel van bloemen in huis

Een huis zonder bloemen of planten is je haast niet voor te stellen. Maak het gezellig, haal bloemen in huis!

De rode zonnehoed (deel 1)

De plant bevat pijnstillende, infectiewerende en bloedzuiverende stoffen, doodt bacteriën en schimmels en verhoogt de algemene weerstand. Vandaar dat de plant nu veel wordt gebruikt.

Het einde van het universum?

Een informatieve tekst met een korte uitleg van de theorieen over het einde van het universum.

Vulkanen spreekbeurt, Vulkanen werkstuk

Alles over Vulkanen, het ontstaan, de vorm en de indeling per soort.

Gevolgen van de opwarming van de aarde

Gevolgen van de opwarming

Actiepotentiaal in zenuwcellen

Uitleg hoe een zintuigcel een zenuwcel activeert.

De Historie van de Fruitteelt

De fruitteelt door de eeuwen heen

Minder dan vierentwintig uur per dag

In maart 2011 was er een beving in Japan die tot veel slachtoffers en schade heeft geleid. Deze tekst beschrijft het achterliggende mechanisme en het effect van de beving op de as van onze aarde.