Free Energy een droom, illusie of een vergeten werkelijkheid?


Publicatie datum:

Free Energy een droom, illusie of een vergeten werkelijkheid?

Gesponsorde koppelingen

Free energy ofwel gratis energie is dit een illusie of een genegeerd en vergeten ondwerp? Is het mogelijk om uit niets energie te genereren? Zo ja wat voor impact heeft het op de wereld om ons heen?

                                           Free Energy

Het concept free energy is niet nieuw, sterker nog het is ruim een eeuw oud. Voor zover bekend was het Nikola Tesla(*) die voor het eerst experimenteerde op dit gebied van de wetenschap aan het eind van de 19e eeuw.

Stelt u zich eens voor hoe het zou zijn als men niet afhankelijk zou zijn van fossiele grondstoffen voor het opwekken van energie. Maar dat energie letterlijk uit het niets gegenereerd zou kunnen worden. De wereld om u heen zou zienderogen veranderen in positieve zin. Voor basisbehoeftes zoals electriciteit, gas en brandstoffen zou niet meer aan de kassa of aan het eind van de maand afgerekend te moeten worden. Als er vrije energie beschikbaar is dan heeft dit ook een enorme impact op de immense huidige industrie en de verdere industrialisatie van de wereld. Vele goederen, diensten en producten zullen door een dergelijke revolutie zeer goedkoop al dan niet kosteloos beschikbaar zijn voor iedereen op deze aardbol. Dit klinkt heel utopisch, idealistisch en surrealistisch voor ieder weldenkend mens. Wellicht is het tijd om dat besef over boord te gooien en eens "out of the box" te denken. Waren het niet zij die een totaal andere opvatting hadden dan de algemene opinie die de wereld tot schokkende conclusies hebben geleid en de wereld zodanig hebben veranderd dat zij vereeuwigd zijn in onze geschiedenisboeken?

Voor de natuurkundigen, wiskundigen en / of sceptici onder ons zijn er genoeg artikelen op het internet te vinden met de wetenschappelijke uitleg dat dit bestaat. Een van deze artikelen is te vinden op Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Free_energy

Zonder hier verder dit direct in verband te leggen met een complot theorie is het op zijn minst zeer opmerkelijk te noemen dat de V.S. voor meerdere mechanische onderdelen die vrije energie mogelijk kunnen maken een patent (**) heeft laten registreren (vanaf 1888!). Nog opmerkelijker is het dat deze technologie nauwelijks verder ontwikkeld is.

Knutselaars ofwel huisbricoleurs die zich interesseren in het onderwerp vrije energie hebben al op diverse wijzen aangetoond dat iedereen in staat is zo’n vrije energie generator(***) bij hem of haar thuis te fabriceren. Als het in werkelijkheid zo simpel is om zo’n generator the fabriceren waarom is deze techniek niet verder ontwikkeld? Waarom zijn er geen bakken subsidie naar deze wetenschap gegaan?

Hetgeen mij werkelijk interesseert is het sociale en humaan aspect van vrije energie. De mensheid zal na zo’n revolutie met zekerheid een ander bewustzijnswording realiseren. Iets wat in het huidige tijdperk zeer zeker welkom is. Na de recente oorlogen, de Arabische lente en de financiële crisis is het wel eens tijd om wat humaner met elkaar om te gaan op deze wereld. Een vrije energie revolutie zou wel eens hetgeen kunnen zijn wat de omslag teweeg zou kunnen brengen waarbij de mensheid hand in hand zonder angst of bezorgdheid de toekomst in durft te kijken.

*      http://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

**     http://en.wikipedia.org/wiki/File:RMFpatent.PNG

***    http://www.youtube.com/watch?v=Frh-chOotis

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

Jullie luisteren en ik vertel!

Frontaal lesgeven wordt ook wel de voordrachtvorm genoemd. De docent verteld en de leerlingen luisteren. Dit wordt meestal niet gewaardeerd door de leerlingen, maar waarom kan een docent er dan toch voor kiezen om op deze manier les te geven?

ASO, TSO, BSO

Belgische onderverdeling in het middelbaar onderwijs, een broedplek voor voordelen?

Rationalisme vs Empirisme in de filosofie

verschillende stromingen binnen de filosofie worden in dit artikel besproken.

Leren

Wat is dé beste manier om te leren? In dit artikel probeer ik daar een antwoord op te geven

Spelling van werkwoorden tegenwoordige tijd

Uitleg over de spelling van de werkwoorden in de tegenwoordige tijd

Het taalniveau verhogen met de drie taalgroeimiddelen

Het taalniveau verhogen met de drie taalgroeimiddelen

Wiskundige weetjes over Gulden Snede

Altijd al eens willen weten wat die Gulden Snede is? En waarom wiskundigen zo enthousiast zijn over deze verhouding? Kom daar zelf achter en ontdek zelf de mooie en magische verhoudingen in ons dagelijks leven.

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam

Spelling en Stijl

Wat is de juiste spellingsmanier? Hoe voorkom ik een stijlfout?

Hoe Hitler aan de macht kwam

Hoe Hitler aan de macht kwam en de jodenvervolging.

Kleuterleidster weer in opleiding?

Zijn afgestudeerde pabo-studenten bevoegd om kleuters op de juiste manier te leiden? Of moeten we weer terugtreden naar de Klossers?

Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

Een informatief artikel over de HBO opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening

Hoe bereid ik een spreekbeurt voor?

Een stappenplan voor het voorbereiden van een spreekbeurt

Geschiedenis, dat moet levendig!

Gelukkig gaat het in geschiedenislessen niet alleen meer over jaartallen. Geschiedenisles moet actief en levendig zijn. Dat is niet alleen leuker, maar je onthoudt het ook veel beter.

Taalronde

Een taalronde is een taalwerkvorm waarbij spreken, luisteren, lezen en schrijven aan bod komen

Werking van zeep

Uitleg werking van zeep

Profielkeuze na havo 3: Cultuur en Maatschappij

Als je in klas 3 van het havo zit kom je voor een keuze te staan. De profielkeuze: Je moet uit 1 van de 4 profielen kiezen. Dit is weer een stapje verder ter voorbereiding op een mogelijke opleiding en later beroep.

Beginner voor de klas (3)...lesvoorbereiding.

Dit is het derde artikel in de reeks om je te helpen wanneer je nieuw bent in het lesgeven.

Hoe maak ik een werkstuk

Een werkstuk maken, hoe pak je dat aan?

Invloed van concentratie reactant op de chemische kinetiek

Invloed van concentratie reactant op de chemische kinetiek.

Collectivisme versus individualisme

De verschillen tussen collectivistische en individualistische culturen worden besproken. De nadruk wordt in dit artikel gelegd op de verschillen in ideeën over onderwijs.

SBO, iets voor u?

Wat het SBO u zoal te bieden heeft.

Meetfouten bij experimenten in sociale wetenschappen

In dit artikel wordt duidelijk welke meetfouten er bestaan bij experimenten in de sociale wetenschappen

Het trema. Of is het een umlaut...

Ja, wat is het eigenlijk? Een trema of een umlaut? Wat zijn de verschillen, wat de overeenkomsten? Hoe en wanneer worden en werden ze gebruikt? En kunnen we überhaupt wel zonder dit leesteken?

Dromenvanger maken met kinderen

Waar komt de dromenvanger vandaan en wat is de betekenis ervan? Hoe kun je er op een eenvoudige manier eentje maken met kinderen?