Free Energy een droom, illusie of een vergeten werkelijkheid?


Publicatie datum:

Free Energy een droom, illusie of een vergeten werkelijkheid?

Gesponsorde koppelingen

Free energy ofwel gratis energie is dit een illusie of een genegeerd en vergeten ondwerp? Is het mogelijk om uit niets energie te genereren? Zo ja wat voor impact heeft het op de wereld om ons heen?

                                           Free Energy

Het concept free energy is niet nieuw, sterker nog het is ruim een eeuw oud. Voor zover bekend was het Nikola Tesla(*) die voor het eerst experimenteerde op dit gebied van de wetenschap aan het eind van de 19e eeuw.

Stelt u zich eens voor hoe het zou zijn als men niet afhankelijk zou zijn van fossiele grondstoffen voor het opwekken van energie. Maar dat energie letterlijk uit het niets gegenereerd zou kunnen worden. De wereld om u heen zou zienderogen veranderen in positieve zin. Voor basisbehoeftes zoals electriciteit, gas en brandstoffen zou niet meer aan de kassa of aan het eind van de maand afgerekend te moeten worden. Als er vrije energie beschikbaar is dan heeft dit ook een enorme impact op de immense huidige industrie en de verdere industrialisatie van de wereld. Vele goederen, diensten en producten zullen door een dergelijke revolutie zeer goedkoop al dan niet kosteloos beschikbaar zijn voor iedereen op deze aardbol. Dit klinkt heel utopisch, idealistisch en surrealistisch voor ieder weldenkend mens. Wellicht is het tijd om dat besef over boord te gooien en eens "out of the box" te denken. Waren het niet zij die een totaal andere opvatting hadden dan de algemene opinie die de wereld tot schokkende conclusies hebben geleid en de wereld zodanig hebben veranderd dat zij vereeuwigd zijn in onze geschiedenisboeken?

Voor de natuurkundigen, wiskundigen en / of sceptici onder ons zijn er genoeg artikelen op het internet te vinden met de wetenschappelijke uitleg dat dit bestaat. Een van deze artikelen is te vinden op Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Free_energy

Zonder hier verder dit direct in verband te leggen met een complot theorie is het op zijn minst zeer opmerkelijk te noemen dat de V.S. voor meerdere mechanische onderdelen die vrije energie mogelijk kunnen maken een patent (**) heeft laten registreren (vanaf 1888!). Nog opmerkelijker is het dat deze technologie nauwelijks verder ontwikkeld is.

Knutselaars ofwel huisbricoleurs die zich interesseren in het onderwerp vrije energie hebben al op diverse wijzen aangetoond dat iedereen in staat is zo’n vrije energie generator(***) bij hem of haar thuis te fabriceren. Als het in werkelijkheid zo simpel is om zo’n generator the fabriceren waarom is deze techniek niet verder ontwikkeld? Waarom zijn er geen bakken subsidie naar deze wetenschap gegaan?

Hetgeen mij werkelijk interesseert is het sociale en humaan aspect van vrije energie. De mensheid zal na zo’n revolutie met zekerheid een ander bewustzijnswording realiseren. Iets wat in het huidige tijdperk zeer zeker welkom is. Na de recente oorlogen, de Arabische lente en de financiële crisis is het wel eens tijd om wat humaner met elkaar om te gaan op deze wereld. Een vrije energie revolutie zou wel eens hetgeen kunnen zijn wat de omslag teweeg zou kunnen brengen waarbij de mensheid hand in hand zonder angst of bezorgdheid de toekomst in durft te kijken.

*      http://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

**     http://en.wikipedia.org/wiki/File:RMFpatent.PNG

***    http://www.youtube.com/watch?v=Frh-chOotis

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

De Koninklijke Marechausse

De Koninlijke Marechausse is de politie van het leger. Maar ook veel burgers zijn al in aanraking geweest met de marechaussee....

Dromenvanger maken met kinderen

Waar komt de dromenvanger vandaan en wat is de betekenis ervan? Hoe kun je er op een eenvoudige manier eentje maken met kinderen?

Langstudeerboete

Een betoog over de langstudeerboete in het onderwijs, wat de hbo en wo studenten moet overhalen, hun studie op tijd af te ronden.

Autisme op de middelbare school

Tips voor medeleerlingen, docenten en mentoren

Kinderen op typles?

Alle kinderen zouden een typcursus moeten volgen.

De humanistische benadering

In dit artikel worden de kernideeën en theorieën van de humanistische benadering in de psychologie gegeven

Pagadder of sinjoor.

Een inwoner van Antwerpen noemen we een sinjoor. Maar zijn alle inwoners van Antwerpen wel echte sinjoren?

Ondersteuning van uw kind in het onderwijs.

Hoe helpt u uw kind in het onderwijs?

Veranderen van ongewenst gedrag bij kinderen

Hoe verander je het gedrag van een groep kinderen?

Verbeter je les, gebruik de opdrachtvorm!

Wil jij je les afwisselend houden? Wissel de verschillende werkvormen dan af. In dit artikel geef ik hier meer tips over.

Het CITO-LOVS

Wat is het CITO-LOVS en wat kan het U vertellen over Uw kind op de basisschool?

Hoe je het beste kunt leren voor een tentamen of examen!

Dit artikel geeft een aantal tips over hoe je je het beste kunt voorbereiden op een tentamen of examen.

Waterstofbruggen

Uitleg waterstofbruggen.

Digitale schoolborden

In veel klaslokalen duiken digitale schoolborden op. Wat zijn dit nou eigenlijk? Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen en de mogelijkheden?

Als Hollander studeren in België

Een kort artikel over de voornaamste verschillen tussen studeren in Nederland en studeren in België

Monogamie/polygamie

De neurobiologische basis van monogamie

Leertheoretische modellen als verklaring voor verslaving

In dit artikel worden leertheoretische modellen als verklaring voor verslaving uitgelegd

Jongeren in het verkeer

Uitleg over de consequenties van gevaarlijk rijden door jongeren.

Teambuilding voor kinderen

Kinderen presteren op alle vlakken beter door duidelijkheid en discipline.

Pieter Harmen Witkamp

Dit artikel behandelt Pieter Harmen Witkamp (Amsterdam, 30 oktober 1816 - 1896) was een Nederlands cartograaf en bouwkundige

Jullie luisteren en ik vertel!

Frontaal lesgeven wordt ook wel de voordrachtvorm genoemd. De docent verteld en de leerlingen luisteren. Dit wordt meestal niet gewaardeerd door de leerlingen, maar waarom kan een docent er dan toch voor kiezen om op deze manier les te geven?

Minder lesuitval, maar tegen welke prijs?

De zomervakantie wordt een week ingekort.

De mediaan en de modus

In dit artikel worden de wiskundige mediaan en modus uitgelegd

Studeren in deeltijd

Studeren in deeltijd kan op veel manieren

Engels in het basisonderwijs in Friesland

Hoe gaat men op de basisschool in Friesland om met Engels?