Dromenvanger maken met kinderen


Publicatie datum:

Waar komt de dromenvanger vandaan en wat is de betekenis ervan? Hoe kun je er op een eenvoudige manier eentje maken met kinderen?

Gesponsorde koppelingen

Wat is een dromenvanger en waar komt het vandaan?

Dromenvangers zijn oorspronkelijk afkomstig van een indianenvolk (de Ojibwegindianen) uit Noord-Amerika. Ouders maakten al eeuwenlang dromenvangers om boven de bedjes van hun (pasgeboren) kinderen te hangen. Dit indianenvolk geloofde dat de lucht vol zat met dromen, zowel goede als nare dromen. De dromenvangers 'filteren' de nare dromen uit de lucht en houden ze gevangen. Volgens een legende glijden ze er in de ochtend af en drogen op in de zon. De goede dromen kunnen ongehinderd hun doorgang vinden door het centrum van de dromenvanger en zo de dromer bereiken. Dromenvangers zijn vandaag de dag in veel winkels te verkrijgen, maar het is veel leuker om er zelf eentje te maken. Vooral met kinderen is dit een leuke activiteit. Echte dromenvangers bestaan uit een ring met daarin een geknoopt 'web', vaak nog versierd met kraaltjes, schelpjes of veren.

 

http://www.paypro.nl/producten/De_sleutels_van_Geluk_en_Succes/1935/20610

 

http://www.paypro.nl/producten/Online_Cursus_Reiki_1/8771/20610

Gesponsorde koppelingen

Hoe maak je een eenvoudige dromenvanger met kinderen?

Benodigdheden:

IJzeren ring (deze kosten ongeveer 50 cent per stuk, afhankelijk van de grootte en zijn te verkrijgen in ijzerwarenzaken of hobbywinkels) Wol of katoenen draad, evt. in verschillende kleuren kralen van verschillende grootte veertjes schelpjes/steentjes met een gaatje erin,takjes of andere kleine en persoonlijke spullen (bijvoorbeeld een fotootje!) die in het web bevestigd kunnen worden.

JPEG

 

Stap 1: Knoop een lange draad aan de ijzeren ring. Omwikkel de ring helemaal met deze draad totdat er geen ijzer meer te zien is. Hierbij kun je af en toe van kleur wisselen.Werk het einde van de draad goed af door er een knoopje in de leggen en het uiteinde weg te werken onder het onwikkelde gedeelte.

Stap 2: Knoop een nieuwe draad aan de omwikkelde ring. Trek de draad strak en ga naar de 'overkant' van de ring. Wikkel de draad een paar keer om en steek opnieuw over, nu naar een andere plek op de ring. Tijdens dit 'oversteken' kun je een kraal bevestigen aan de draad. Met behulp van knoopjes aan weerszijden voorkom je dat de kraal wegglijdt. Op deze manier kun je ook schelpjes, veertjes etc. bevestigen.Je zou ook bij de allereerste keer oversteken gebruik kunnen maken van een grote kraal en elke keer als je oversteekt de draad door deze kraal halen. Na verloop van tijd ontstaat een 'web' met kraaltjes en andere voorwerpen.

Stap 3: De dromenvanger wordt pas echt mooi als er aan de onderkant sliertjes hangen met mooie veertjes of kraaltjes. Vlecht een stuk of vijf sliertjes en maak aan het uiteinde een kraal of veertje vast. Bevestig deze sliertjes aan de ring.

Stap 4: Nu nog een touwtje aan de bovenkant om de dromenvanger op te hangen en klaar is Kees!

Veel plezier en...welterusten!


Foobie gebruiker Express

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 38
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

succesvolle voorbereiding van een toets: 6 tips om faalangst te voorkomen

Beter je examens voorbereiden, uitgelegd, 6 tips voor de perfecte voorbereiding!

De mol

Het leven van de mol

Rationalisme vs Empirisme in de filosofie

verschillende stromingen binnen de filosofie worden in dit artikel besproken.

Wiskundige weetjes over Gulden Snede

Altijd al eens willen weten wat die Gulden Snede is? En waarom wiskundigen zo enthousiast zijn over deze verhouding? Kom daar zelf achter en ontdek zelf de mooie en magische verhoudingen in ons dagelijks leven.

De werkwoorden in de Nederlandse taal

Uitleg van de werkwoorden in de Nederlandse taal