The Book of Eli (2010)


Publicatie datum:

Eli loopt al 30 jaar met zijn boek door Noord Amerika om zijn missie te volbrengen. De gevaarlijke situaties die na de Apocalyps zijn ontstaan zijn een bedreiging voor zijn boek. Kan Eli zijn boek beschermen? En lukt het hem zijn missie te voltooien?

Gesponsorde koppelingen

In een zeer gevaarlijke samenleving na de Apocalyps loopt Eli de laatste afgelopen 30 jaar naar het westen in Noord Amerika. Hierbij draagt hij een uniek boek bij zich en leest het elke dag. Om te overleven jaagt hij op kleine dieren en zoekt goederen in vernietigde huizen en auto's om in de dorpen te ruilen voor water en voedsel. Bij het eerst volgende dorp dat hij binnen loopt, gaat hij op zoek om zijn spullen te ruilen. Dit dorp wordt geregeerd door de machtige Carnegie, wie Eli een baan aanbied om in zijn team te komen. Carnegie oefent druk uit op zijn blinde geliefde Claudia om haar dochter Solara te laten overnachten in de kamer van Eli. Het meisje ziet het boek van Eli en wanneer Carnegie Claudia mishandelt, geeft ze toe dat ze het heeft gezien. Carnegie stuurt zijn team om het boek van Eli te stelen, maar deze man zal het met zijn leven beschermen. Lukt het Eli om het boek te beschermen van Carnegie? En slaagt hij in het voltooien van zijn missie?

Recensie:

The Book of Eli gaat feitelijk over het terug brengen van de bijbel naar de beschaving. Nadat de wereld ten onder is gegaan zijn er alleen nog maar plunderaars en onbeschaafde groepen. De overgebleven dorpjes die nog deels in tact zijn, worden geregeerd door mafiabazen en drugsbaronnen. Kortom het is één groot zooitje. Eli daarentegen is een boodschapper met een missie die al 30 jaar rond de wereld zwerft om af te maken waar hij aan begonnen is.

Je kunt het verhaal een beetje opvatten dat Eli een zoon van God is. Hij draagt de laatst overgebleven bijbel met zich mee, die ook nog eens in braille geschreven is. Kortom niemand kan dat meer lezen behalve de blinden. Eli heeft wel de capaciteiten om het te ontcijferen. Zijn missie is dan ook om de bijbel weer in geschriften te brengen. Hij wordt gedreven door hogere krachten. Zelfs na 30 jaar (doelloos) rond te hebben gelopen, heeft hij nog steeds blind vertrouwen in zijn avontuur. Uiteindelijk weet hij dit te volbrengen en eindigt de nieuwe bijbel in het archief.

Op het eerste oog klinkt het allemaal een beetje slap en te religieus. Toch is dit niet de juiste afspiegeling van deze film. Denzel Washington speelt als het ware een heuse gangster die al het slechts wat hij tegen komt vernietigd. Het is eerder een hak film dan een film gemaakt voor religieuze mensen. De manier waarop Washington deze rol vervuld, is werkelijk waar een compliment waard. De uitstraling, klasse en magie van deze man is prachtig om te zien. Als je eenmaal door het begin heen bent en je een klein beetje begrijpt hoe de vork in de steel zit dan is het een enerverende reeks aan gebeurtenissen, die pas stopt wanneer de film over is.

Als laatste de speelduur van de film. Kan je niet lang stilzitten om een hele film af te kijken, dan wordt dit wel een uitdaging, met een kleine twee uur zal je toch wat geduld moeten opbrengen. Daarentegen ben ik van mening dat je op het einde niet het idee hebt gehad dat er twee uren voorbij zijn. Met de sterk acterende cast zoals Denzel en Mila Kunis is het geweldig om te aanschouwen hoe het zal gaan eindigen. Indrukwekkende vechttechnieken, schietscènes en overtuiging in het lot geven deze film een extra dimensie en maken The Book of Eli een zeer goed film. Stay on the path. It's not your concern. Stay on the path. It's not your concern.


Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

Het voorbijgaan

De roman het voorbijgaan van Nicci Gerrard is haar tweede boek uit haar solo carriere. Een erg goed boek om te lezen.

Recensie films: Willy Wonka- en Charlie & The Chocolate Factory (1971 & 2005)

Het verschil tussen de beide Chocolate Factory films uit 1971 en 2005.

Recensie film: Fast Food Nation

Recensie van de dramafilm Fast Food Nation.

Shutter Island (2010)

U.S. Marshal Teddy Daniels komt naar Shutter Island om de vermissing van een vrouwelijke patiënte te onderzoeken. Daarbij worden veel psychologische spelletje met hem gespeeld. Weet hij de waarheid toch te achterhalen? Of zit er meer verborgen op het eiland?

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?

Handleiding Neobux

Neobux uitgebreid uitgelegd en natuurlijk de formule om geld te kunnen verdienen.

Revenge: vernieuwend en verassend

De Amerikaanse hitserie Revenge weet niet alleen hoog te scoren op IMDB, de serie scoort ook goede recensies en prachtige kijkcijfers. Wat is het succes van deze vernieuwende dramaserie?

Alien (deel 1 van de Quadrilogy)

Het eerste contact van Ridley met de Aliens op planetoïde LV-426 en de besmetting

The Uninvited 2003

Een erg verwarrende horror die je aan het denken zet.

Kroller Muller Museum: Jachthuis Sint Hubertus

Thor (2011)

De sterke en machtige maar ook arrogante Thor wordt na het veroorzaken van een enorme oorlog verbannen naar de aarde. Daar moet hij tussen de mensen leven om te bewijzen dat hij terug mag komen. Daar wordt hij de sterke verdediger van het goede en neemt verantwoordelijkheden die voorheen ondenkbaar waren geweest bij Th

Recensie film: Titanic

Recensie van film Titanic

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Recensie: Huawei Ascend Y300

Recensie van Huawei Ascend Y300. Huawei een opkomend merk in Nederland.

DMD panorama app

Een goede panorama app voor android en iphones.

Boekrecensie: Alleen huilebalken hebben spijt

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Red Riding Hood (2011)

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

The Engelse Newcastle Upon Tyne

Met een cruiseschip naar het Engelse Newcastle en in één dag alle grote bezienswaardigheden bekijken? Prachtige stad met rijke historie en vele activiteiten die je gezien moet hebben.

Nachtschade (Blindsighted), Karin Slaughter (2002)

Dit is de eerste literaire thriller in de Sara Linton-reeks dat zorgt voor bloedstollende spanning en levensechte personages.

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sinds een half jaar heb ik de Sony Ericcson Xperia Mini Pro in gebruik.

Achter Gesloten Deuren (The Pelican Brief), John Grisham (1992)

Dit is de tweede bestseller van John Grisham na Advocaat van de Duivel (The Firm). Dit beslaat een geheel nieuw thrillergenre: The Legal thriller – combinatie van misdaadroman met een vleugje recht erin verwerkt.

Vijf kwarten van de sinaasappel

Leven op het avontuurlijkst, gevaarlijk, pijnlijk en meeslepend. Die sinaasappelen zitten er zeker in.

Recencie over de film Thor 2011

Een samenvatting en recensie van de film Thor 2011

Rotihuis Groningen

Surinaams eten bestellen bij Rotihuis Groningen