Studeren met de nieuwe wetgeving


Publicatie datum:

studeren en de wetgeving en besluiten van de overheid

Gesponsorde koppelingen

Studeren is intensief, maar met een doel voor ogen kom je er altijd. Dit is wat mijn ouders altijd zeiden, en zo ben ik terecht gekomen op de universiteit met een doel voor ogen; 'arts worden!'Studeren hebben mijn ouders nooit gedaan en we kwamen er dan ook vrij snel achter dat het veel geld kost. Nu met de besluiten die dreigen door de Eerste kamer te komen, wordt het onbetaalbaar.

Onbetaalbaar?!

Maar wat houdt de term onbetaalbaar in? De definitie geeft verschillende mogelijkheden; bijzonder duur, heerlijk, kostelijk, onwaardeerbaar. En ze zijn allen toepasbaar op het 'studeren'. En met de nieuwe besluiten voor de Master  zijn er geen woorden meer voor de bedragen die hierin omgaan. Ik heb een geweldige tijd nu ik aan het studeren ben, soms heb ik enkel grote behoefte om ook wat geld te verdienen. Onder andere om mezelf als student te kunnen onderhouden maar ook om eens wat anders te doen dan mijn hersenen te kraken over de studieboeken. Vooral dat eerste is bij de meeste studenten van essentieel belang. 

Als student alles zelf betalen

Alles zelf moeten betalen is geen grap, een serieuze aangelegenheid. Daarom heb ik persoonlijk dan ook minstens 3 bijbaantjes nodig om mezelf te kunnen onderhouden en tegelijk mijn studie te betalen. Inmiddels is mij erg duidelijk dat dit ter sprake is bij de meeste studenten. En dit is nog tijdens de Bachelor!

Master geneeskunde

Geneeskunde is een pittige studie maar goed te combineren met activiteiten ernaast. Enkel de Master Geneeskunde is een pittige tijd van lange werkdagen waar je in het meerendeel van de gevallen geen cent voor krijgt. Dan ben je maar wat blij met de studiefinanciering die je krijgt om je huur en boodschappen te kunnen betalen! Ook met de OV-chipkaart ben je gezegend want er moet veel met het OV gereisd worden tussen ziekenhuis en je kamer. Je wordt namelijk gewoon ergens geplaatst zonder daar invloed op te hebben.

Het afschaffen van gratis reizen voor master studenten is dan ook een strop voor geneeskunde studenten. En dat in combinatie met het afschaffen van de studiefinanciering waardoor je enkel nog kan lenen is werkelijk not done! Of het een of het ander; is niet leuk, maar prima. Dan zijn er nog mogelijkheden om de maanden aan elkaar te knopen. Maar deze combinatie dwingt de master geneeskunde student tot lenen. Is dit de bedoeling?!

Artsen kunnen makkelijk een lening afbetalen

Nu zijn er veel mensen die mij verkondigen dat ik als arts genoeg ga verdienen om die lening terug te betalen. Deze mythe zou ik ook graag uit de wereld helpen. Als er elke jaar op elke universiteit 350 geneeskunde studenten afstuderen, zouden we een overvloed aan artsen hebben. Er zijn dus genoeg opgeleide artsen die uiteindelijk een kantoorbaanloon ontvangen als verzekeringsarts of bedrijfsarts. Dan is een min of meer gedwongen lening geen pretje. 

Conclusie

Kortom; ik zeg voer een regeling door of maak uitzonderingen op de regel als het dan toch doorgevoerd moet worden.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie onderwijs

Huiswerk

Een aantal tips om goed met huiswerk bezig te zijn

Verbeter je les, gebruik de gespreksvorm

Wil je ook weten hoe jij je les leuk kan houden, door de lesstof op een afwisselende manier op de leerlingen over te brengen?

Validiteit in wetenschappelijk onderzoek

In dit artikel wordt uitgelegd wat validiteit is en welke soorten er bestaan

Het maken van een profielwerkstuk

Een uitgebreide handleiding voor het schrijven van je profielwerkstuk.

English tenses (Engelse werkwoordstijden)

Uitleg van de vervoeging en toepassing van de Engelse werkwoordstijden.

Debat en socratisch gesprek

In dit artikel wordt uitgelegd wat een debat en een socratisch gesprek inhoudt. Ook worden de verschillen en overeenkomsten uitgelegd.

De Urbar (grondboek) van het klooster Wietmarschen

het grondboek van het klooster Wietmarschen bevat veel interessante informatie over gewone mensen uit de 15e en 16e eeuw

SBO, iets voor u?

Wat het SBO u zoal te bieden heeft.

Leertheoretische modellen als verklaring voor verslaving

In dit artikel worden leertheoretische modellen als verklaring voor verslaving uitgelegd

THIMUN overleven

Artikel over wat THIMUN is en hoe het er aan toe gaat.

Bezuinig op de bezuinigingen!

Lage rendement van de Havo

Fotografie opleidingen HBO

Een goede opleiding kiezen is niet makkelijk, ook niet voor fotografie, en zeker niet op HBO-niveau. Hier alle opleidingen duidelijk onder elkaar.

Hoe schrijf je een practicum verslag?

Richtlijnen voor een practicum verslag

Sociaal Pedagogische Hulpverlening

Weet jij eigenlijk niet zo goed wat de studie SPH inhoud, maar lijkt het je toch een leuke studie? Lees dan gauw verder voor een samenvatting van de opleiding geschreven door een student.

Het effect van kinderopvang op de ontwikkeling van geslachtsrol en geslachtsstereotypes

Dit artikel heeft geen beschrijving.

Basisontwikkeling: basiskenmerken

Basisontwikkeling: basiskenmerken

Profielkeuze na havo 3: Cultuur en Maatschappij

Als je in klas 3 van het havo zit kom je voor een keuze te staan. De profielkeuze: Je moet uit 1 van de 4 profielen kiezen. Dit is weer een stapje verder ter voorbereiding op een mogelijke opleiding en later beroep.

Criteria voor goede communicatie

Bij het aanleren van communicatieve vaardigheden speelt op de achtergrond altijd de vraag: wat is nu eigenlijk goede communicatie?

Spelling en Stijl

Wat is de juiste spellingsmanier? Hoe voorkom ik een stijlfout?

Hoe een onderzoeksinterview voorbereiden en houden?

Een onderzoeksinterview is een geschikte onderzoeksmethode als u op zoek bent naar genuanceerde, kwalitatieve informatie en verwacht dat respondenten moeite hebben met het invullen van een vragenlijst, bijvoorbeeld omdat ze de Nederlandse taal niet goed beheersen of omdat het een ingewikkeld thema betreft.

Hyperfocus, hyper wat?

Wat is Hyperfocus?

De goedkoopste keuken ontwerp je zelf met deze gratis 3D ontwerpsoftware

Op internet vind je allerlei kleurplaten op onderwerp gesorteerd. O.a. Disney, Pokemon, Cars, Dora, K3, Dieren, Bumba, Nijntje en nog veel meer!

Bacheloropleiding Personeelwetenschappen

Bacheloropleiding Personeelwetenschappen op de Universiteit van Tilburg

Duitse naamvallen

De verschillende naamvallen in de duitse taal.

Ouders en huiswerk

Welke rol kunnen ouders spelen bij het huiswerk van hun kind?