Iron Man 2 (2010)


Publicatie datum:

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

Gesponsorde koppelingen

Nu de wereld kennis heeft gemaakt met het dubbel leven van miljardair Tony Stark als Iron Man, wordt de druk van de overheid, pers en publiek om deze techniek te delen voor militair gebruik met de dag groter. Stark stribbelt nog steeds tegen om zijn technologische hoogstandje te delen en zijn uitvinding voor goed uit zijn handen te laten glippen. Met Pepper Pots en Rhodey aan zijn zijde wordt Tony geconfronteerd met de keer zijde van ‘onsterfelijkheid' en er staat een machtige tegenstander op. De Rus Ivan Vanko creëert aan de hand van technische tekeningen een bijna gelijkwaardig type als de Iron Man en probeert de directe confrontatie aan te gaan. Nadat deze mislukt is en hij wordt opgepakt en opgesloten, komt er hulp van Justin Hammer. Hammer is de grootste politieke tegenstander van Stark en probeert al jaren een Iron Man te maken. Hammer haalt Vanko uit de gevangenis om hem in zijn dienst een nieuw prototype te maken van de Hammer Drone's. Dit alles eindigt in een groot, massaal en heftig gevecht tussen Vanko, Hammer en Stark. Zal Stark dit overleven?

Na het succes van het eerste gedeelte waren de verwachtingen hooggespannen. De grote vraag was niet zo zeer hoe Stark zich in de problemen ging werken, maar wanneer? De ijdele en vooral egocentrische Tony Stark, oprichter en directeur van Stark Expo, weet bij veel mensen een snaar te raken. Bij de één is dat op een positieve manier, maar bij velen roept dit nogal wat woede en agressie op. Robert Downey Jr. weet ook in het tweede deel zijn karakter op een geweldige manier naar voren te brengen. De acteerkwaliteiten van deze man nemen met elke film toe en kreeg met deze rol natuurlijk een op het lijfgeschreven rol. De rest van de acteurs vielen naar mijn mening toch een beetje weg... zoals Scarlett Johansson. Ze heeft in de loop der jaren een goede naam opgebouwd, ook al kwam dat niet altijd door het acteren. De rol van adviseur van Pepper is eer slechte verschijning van haar kunnen. Alhoewel de vecht scènes in het Hammer Hoofdkwartier best indrukwekkend waren. Don Cheadle en Gwyneth Paltrow speelde ‘gewoon' hun rol, maar doordat ze continu met Downey Jr. speelde, vielen ze in het niet. Daarentegen vond ik het optreden van Mickey Rourke wel heel sterk, omdat hij ook het uiterlijk heeft van een bad guy. Altijd een positieve uitwerking om een Rus als indringer te kiezen, Ivan was een echte vechtmachine.

Daaropvolgend zijn de technische hoogstandjes natuurlijk weer prachtig verwerkt. Het onderkomen van Stark is zeer indrukwekkend met alle techniek en pratende robotten. De vele virtuele computers geven misschien een idee over ons toekomst beeld, maar daar zijn de meningen toch over verdeeld. Zelf als je niets met computers hebt, kan je haast niet ontkennen dat het er gelikt uit ziet. De filmmakers hebben naar alle waarschijnlijkheid veel tijd in de ontwikkeling van de techniek gestoken.

Als laatste puntje dat ik aan het licht wil brengen is de schade die wordt geleden tijdens de film. Het lijkt wel of alles wat gebouwd is voor de set kapot moet. En dan het liefst met zoveel mogelijk stukjes en brokjes. Soms was het gewoon zonde om bepaalde voorwerpen te zien sneuvelen. De uitwerking ervan was echter wel spectaculair en geeft de film wel een bepaald karakter. Ik ben van mening dat het allemaal wel iets minder had gemogen.

Kortom zijn al met al zijn verwachtingen wel waargemaakt. Het had wel iets korter dan twee uur filmmateriaal gekund, want soms dwaalde de aandacht een beetje af. Het concept van de eerst film is doorgezet en het wordt nu wachten op deel 3. Is het vervolg van Iron Man 2 beter dan de eerste uitgave? Nee, de eerste film blijft toch meer verrassend en indrukwekkend dan Iron Man 2.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Essense nail fashion stickers

Een recensie van de nagelstickers van Essence

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

Sprookjes Keizerin of een depressieve vrouw die opzoek was naar geluk maar het niet vond?

Een recensie over het ware verhaal van Keizerin Elisabeth, ook wel Sisi of Sissi genoemd.

Scream 4 (2011)

Sidney Prescott, die nu ook auteur is van zelf-hulp boek, keert terug naar huis in Woodsboro als laatste stop van haar boektour. Daar maakt ze opnieuw kennis met Sheriff Dewey en Gale, die nu getrouwd zijn, en ziet haar nichtje Jill en haar tante Kate ook weer eens. Helaas, door de komst van Sidney keert ook de gevrees

I am number four - dat blijkt!

Leuke film, maar niet speciaal.

Recensie: Heb lief en zie niet om

Boekrecensie: Het Ivoren Rijk door Naomi Novik

Het vierde boek in de Temeraire-serie

The Big Bang Theory

In dit artikel vindt je mijn recensie en leuke weetjes over deze komische tv serie.

Filmrecensie Mighty Aphrodite

Meerdere aspecten uit de film worden besproken in deze recensie.

Alien 3 (deel 3 van de Quadrology)

Derde gevecht van Ripley met de Alien, verstoken van wapens op een gevangenisplaneet.

Fluistertoon

Een vervolg op Geheimtaal en vergeetboek. Wauw!

The Book of Eli (2010)

Eli loopt al 30 jaar met zijn boek door Noord Amerika om zijn missie te volbrengen. De gevaarlijke situaties die na de Apocalyps zijn ontstaan zijn een bedreiging voor zijn boek. Kan Eli zijn boek beschermen? En lukt het hem zijn missie te voltooien?

Gratis thuiswerk Jobrapido, is www.jobrapido.com betrouwbaar?

Er staat volop thuiswerk op www.jobrapido.com maar is Jobrapido ook betrouwbaar?

Rennen naar een gezondere toekomst

Een recensie van de handige app Runkeeper. Begin met het naar een gezondere toekomst.

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sinds een half jaar heb ik de Sony Ericcson Xperia Mini Pro in gebruik.

Splice (2010)

Twee jonge wetenschappers worden plotseling een halt toegeroepen door de financierders voordat ze een nieuw wezen creëren om medische doelen te bereiken door het splitsen van meerdere DNA cellen van diverse organismen. Wanneer zij besluiten hun activiteiten stiekem zelf door te zetten, maken van het splitsen van DNA e

Recensie film: Gulliver's Travels

Recensie van de film: Gulliver's Travels.

Het voorbijgaan

De roman het voorbijgaan van Nicci Gerrard is haar tweede boek uit haar solo carriere. Een erg goed boek om te lezen.

Lord of the Flies (film)

Recensie over de film Lord of the Flies, waarin de film ook met het boek vergeleken wordt.

Google Chrome, een alternatieve internet browser van hoge kwaliteit!

Internet Explorer, Safari, NetScape.. Allemaal verschillende internet browsers. Welke is dan het beste?

Achter Gesloten Deuren (The Pelican Brief), John Grisham (1992)

Dit is de tweede bestseller van John Grisham na Advocaat van de Duivel (The Firm). Dit beslaat een geheel nieuw thrillergenre: The Legal thriller – combinatie van misdaadroman met een vleugje recht erin verwerkt.

Jack Sparrow is Back!

In Pirates 4 gaan Jack Sparrow en Captain Barbosa op zoek naar de Fountain of Youth....

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

Recensie film: 13 going on 30

Recentie van de komische film: 13 going on 30

Recensies film 'Alleen maar nette mensen'

Een geweldig film of valt hij tegen? Lees hier de recensies!