Plagiaatcontrole voor studenten nu ook in Nederland beschikbaar


Publicatie datum:

Het controleren op plagiaat is geen sinecure. Je moet als student wel verstand hebben van wat nu precies plagiaat is en hoe je dit kunt voorkomen.

Gesponsorde koppelingen

In Duitsland en de Verenigde Staten is het al langer mogelijk. Studenten die hun eigen scriptie, eindwerk en verslag kunnen controleren op plagiaat. Een plagiaatcontrole speciaal voor studenten. Niet zo gek ook, nu alle hogescholen en universiteiten plagiaatcontroles hebben. Tegenstanders menen dat dit niet wenselijk is, omdat studenten nu kunnen checken of ze plagiaat hebben gepleegd. Voorstanders vinden het juist een goede ontwikkeling, omdat studenten nu actiever bezig zijn met het voorkomen van plagiaat.

Plagiaat voorlichting

PlagiaatHet controleren op plagiaat is geen sinecure. Je moet als student wel verstand hebben van wat nu precies plagiaat is en hoe je dit kunt voorkomen. De Nederlandse aanbieder SCRiBBR biedt naast de plagiaat controle ook veel voorlichting en informatie over plagiaat. Studenten kunnen een stappenplan volgen om plagiaat te voorkomen en kunnen er lezen welke vormen van plagiaat er allemaal bestaan. Tegenstanders zien ook in dat de voorlichting op hogescholen en universiteiten tegenvalt.

Onbewust plagiaat

De traditionele gedachte van het onderwijs is dat ze plagiaat streng willen bestraffen en dat een student dit altijd opzettelijk doet. Maar niets is minder waar. Plagiaat is een lastig onderwerp en veel studenten weten niet goed hoe ze plagiaat kunnen voorkomen. Met de voorlichting die commerciële partijen bieden wordt dit gat goed opgevuld.

Toekomst van plagiaatscanners

De toekomst zal moeten leren of hogescholen en universiteiten kunnen leven met het idee dat studenten hun eigen document al laten controleren op plagiaat. Maar de vooruitzichten zijn goed. Steeds meer diensten worden overgenomen door commerciële partijen. Zo is bijles en begeleiding steeds meer geaccepteerd en docenten stellen het juist op prijs wanneer studenten extra hulp zoeken.

De SCRiBBR Originaliteitscheck is in ieder geval de eerste professionele Nederlandse aanbieder van een plagiaatcontrole in Nederland. De check is voor alle studenten beschikbaar en door de uitgebreide handleiding kan nu iedere student aan de slag met zijn scriptie. Mochten er toch zaken onduidelijk zijn dan staan de medewerkers van SCRiBBR altijd klaar om alle vragen te beantwoorden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

Morele Ontwikkeling - Kohlberg

Morele Ontwikkeling - Kohlberg

De rollen van spel en geslacht in ontwikkeling bij kinderen

Dit artikel heeft geen beschrijving.

Kleuterleidster weer in opleiding?

Zijn afgestudeerde pabo-studenten bevoegd om kleuters op de juiste manier te leiden? Of moeten we weer terugtreden naar de Klossers?

Hyperfocus, hyper wat?

Wat is Hyperfocus?

Minder lesuitval, maar tegen welke prijs?

De zomervakantie wordt een week ingekort.

SBO, iets voor u?

Wat het SBO u zoal te bieden heeft.

Als Hollander studeren in België

Een kort artikel over de voornaamste verschillen tussen studeren in Nederland en studeren in België

Een oudergesprek voeren

Als leerkracht krijg je te maken met oudergesprekken. Hoe houd je een goed en prettig oudergesprek?

dyslexie, geen paniek!

dyslexie en wat we er kunnen aan doen,

Educatieve rekenspelletjes, zelf maken!

Gemotiveerde kinderen leren beter en effectiever. Rekenspelletjes maken het rekenen leuk en zorgen voor de juiste motivatie!

Hoe belangrijk is ICT op de basisschool?

Een goed persbericht schrijven

Communicatief schrijven is het besef dat je weet voor wie je schrijft, dus wie je doelgroep is! Hoe schrijf je een goed persbericht?

10 tips om succesvol een schriftelijke studie/ cursus af te ronden

Een schriftelijke studie of cursus hangt af van je motivatie, planning en doorzettingsvermogen. 10 tips om je op weg te helpen.

Velcro is een merknaam en geen vertaling van klittenband in het engels.

Velcro is een engelse term voor klittenband. Dit is een merknaam en geen echte vertaling. Wat is de engelse vertaling voor klittenband?

Wiskundige weetjes over Gulden Snede

Altijd al eens willen weten wat die Gulden Snede is? En waarom wiskundigen zo enthousiast zijn over deze verhouding? Kom daar zelf achter en ontdek zelf de mooie en magische verhoudingen in ons dagelijks leven.

De Koninklijke Marechausse

De Koninlijke Marechausse is de politie van het leger. Maar ook veel burgers zijn al in aanraking geweest met de marechaussee....

Trends en vernieuwingen op gebied van bewegingsonderwijs.

Trends en vernieuwingen op gebied van bewegingsonderwijs.

Leren

Wat is dé beste manier om te leren? In dit artikel probeer ik daar een antwoord op te geven

Autisme op de middelbare school

Tips voor medeleerlingen, docenten en mentoren

Oorlogsmisdaden van de Vietcong in Hue

In Hue richtte de Vietcong in 1968 een schandelijk bloedbad aa

Engels in het basisonderwijs in Friesland

Hoe gaat men op de basisschool in Friesland om met Engels?

Romeinse Cijfers

wat zijn romeinse cijfers

10 minuten gesprekken

Informatie voor nieuwe ouders met kinderen die naar de basisschool gaan: Wat kun je van een 10 minuten gesprek verwachten?

Zelfhypnose en het nut er van

Het bewust in soort trace, hypnotische staat komen

Geschiedenis Tijd van jagers en boeren

Samenvatting van geschiedenis over de tijd van de jagers en boeren.