tips bij het leren voor een examen


Publicatie datum:

waarom moeilijk leren als het ook makkelijk kan?

Gesponsorde koppelingen

Heel veel scholieren krijgen te maken met veel leerwerk. Hoe krijg je dit allemaal in je hoofd? En wat kan je doen om te zorgen dat je het niet vergeten? Dat is waar het in dit artikel om draait.

De meeste scholieren doen voor hun examens erg hun best. Maar voor vele is je best doen helaas niet genoeg.

Probeer er vooral voor te zorgen dat je geconcentreerd te werk gaat, ben je op de computer iets aan het leren ga dan niet ondertussen op msn zitten, ook al bespreek je dingen met een klasgenoot er zullen gegarandeerd andere mensen tegen je gaan praten over totaal niet relevante onderwerpen. Toch, los van de vele manier waarop je op een computer afgeleid kunt worden is het een hele goede manier van leren. Tip 1: ga naar google en toets je onderwerp samen met bijvoorbeeld de woorden samenvatting, er is een grote kans dat er samenvattingen op internet staan. Tip 2: Toets in een zoekmachine de naam van het onderwerpen in met de woorden online toetsen, over de meeste examen-onderwerpen zijn online toetsen te vinden, die u op dat moment kunt maken en vaak staan er zelfs oude examens waar je veel van kan leren op. Tip 3: Het zelf typen van een samenvatting. Mocht je zelf een samenvatting hebben gemaakt op de ouderwetse manier typ die dan over op de computer, in een word document zullen de teksten duidelijker te lezen zijn en kan je belangrijke gedeeltes onderstrepen of dikgedrukt maken.

Mocht je niet zo'n fan zijn van leren op de computer, dan is dat geen punt. Hier komen nu meerdere tips voor het gewone leren. Tip 1: Samen met iemand leren klinkt altijd leuk, je bent goed bezig maar toch heb je ook nog de gezelligheid. Helaas werkt dit in de meeste gevallen niet, probeer gewoon hard te werken zodat je daarna gezellig met die vriend/vriendin iets kan doen waarbij je je wel totaal kan ontspannen. Tip 2: Overhoren, bij de meeste mensen werkt dat erg goed. Maar als je het doet, moet je het wel goed doen natuurlijk anders heeft het alsnog geen zin. Laat je niet overhoren als je echt nog bijna niks geleert heb, je raakt alleen maar gefrustreerd en voor de overhoorder is het ook niet fijn om alles aan jou uit te moeten leggen. Laat degene die je overhoort op een briefje met sleutenwoorden schrijven waar je nog aan moet werken, wat je dus nog niet goed genoeg weet. Zorg er natuurlijk ook voor dat als je woorden gaat leren dat de woorden niet in de preciese volgorde als in het boek overhoord worden, maar pak steeds een ander woord. Ik hoop dat jullie wat zullen hebben aan mijn tips! Ik wens je in ieder geval heel erg veel succes!!

Groetjes


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

Digitale schoolborden

In veel klaslokalen duiken digitale schoolborden op. Wat zijn dit nou eigenlijk? Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen en de mogelijkheden?

Hun hebben

Moet 'hun hebben' voortaan goedgerekend worden? En waardoor ontstaat deze fout eigenlijk?

Monogamie/polygamie

De neurobiologische basis van monogamie

De kleutergroep

Hoe gaat het eraan toe in een kleutergroep?

Velcro is een merknaam en geen vertaling van klittenband in het engels.

Velcro is een engelse term voor klittenband. Dit is een merknaam en geen echte vertaling. Wat is de engelse vertaling voor klittenband?

Opleiding tot Technische Specialist Personen Auto's

Wil jij weten wat je allemaal leert tijdens een opleiding tot technische specialist personen auto's kijk dan hier.

Heeft Voorschoolse Educatie voor Peuters zin?

Onderzoek toont aan dat VVE geen effect heeft. Hoe nu verder??

Dromenvanger maken met kinderen

Waar komt de dromenvanger vandaan en wat is de betekenis ervan? Hoe kun je er op een eenvoudige manier eentje maken met kinderen?

Marketingplan

Schrijven van een marketingplan

Orde houden in de klas - Hoe pak je dit aan?

Kinderen zijn altijd op zoek naar grenzen. Regels zijn daarom belangrijk voor een kind, omdat dit structuur biedt en een veilig gevoel geeft.

10 tips voor omgang met Pubers

Pubers kunnen zich impulsief gedragen en lijken weinig respect te hebben voor gezag, maar tegelijkertijd zijn pubers kwetsbaar en onzeker over de toekomst en over zichzelf. Hoe ga jij als leerkracht om met deze puber?

Veranderen van ongewenst gedrag bij kinderen

Hoe verander je het gedrag van een groep kinderen?

Operationaliseren bij vragenlijst

In dit artikel wordt uitgelegd wat het operationaliseren van vragenlijsten inhoudt

tips bij het leren voor een examen

waarom moeilijk leren als het ook makkelijk kan?

Een goede samenvatting maken

Leer om een goede samenvatting te maken.

Voorlezen goed voor de ontwikkeling

voorlezen voor kinderen van alle leeftijden

Oorlogsmisdaden van de Vietcong in Hue

In Hue richtte de Vietcong in 1968 een schandelijk bloedbad aa

Pieter Harmen Witkamp

Dit artikel behandelt Pieter Harmen Witkamp (Amsterdam, 30 oktober 1816 - 1896) was een Nederlands cartograaf en bouwkundige

Studeren in Zweden

Studeren in Zweden als Nederlandse student heeft zo z’n voordelen, maar is soms ook erg ingewikkeld!

Hoe belangrijk is ICT op de basisschool?

Talenknobbel? Of... Toch gewoon hard studeren!

talen leren met taalgevoel, aanleg, talent en meertalig opvoeden

De aanval op Pearl Harbor

De meeste mensen weten nog wel dat Japan tijdens de tweede wereldoorlog Amerika op Pearl Harbor heeft aangevallen. Maar weinig mensen weten ook waarom ze dit hebben gedaan.

Stress voor het eindexamen

Hoe je om moet gaan met stress tijdens het eindexamen.

Julius Caesar

Informatie over het leven van Julius Caesar

Taalronde

Een taalronde is een taalwerkvorm waarbij spreken, luisteren, lezen en schrijven aan bod komen