Sherlock Holmes (2009)


Publicatie datum:

Sherlock Holmes pakt met zijn partner Dr. John Watsen de seriemoordenaar en zwarte magier Blackwood op. Na Blackwoods zelfmoord actie staat hij op uit de dood. Lukt het Holmes om dit mysterie te ontrafelen? Of eindigt het definitie voor de meest bekende detective uit Londen?

Gesponsorde koppelingen

Sherlock Holmes en zijn partner Dr. John Watson nemen Lord Blackwood in hechtenis. In Londen staat Blackwood bekend om zijn zwarte magie en als seriemoordenaar, vanwege het ombrengen van ten minste vijf vrouwen. Blackwood weet zichzelf op te hangen in zijn cel en wordt door Dr. John Watson dood verklaard. Maar schijn bedriegd dat Blackwood de volgende dag op mysterieuze wijze uit de dood herrijst en Rechercheur Lestrade vraagt Sherlock Holmes om de Scotland Yard te assisteren met dit vreemde onderzoek. Holmes ontrafelt de geheimen en dat leidt hem van het ene web naar de andere conspiratie van moord en zwarte magie. Vervolgens komt Holmes erachter dat zijn voormalige geliefde een geheime agenda heeft en hem erin probeert te luizen. Weet Sherlock door dit ingewikkelde probleem heen te prikken? Lukt het hem om de zwarte magie te ontrafelen door niet alleen met de ogen waar te nemen? Of eindigt het leven van Holmes in een kist onder de donkere grond?

Recensie:

Sherlock Holmes is een detective film gebaseerd op de legendarische romanfiguur uit de boeken. Zijn karakter wordt omschreven als roekeloos, sterk, humoristisch en slim persoon. Deze kenmerken komen zeer goed tot uiting in de film. Daarnaast speelt Robert Downey Jr. weer een geweldige rol, die naar mijn mening niet ver van de werkelijkheid af staat. Ik denk dat de levensstijl van Holmes best in het straatje past van Downey Jr. De arrogantie die hij uit moet stralen, geeft Holmes wel een typische stempel. In het begin wordt Sherlock tot op zekere hoogte alleen negatief in beeld gebracht, hij drinkt te veel, rookt te veel, kan niet met mensen communiceren, verwaarloosd zijn hond, en ga zo maar door. Tot het moment komt waarin hij ‘wakker' wordt en dan komen de mooie scènes en het speurwerk waar de kijker naar verlangd.

De Sherlock Holmes films geven toch altijd een negatief beeld aan de autoriteiten van een land. Als zelfs de Scotland Yard de zaak van ‘zwarte magie' niet kan oplossen, roept de hoogste rechercheur Holmes erbij. Kortom het miljoenenpeloton van Scotland Yard heeft één simpele ziel nodig die het wel kan oplossen. De afschildering van de politie dat zij niets kunnen is natuurlijk niet rechtvaardig. Een detective wordt er zeer rijkelijk voor betaald in tegenstelling tot de politie, die een vaste bedrag ontvangen.

Je kan dit ook op een andere manier opvatten. Sherlock Holmes heeft in het verleden misschien wel veel moeilijke zaken opgelost en dit heeft zijn naam gevestigd. Het zou een eer zijn om Sherlock Holmes de zaak te gunnen. De boodschap hieruit is dan dus dat als met er hard voor werkt, diegene ook beloont wordt. Zo zit de huidige economie ook in elkaar, eerst presteren en investeren om later gemakkelijk de zaken binnen te halen.

Als laatste wil ik het hebben over het genre. Deze verfilming van het boek brengt toch niet dezelfde sfeer over. Het boek is meer detective en bij de film had ik soms toch het idee dat het meer actie was. Er werd meer geschoten, ontploft en gerend dan dat er onderzoek gedaan werd. Dit is aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant geeft de film zichzelf wel een eigen karakter en niet zo zeer de film van het boek. Daarnaast is de speelduur van Sherlock Holmes wel veel te lang. De inleiding is erg omslachtig en als het verhaal eenmaal begint zijn er nog tal van momenten die geen aandacht trekken. Al met al een redelijke film met goede acteurs. Nothing Escapes Him!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Recencie over de film Thor 2011

Een samenvatting en recensie van de film Thor 2011

Handleiding Neobux

Neobux uitgebreid uitgelegd en natuurlijk de formule om geld te kunnen verdienen.

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

Achter Gesloten Deuren (The Pelican Brief), John Grisham (1992)

Dit is de tweede bestseller van John Grisham na Advocaat van de Duivel (The Firm). Dit beslaat een geheel nieuw thrillergenre: The Legal thriller – combinatie van misdaadroman met een vleugje recht erin verwerkt.

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

Recensie: Heb lief en zie niet om

Het land van de Samen - Annica Wennström

Het land van de Samen - Annica Wennström

Dirty Dansing musical - ZEER UITGEBREID -

Een zeer uitgebreide recensie over de musical Dirty Dansing

Recensie Het Geheim

een recensie over het boek: het geheim.

Recensie 'Alles is liefde'

Vijf kwarten van de sinaasappel

Leven op het avontuurlijkst, gevaarlijk, pijnlijk en meeslepend. Die sinaasappelen zitten er zeker in.

Boek: 'Een echte vrouw'

Recensie van het boek 'Een echte vrouw'. Het boek is geschreven door Michael Berg.

Aliens (deel 2 van de Quadrilogy)

Tweede confrontatie van Ripley met de Aliens die de bewoners van planetoïde LV-426 hebben overmeesterd

Black Butterflies (2011)

Ze zocht voor een thuis, ze zocht voor liefde... Geconfronteerd met de Apartheid in Zuid-Afrika en een vader die minister van deze triaanse geweldpleging was. Met mannen als Jack Cope en Andre Brink die haar wél liefde gaven, maar nog steeds geen thuis. In zijn eerste speech die Nelson Mandela voorlas aan het parlemen

Filmrecensie: Toy Story 3

Toy Story 3... De animatiefilm van het jaar en tot nu toe de succesvolste Pixarfilm ooit. Dit 3de deel stelt beslist niet teleur en is het kijken meer dan waard!

Red Riding Hood (2011)

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

Boekrecensie: Alleen huilebalken hebben spijt

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Mario Kart Wii

Wat je moet weten voordat je het koopt

The Fighter (2011)

The Fighter is een drama over de onwaarschijnlijke weg naar de lichtgewicht titel van de Ierse bokser Micky Ward. Zijn Rocky-achtige verhaal wordt grotendeels bepaald door zijn half-broer Dicky, een voormalig bokser die nu de functie van trainer bekleed. Dicky is verslaafd aan drugs, vrouwen en de rest dat niet meer me

Samsung PS63C7700 3D Plasma-tv 63” de review.

Je eigen thuisbioscoop? Misschien is deze tv wel iets voor je. Lees verder in de review.

Knight and Day een film met Cameron Diaz en Tom Cruise

Een recensie van een van de leukste komedies van de afgelopen tijd!

The Engelse Newcastle Upon Tyne

Met een cruiseschip naar het Engelse Newcastle en in één dag alle grote bezienswaardigheden bekijken? Prachtige stad met rijke historie en vele activiteiten die je gezien moet hebben.

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog