Zelfhypnose en het nut er van


Publicatie datum:

Het bewust in soort trace, hypnotische staat komen

Gesponsorde koppelingen

In ons dagelijks leven komen we vaker in een hynotische staat dan we denken, dus waarom zouden we deze toestand niet bewust oproepen. Hierbij denk ik aan een spannend boek lezen en er zo verdiept in zitten dat men niets meer om zich heen hoort.

In deze staat neem je meer in je op dan als je met een druk vol hoofd iets probeert te lezen, het boek wat je op die manier leest blijft veel langer in je hoofd hangen en het blijkt dat je jaren later nog steeds weet waar dat bewuste boek over ging.

Gesponsorde koppelingen

Zelfhypnose wordt al door de eeuwen heen gebruikt door diverse bevolkinggroepen van de geestelijken in de griekse tijd tot aan wetenschappers in de middeleeuwen.

Hier wil ik vertellen hoe je zelfhypnose kan leren en waar je het voor kan gebruiken, het is niet moeilijk en je kan het ook kinderen leren die het weer voor hun schoolwerk kunnen gebruiken. Daar zelfhypnose de opname vermogens van de hersens flink kan vergroten.

Het beste om het te leren is om naar een bepaald punt te kijken en te concenteren op dat punt. Het concenteren is  het moeilijkste en daarom beginnen we met een kaars. Zet een kaars neer op een tafel en kijk strak naar de vlam. (Als u dit aan een kind wil leren zorg dat u er bij blijft en dat het kind op een afstand blijft van de vlam) De vlam lijkt te groeien of te krimpen en soms lijkt het of de vlam van kleur veranderd.

Tijdens het kijken naar de vlam is het vooral belangrijk dat de gedachten gefocust worden op de taak die je wil bereiken. Voor de een is het rust voor de ander is het juist het vergroten van de opname mogelijkheid van de hersens. Dit kan bereikt worden door tijdens het conscenteren op de vlam 'ik kan dat leren' of 'ik snap die wiskunde som' te herhalen.  Men hoeft het niet zeggen of te denken gewoon je hoofd 'leeg' maken en na de sessie gelijk aan het huiswerk beginnen werkt ook heel goed. Wat ik eigenlijk wil zeggen, probeer diverse dingen uit en kijk wat het beste werkt.

Als de techniek met de kaars goed werkt en je heb de techniek door kan je alles gebruiken waar je op kan focussen, een punt van een pen, een stip op de muur noem het maar op. Hier door kan je op alle plekken waar je ook bent  je zelf op een punt brengen van totale ontspanning en dus een grote opname van informatie.

Gebleken is dat dit ook goede resultaten geeft bij kinderen die een milde vorm van adhd of add hebben om ze tot rust te krijgen. Voor mensen die slaapproblemen hebben kan dit ook een zeer goede start zijn van een goede nachtrust. Vooral als ze dit doen vlak voor dat ze naar bed gaan of juist als ze in bed liggen, alleen zou ik hier geen kaars gebruiken in verband met brand gevaar.

Om stress te verminderen is deze techniek ook heel geschikt, men komt tot een diepe rust die weldadig kan zijn om uw stress level flink te verminderen, hiervoor kun je dan je gedachten leeg maken.

Als u juist iets wil herrinneren wat u vergeten lijkt te hebben kan u met zelfhypnose deze informatie ook juist naar boven halen. Hier voor laat u zich helemaal tot rust komen en alle gedachten die door u hoofd schieten gewoon langs laten komen zo komen ook de stukjes naar boven die u vergeten was. Dit is heel handig voor studenten die tijdens een tentamen denken hun stof te vergeten te zijn. Het blijkt dat ze het niet vergeten zijn maar juist door de stress en verdrongen door de rust die ze krijgen komken dan vanzelf de informatie stukjes boven die ze op dat moment nodig hebben.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 8
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

De stoa / Het Stoïcisme

Het stoïcisme is een filosofische stroming van rond 300 v.Chr. die behoort tot de Hellenistische filosofieën. Het bekendste deel hiervan is de levensfilosofie van de jonge Stoa: Seneca, Epictetus en Marcus Aurelius.

Handelingsplan schrijven.

Hoe schrijf je een effectief handelingsplan?

Dualisme vs. Reductionisme in de filosofie

Uitleg van bepaalde filosofische stromingen

Huiswerk

Een aantal tips om goed met huiswerk bezig te zijn

Wiskundige weetjes over Gulden Snede

Altijd al eens willen weten wat die Gulden Snede is? En waarom wiskundigen zo enthousiast zijn over deze verhouding? Kom daar zelf achter en ontdek zelf de mooie en magische verhoudingen in ons dagelijks leven.