Opleiding tot Technische Specialist Personen Auto's


Publicatie datum:

Wil jij weten wat je allemaal leert tijdens een opleiding tot technische specialist personen auto's kijk dan hier.

Gesponsorde koppelingen

Wil jij graag later meer doen dan alleen aan auto's sleutelen, dan is de opleiding technische specialist iets voor jou! Hierin ga je meer leren dan alleen maar sleutelen, ook storing zoeken en begeleiden hoort bij de opleiding!

De opleiding Technische Specialist Personen Auto's word op verschillende scholen door heel Nederland gegeven. De opleiding is een niveau 4 MBO opleiding, dit is het hoogste niveau dat je op het MBO kan volgen. De opleiding duurt 4 jaar en is een BOL op leiding dit betekend dat je 4 á 5 dagen in de week naar school gaat en en dan soms stage moet lopen.

In de 4 jaar dat je de opleiding volgt ga je heel veel dingen leren, het 1ste jaar begin je met de basis van auto techniek je leert hoe auto's in elkaar zitten en hoe ze werken. Dit is niveau 2 stof. Het verschil is dat een niveau 4 klas de niveau 2 stof in 1 jaar doet terwijl een niveau 2 klas dit in 2 jaar verwerkt.

In het 2e jaar ga je verder met de stof uit het 1ste jaar alleen krijg je dan boeken die wat dieper op de stof ingaan, nu ga je leren wat voor storingen er in en rond een auto kunnen ontstaan en hoe je die zou kunnen oplossen. Verder ga je dingen berekenen die met auto's te maken hebben.

Voorbeelden:

1.Je krijgt een aantal gegevens van de motor, versnellingsbak, eindaandrijving en het wiel. Nu moet je met formules die in je boeken staan gaan berekenen wat het slagvolume van de des betreffende motor is.

2.Of je gaat bereken hoe hard je op het rem pedaal moet drukken om te zorgen dat de auto bij een snelheid van 50 km/h tot stilstand komt.

Enig wiskundig vermogen moet je dus ook wel op zak hebben!

In het 3e leerjaar ga je wat meer in de stof van nu zitten, innovaties die pas net gemaakt zijn ga je dan leren hoe ze werken en welke storingen er al bekend zijn. Je gaat veel op de computer onderzoek naar de onderdelen doen, uitzoeken hoe dingen werken. Ook krijg je al een beetje uitleg over de zakelijke kant van de auto's. Want als je deze opleiding heb afgerond kan je namelijk ook bedrijfs manager worden. Je gaat alvast een opzetje doen naar het 4e jaar waar je nog dieper in het zakelijke deel gaat.

In het 4e leerjaar ga je alle stof die je de laatste 3 jaar hebt geleerd nog door kijken met de leraren. Ze gaan zorgen dat jij elk stuk stof dat je hebt geleerd volledig bezit en kan gaan gebruiken wanneer je klaar bent met de opleiding. Verder ga je het zakelijke deel van de autotechniek leren. Wat je allemaal moet weten als je bijvoorbeeld je eigen bedrijfje wilt gaan beginnen. Daarna moet je de opleiding afmaken door een praktijk opdracht uit te voeren en voldoende te staan op al je eindcijfers.

Tijdens die 4 jaar ben je ook verplicht Engels, Wiskunde en Nederlands te volgen. Voor Engels en Nederlands hoef je geen eind examen af te leggen voor je diploma maar vanaf 2013 moet je voor wiskunde wel een examen afleggen. Tijdens de opleiding ben je ook verplicht om aan een aantal stage dagen te komen. Sommige scholen zetten daar stage periodes voor in, dat je een paar weken per jaar 5 dagen in de week stage gaat lopen. Andere scholen laten je elke week voor 4 jaar 2 dagen in de week stage lopen.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

Wiskundige weetjes over Gulden Snede

Altijd al eens willen weten wat die Gulden Snede is? En waarom wiskundigen zo enthousiast zijn over deze verhouding? Kom daar zelf achter en ontdek zelf de mooie en magische verhoudingen in ons dagelijks leven.

Hoe Hitler aan de macht kwam

Hoe Hitler aan de macht kwam en de jodenvervolging.

Minder lesuitval, maar tegen welke prijs?

De zomervakantie wordt een week ingekort.

Taalkundige begrippen

Handige taalkundige begrippen uitgelegd

Voor- en vroegschoolse educatie

Wat is voor-en vroegschoolse educatie en hoe effectief is het?

Is de doos met knikkers van Anne Frank echt?

69 jaar na het overlijden van Anne Frank komt opeens de doos met knikkers van Anne Frank boven water, is de doos met knikkers van Anne Frank echt?

Monogamie/polygamie

De neurobiologische basis van monogamie

De internationale organisaties doen te weinig tegen kinderarbeid

De internationale organisaties doen te weinig tegen kinderarbeid

Voorbeeld van een impressionistische tekst

Deze tekst kan gebruikt worden als hulpmiddel voor het schrijven van een impressionistische tekst

Het aangeboren taalvermogen

Het taalvermogen blijkt aangeboren te zijn. Het is een instinct en een mentaal orgaan.

Free Energy een droom, illusie of een vergeten werkelijkheid?

Free Energy een droom, illusie of een vergeten werkelijkheid?

Hun hebben

Moet 'hun hebben' voortaan goedgerekend worden? En waardoor ontstaat deze fout eigenlijk?

Betoog: Er moeten meer dierenrechten en zwaardere straffen tegen dierenmishandeling en verwaarlozing van dieren komen!

Betoog met argumenten voor het tegengaan van dierenmishandeling

De criminologische theorie van moffit

In dit artikel wordt de theorie van Moffit besproken, met oog op criminaliteit

Vind alle examens met alle antwoorden op www.examenblad.nl

Op www.examenblad.nl vindt je alle examens en antwoorden, van de laatste 10 jaar, van het vwo, de havo, het vmbo tl, het vmbo gl, het vmbo kb en het vmbo bb.

Klinkers en medeklinkers

Wanneer is het een klinker en wanneer is het een medeklinker

Trends en vernieuwingen op gebied van bewegingsonderwijs.

Trends en vernieuwingen op gebied van bewegingsonderwijs.

Beginner voor de klas (1)......nieuw op school.

In dit artikel lees je hoe het kan zijn om als beginneling voor de klas te staan. Je leest wat er fout kan gaan en krijgt tips om te voorkomen dat het fout zal gaan!

Een goed persbericht schrijven

Communicatief schrijven is het besef dat je weet voor wie je schrijft, dus wie je doelgroep is! Hoe schrijf je een goed persbericht?

Marketingplan

Schrijven van een marketingplan

Cito toets-feiten en voorbereiding.

Uitleg over de achtergrond en feiten van de cito eindtoets en tips om kinderen hierop het beste voor te bereiden.

Taalontwikkeling van kinderen en het belang van een rijk taalaanbod

Hoe verloopt de taalontwikkeling van kinderen en waarom is voorlezen zo belangrijk?

De algemene basisbegrippen van erfelijkheidsleer

Deze lijst van algemene basisbegrippen en de uitleg ervan, kan je makkelijk gebruiken als ondersteunend studiemateriaal.

Eventmarketing

Bij het organiseren van een evenement speelt marketing een grote rol.

De stoa / Het Stoïcisme

Het stoïcisme is een filosofische stroming van rond 300 v.Chr. die behoort tot de Hellenistische filosofieën. Het bekendste deel hiervan is de levensfilosofie van de jonge Stoa: Seneca, Epictetus en Marcus Aurelius.