De Koninklijke Luchtmacht


Publicatie datum:

De Koninklijke Luchtmacht is een professionele organisatie, maar welk materieel hebben ze ter bechikking? In dit artikel veel leuke informatie en mooie beelden!

Gesponsorde koppelingen

De Koninklijke Luchtmacht is een belangrijk onderdeel van de Nederlandse Krijgsmacht. Samen met de andere vier krijgsmachtdelen zorgen zij voor de verdediging van het Nederlands grondgebied. Daarnaast staan ze constant klaar om deel te nemen aan verschillende missies...

De taak van de luchtmacht.

De luchtmacht heeft een belangrijke taak voor ons land. Het verschil met de landmacht en de marine is dat ze voor de burger vaker zichtbaar zijn. Ze oefenen regelmatig in de gebieden rondom de vliegbasissen, maar hebben ook de taak om verschillende instanties te ondersteunen. Zo helpen ze bij opsporingstaken van de politie, bij brandbestrijding, voeren ze reddingoperaties uit op zee en staan er continue jachtvliegtuigen klaar om op te stijgen wanneer er een onbekend vliegtuig ons luchtruim binnenkomt. Dit is iets wat heel actueel kan zijn. Een voorbeeld hiervan zijn de aanslagen van 11 september 2001 in Amerika. Nederland houdt er rekening mee dat er soortgelijke acties in Nederland voor kunnen komen.

De missies.

Daarnaast is het een belangrijke taak van de luchtmacht om deel te nemen aan missies van onze bondgenoten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de NAVO-missies. De laatste jaren heeft de luchtmacht de laatste jaren deelgenomen aan verschillende missies, bijvoorbeeld in Bosnië en Afghanistan. Daarnaast verzorgen ze vluchten met militairen naar vele landen waar uitgezonden militairen werkzaam zijn en brengen ze goederen naar landen waar hulp nodig is omdat er een natuurramp heeft plaatsgevonden.

Het materieel.

De luchtmacht heeft een breed scala aan materieel om ons luchtruim te verdedigen en haar taak optimaal uit te kunnen voeren. Dit materieel bestaat uit:

- Helikopters en vliegtuigen
- Verschillende vuur- en geleide wapens.
- Verschillende voertuigen
- Demoteams

Dit materieel wordt gebruikt om de taak zo goed mogelijk uit te kunnen voeren. Het demo team wordt gebruikt om te laten zien wat de verschillende helikopters en vliegtuigen kunnen. Dit doen ze bijvoorbeeld bij de Luchtmachtdagen die elke twee jaar georganiseerd worden.

De bezuinigingen.

Nu de gehele defensie moet bezuinigen, kan het niet anders dat ook de luchtmacht zal moeten inleveren. Dit zullen ze voornamelijk merken omdat er waarschijnlijk één of meerdere luchtmachtbasissen moeten sluiten en doordat ze ook vliegend materieel af moeten stoten. Het gaat hier dan voornamelijk om de Cougar helikopter. De eerste plannen waren dat ze allemaal weg moesten, maar uiteindelijk heeft de politiek besloten om er een aantal te behouden. Dit betekend dat de teams die nodig zijn om deze kisten in de lucht te houden ook werkzaam mogen blijven bij de luchtmacht. Het sombere is dat er dan andere mensen weg moeten gaan om toch te bezuinigen. De werkzaamheden gaan door, maar moet nu met minder personeel uitgevoerd gaan worden. Een zware uitdaging dus voor de mensen die ook na de reorganisatie over zullen blijven.

De praktijk.

Uiteindelijk is het werk wat de luchtmacht doet belangrijk voor elke burger die hulp nodig heeft, maar ook zeker voor elke militair die hulp nodig heeft. Denk hierbij aan de gevechtssituaties in Afghanistan, waarbij regelmatig Nederlandse militairen onder vuur genomen werden. De inzet van apaches heeft hierdoor menig militair leven gered en is daardoor onmisbaar gebleken tijdens de missies van de Nederlandse krijgsmacht.


Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie onderwijs

Ben ik geschikt voor het voortgezet onderwijs?

Een goede docent maakt het verschil. Maar wat is nu eigenlijk een goede docent?

Een goed persbericht schrijven

Communicatief schrijven is het besef dat je weet voor wie je schrijft, dus wie je doelgroep is! Hoe schrijf je een goed persbericht?

Het My Lai bloedbad

In 1968 vond in My Lai een schandelijk bloedbad plaats

Tips voor presenteren in het onderwijs

Problemen met presenteren? Vind hier wat tips over hoe je een goede presentatie neerzet!

Wiskunde functies en grafieken (HAVO)

Dit artikel geeft een beknopte samenvatting van alle wiskunde examenstof op HAVO niveau wat betreft functies en grafieken

Orde houden in de klas - Hoe pak je dit aan?

Kinderen zijn altijd op zoek naar grenzen. Regels zijn daarom belangrijk voor een kind, omdat dit structuur biedt en een veilig gevoel geeft.

Voorlezen goed voor de ontwikkeling

voorlezen voor kinderen van alle leeftijden

Monogamie/polygamie

De neurobiologische basis van monogamie

Inleiding Staatsrecht Deel 1

Introductie van het Nederlandse Staatsrecht

Trends en vernieuwingen op gebied van bewegingsonderwijs.

Trends en vernieuwingen op gebied van bewegingsonderwijs.

Bezuinig op de bezuinigingen!

Lage rendement van de Havo

De kleutergroep

Hoe gaat het eraan toe in een kleutergroep?

Romeinse Cijfers

wat zijn romeinse cijfers

Werking van zeep

Uitleg werking van zeep

MBO-HBO Games maken

Hier leest u de kern van de vakopleidingen voor games in Nederland

Marketingplan

Schrijven van een marketingplan

Poldergemaal Balthasar van der Polweg - Delft

Een overzicht van informatie van het poldergemaal aan de Balthasar van der Polweg te Delft. Dit gemaal representateert een groot deel de Nederlandse gemalen.

De Koninklijke Marechausse

De Koninlijke Marechausse is de politie van het leger. Maar ook veel burgers zijn al in aanraking geweest met de marechaussee....

Is de doos met knikkers van Anne Frank echt?

69 jaar na het overlijden van Anne Frank komt opeens de doos met knikkers van Anne Frank boven water, is de doos met knikkers van Anne Frank echt?

Toerental boormachine berekenen

We doen deze proef om erachter te komen of opgegeven toerental van de boormachine inderdaad 2600 toeren per minuut is.

Leertheoretische modellen als verklaring voor verslaving

In dit artikel worden leertheoretische modellen als verklaring voor verslaving uitgelegd

Pieter Harmen Witkamp

Dit artikel behandelt Pieter Harmen Witkamp (Amsterdam, 30 oktober 1816 - 1896) was een Nederlands cartograaf en bouwkundige

Hoofdletters

Wanneer gebruik je een hoofdletter

Hoe schrijf je een goed artikel?

Tips voor het schrijven van een goed artikel

PDD-NOS in de klas

PDD-NOS is de afkorting van Pervasive Developmental Disorder, Not Otherwise Specified. PDD-NOS is een sociale informatieverwerkingsstoornis.