De goedkoopste keuken ontwerp je zelf met deze gratis 3D ontwerpsoftware


Publicatie datum:

Op internet vind je allerlei kleurplaten op onderwerp gesorteerd. O.a. Disney, Pokemon, Cars, Dora, K3, Dieren, Bumba, Nijntje en nog veel meer!

Gesponsorde koppelingen

Iedereen die kleine kinderen heeft weet het. De meeste kleine kinderen zijn gek op het kleuren van kleurplaten. Ze vinden het van nature leuk om te doen zonder dat ze er ook maar enige notie van hebben dat het ook ontzettend belangrijk is voor hun ontwikkeling. Natuurlijk zullen ze als ze voor het eerst kleuren alleen maar lukraak her en der op de kleurplaat zitten krassen. De taak van de ouders of verzorgers en juffen en meesters op school of de crèche is om ze er spelenderwijs toe aan te zetten om binnen de lijntjes te gaan kleuren.

gratis kleurplaten

Waarom binnen de lijntjes:
Als ouders of verzorgers sta je er daarbij geen moment bij stil waarom je je kind aanleert om binnen de lijntjes te kleuren. De juffen en meesters op de school of de crèche van uw kind weten dit echter maar al te goed. Het is één van de dingen die ze geleerd hebben op de opleiding tot leraar basisonderwijs. (vroeger de Pedagogische Academie Basisonderwijs of te wel de PABO). Het kleuren binnen de lijntjes is namelijk één van de belangrijkste manieren om de fijne motoriek te ontwikkelen.

gratis kleurplaten

Fijne motoriek:
Met de motoriek wordt het vermogen tot bewegen bedoelt. De fijne motoriek heeft vooral betrekking op de motoriek van de vingers, pols en hand. De fijne motoriek kan bij een kind pas ontwikkeld worden als de grove motoriek voldoende uit ontwikkeld is. Zolang kleuters de grove motoriek niet beheersen, zullen ze niet toekomen aan het ontwikkelen van de fijne motoriek. Ook de links-rechtsdominantie wordt door de grove motoriek bepaald.  Onder de grove motoriek wordt het bewegen van het hele lichaam gerekend. Dit zijn dus de acties springen, gooien, vangen, evenwicht houden en hinkelen.

Netjes kleuren:
Uit bovenstaande blijkt dat het geen zin heeft om kinderen waarvan de grove motoriek nog niet uit ontwikkeld is te pressen om tussen de lijntjes te kleuren. Maar als je kind de acties springen, gooien, vangen, evenwicht houden en hinkelen eenmaal goed beheerst kun je dus beginnen met het aanleren van het kleuren tussen de lijntjes.

gratis kleurplaten

Kleurplaten:
Het is het beste om te beginnen met eenvoudige kleurplaten met grote vlakken en dikke lijnen. In principe kan je kind zowel met kleurpotlood, kinder wasco als viltstift beginnen. De speciale iets dikkere viltstiften geven echter op deze kleurplaten met grote vlakken en dikke lijnen het snelste een mooi resultaat wat stimulerend werkt voor je kind. Naarmate de fijne motoriek van je kind beter wordt zal het ook met wasco en kleurpotloden een goed resultaat bereiken. Naarmate de fijne motoriek van je kind beter wordt kun het ook steeds gedetailleerdere kleurplaten kleuren.

gratis kleurplaten

Zelf tekenen:
Als je kind het kleuren goed onder de knie heeft is het heel goed om het zelf zijn of haar kleurplaten te laten tekenen. Laat je kind eerst maar figuren overtrekken om ze vervolgens zelf af te kunnen maken. Hierbij leren de kleuters omgaan met het goed vasthouden van pen of potlood. Ook leren de kleuters ervaren hoe je een pen gericht over het papier kunt laten bewegen. Als je kind dit goed kan kun je het gericht laten tekenen, hierbij moet je denken aan het tekenen van een goede hand. In het begin zal de hand er uit als een hark. Maar naarmate de fijne motoriek verbetert zal het steeds meer op een hand gaan lijken. Laat je kind dus veel gericht tekenen. Het lijkt net of het alleen maar aan het tekenen is, maar het is heel goed voor de fijne motoriek die ze nodig hebben in groep 3 om te gaan leren schrijven.

Conclusie:
De gratis kleurplaten die je op heel veel verschillende websites kunt vinden zijn in feite heel belangrijke gratis leermiddelen voor de motorische, en dan met name de fijn motorische, ontwikkeling van je kind.

gratis kleurplaten


Foobie gebruiker Dik Laan

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1037
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

Gezakt! En nu?

Wat te doen als je gezakt bent gezakt

Invloed van concentratie reactant op de chemische kinetiek

Invloed van concentratie reactant op de chemische kinetiek.

Eventmarketing

Bij het organiseren van een evenement speelt marketing een grote rol.

Hyperfocus, hyper wat?

Wat is Hyperfocus?

Zelfhypnose en het nut er van

Het bewust in soort trace, hypnotische staat komen

Interesses van kinderen

Wat is nou de belevingswereld van kinderen en hoe kun je dat terug laten komen in je les?

Leren is leuk!?

Superleren, een methode om in een korte tijd een grote hoeveelheid moeiteloos te leren.

Use Cases

Hulp bij het maken van Use cases.

Wat is Kwalitatief marktonderzoek?

Kwalitatief marktonderzoek

Heeft Voorschoolse Educatie voor Peuters zin?

Onderzoek toont aan dat VVE geen effect heeft. Hoe nu verder??

Het aangeboren taalvermogen

Het taalvermogen blijkt aangeboren te zijn. Het is een instinct en een mentaal orgaan.

Met een -d of met een -t ?

De juiste schrijfwijze van een werkwoord

Het 7S'en model

Uitleg over het 7S'en model

De Koninklijke Marechausse

De Koninlijke Marechausse is de politie van het leger. Maar ook veel burgers zijn al in aanraking geweest met de marechaussee....

Ben ik geschikt voor het voortgezet onderwijs?

Een goede docent maakt het verschil. Maar wat is nu eigenlijk een goede docent?

10 tips om succesvol een schriftelijke studie/ cursus af te ronden

Een schriftelijke studie of cursus hangt af van je motivatie, planning en doorzettingsvermogen. 10 tips om je op weg te helpen.

Beginner voor de klas (2)....de kennismaking.

In het tweede artikel van deze serie praat ik over de onzekerheden en twijfels die je aan het begin van het schooljaar kan ervaren. Natuurlijk krijg je ook weer tips hoe je de eerste kennismaking met de klas goed voor kan bereiden.

Debat en socratisch gesprek

In dit artikel wordt uitgelegd wat een debat en een socratisch gesprek inhoudt. Ook worden de verschillen en overeenkomsten uitgelegd.

Ouders en huiswerk

Welke rol kunnen ouders spelen bij het huiswerk van hun kind?

Meidenvenijn, de Queen Bee en haar Wannabees

Hoe meidenvenijn in zijn werk gaat en tips over wat je er aan kunt doen

Operationaliseren bij vragenlijst

In dit artikel wordt uitgelegd wat het operationaliseren van vragenlijsten inhoudt

De Nederlandse Krijgsmacht

Er wordt de komende tijd 635 miljoen euro bezuinigd op het budget van Defensie. Maar hoe groot is Defensie en uit welke onderdelen bestaat het?

Verbeter je les, gebruik de opdrachtvorm!

Wil jij je les afwisselend houden? Wissel de verschillende werkvormen dan af. In dit artikel geef ik hier meer tips over.

Hoe kun je goed scoren bij de Citotoets Eindtoets Basisonderwijs?

Er wordt steeds meer waarde toegekend aan een hoge score bij de eindtoets van het Basisonderwijs. Hoe kun je goed scoren bij de Eindtoets Basisonderwijs?

De aanval op Pearl Harbor

De meeste mensen weten nog wel dat Japan tijdens de tweede wereldoorlog Amerika op Pearl Harbor heeft aangevallen. Maar weinig mensen weten ook waarom ze dit hebben gedaan.