Zelfhypnose en het nut er van


Publicatie datum:

Het bewust in soort trace, hypnotische staat komen

Gesponsorde koppelingen

In ons dagelijks leven komen we vaker in een hynotische staat dan we denken, dus waarom zouden we deze toestand niet bewust oproepen. Hierbij denk ik aan een spannend boek lezen en er zo verdiept in zitten dat men niets meer om zich heen hoort.

In deze staat neem je meer in je op dan als je met een druk vol hoofd iets probeert te lezen, het boek wat je op die manier leest blijft veel langer in je hoofd hangen en het blijkt dat je jaren later nog steeds weet waar dat bewuste boek over ging.

Zelfhypnose wordt al door de eeuwen heen gebruikt door diverse bevolkinggroepen van de geestelijken in de griekse tijd tot aan wetenschappers in de middeleeuwen.

Hier wil ik vertellen hoe je zelfhypnose kan leren en waar je het voor kan gebruiken, het is niet moeilijk en je kan het ook kinderen leren die het weer voor hun schoolwerk kunnen gebruiken. Daar zelfhypnose de opname vermogens van de hersens flink kan vergroten.

Het beste om het te leren is om naar een bepaald punt te kijken en te concenteren op dat punt. Het concenteren is  het moeilijkste en daarom beginnen we met een kaars. Zet een kaars neer op een tafel en kijk strak naar de vlam. (Als u dit aan een kind wil leren zorg dat u er bij blijft en dat het kind op een afstand blijft van de vlam) De vlam lijkt te groeien of te krimpen en soms lijkt het of de vlam van kleur veranderd.

Tijdens het kijken naar de vlam is het vooral belangrijk dat de gedachten gefocust worden op de taak die je wil bereiken. Voor de een is het rust voor de ander is het juist het vergroten van de opname mogelijkheid van de hersens. Dit kan bereikt worden door tijdens het conscenteren op de vlam 'ik kan dat leren' of 'ik snap die wiskunde som' te herhalen.  Men hoeft het niet zeggen of te denken gewoon je hoofd 'leeg' maken en na de sessie gelijk aan het huiswerk beginnen werkt ook heel goed. Wat ik eigenlijk wil zeggen, probeer diverse dingen uit en kijk wat het beste werkt.

Als de techniek met de kaars goed werkt en je heb de techniek door kan je alles gebruiken waar je op kan focussen, een punt van een pen, een stip op de muur noem het maar op. Hier door kan je op alle plekken waar je ook bent  je zelf op een punt brengen van totale ontspanning en dus een grote opname van informatie.

Gebleken is dat dit ook goede resultaten geeft bij kinderen die een milde vorm van adhd of add hebben om ze tot rust te krijgen. Voor mensen die slaapproblemen hebben kan dit ook een zeer goede start zijn van een goede nachtrust. Vooral als ze dit doen vlak voor dat ze naar bed gaan of juist als ze in bed liggen, alleen zou ik hier geen kaars gebruiken in verband met brand gevaar.

Om stress te verminderen is deze techniek ook heel geschikt, men komt tot een diepe rust die weldadig kan zijn om uw stress level flink te verminderen, hiervoor kun je dan je gedachten leeg maken.

Als u juist iets wil herrinneren wat u vergeten lijkt te hebben kan u met zelfhypnose deze informatie ook juist naar boven halen. Hier voor laat u zich helemaal tot rust komen en alle gedachten die door u hoofd schieten gewoon langs laten komen zo komen ook de stukjes naar boven die u vergeten was. Dit is heel handig voor studenten die tijdens een tentamen denken hun stof te vergeten te zijn. Het blijkt dat ze het niet vergeten zijn maar juist door de stress en verdrongen door de rust die ze krijgen komken dan vanzelf de informatie stukjes boven die ze op dat moment nodig hebben.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

Theateroefeningen. 1: Frituurpannetje

Theateroefeningen voor basisonderwijs of thuis.

Ben je hoogbegaafd als je iets goed kunt?

Wat moet je kunnen om als hoogbegaafd te worden betiteld?

Hoe houd je een spreekbeurt?

Het houden van een spreekbeurt kan best spannend zijn. Hoe pak je een spreekbeurt aan?

10 minuten gesprekken

Informatie voor nieuwe ouders met kinderen die naar de basisschool gaan: Wat kun je van een 10 minuten gesprek verwachten?

Collectivisme versus individualisme

De verschillen tussen collectivistische en individualistische culturen worden besproken. De nadruk wordt in dit artikel gelegd op de verschillen in ideeën over onderwijs.

Profielkeuze 3 Havo

Altijd al een goeie vraag geweest op de 3 Havo, wat voor profiel moet ik kiezen?!

Hyperfocus, hyper wat?

Wat is Hyperfocus?

Ontwikkeling van de stoommachine

De ontwikkeling van de stoommachine

Veranderen van ongewenst gedrag bij kinderen

Hoe verander je het gedrag van een groep kinderen?

De encyclopedie.

Wat is een encyclopedie en wat vinden we er in terug?

Wisselbank en de Amsterdamse/Antwerpse haven

Kom alles te weten over de wisselbak en de havenstad van Amsterdam

Langstudeerboete

Een betoog over de langstudeerboete in het onderwijs, wat de hbo en wo studenten moet overhalen, hun studie op tijd af te ronden.

Autisme op de middelbare school

Tips voor medeleerlingen, docenten en mentoren

Der Besuch der alten Dame

Samenvatting van Duerrenmatts

MBO-HBO Games maken

Hier leest u de kern van de vakopleidingen voor games in Nederland

Trends en vernieuwingen op gebied van bewegingsonderwijs.

Trends en vernieuwingen op gebied van bewegingsonderwijs.

Velcro is een merknaam en geen vertaling van klittenband in het engels.

Velcro is een engelse term voor klittenband. Dit is een merknaam en geen echte vertaling. Wat is de engelse vertaling voor klittenband?

Tips voor docenten

Het wordt steeds moeilijker om goed en zelfverzekerd voor de klas te staan. In dit artikel worden tips gegeven en inzichten geprobeerd over te brengen.

Wat is Kwalitatief marktonderzoek?

Kwalitatief marktonderzoek

Theateroefeningen. 2: Basisimprovisatie

Theateroefeningen. 2: Basisimprovisatie

Dromenvanger maken met kinderen

Waar komt de dromenvanger vandaan en wat is de betekenis ervan? Hoe kun je er op een eenvoudige manier eentje maken met kinderen?

Kleuterleidster weer in opleiding?

Zijn afgestudeerde pabo-studenten bevoegd om kleuters op de juiste manier te leiden? Of moeten we weer terugtreden naar de Klossers?

Leerkracht: Omgaan met lastige ouders

Hoe ga je om met ouders die lastig gedrag vertonen?

Wiskunde functies en grafieken (HAVO)

Dit artikel geeft een beknopte samenvatting van alle wiskunde examenstof op HAVO niveau wat betreft functies en grafieken

10 tips om succesvol een schriftelijke studie/ cursus af te ronden

Een schriftelijke studie of cursus hangt af van je motivatie, planning en doorzettingsvermogen. 10 tips om je op weg te helpen.