Gelderse Musical Opleidingen


Publicatie datum:

Gelderse Musical Opleidingen, DE musicalschool van Gelderland

Gesponsorde koppelingen

Er zijn heel wat musicalopleidingen in Gelderland, allemaal verschillend en toch bieden ze allemaal hetzelfde volgens de website. Maar wie is nu de beste. Wat hebben ze te bieden en wat zijn de verschillen?

Het Kunstbedrijf Arnhem, voorheen Het Domein bied een breed programma en heeft een keur aan geschoolde docenten. Het Kunstbedrijf heeft welliswaar een eigen lokatie maar deze is erg verouderd. De lessen zijn leerzaam maar worden saai gegeven. De organisatie is rommelig. De docenten moeten zich redden met media apparatuur en lesmateriaal dat al lang geleden vervangen had moeten worden. Het lesprogramma wordt afgesloten met een presentatie voor publiek. We gaven het Kunstbedrijf voor de lokatie een 5. Voor de docenten een 8. Voor de lessen een 6 en voor de beschikbare media apparatuur een 5. Voor de organisatie gaven wij een 7. En voor de voorstellingen een 6. Gemiddeld scoort het Kunstbedrijf een 6,1

Fanworks uit Ede geeft net zoals het Kunstbedrijf les uit een oud gebouw. Ook hier is het apparatuur slecht en moeten de docenten het doen met oud materiaal. De docenten zijn net zoals bij het Kunstbedrijf geschoold en gemotiveerd. De lessen zijn leuk en leerzaam. Wat opviel bij Fanworks is dat de organisatie erg rommelig in elkaar steekt en zij meer bezig is met de promotie dan met het product. De repetitieperiode wordt in tegenstelling tot het Kunstbedrijf wel afgesloten met meerder voorstellingen voor het publiek. Maar ook hier laat e.e.a. te wensen over.We gaven Fanworks voor de lokatie een 5. Voor de docenten een 8. Voor de lessen een 7,5 en voor de beschikbare media apparatuur een 5. Voor de organisatie gaven wij een 6. En voor de voorstellingen een 8. Gemiddeld scoort Fanworks een 6,5

Het Gelderse Musical Ensemble geeft les vanuit een nieuw pand waardoor zij op dat vlak de meeste punten scoren. Alles ziet er netjes, schoon en verzorg uit. De docenten die net zoals Fanworks en het Kunstbedrijf goed geschoold zijn kunnen gebruik maken van de allerlaatste snufjes op het gebied van media. In de lesruimte is een PC, I-pod met afstandsbediening en internet aanwezig. Verder kunnen de docenten via I-tunes muziek downloaden, de website up-daten en raadplegen. Dokumenten en lesmateriaal ter plaatsen uitdraaien. De organisatie loopt redelijk gestructureerd en er wordt veel tijd en aandacht besteed aan de voorstellingen. Het meest opvallende aan SGME is dat zij in tegenstelling tot het Kunstbedrijf en Fanworks orkestbanden in de juiste toonsoort kunnen maken zodat het door de leerlingen beter te zingen is. We gaven SGME voor de lokatie een 8. Voor de docenten een 8,5. Voor de lessen een 7,5 en voor de beschikbare media apparatuur een 9. Voor de organisatie gaven wij een 7,5. En voor de voorstellingen een 8. Gemiddeld scoort SGME een 8.

Zowel het Kunstbedrijf, Fanworks en SGME houden zich aan alle geldende regels en wetten.

Tot slot Together on Stage uit Elst dit is GEEN vooropleiding maar een groep kinderen die een jaar repeteren en dit presenteren in een theater of buurthuis. De docenten zijn niet geschoold en de organisatie is erg rommelig. Bovendien houden zij zich niet aan geldende regels en wetten. Wanneer uw kind hobby matiggeïnteresseerdis in musical is dit een 'leuke' vereniging.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 2
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

Waarom is voorlezen zo belangrijk voor uw kind?

Geef uw kind een voorsprong. Ontdek zelf de voordelen van lezen.

Langstudeerboete

Een betoog over de langstudeerboete in het onderwijs, wat de hbo en wo studenten moet overhalen, hun studie op tijd af te ronden.

Toerental boormachine berekenen

We doen deze proef om erachter te komen of opgegeven toerental van de boormachine inderdaad 2600 toeren per minuut is.

Betoog: Er moeten meer dierenrechten en zwaardere straffen tegen dierenmishandeling en verwaarlozing van dieren komen!

Betoog met argumenten voor het tegengaan van dierenmishandeling

Het Godsbewijs van Alvin Plantinga

Het Godsbewijs van Alvin Plantinga uitgelegd

Een opleiding kiezen na de middelbare school

Van passie naar beroep

De aanval op Pearl Harbor

De meeste mensen weten nog wel dat Japan tijdens de tweede wereldoorlog Amerika op Pearl Harbor heeft aangevallen. Maar weinig mensen weten ook waarom ze dit hebben gedaan.

De Koninklijke Landmacht

De Koninklijke Landmacht is het grootste krijgsmachtdeel van onze Nederlandse Krijgsmacht. In dit artikel alle feiten over de Koninklijke Landmacht.

Collectivisme versus individualisme

De verschillen tussen collectivistische en individualistische culturen worden besproken. De nadruk wordt in dit artikel gelegd op de verschillen in ideeën over onderwijs.

De Koninklijke Marine

In dit artikel kom je te weten wat de taak van de marine is en welke eenheden bij de marine horen.

Hoe een onderzoeksinterview voorbereiden en houden?

Een onderzoeksinterview is een geschikte onderzoeksmethode als u op zoek bent naar genuanceerde, kwalitatieve informatie en verwacht dat respondenten moeite hebben met het invullen van een vragenlijst, bijvoorbeeld omdat ze de Nederlandse taal niet goed beheersen of omdat het een ingewikkeld thema betreft.

Wiskundige weetjes over Gulden Snede

Altijd al eens willen weten wat die Gulden Snede is? En waarom wiskundigen zo enthousiast zijn over deze verhouding? Kom daar zelf achter en ontdek zelf de mooie en magische verhoudingen in ons dagelijks leven.

Minder lesuitval, maar tegen welke prijs?

De zomervakantie wordt een week ingekort.

Kindertekeningen (deel 2)

Ontwikkeling van de beeldende vermogens van het kind

Als je ADHD hebt

In het onderwijs krijg je met veel verschillende kinderen te maken. Maar hoe ga je dan om met kinderen die een stoornis als ADHD, PDD-NOS, ADD, NLD, autisme hebben

Pieter Harmen Witkamp

Dit artikel behandelt Pieter Harmen Witkamp (Amsterdam, 30 oktober 1816 - 1896) was een Nederlands cartograaf en bouwkundige

De geschiedenis van de opleiding Bouwkunde door Rob Mankor

Dit is een artikel over de geschiedenis van de opleiding bouwkunde door Rob Mankor.

Hoe je het beste kunt leren voor een tentamen of examen!

Dit artikel geeft een aantal tips over hoe je je het beste kunt voorbereiden op een tentamen of examen.

Het geven van een theaterles voor de onderbouw (basisschool)

Idee over hoe een theaterles in elkaar zit

Het My Lai bloedbad

In 1968 vond in My Lai een schandelijk bloedbad plaats

Het Proces van Neurenberg

De gebeurtenissen tijdens Het Proces van Neurenberg beschreven.

Taalronde

Een taalronde is een taalwerkvorm waarbij spreken, luisteren, lezen en schrijven aan bod komen

Geschiedenis Tijd van jagers en boeren

Samenvatting van geschiedenis over de tijd van de jagers en boeren.

De encyclopedie.

Wat is een encyclopedie en wat vinden we er in terug?

Gelderse Musical Opleidingen

Gelderse Musical Opleidingen, DE musicalschool van Gelderland