De Koninklijke Luchtmacht


Publicatie datum:

De Koninklijke Luchtmacht is een professionele organisatie, maar welk materieel hebben ze ter bechikking? In dit artikel veel leuke informatie en mooie beelden!

Gesponsorde koppelingen

De Koninklijke Luchtmacht is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse Krijgsmacht. Samen met de andere vier krijgsmachtdelen zorgen zij voor de verdediging van het Nederlands grondgebied. Daarnaast staan ze constant klaar om deel te nemen aan verschillende missies...

De taak van de luchtmacht.

De luchtmacht heeft een belangrijke taak voor ons land. Het verschil met de landmacht en de marine is dat ze voor de burger vaker zichtbaar zijn. Ze oefenen regelmatig in de gebieden rondom de vliegbasissen, maar hebben ook de taak om verschillende instanties te ondersteunen. Zo helpen ze bij opsporingstaken van de politie, bij brandbestrijding, voeren ze reddingoperaties uit op zee en staan er continue jachtvliegtuigen klaar om op te stijgen wanneer er een onbekend vliegtuig ons luchtruim binnenkomt. Dit is iets wat heel actueel kan zijn. Een voorbeeld hiervan zijn de aanslagen van 11 september 2001 in Amerika. Nederland houdt er rekening mee dat er soortgelijke acties in Nederland voor kunnen komen.

De missies.

Daarnaast is het een belangrijke taak van de luchtmacht om deel te nemen aan missies van onze bondgenoten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de NAVO-missies. De laatste jaren heeft de luchtmacht de laatste jaren deelgenomen aan verschillende missies, bijvoorbeeld in Bosnië en Afghanistan. Daarnaast verzorgen ze vluchten met militairen naar vele landen waar uitgezonden militairen werkzaam zijn en brengen ze goederen naar landen waar hulp nodig is omdat er een natuurramp heeft plaatsgevonden.

Het materieel.

De luchtmacht heeft een breed scala aan materieel om ons luchtruim te verdedigen en haar taak optimaal uit te kunnen voeren. Dit materieel bestaat uit:

- Helikopters en vliegtuigen
- Verschillende vuur- en geleide wapens.
- Verschillende voertuigen
- Demoteams

Dit materieel wordt gebruikt om de taak zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Het demo team wordt gebruikt om te laten zien wat de verschillende helikopters en vliegtuigen kunnen. Dit doen ze bijvoorbeeld bij de Luchtmachtdagen die elke twee jaar georganiseerd worden.

De bezuinigingen.

Nu de gehele defensie moet bezuinigen, kan het niet anders dat ook de luchtmacht zal moeten inleveren. Dit zullen ze voornamelijk merken omdat er waarschijnlijk één of meerdere luchtmachtbasissen moeten sluiten en doordat ze ook vliegend materieel af moeten stoten. Het gaat hier dan voornamelijk om de Cougar helikopter. De eerste plannen waren dat ze allemaal weg moesten, maar uiteindelijk heeft de politiek besloten om er een aantal te behouden. Dit betekend dat de teams die nodig zijn om deze kisten in de lucht te houden ook werkzaam mogen blijven bij de luchtmacht. Het sombere is dat er dan andere mensen weg moeten gaan om toch te bezuinigen. De werkzaamheden gaan door, maar moet nu met minder personeel uitgevoerd gaan worden. Een zware uitdaging dus voor de mensen die ook na de reorganisatie over zullen blijven.

De praktijk.

Uiteindelijk is het werk wat de luchtmacht doet belangrijk voor elke burger die hulp nodig heeft, maar ook zeker voor elke militair die hulp nodig heeft. Denk hierbij aan de gevechtssituaties in Afghanistan, waarbij regelmatig Nederlandse militairen onder vuur genomen werden. De inzet van apaches heeft hierdoor menig militair leven gered en is daardoor onmisbaar gebleken tijdens de missies van de Nederlandse krijgsmacht.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie onderwijs

Liberal Arts & Sciences

Wat in nou precies de opleiding Liberal Arts & Sciences.

meer efficiente PCR methode (polymerase-kettingreactie)

Een meer efficiente manier van het gebruiken van een PCR

De criminologische theorie van moffit

In dit artikel wordt de theorie van Moffit besproken, met oog op criminaliteit

Velcro is een merknaam en geen vertaling van klittenband in het engels.

Velcro is een engelse term voor klittenband. Dit is een merknaam en geen echte vertaling. Wat is de engelse vertaling voor klittenband?

De werkwoorden in de Nederlandse taal

Uitleg van de werkwoorden in de Nederlandse taal

De empirische cyclus bij wetenschappelijk onderzoek

Dit artikel geeft de stappen weer die men doorloopt wanneer men wetenschappelijk onderzoek doet. Deze stappen zijn weergegeven in een cyclische vorm

PDD-NOS in de klas

PDD-NOS is de afkorting van Pervasive Developmental Disorder, Not Otherwise Specified. PDD-NOS is een sociale informatieverwerkingsstoornis.

Dromenvanger maken met kinderen

Waar komt de dromenvanger vandaan en wat is de betekenis ervan? Hoe kun je er op een eenvoudige manier eentje maken met kinderen?

Voorbeeld van een impressionistische tekst

Deze tekst kan gebruikt worden als hulpmiddel voor het schrijven van een impressionistische tekst

De school als morele gemeenschap

De school inrichten als een morele gemeenschap door het creeeren van een vormingscontext naar menselijke maat.

Tips voor docenten

Het wordt steeds moeilijker om goed en zelfverzekerd voor de klas te staan. In dit artikel worden tips gegeven en inzichten geprobeerd over te brengen.

Voorlezen goed voor de ontwikkeling

voorlezen voor kinderen van alle leeftijden

Beginner voor de klas(4)….het lesplan.

In dit artikel geef ik een voorbeeld van een overzichtelijk lesplan die je heel goed kan gebruiken wanneer je les geeft.

De encyclopedie.

Wat is een encyclopedie en wat vinden we er in terug?

De stoa / Het Stoïcisme

Het stoïcisme is een filosofische stroming van rond 300 v.Chr. die behoort tot de Hellenistische filosofieën. Het bekendste deel hiervan is de levensfilosofie van de jonge Stoa: Seneca, Epictetus en Marcus Aurelius.

Criteria voor goede communicatie

Bij het aanleren van communicatieve vaardigheden speelt op de achtergrond altijd de vraag: wat is nu eigenlijk goede communicatie?

Pagadder of sinjoor.

Een inwoner van Antwerpen noemen we een sinjoor. Maar zijn alle inwoners van Antwerpen wel echte sinjoren?

Agressie bij kinderen

Hoe ontstaat stress bij kinderen, op welke wijze uiten zij dit in agressie en wat kunt u doen om uw kind te helpen?

Bezuinig op de bezuinigingen!

Lage rendement van de Havo

Redoxreactie

wat is een redoxreactie en waar wordt deze gebruikt

De oorlog in Vietnam

Een korte beschrijving van de Vietnam oorlog

Langstudeerboete

Een betoog over de langstudeerboete in het onderwijs, wat de hbo en wo studenten moet overhalen, hun studie op tijd af te ronden.

Help, een werkstuk!

Hoe maak je op een zo effectief moeglijke wijze een werkstuk.

De Koninklijke Marechausse

De Koninlijke Marechausse is de politie van het leger. Maar ook veel burgers zijn al in aanraking geweest met de marechaussee....

Hoogbegaafdheid - kenmerken

In dit artikel overlopen we de specifieke kenmerken van hoogbegaafdheid. Is alles te vatten in een IQ?