Yeti een Legende


Publicatie datum:

Yeti een Legende

Gesponsorde koppelingen

Yeti

Yeti word ook wel 'Verschrikkelijke Sneeuwman' genoemd. Yeti is een aapachtig wezen, groter dan een gemiddeld mens en ook wel Meh-Teh genaamd. Verhalen van de eerste Yeti ooit gerapporteerd ontpopt zich als een facet van de Westerse Populaire Cultuur in de 19e Eeuw. De Wetenschappelijke gemeenschap is over het algemeen beschouwd als de Yeti een Legende, gezien het gebrek aan overtuigend bewijs.

                                               

De benaming 'Verschrikkelijke Sneeuwman' werd bedacht in 1921, in hetzelfde jaar dat Luitenant Kolonel Charles Howard-Bury in 1921 de Britse Mount Everest Expeditie leidde.

                                          De 1921 British Mount Everest reconnaissance expeditie geleid door Lieutenant-Colonel Charles Howard-Bury     

Boek verslag van het oversteken van Lhakpa La bij 21.000 ft (6.400 m) 

Zijn rapportage noemde hij Mount Everest de Reconnaissance, 1921. In het boek Howard-Bury bevat een verslag van het oversteken van de Lhakpa La bij 21.000 ft (6.400 m), waar hij voetafdrukken vond, waarbij hij geloofde dat deze "waarschijnlijk werden veroorzaakt door een grote 'Loping' Grijze Wolf, die in de zachte sneeuw dubbele sporen heeft gevormd eerder dan als die van een Man op Blote Voeten" hij voegt eraan toe dat zijn Sherpa Gidsen "meteen vrijwillig melden dat de tracks (sporen) die van 'The Wild Man' (de Wilde Man) moeten zijn, waaraan zij de naam MetOH-kangmi gaven. met OH wordt deze vertaald als Man-Beer en Kang-mi vertaald al SnowMan.

 

1925 N.A. Tombazi een fotograaf en lid van de Royal Geographical Society, schrijft dat hij een wezen op ongeveer 15.000 ft (4.600 m) zag in de buurt van Zemu Glacier, Tibet. Tambzi schrijft later dat hij het schepsel van ongeveer 200 tot 300 yd (180 tot 270 m) voor ongeveer een minuut heeft waargenomen. Ongetwijfeld was de wezen (dit in grove lijnen beschreven) precies in verhouding als een Mens, rechtop lopend en af en toe stoppend om een Rododendron Struik op zij te duwen. Ongeveer twee uur na deze gebeurtenis daalde Tombazi en zijn Metgezellen de berg af en vonden Prints van het Schepsel, maar slechts zes tot zeven duim lang bij vier duim breed.

Pangboche Hand en Yeti Schedel 

In 1959 heeft Acteur James Stewart (dit volgens zeggen) de Pangboche Hand gesmokkeld, deze verborgen in zijn bagage toen hij van India naar London vloog.

 

In 1970 beweerde de Britse Bergbeklimmer Don Whillans getuige te zijn geweest van een Wezen tijdens het schalen van Annapurna. Volgens Whillans, terwijl hij Scouting aan het doen was voor het zoeken naar een Camping, hoorde hij een aantal vreemde kreten die zijn Sherpa Gids toeschreef aan de opproep van een groep Yeti's. Die nacht zag hij een donkere vorm bewegen in de buurt van zijn kamp. De volgende dag zag hij een paar Mensachtige Voetafdrukken in de sneeuw en die avond keek hij met zijn verrekijker naar een Tweevoetige Aapachtig Wezen gedurende 20 minuten, blijkbaar was deze op zoek naar voedsel niet ver van zijn kamp vandaan.

 

De in 1983 Barun Valley Ontdekkingen duurde drie jaar mét onderzoek op de Tree Bear, waarschijnlijk is de onderzoeker Taylor, Fleming, John Craighead en Tirtha Sherestha. Uit dat onderzoek werd de colclusie getrokken, dat de Asiatic Black Bear, wanneer deze ongeveer drie jaar oud word, veel tijd besteed in bomen om aanvallen door grotere mannelijke beren te voorkomen. Gedurende deze Tree Periode, deze kan twee jaar duren, trainen de jonge beren hun binnen klauw naar buiten toe om zo een betere grip te kunnen verkrijgen. De afdruk in sneeuw van een achterpoot komt over de voorpoot dat lijkt een Hallux, vooral wanneer de beer iets omhoog gaat zodat de achterpoten een poot afdruk achterlaten, dit maakt een Hominoid Schijn Afdruk naar achteren en in alle gevallen een achijnbare Menselijke Voet Afdruk. Deze Yeti Ontdekking zijn beschreven in de National Geographic Magazine met Bill Garret als schrijver. Een On-Site onderzoek veegt een groot deel van de 'Rook en Spiegels' weg en geeft ons een wat meer geloofwaardiger Yeti.

 

De Yeti is regelmatig afgebeeld in Films, Literatuur, Muziek en Videogames en spreekt tot velen in hun verbeelding.

Walt Disney World heeft een Attractie betreffende de Expeditie Everest, het thema is rond de Legende van de Yeti en beschikt over een 25 ft (7,6 m) lange audio animatronic Yeti, die verschijnt tijdens de rit.

te bekijken op  Https://www.youtube.com/watch?v=KgNAbq1nmYc 

 

De Yeti zijn monsters in de langlopende Britse Science Fiction TV-Serie Doctor Who. Deze verscheen voor het eerst in de 1967 serie De Verschrikkelijke Sneewman (The Abominable Snowmen), waar ze de Tweede Arts en zijn Metgezellen Jamie en Victoria ontmoeten. Ze keerden terug in de 1968 Televisie Serie The Web of Fear (Het Web van Angst). 

te bekijken op  Https//www.youtube.com/watch?v=ic99kxzoeU 

 

In de Video Game Mr. Nutz gaat de Titel Karakter door een serie van levels, voordat het een meeting heeft met de nemesis de Yeti Mr. Blizzard.

te bekijken op Https:/?www.youtube.com/watch?v=1rWtpxei5Y8 


Foobie gebruiker PattyEagle

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 41
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie natuur

Dinoflagellaat: een giftige alg

De dinoflagellaat, een giftige alg opgemerkt in Nederland. Wat is een dinoflagellaat, waar komt het voor en waarom zijn ze giftig?

Tijdreizen is mogelijk

Door veel mensen wordt tijdreizen onmogelijk geacht. In dit artikel wordt het tegendeel bewezen.

De Amazone

Informatie over de rivier de Amazone en het Amazonegebied

Benodigde factoren bij het kiemen

De belangrijkste factoren die nodig zijn bij het kiemen van zaden.

Wat zijn homofielen, homoseksuelen, homo’s en lesbiennes?

Wat is homofilie en is homofilie en homoseksualiteit in de natuur gewoon?

Gras is overal - of toch niet?

De hoeveelheid zeegras in Nederland is de sinds de jaren dertig sterk afgenomen. Met behulp van verschillende maatregelen wordt er gestreeft naar herstel.

De rode zonnehoed (deel 1)

De plant bevat pijnstillende, infectiewerende en bloedzuiverende stoffen, doodt bacteriën en schimmels en verhoogt de algemene weerstand. Vandaar dat de plant nu veel wordt gebruikt.

De goedkoopste natuurlijke bladluis bestrijding.

Bladluizen kunnen een ware plaag zijn in je tuin, hoe kun je ze op een natuurlijke manier bestrijden.

Alles over fossielen

Alles over fossielen: definitie, ontstaan, weetjes, etc.

Duurzame Ontwikkeling

over duurzame ontwikkeling

Het leven verandert de aarde volgens de Gaia theorie of Gaia-hypothese.

Volgens de Gaia theorie Creëert het leven op aarde zijn eigen ideale levensomstandigheden.

Ozonlaag

De wereldwijde bezorgdheid over onze ozonlaag

De zilvermeeuw.

Het leven van de zilvermeeuw.

Milieuproblemen door de scheepvaart

Milieuproblemen die veroorzaakt worden door de scheepvaart

Het cultuurlandschap

Hoe ziet een cultuurlandschap eruit?

Processierups

De eikenprocessierups zorgt op steeds meer plaatsen voor steeds meer overlast. Hoe herken je de rups, een nest en de symptomen?

Belangrijke cycli

Beschrijving van vier cycli

Actiepotentiaal in zenuwcellen

Uitleg hoe een zintuigcel een zenuwcel activeert.

Wateropname en transport in planten.

Uitleg wateropname en transport van water in planten.

Olieramp Mexicaanse Golf grootste ooit!

Olievlek grotere bedreiging voor milieu dan gedacht!

De wilde eend in Nederland.

Het leven van de wilde eend in Nederland.

Tips voor een mooie tuin!

Ben je op zoek naar tips om je tuin mooi aan te leggen? Lees hier alles over planten, bloemen en de aanleg van je tuin!

Narcissen planten, Narcissen kweken, goedkope Narcissen

In dit artikel vind je uitgebreide informatie over Narcissen kopen, planten en kweken.

Bestaan zeemeerminnen echt?

Zij heeft al menig mannenhart op hol gebracht, haar schoonheid is legendarisch, de zeemeermin.

Boerenzwaluw

Het leven van en over de boerenzwaluw; een prachtig dier.