Zelfhypnose en het nut er van


Publicatie datum:

Het bewust in soort trace, hypnotische staat komen

Gesponsorde koppelingen

In ons dagelijks leven komen we vaker in een hynotische staat dan we denken, dus waarom zouden we deze toestand niet bewust oproepen. Hierbij denk ik aan een spannend boek lezen en er zo verdiept in zitten dat men niets meer om zich heen hoort.

In deze staat neem je meer in je op dan als je met een druk vol hoofd iets probeert te lezen, het boek wat je op die manier leest blijft veel langer in je hoofd hangen en het blijkt dat je jaren later nog steeds weet waar dat bewuste boek over ging.

Zelfhypnose wordt al door de eeuwen heen gebruikt door diverse bevolkinggroepen van de geestelijken in de griekse tijd tot aan wetenschappers in de middeleeuwen.

Hier wil ik vertellen hoe je zelfhypnose kan leren en waar je het voor kan gebruiken, het is niet moeilijk en je kan het ook kinderen leren die het weer voor hun schoolwerk kunnen gebruiken. Daar zelfhypnose de opname vermogens van de hersens flink kan vergroten.

Het beste om het te leren is om naar een bepaald punt te kijken en te concenteren op dat punt. Het concenteren is  het moeilijkste en daarom beginnen we met een kaars. Zet een kaars neer op een tafel en kijk strak naar de vlam. (Als u dit aan een kind wil leren zorg dat u er bij blijft en dat het kind op een afstand blijft van de vlam) De vlam lijkt te groeien of te krimpen en soms lijkt het of de vlam van kleur veranderd.

Tijdens het kijken naar de vlam is het vooral belangrijk dat de gedachten gefocust worden op de taak die je wil bereiken. Voor de een is het rust voor de ander is het juist het vergroten van de opname mogelijkheid van de hersens. Dit kan bereikt worden door tijdens het conscenteren op de vlam 'ik kan dat leren' of 'ik snap die wiskunde som' te herhalen.  Men hoeft het niet zeggen of te denken gewoon je hoofd 'leeg' maken en na de sessie gelijk aan het huiswerk beginnen werkt ook heel goed. Wat ik eigenlijk wil zeggen, probeer diverse dingen uit en kijk wat het beste werkt.

Als de techniek met de kaars goed werkt en je heb de techniek door kan je alles gebruiken waar je op kan focussen, een punt van een pen, een stip op de muur noem het maar op. Hier door kan je op alle plekken waar je ook bent  je zelf op een punt brengen van totale ontspanning en dus een grote opname van informatie.

Gebleken is dat dit ook goede resultaten geeft bij kinderen die een milde vorm van adhd of add hebben om ze tot rust te krijgen. Voor mensen die slaapproblemen hebben kan dit ook een zeer goede start zijn van een goede nachtrust. Vooral als ze dit doen vlak voor dat ze naar bed gaan of juist als ze in bed liggen, alleen zou ik hier geen kaars gebruiken in verband met brand gevaar.

Om stress te verminderen is deze techniek ook heel geschikt, men komt tot een diepe rust die weldadig kan zijn om uw stress level flink te verminderen, hiervoor kun je dan je gedachten leeg maken.

Als u juist iets wil herrinneren wat u vergeten lijkt te hebben kan u met zelfhypnose deze informatie ook juist naar boven halen. Hier voor laat u zich helemaal tot rust komen en alle gedachten die door u hoofd schieten gewoon langs laten komen zo komen ook de stukjes naar boven die u vergeten was. Dit is heel handig voor studenten die tijdens een tentamen denken hun stof te vergeten te zijn. Het blijkt dat ze het niet vergeten zijn maar juist door de stress en verdrongen door de rust die ze krijgen komken dan vanzelf de informatie stukjes boven die ze op dat moment nodig hebben.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

Met een -d of met een -t ?

De juiste schrijfwijze van een werkwoord

Invloed van concentratie reactant op de chemische kinetiek

Invloed van concentratie reactant op de chemische kinetiek.

De encyclopedie.

Wat is een encyclopedie en wat vinden we er in terug?

Universiteitsbibliotheek Binnenstad Utrecht

Een kort artikel over de Universiteitsbibliotheek in de binnenstad van Utrecht.

tips bij het leren voor een examen

waarom moeilijk leren als het ook makkelijk kan?

Geschiedenis, dat moet levendig!

Gelukkig gaat het in geschiedenislessen niet alleen meer over jaartallen. Geschiedenisles moet actief en levendig zijn. Dat is niet alleen leuker, maar je onthoudt het ook veel beter.

De Koninklijke Luchtmacht

De Koninklijke Luchtmacht is een professionele organisatie, maar welk materieel hebben ze ter bechikking? In dit artikel veel leuke informatie en mooie beelden!

Basisbehoeften van kinderen

Kinderen hebben behoefte aan ontdekken, onderzoeken, experimenteren en spelen.

Het aangeboren taalvermogen

Het taalvermogen blijkt aangeboren te zijn. Het is een instinct en een mentaal orgaan.

Hoe creëer je wat rust in het leven van een brugklasser?

Vaak is het moeilijk voor een brugklasser om overzicht te bewaren in het begin van zijn tijd op de middelbare schooltijd.

Cubacrisis

In het begin van de jaren '60 is de wereld op het nippertje ontsnapt aan een derde wereldoorlog. Hoe kon het zo ver komen? En hoe zijn we er aan ontsnapt?

Tips voor presenteren in het onderwijs

Problemen met presenteren? Vind hier wat tips over hoe je een goede presentatie neerzet!

Examens zijn makkelijk!

Is de tijd daar gekomen dat er eindelijk examens gedaan moeten worden? Laat je dan goed inlichten hoe je het beste en snelste kan leren, want examens zijn makkelijk!

Weegt het te weinig?!

Op een pak koffie staat 500 gram, wegen wijst uit dat het maar 486 gram weegt! Wat nu?

De algemene basisbegrippen van erfelijkheidsleer

Deze lijst van algemene basisbegrippen en de uitleg ervan, kan je makkelijk gebruiken als ondersteunend studiemateriaal.

Flagellanten en Jodenvervolging tijdens de pestepidemie van 1349-1350 in de Nederlanden

Rond 1349 zien we opeens pest, jodenvervolging en flagellanten

ASO, TSO, BSO

Belgische onderverdeling in het middelbaar onderwijs, een broedplek voor voordelen?

De mediaan en de modus

In dit artikel worden de wiskundige mediaan en modus uitgelegd

De stoa / Het Stoïcisme

Het stoïcisme is een filosofische stroming van rond 300 v.Chr. die behoort tot de Hellenistische filosofieën. Het bekendste deel hiervan is de levensfilosofie van de jonge Stoa: Seneca, Epictetus en Marcus Aurelius.

Principe van Monty Hall

Is het mogelijk de kansen van een spelquiz in jouw voordeel te beslissen met heel simpele wiskundige methoden? Ja, dat is goed mogelijk! Lees hier hoe u de grootste kans maakt op het winnen van de hoofdprijs (Reis, BMW, Keuken, etc.)

Dissociatiegraad en pH

Dissociatiegraad en pH

Duitse naamvallen

De verschillende naamvallen in de duitse taal.

Velcro is een merknaam en geen vertaling van klittenband in het engels.

Velcro is een engelse term voor klittenband. Dit is een merknaam en geen echte vertaling. Wat is de engelse vertaling voor klittenband?

Het My Lai bloedbad

In 1968 vond in My Lai een schandelijk bloedbad plaats

Leren is leuk!?

Superleren, een methode om in een korte tijd een grote hoeveelheid moeiteloos te leren.