Free Energy een droom, illusie of een vergeten werkelijkheid?


Publicatie datum:

Free Energy een droom, illusie of een vergeten werkelijkheid?

Gesponsorde koppelingen

Free energy ofwel gratis energie is dit een illusie of een genegeerd en vergeten ondwerp? Is het mogelijk om uit niets energie te genereren? Zo ja wat voor impact heeft het op de wereld om ons heen?

                                           Free Energy

Het concept free energy is niet nieuw, sterker nog het is ruim een eeuw oud. Voor zover bekend was het Nikola Tesla(*) die voor het eerst experimenteerde op dit gebied van de wetenschap aan het eind van de 19e eeuw.

Stelt u zich eens voor hoe het zou zijn als men niet afhankelijk zou zijn van fossiele grondstoffen voor het opwekken van energie. Maar dat energie letterlijk uit het niets gegenereerd zou kunnen worden. De wereld om u heen zou zienderogen veranderen in positieve zin. Voor basisbehoeftes zoals electriciteit, gas en brandstoffen zou niet meer aan de kassa of aan het eind van de maand afgerekend te moeten worden. Als er vrije energie beschikbaar is dan heeft dit ook een enorme impact op de immense huidige industrie en de verdere industrialisatie van de wereld. Vele goederen, diensten en producten zullen door een dergelijke revolutie zeer goedkoop al dan niet kosteloos beschikbaar zijn voor iedereen op deze aardbol. Dit klinkt heel utopisch, idealistisch en surrealistisch voor ieder weldenkend mens. Wellicht is het tijd om dat besef over boord te gooien en eens "out of the box" te denken. Waren het niet zij die een totaal andere opvatting hadden dan de algemene opinie die de wereld tot schokkende conclusies hebben geleid en de wereld zodanig hebben veranderd dat zij vereeuwigd zijn in onze geschiedenisboeken?

Voor de natuurkundigen, wiskundigen en / of sceptici onder ons zijn er genoeg artikelen op het internet te vinden met de wetenschappelijke uitleg dat dit bestaat. Een van deze artikelen is te vinden op Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Free_energy

Zonder hier verder dit direct in verband te leggen met een complot theorie is het op zijn minst zeer opmerkelijk te noemen dat de V.S. voor meerdere mechanische onderdelen die vrije energie mogelijk kunnen maken een patent (**) heeft laten registreren (vanaf 1888!). Nog opmerkelijker is het dat deze technologie nauwelijks verder ontwikkeld is.

Knutselaars ofwel huisbricoleurs die zich interesseren in het onderwerp vrije energie hebben al op diverse wijzen aangetoond dat iedereen in staat is zo’n vrije energie generator(***) bij hem of haar thuis te fabriceren. Als het in werkelijkheid zo simpel is om zo’n generator the fabriceren waarom is deze techniek niet verder ontwikkeld? Waarom zijn er geen bakken subsidie naar deze wetenschap gegaan?

Hetgeen mij werkelijk interesseert is het sociale en humaan aspect van vrije energie. De mensheid zal na zo’n revolutie met zekerheid een ander bewustzijnswording realiseren. Iets wat in het huidige tijdperk zeer zeker welkom is. Na de recente oorlogen, de Arabische lente en de financiële crisis is het wel eens tijd om wat humaner met elkaar om te gaan op deze wereld. Een vrije energie revolutie zou wel eens hetgeen kunnen zijn wat de omslag teweeg zou kunnen brengen waarbij de mensheid hand in hand zonder angst of bezorgdheid de toekomst in durft te kijken.

*      http://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

**     http://en.wikipedia.org/wiki/File:RMFpatent.PNG

***    http://www.youtube.com/watch?v=Frh-chOotis


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

Zelfhypnose en het nut er van

Het bewust in soort trace, hypnotische staat komen

Eerst een boete nu geen stufi

Halbe Zijlstra (VVD) wil dat de studenten die een masterstudie volgen op de HBO of WO geen studiefinanciering meer krijgen. Zijn motie aan de Tweede Kamer is de basisbeurs vervangen door een sociaal leenstelsel.

Van basisschool naar voortgezet onderwijs

Welke school kiezen we? Hoe begeleid ik mijn kind goed?

Jongeren in het verkeer

Uitleg over de consequenties van gevaarlijk rijden door jongeren.

Redoxreactie

wat is een redoxreactie en waar wordt deze gebruikt

Monogamie/polygamie

De neurobiologische basis van monogamie

Alles over de wereldtaal Esperanto

Hoe is Esperanto ontstaan, wat is Esperanto en hoe staat het tegenwoordig met het Esperanto.

Handelingsplan schrijven.

Hoe schrijf je een effectief handelingsplan?

Evolutie van marketing

De evolutie van marketing vanaf de jaren 1860 tot heden.

Hoe een onderzoeksinterview voorbereiden en houden?

Een onderzoeksinterview is een geschikte onderzoeksmethode als u op zoek bent naar genuanceerde, kwalitatieve informatie en verwacht dat respondenten moeite hebben met het invullen van een vragenlijst, bijvoorbeeld omdat ze de Nederlandse taal niet goed beheersen of omdat het een ingewikkeld thema betreft.

Het maken van een (profiel)werkstuk

De opbouw en tips bij het maken van een (profiel)werkstuk

De Koninklijke Landmacht

De Koninklijke Landmacht is het grootste krijgsmachtdeel van onze Nederlandse Krijgsmacht. In dit artikel alle feiten over de Koninklijke Landmacht.

SBO, iets voor u?

Wat het SBO u zoal te bieden heeft.

Rationalisme vs Empirisme in de filosofie

verschillende stromingen binnen de filosofie worden in dit artikel besproken.

Hoe belangrijk is ICT op de basisschool?

Voor- en vroegschoolse educatie

Wat is voor-en vroegschoolse educatie en hoe effectief is het?

Voorlezen goed voor de ontwikkeling

voorlezen voor kinderen van alle leeftijden

Vind alle examens met alle antwoorden op www.examenblad.nl

Op www.examenblad.nl vindt je alle examens en antwoorden, van de laatste 10 jaar, van het vwo, de havo, het vmbo tl, het vmbo gl, het vmbo kb en het vmbo bb.

Tolerantie in de Gouden Eeuw

Tolerantie in de Gouden Eeuw, kunst en wetenschap

Theateroefeningen. 2: Basisimprovisatie

Theateroefeningen. 2: Basisimprovisatie

Hoe maak ik een boekverslag

Hier een stappenplan voor het schrijven van een boekverslag

Leerkracht: Omgaan met lastige ouders

Hoe ga je om met ouders die lastig gedrag vertonen?

Gelderse Musical Opleidingen

Gelderse Musical Opleidingen, DE musicalschool van Gelderland

Universiteitsbibliotheek Binnenstad Utrecht

Een kort artikel over de Universiteitsbibliotheek in de binnenstad van Utrecht.

Principe van Monty Hall

Is het mogelijk de kansen van een spelquiz in jouw voordeel te beslissen met heel simpele wiskundige methoden? Ja, dat is goed mogelijk! Lees hier hoe u de grootste kans maakt op het winnen van de hoofdprijs (Reis, BMW, Keuken, etc.)