De goedkoopste keuken ontwerp je zelf met deze gratis 3D ontwerpsoftware


Publicatie datum:

Op internet vind je allerlei kleurplaten op onderwerp gesorteerd. O.a. Disney, Pokemon, Cars, Dora, K3, Dieren, Bumba, Nijntje en nog veel meer!

Gesponsorde koppelingen

Iedereen die kleine kinderen heeft weet het. De meeste kleine kinderen zijn gek op het kleuren van kleurplaten. Ze vinden het van nature leuk om te doen zonder dat ze er ook maar enige notie van hebben dat het ook ontzettend belangrijk is voor hun ontwikkeling. Natuurlijk zullen ze als ze voor het eerst kleuren alleen maar lukraak her en der op de kleurplaat zitten krassen. De taak van de ouders of verzorgers en juffen en meesters op school of de crèche is om ze er spelenderwijs toe aan te zetten om binnen de lijntjes te gaan kleuren.

gratis kleurplaten

Waarom binnen de lijntjes:
Als ouders of verzorgers sta je er daarbij geen moment bij stil waarom je je kind aanleert om binnen de lijntjes te kleuren. De juffen en meesters op de school of de crèche van uw kind weten dit echter maar al te goed. Het is één van de dingen die ze geleerd hebben op de opleiding tot leraar basisonderwijs. (vroeger de Pedagogische Academie Basisonderwijs of te wel de PABO). Het kleuren binnen de lijntjes is namelijk één van de belangrijkste manieren om de fijne motoriek te ontwikkelen.

gratis kleurplaten

Fijne motoriek:
Met de motoriek wordt het vermogen tot bewegen bedoelt. De fijne motoriek heeft vooral betrekking op de motoriek van de vingers, pols en hand. De fijne motoriek kan bij een kind pas ontwikkeld worden als de grove motoriek voldoende uit ontwikkeld is. Zolang kleuters de grove motoriek niet beheersen, zullen ze niet toekomen aan het ontwikkelen van de fijne motoriek. Ook de links-rechtsdominantie wordt door de grove motoriek bepaald.  Onder de grove motoriek wordt het bewegen van het hele lichaam gerekend. Dit zijn dus de acties springen, gooien, vangen, evenwicht houden en hinkelen.

Netjes kleuren:
Uit bovenstaande blijkt dat het geen zin heeft om kinderen waarvan de grove motoriek nog niet uit ontwikkeld is te pressen om tussen de lijntjes te kleuren. Maar als je kind de acties springen, gooien, vangen, evenwicht houden en hinkelen eenmaal goed beheerst kun je dus beginnen met het aanleren van het kleuren tussen de lijntjes.

gratis kleurplaten

Kleurplaten:
Het is het beste om te beginnen met eenvoudige kleurplaten met grote vlakken en dikke lijnen. In principe kan je kind zowel met kleurpotlood, kinder wasco als viltstift beginnen. De speciale iets dikkere viltstiften geven echter op deze kleurplaten met grote vlakken en dikke lijnen het snelste een mooi resultaat wat stimulerend werkt voor je kind. Naarmate de fijne motoriek van je kind beter wordt zal het ook met wasco en kleurpotloden een goed resultaat bereiken. Naarmate de fijne motoriek van je kind beter wordt kun het ook steeds gedetailleerdere kleurplaten kleuren.

gratis kleurplaten

Zelf tekenen:
Als je kind het kleuren goed onder de knie heeft is het heel goed om het zelf zijn of haar kleurplaten te laten tekenen. Laat je kind eerst maar figuren overtrekken om ze vervolgens zelf af te kunnen maken. Hierbij leren de kleuters omgaan met het goed vasthouden van pen of potlood. Ook leren de kleuters ervaren hoe je een pen gericht over het papier kunt laten bewegen. Als je kind dit goed kan kun je het gericht laten tekenen, hierbij moet je denken aan het tekenen van een goede hand. In het begin zal de hand er uit als een hark. Maar naarmate de fijne motoriek verbetert zal het steeds meer op een hand gaan lijken. Laat je kind dus veel gericht tekenen. Het lijkt net of het alleen maar aan het tekenen is, maar het is heel goed voor de fijne motoriek die ze nodig hebben in groep 3 om te gaan leren schrijven.

Conclusie:
De gratis kleurplaten die je op heel veel verschillende websites kunt vinden zijn in feite heel belangrijke gratis leermiddelen voor de motorische, en dan met name de fijn motorische, ontwikkeling van je kind.

gratis kleurplaten

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

Met een -d of met een -t ?

De juiste schrijfwijze van een werkwoord

Het ontwerp en de uitvoer van experimenten in sociale wetenschappen

In dit artikel wordt uitgelegd welke soorten experimenten men kent en hoe deze worden uitgevoerd

Hoe komen wij aan onze achternaam?

Vanaf 1811 moeten Nederlanders een achternaam voeren

10 tips voor omgang met Pubers

Pubers kunnen zich impulsief gedragen en lijken weinig respect te hebben voor gezag, maar tegelijkertijd zijn pubers kwetsbaar en onzeker over de toekomst en over zichzelf. Hoe ga jij als leerkracht om met deze puber?

Beginner voor de klas (2)....de kennismaking.

In het tweede artikel van deze serie praat ik over de onzekerheden en twijfels die je aan het begin van het schooljaar kan ervaren. Natuurlijk krijg je ook weer tips hoe je de eerste kennismaking met de klas goed voor kan bereiden.

Veranderende sociaal-economische omstandigheden in het Romeinse Rijk - 2e/3e voor Christus ; Opkomst van populisme en Caesar

Rome, Romeinse Rijk, Caesar, Populisme, Republiek, Keizerrijk

Studiewijzer

Je leert het beste met een Studiewijzer.

MBO-HBO Games maken

Hier leest u de kern van de vakopleidingen voor games in Nederland

Velcro is een merknaam en geen vertaling van klittenband in het engels.

Velcro is een engelse term voor klittenband. Dit is een merknaam en geen echte vertaling. Wat is de engelse vertaling voor klittenband?

Het Proces van Neurenberg

De gebeurtenissen tijdens Het Proces van Neurenberg beschreven.

Romeinse Cijfers

wat zijn romeinse cijfers

Een passende studie kiezen

Wat te doen bij het kiezen van jouw studie

Als Hollander studeren in België

Een kort artikel over de voornaamste verschillen tussen studeren in Nederland en studeren in België

Roosevelt Academy in Middelburg

Roosevelt Academy, een Liberal Arts & Sciences college in Middelburg

De empirische cyclus bij wetenschappelijk onderzoek

Dit artikel geeft de stappen weer die men doorloopt wanneer men wetenschappelijk onderzoek doet. Deze stappen zijn weergegeven in een cyclische vorm

Gezakt! En nu?

Wat te doen als je gezakt bent gezakt

Autisme in de klas

Autisme is een stoornis waarbij er een beschadiging in de hersenen heeft plaatsgevonden.

Educatieve rekenspelletjes, zelf maken!

Gemotiveerde kinderen leren beter en effectiever. Rekenspelletjes maken het rekenen leuk en zorgen voor de juiste motivatie!

Profielkeuze na havo 3: Natuur en Gezondheid

Als je in klas 3 van het havo zit kom je voor een keuze te staan. De profielkeuze: Je moet uit 1 van de 4 profielen kiezen. Dit is weer een stapje verder ter voorbereiding op een mogelijke opleiding en later beroep.

Validiteit in wetenschappelijk onderzoek

In dit artikel wordt uitgelegd wat validiteit is en welke soorten er bestaan

Een goed persbericht schrijven

Communicatief schrijven is het besef dat je weet voor wie je schrijft, dus wie je doelgroep is! Hoe schrijf je een goed persbericht?

Basisontwikkeling: basiskenmerken

Basisontwikkeling: basiskenmerken

Wisselbank en de Amsterdamse/Antwerpse haven

Kom alles te weten over de wisselbak en de havenstad van Amsterdam

Activerende Directe Instructiemodel - doeltreffende spellingslessen geven

Doeltreffende spellingslessen geven?

Hoe bereid ik een spreekbeurt voor?

Een stappenplan voor het voorbereiden van een spreekbeurt