Gelderse Musical Opleidingen


Publicatie datum:

Gelderse Musical Opleidingen, DE musicalschool van Gelderland

Gesponsorde koppelingen

Er zijn heel wat musicalopleidingen in Gelderland, allemaal verschillend en toch bieden ze allemaal hetzelfde volgens de website. Maar wie is nu de beste. Wat hebben ze te bieden en wat zijn de verschillen?

Het Kunstbedrijf Arnhem, voorheen Het Domein bied een breed programma en heeft een keur aan geschoolde docenten. Het Kunstbedrijf heeft welliswaar een eigen lokatie maar deze is erg verouderd. De lessen zijn leerzaam maar worden saai gegeven. De organisatie is rommelig. De docenten moeten zich redden met media apparatuur en lesmateriaal dat al lang geleden vervangen had moeten worden. Het lesprogramma wordt afgesloten met een presentatie voor publiek. We gaven het Kunstbedrijf voor de lokatie een 5. Voor de docenten een 8. Voor de lessen een 6 en voor de beschikbare media apparatuur een 5. Voor de organisatie gaven wij een 7. En voor de voorstellingen een 6. Gemiddeld scoort het Kunstbedrijf een 6,1

Fanworks uit Ede geeft net zoals het Kunstbedrijf les uit een oud gebouw. Ook hier is het apparatuur slecht en moeten de docenten het doen met oud materiaal. De docenten zijn net zoals bij het Kunstbedrijf geschoold en gemotiveerd. De lessen zijn leuk en leerzaam. Wat opviel bij Fanworks is dat de organisatie erg rommelig in elkaar steekt en zij meer bezig is met de promotie dan met het product. De repetitieperiode wordt in tegenstelling tot het Kunstbedrijf wel afgesloten met meerder voorstellingen voor het publiek. Maar ook hier laat e.e.a. te wensen over.We gaven Fanworks voor de lokatie een 5. Voor de docenten een 8. Voor de lessen een 7,5 en voor de beschikbare media apparatuur een 5. Voor de organisatie gaven wij een 6. En voor de voorstellingen een 8. Gemiddeld scoort Fanworks een 6,5

Het Gelderse Musical Ensemble geeft les vanuit een nieuw pand waardoor zij op dat vlak de meeste punten scoren. Alles ziet er netjes, schoon en verzorg uit. De docenten die net zoals Fanworks en het Kunstbedrijf goed geschoold zijn kunnen gebruik maken van de allerlaatste snufjes op het gebied van media. In de lesruimte is een PC, I-pod met afstandsbediening en internet aanwezig. Verder kunnen de docenten via I-tunes muziek downloaden, de website up-daten en raadplegen. Dokumenten en lesmateriaal ter plaatsen uitdraaien. De organisatie loopt redelijk gestructureerd en er wordt veel tijd en aandacht besteed aan de voorstellingen. Het meest opvallende aan SGME is dat zij in tegenstelling tot het Kunstbedrijf en Fanworks orkestbanden in de juiste toonsoort kunnen maken zodat het door de leerlingen beter te zingen is. We gaven SGME voor de lokatie een 8. Voor de docenten een 8,5. Voor de lessen een 7,5 en voor de beschikbare media apparatuur een 9. Voor de organisatie gaven wij een 7,5. En voor de voorstellingen een 8. Gemiddeld scoort SGME een 8.

Zowel het Kunstbedrijf, Fanworks en SGME houden zich aan alle geldende regels en wetten.

Tot slot Together on Stage uit Elst dit is GEEN vooropleiding maar een groep kinderen die een jaar repeteren en dit presenteren in een theater of buurthuis. De docenten zijn niet geschoold en de organisatie is erg rommelig. Bovendien houden zij zich niet aan geldende regels en wetten. Wanneer uw kind hobby matiggeïnteresseerdis in musical is dit een 'leuke' vereniging.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

Bezuinig op de bezuinigingen!

Lage rendement van de Havo

Geschiedenis Tijd van jagers en boeren

Samenvatting van geschiedenis over de tijd van de jagers en boeren.

Trends en vernieuwingen op gebied van bewegingsonderwijs.

Trends en vernieuwingen op gebied van bewegingsonderwijs.

Taalontwikkeling van kinderen en het belang van een rijk taalaanbod

Hoe verloopt de taalontwikkeling van kinderen en waarom is voorlezen zo belangrijk?

Dualisme vs. Reductionisme in de filosofie

Uitleg van bepaalde filosofische stromingen

Hoe een onderzoeksinterview voorbereiden en houden?

Een onderzoeksinterview is een geschikte onderzoeksmethode als u op zoek bent naar genuanceerde, kwalitatieve informatie en verwacht dat respondenten moeite hebben met het invullen van een vragenlijst, bijvoorbeeld omdat ze de Nederlandse taal niet goed beheersen of omdat het een ingewikkeld thema betreft.

Profielkeuze 3 Havo

Altijd al een goeie vraag geweest op de 3 Havo, wat voor profiel moet ik kiezen?!

Een verhaal vertellen aan kinderen

Hoe maak je het vertellen van een verhaal aan kinderen tot een onvergetelijke ervaring

Pagadder of sinjoor.

Een inwoner van Antwerpen noemen we een sinjoor. Maar zijn alle inwoners van Antwerpen wel echte sinjoren?

Beginner voor de klas (2)....de kennismaking.

In het tweede artikel van deze serie praat ik over de onzekerheden en twijfels die je aan het begin van het schooljaar kan ervaren. Natuurlijk krijg je ook weer tips hoe je de eerste kennismaking met de klas goed voor kan bereiden.

Wat kan ik verwachten op de middelbare school?

Lees hier wat je moet weten VOOR je naar de middelbare school gaat!

Vind alle examens met alle antwoorden op www.examenblad.nl

Op www.examenblad.nl vindt je alle examens en antwoorden, van de laatste 10 jaar, van het vwo, de havo, het vmbo tl, het vmbo gl, het vmbo kb en het vmbo bb.

Veranderen van ongewenst gedrag bij kinderen

Hoe verander je het gedrag van een groep kinderen?

Geschiedenis, dat moet levendig!

Gelukkig gaat het in geschiedenislessen niet alleen meer over jaartallen. Geschiedenisles moet actief en levendig zijn. Dat is niet alleen leuker, maar je onthoudt het ook veel beter.

De empirische cyclus bij wetenschappelijk onderzoek

Dit artikel geeft de stappen weer die men doorloopt wanneer men wetenschappelijk onderzoek doet. Deze stappen zijn weergegeven in een cyclische vorm

Eventmarketing

Bij het organiseren van een evenement speelt marketing een grote rol.

10 tips voor omgang met Pubers

Pubers kunnen zich impulsief gedragen en lijken weinig respect te hebben voor gezag, maar tegelijkertijd zijn pubers kwetsbaar en onzeker over de toekomst en over zichzelf. Hoe ga jij als leerkracht om met deze puber?

Hoe schrijf je een goed artikel?

Tips voor het schrijven van een goed artikel

Interesses van kinderen

Wat is nou de belevingswereld van kinderen en hoe kun je dat terug laten komen in je les?

Hoe komen wij aan onze achternaam?

Vanaf 1811 moeten Nederlanders een achternaam voeren

De werkwoorden in de Nederlandse taal

Uitleg van de werkwoorden in de Nederlandse taal

Het Godsbewijs van Alvin Plantinga

Het Godsbewijs van Alvin Plantinga uitgelegd

Hoe je het beste kunt leren voor een tentamen of examen!

Dit artikel geeft een aantal tips over hoe je je het beste kunt voorbereiden op een tentamen of examen.

Jongeren in het verkeer

Uitleg over de consequenties van gevaarlijk rijden door jongeren.

Het CITO-LOVS

Wat is het CITO-LOVS en wat kan het U vertellen over Uw kind op de basisschool?