Tafeltjes Oefenen


Publicatie datum:

Een stukje waarin we laten zien hoe je spelenderwijs de tafels kunt leren.

Gesponsorde koppelingen

Als jouw kind nog maar net van de peuterspeelzaal af is, begint het echte leren. Op de basisschool wordt, zoals de naam al zegt, de basis gelegd voor het leren van taal en rekenen. In eerste instantie op spelenderwijs met bijvoorbeeld gekleurde blokken met cijfers of letters erop, maar je kind komt al gauw thuis met boekjes met daarin oefeningen en opgaven.

Op het moment dat in de klas het moment van leren van de tafels zich aandient, is je kind al in groep 4 aanbelandt. Geheel in de traditie van “wat vliegt de tijd” is deze mijlpaal aangebroken voor je er erg in hebt. Mocht je dan heimwee krijgen naar de peuterspeelzaal, dan is er hoop.

Je kunt namelijk op baby tafels samen met je kleuter een spel spelen dat zich afspeelt op een peuterspeelzaal. In dit spel kun je als het ware je eigen baby ontwerpen die vervolgens samen met jou en je kind tafels gaat oefenen. Je kunt de kleuren van de huid, haren en het shirt van je baby kiezen en je bepaalt zelf hoe het looprek van de baby eruit ziet. Een tractor of toch liever een vliegtuig? Het kan allemaal.

Uiteraard is ook het niveau van de sommen zelf aan te geven. Je kunt zelf aangeven welke tafels, van één tot en met twaalf, je wilt oefenen. Of je kiest voor een leeftijdscategorie waarbinnen de website zelf de sommen genereerd. Vervolgens neemt jullie baby het op tegen drie anderen en is het zaak dat jullie binnen een minuut het snelst, de juiste antwoorden geven.

Mocht dit bewuste spel toch nog te moeilijk blijken dan zijn er nog veel meer spellen beschikbaar op tafels oefenen. Voor de allerkleinsten zijn er nog de rekenrups, de slapende koala op zijn mama’s rug of de ijsjesverkoper. Veel plezier gewenst bij het samen spelend leren of lerend spelen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 5
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

Theateroefeningen. 2: Basisimprovisatie

Theateroefeningen. 2: Basisimprovisatie

Collectivisme versus individualisme

De verschillen tussen collectivistische en individualistische culturen worden besproken. De nadruk wordt in dit artikel gelegd op de verschillen in ideeën over onderwijs.

Roosevelt Academy in Middelburg

Roosevelt Academy, een Liberal Arts & Sciences college in Middelburg

Als je ADHD hebt

In het onderwijs krijg je met veel verschillende kinderen te maken. Maar hoe ga je dan om met kinderen die een stoornis als ADHD, PDD-NOS, ADD, NLD, autisme hebben

Tolerantie in de Gouden Eeuw

Tolerantie in de Gouden Eeuw, kunst en wetenschap

Kindertekeningen

Ontwikkeling van de beeldende vermogens van het kind

Gelderse Musical Opleidingen

Gelderse Musical Opleidingen, DE musicalschool van Gelderland

Hoe je het beste kunt leren voor een tentamen of examen!

Dit artikel geeft een aantal tips over hoe je je het beste kunt voorbereiden op een tentamen of examen.

Mens en machine

Mens machine ontwikkeling menszijn

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Weet jij eigenlijk niet zo goed wat de studie SPH inhoud, maar lijkt het je toch een leuke studie? Lees dan gauw verder voor een samenvatting van de opleiding geschreven door een student.

Wiskundige weetjes over Gulden Snede

Altijd al eens willen weten wat die Gulden Snede is? En waarom wiskundigen zo enthousiast zijn over deze verhouding? Kom daar zelf achter en ontdek zelf de mooie en magische verhoudingen in ons dagelijks leven.

Basisontwikkeling: basiskenmerken

Basisontwikkeling: basiskenmerken

Debat en socratisch gesprek

In dit artikel wordt uitgelegd wat een debat en een socratisch gesprek inhoudt. Ook worden de verschillen en overeenkomsten uitgelegd.

Principe van Monty Hall

Is het mogelijk de kansen van een spelquiz in jouw voordeel te beslissen met heel simpele wiskundige methoden? Ja, dat is goed mogelijk! Lees hier hoe u de grootste kans maakt op het winnen van de hoofdprijs (Reis, BMW, Keuken, etc.)

Universiteitsbibliotheek Binnenstad Utrecht

Een kort artikel over de Universiteitsbibliotheek in de binnenstad van Utrecht.

Het effect van tekstwaardering op imago.

In het onderwijs en bedrijfsleven wordt veel tijd en geld besteed aan foutloos schrijven. Dit omdat wordt verwacht dat taalfouten een negatieve invloed hebben op het oordeel van de tekst en misschien zelfs op het imago van de schrijver.

10 minuten gesprekken

Informatie voor nieuwe ouders met kinderen die naar de basisschool gaan: Wat kun je van een 10 minuten gesprek verwachten?

Asperger in de klas

De stoornis van Asperger is een aan soortgelijke autisme contactstoornis, welke oppervlakkig gezien niet direct opvalt.

Voor- en vroegschoolse educatie

Wat is voor-en vroegschoolse educatie en hoe effectief is het?

Liberal Arts & Sciences

Wat in nou precies de opleiding Liberal Arts & Sciences.

De mediaan en de modus

In dit artikel worden de wiskundige mediaan en modus uitgelegd

SBO, iets voor u?

Wat het SBO u zoal te bieden heeft.

Spreekbeurt Adolf Hitler, werkstuk Adolf Hitler

Alles over de geboorte en de ontwikkeling van Adolf Hitler, de man die de tweede wereldoorlog begon.

Het Proces van Neurenberg

De gebeurtenissen tijdens Het Proces van Neurenberg beschreven.

PDD-NOS in de klas

PDD-NOS is de afkorting van Pervasive Developmental Disorder, Not Otherwise Specified. PDD-NOS is een sociale informatieverwerkingsstoornis.