Sherlock Holmes (2009)


Publicatie datum:

Sherlock Holmes pakt met zijn partner Dr. John Watsen de seriemoordenaar en zwarte magier Blackwood op. Na Blackwoods zelfmoord actie staat hij op uit de dood. Lukt het Holmes om dit mysterie te ontrafelen? Of eindigt het definitie voor de meest bekende detective uit Londen?

Gesponsorde koppelingen

Sherlock Holmes en zijn partner Dr. John Watson nemen Lord Blackwood in hechtenis. In Londen staat Blackwood bekend om zijn zwarte magie en als seriemoordenaar, vanwege het ombrengen van ten minste vijf vrouwen. Blackwood weet zichzelf op te hangen in zijn cel en wordt door Dr. John Watson dood verklaard. Maar schijn bedriegd dat Blackwood de volgende dag op mysterieuze wijze uit de dood herrijst en Rechercheur Lestrade vraagt Sherlock Holmes om de Scotland Yard te assisteren met dit vreemde onderzoek. Holmes ontrafelt de geheimen en dat leidt hem van het ene web naar de andere conspiratie van moord en zwarte magie. Vervolgens komt Holmes erachter dat zijn voormalige geliefde een geheime agenda heeft en hem erin probeert te luizen. Weet Sherlock door dit ingewikkelde probleem heen te prikken? Lukt het hem om de zwarte magie te ontrafelen door niet alleen met de ogen waar te nemen? Of eindigt het leven van Holmes in een kist onder de donkere grond?

Recensie:

Sherlock Holmes is een detective film gebaseerd op de legendarische romanfiguur uit de boeken. Zijn karakter wordt omschreven als roekeloos, sterk, humoristisch en slim persoon. Deze kenmerken komen zeer goed tot uiting in de film. Daarnaast speelt Robert Downey Jr. weer een geweldige rol, die naar mijn mening niet ver van de werkelijkheid af staat. Ik denk dat de levensstijl van Holmes best in het straatje past van Downey Jr. De arrogantie die hij uit moet stralen, geeft Holmes wel een typische stempel. In het begin wordt Sherlock tot op zekere hoogte alleen negatief in beeld gebracht, hij drinkt te veel, rookt te veel, kan niet met mensen communiceren, verwaarloosd zijn hond, en ga zo maar door. Tot het moment komt waarin hij ‘wakker' wordt en dan komen de mooie scènes en het speurwerk waar de kijker naar verlangd.

De Sherlock Holmes films geven toch altijd een negatief beeld aan de autoriteiten van een land. Als zelfs de Scotland Yard de zaak van ‘zwarte magie' niet kan oplossen, roept de hoogste rechercheur Holmes erbij. Kortom het miljoenenpeloton van Scotland Yard heeft één simpele ziel nodig die het wel kan oplossen. De afschildering van de politie dat zij niets kunnen is natuurlijk niet rechtvaardig. Een detective wordt er zeer rijkelijk voor betaald in tegenstelling tot de politie, die een vaste bedrag ontvangen.

Je kan dit ook op een andere manier opvatten. Sherlock Holmes heeft in het verleden misschien wel veel moeilijke zaken opgelost en dit heeft zijn naam gevestigd. Het zou een eer zijn om Sherlock Holmes de zaak te gunnen. De boodschap hieruit is dan dus dat als met er hard voor werkt, diegene ook beloont wordt. Zo zit de huidige economie ook in elkaar, eerst presteren en investeren om later gemakkelijk de zaken binnen te halen.

Als laatste wil ik het hebben over het genre. Deze verfilming van het boek brengt toch niet dezelfde sfeer over. Het boek is meer detective en bij de film had ik soms toch het idee dat het meer actie was. Er werd meer geschoten, ontploft en gerend dan dat er onderzoek gedaan werd. Dit is aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant geeft de film zichzelf wel een eigen karakter en niet zo zeer de film van het boek. Daarnaast is de speelduur van Sherlock Holmes wel veel te lang. De inleiding is erg omslachtig en als het verhaal eenmaal begint zijn er nog tal van momenten die geen aandacht trekken. Al met al een redelijke film met goede acteurs. Nothing Escapes Him!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Jack Sparrow is Back!

In Pirates 4 gaan Jack Sparrow en Captain Barbosa op zoek naar de Fountain of Youth....

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sinds een half jaar heb ik de Sony Ericcson Xperia Mini Pro in gebruik.

Koninginnedag-drama

Betoog over het koninginnedagdrama

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

127 Hours

Een echte drama van wat iemand doormaakt wanneer hij gevangen zit in een Canyon en niet meer weet wat hij moet doen

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

FBI-agent Malcolm Turner en zijn 17-jarige zoon, Trent, gaan undercover op een kunstschool voor meisjes. Dit alles nadat Trent getuigen was van een moord. Door het leven gaande als Big Momma en Charmaine proberen ze de moordenaar te ontmaskeren, maar bovenal brengt dit zeer hilarische scènes met zich mee!

Fluistertoon

Een vervolg op Geheimtaal en vergeetboek. Wauw!

The Pelican Brief (1993)

Een jonge rechtenstudente stelt een dossier op naar aanleiding van de twee vermoordden rechters van het Hooggerechtshof. Doordat zij de waarheid zo dicht nadert, brengt zij zichzelf en anderen in groot gevaar. Zal zij het overleven en de werkelijke dader kunnen onthullen? Of legt ze het loodje tegen deze machtige man?

Recensie film: Fantastic Four

Recensie van de film: Fantastic Four.

Due Date

Een erg leuke komedie waarin Zach Galifianakis zich weer van zijn goede kant laat zien

Recensie film: Without a Paddle

Recensie van de film: Without a Paddle

Artikel over fitness

De producten die aangeboden worden is onderhandelbaar

Rio

Deze film maakt de hoge verwachtingen waar! Een echte aanrader om te kijken!

Recensie films: Willy Wonka- en Charlie & The Chocolate Factory (1971 & 2005)

Het verschil tussen de beide Chocolate Factory films uit 1971 en 2005.

Recensie Season of the witch

Zeer leuke avonturen film waarbij je constant geboeid blijft

goSupermodel.nl veilig?

een website voor meisjes waarbij ze kunnen communiceren, zich bezig kunnen houden met kleding en spelletjes kunnen doen.

127 Hours recensie

Recensie van 127 Hours van Danny Boyle. Let op, spoilers!

Ontmaskerd

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.

Het voorbijgaan

De roman het voorbijgaan van Nicci Gerrard is haar tweede boek uit haar solo carriere. Een erg goed boek om te lezen.

Humphrey Leeuwarden.

Onverwacht genoegen.

Alien Resurrection (deel 4 van de Quadrology)

Ripley keert terug van de doden met buitenaards dna in haar lichaam. Hoe gaat dit aflopen?

Top 10 iPhone/iPod touch apps

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

Pirates of the caribbean on stranger tides

Een recensie van de vierde pirates of the caribbean film, on stranger tides. Is hij net zo leuk als zijn voorgangers of kun je hier beter voor thuisblijven?