Small-business & Retailmanagement een opleiding die je opleidt tot een zelfstandig ondernemer

Wat houdt de opleiding Small-Business en Retailmanagement precies in?

Gesponsorde koppelingen

Ben jij ook een type dat het liefst zelf eigen baas is en die heel erg creatief is en ondernemend? Het is tegenwoordig allemaal mogelijk op de opleiding Small-business en Retailmanagement. Een van de meest nieuwe opleidingen in Nederland, opgericht vanwege het groeiende aantal zelfstandiger ondernemers. Lijkt jouw dit ook wat lees dan de rest.

Wat kan je allemaal verwachten tijdens de opleiding?

Small-Business en Retailmanagement is een opleiding die vooral gericht is op het opleiden van een student tot een zelfstandig ondernemer. In deze opleiding komen heel veel aspecten van het ondernemen aan de orde. Hierbij moet vooral gedacht worden aan de marketing die bij een bedrijf hoort, de organisatie binnen een bedrijf, het manangen van je personeel, hoe werk je een goed idee uit en wat is er allemaal nodig voor een succesvol bedrijf. Tijdens de opleiding krijg je veel te maken met het schrijven van ondernemingsplannen, marketingsplannen, jaarverslagen en alle andere soort verslagen die nodig zijn bij het opstarten van het bedrijf of het runnen hiervan.

De ondernemende kant van de opleiding?

Wordt tijdens deze opleiding meerdere malen aan het werk gezet. Zo wordt er in het tweede jaar van de opleiding met andere studenten een Student Company opgericht. De studenten hebben hierbij alle vrijheid omh et ondernemend en creatieve brein van de student zelf een product te verzinnen of een bestaand product zodanig te verbeteren dat het opnieuw op de markt gezet kan worden. Alle studenten die deelnemen aan de student company zullen aan familie, vrienden,kennisen of bekenden aandelen moeten verkopen om zo een startkapitaal te creeëren. Gedurende het jaar zullen plannen geschreven moeten worden die beoordeelt zullen worden door docenten en externe begeleiders (Veelal ervaren mensen uit het bedrijfsleven). Het student company project wordt een jaar lang gesteund door de organisatie Jong Ondernemen, zij zullen de bijbehorende spullen leveren. Een aantal aandelen om te verkopen, octrooi-korting en het contact met de bank waar je een rekening moet openen. Gedurende het jaar is het de bedoeling dat je 2 of 3 aandeelhoudersvergaderingen plant, om zo iedereen op de hoogte te stellen van de gang van zaken. Aan het eind van het jaar is het de bedoeling dat je de aandelen weer terug betaalt aan de aandeelhouders met de eventuele winst of verlies die behaald is.

Mijn eigen ervaringen met de opleiding

Momenteel begin ik aan het derde jaar van deze opleiding en deze volg ik aan de HAN in nijmegen. De opleiding is me het eerste jaar flink tegen gevallen. Je zult namelijk beginnen met een jaar lang de gemeenschappelijke propedeuse voor alle studenten die economie gaan studeren. Dit is een jaar waarin je nog weinig van de opleiding zelf voorgeschoteld krijgt. Het is vooral allemaal heel erg globaal. Het is dan ook zaak om een jaar lang door de zure appel heen te bijten. In het tweede jaar begint het gene van de opleiding waarvoor waarschijnelijk veel van jullie gekozen hebben. Het zelf uitwerken van ideeën, creatief denken en ondernemen in alle mogelijke vormen. Ik ben wel van mening dat veel aspecten in de opleiding langer behandelt moeten worden en er dieper op moet worden ingegaan. Zo hebben wij bijvoorbeeld maar 3 trainingen van 2 uur gehad met "Netwerk en Aquisitie", maar naar mijn idee had dat allemaal veel uitgebreider gekunt.  Ik ben van mening dat deze opleiding je zeer goed voorbereid om later uiteindelijk een zelfstandige ondernemer te worden. Daarom adviseer ik iedereen die interesse heeft in al het boven genoemde informatie op te gaan zoeken over deze opleiding (www.han.nl)

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie

Naam: Jheilen
Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

comments powered by Disqus

Oude Reacties

Hieronder staan de oude Foobie reacties, indien beschikbaar.