De Koninklijke Marine


Publicatie datum:

In dit artikel kom je te weten wat de taak van de marine is en welke eenheden bij de marine horen.

Gesponsorde koppelingen

Samen met de landmacht, luchtmacht en de marechaussee vormt de marine onze krijgsmacht. De Koninklijke Marine is een grote flexibele organisatie, die overal ter wereld inzetbaar is. Dit doen ze met heel veel verschillend varend materieel. Van kleine snelle boten tot grote fregatten en onderzeeërs.


Gesponsorde koppelingen

De organisatie.

Bij de Nederlandse marine werken ongeveer 10.500 mensen. Ze zijn hiermee dus niet zo groot als de landmacht, maar zeker een organisatie die groot genoeg is om door vele buurlanden erg serieus genomen te worden. Het materieel liegt er dan ook niet om. Met verschillende fregatten, mijnenjagers, torpedowerkschepen, landingsvaartuigen, onderzeeërs etc. is de Nederlandse marine een gerespecteerde partner om mee samen te mogen werken.

 Koninklijke Marine

De eenheden.

De marine bestaat uit operationele en niet operationele eenheden. Een eenheid is operationeel wanneer het bestemd is om hun taak tijdens elke missie uit te voeren. Ze kunnen dus aangewezen worden om in welk land dan ook hun werk te doen. De marine kent de volgende operationele eenheden:

Netherlands Maritime Force
Operationele schepen
Korps Mariniers
Helikopter-eenheden

De taak.

De koninklijke marine heeft drie hoofdtaken:

- Zorgen voor veiligheid op zee. Niet alleen voor militaire missies, maar ook voor de burger scheepvaartroutes.

- Zorgen  voor veiligheid vanuit zee. Ze kunnen dan zorgen voor aanvoer van spullen en bijvoorbeeld voeding vanaf hun grote schepen.

- Nationale maritieme taken. Hier moet je denken aan bepaalde kustwachttaken, search and rescue, assisteren bij explosieven opruiming op zee en assisteren met duikteams.

Assisteren bij het ruimen van explosieven op zee.

Dit is nog steeds een relevante taak van de marine. Er worden zowel op land als op zee nog steeds bommen uit de tweede wereldoorlog gevonden. Deze bommen zijn oud en niet meer betrouwbaar, dus worden vrijwel altijd tot ontploffing gebracht. Dit om te voorkomen dat ze onverwacht een keer ontploffen en daardoor menselijke slachtoffers maken.

Tijdens het voorbereiden van de explosie komen ook de duikers van de marine om de hoek kijken. Waar de bemanning van het schip zorgt voor het lokaliseren van het explosief, zijn het de duikers die het explosief tot ontploffing brengen. Dit wordt heel duidelijk zichtbaar in onderstaand filmpje.

Eindconclusie.

De marine is een krijgsmachtdeel dat haar taak meestal ver vanaf Nederland uitvoert. Dit is dus het brengen van veiligheid op zee. Dit is nu heel relevant, omdat ook Nederlandse marineschepen voor de kust van Somalië piraten heeft opgepakt. Toch doen ze in Nederland zelf ook veel nuttig werk. Dit komt omdat ze een breed scala aan materieel heeft die veel verschillende taken uit kan voeren. Wat de bezuinigingen in 2011 de marine gaat kosten is nog niet duidelijk, maar wel is duidelijk dat de Nederlandse marine een paradepaartje van onze Defensie is en waarschijnlijk ook wel zal blijven.


Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie onderwijs

Als je ADHD hebt

In het onderwijs krijg je met veel verschillende kinderen te maken. Maar hoe ga je dan om met kinderen die een stoornis als ADHD, PDD-NOS, ADD, NLD, autisme hebben

Een opleiding kiezen na de middelbare school

Van passie naar beroep

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Een informatief artikel over de HBO opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening

Examens zijn makkelijk!

Is de tijd daar gekomen dat er eindelijk examens gedaan moeten worden? Laat je dan goed inlichten hoe je het beste en snelste kan leren, want examens zijn makkelijk!

Agressie bij kinderen

Hoe ontstaat stress bij kinderen, op welke wijze uiten zij dit in agressie en wat kunt u doen om uw kind te helpen?