The Last Airbender (2010)


Publicatie datum:

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Gesponsorde koppelingen

De wereld is verdeeld in vier koninkrijken, elk vertegenwoordigd een basiselement van de aardbol. Dit element beheersen zij en er heerst vrede dat bewaard wordt door de Avatar. De vier elementen water, lucht, aarde en vuur staan onder controle van de Avatar, die alle vier de elementen beheerst en als enige de spirituele wereld binnen kan gaan. Op een gegeven moment verdwijnt de jonge Avatar Aang en de vuur natie valt de lucht natie aan met de bedoeling dit volk te elimineren zodat zij in de toekomst niet lastig gevallen zullen worden tijdens de overname van de wereld. Er verstrijkt een eeuw en de huidige vuur koning Ozai gaat door met het aanvallen en gevangen nemen van iedereen die vaardigheden heeft om elementen ‘buigen'. Wanneer Katara en Sokka van het zuidelijke water stam een mysterieuze kleine jongeman vinden, die gevangen zat onder het ijs. Eenmaal bevrijd stelt de jongen zich voor als Aang, Avatar en laatste lucht nomade. Katara en Sokka zweren de Avatar te beschermen met alle middelen die zij hebben en gaan met Aang op reis naar het noordelijke water koninkrijk om de Avatar het buigen van water te leren. Hij is namelijk de eerste Avatar die alleen lucht kan buigen en niet de andere drie elementen beheerst. Wanneer Aang zijn water vaardigheden onder de knie heeft, moet hij samen met de andere water buigers de grootste aanval van het vuur koninkrijk zien te overleven. Zullen zij overwinnen? Of is dit het eindelijk van de balans tussen de koninkrijken én de Avatar?

Recensie:

Een vermakelijke film. Alhoewel je wel een beetje moet houden van deze fantasie soort en misschien een beetje natuurkundig ingesteld zijn. Het gaat over de vier stammen die elk een element kunnen buigen, wat natuurlijk in werkelijkheid onmogelijk is. Dit betekent niet automatisch dat mensen niets met dit onderwerp doen, er zijn vele wetenschappers en hobbyisten bezig geweest met het ontdekken van deze theorie. Vooralsnog is hier niets uitgekomen, maar interessant is het zeker. Het is een soort manipulatie van elementen door gedachten te gebruiken die de basis vormen. Een variant hierop zijn sommige mensen die doen alsof zij het zesde zintuig bezitten en kunnen gebruiken terwijl zij in werkelijkheid niets anders doen dan de reactie van mensen lezen en daar slim op inspelen. Kortom een actueel onderwerp.

Dan even over de film. Ik ben van mening dat er wel degelijk een verhaal ten grondslag ligt van The Last Airbender. Deze boodschap vertaalt naar de werkelijkheid zie je dat er diverse oorlogen worden gevoerd die zonder één machtige leider maar doorgaan. Deze machtige leider probeert de VS op zich te nemen, wat overigens zonder succes is. Of als men nog globaler kijkt de NAVO. Net als met Aang, die probeert zijn positie als Avatar te bewijzen en de vrede terug moet brengen.

Het acteerwerk vind ik eigenlijk best redelijk, zeker doordat ik op voorhand verwacht had dat dit de grootste valkuil zou zijn voor de film. Met name de hoofdrolspeler Noah Ringer (Aang) was erg overtuigend en bracht zijn geloof met veel zekerheid over.

Verwacht geen grootse film, maar de uitvoering met de vaardigheden tot de oerelementen is zeer goed en indrukwekkend uitgevoerd. Je laat je makkelijk meeslepen in het verhaal dat mooie vechtscènes heeft en de basis van de wereld beschouwd. Al met al een leuke film die ik je kan aanraden. Four Nations, One Destiny!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Recensie Gebr.

Ik heb een boekverslag gemaakt over het boek Gebr. Echt een aanrader.

Black Swan

Recensie Black Swan

Joe Speedboot - Tommy Wieringa (2011)

Humoristisch boek genaamd Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Over gehandicapte jongen genaamd Fransje in het dorpje Lomark. Briljant geschreven!

The Roommate

Psychologische student maakt het leven zuur van een andere student waarin het ontdekken van de mystery voorop staat

Due Date

Een erg leuke komedie waarin Zach Galifianakis zich weer van zijn goede kant laat zien

Olaf en Jasper met 'Weet je wat jij moet doen?

Een voorstelling van het duo Olaf en Jasper

Jack Sparrow is Back!

In Pirates 4 gaan Jack Sparrow en Captain Barbosa op zoek naar de Fountain of Youth....

Recensie film: Gulliver's Travels

Recensie van de film: Gulliver's Travels.

Pirates of the caribbean on stranger tides

Een recensie van de vierde pirates of the caribbean film, on stranger tides. Is hij net zo leuk als zijn voorgangers of kun je hier beter voor thuisblijven?

Boek: 'Een echte vrouw'

Recensie van het boek 'Een echte vrouw'. Het boek is geschreven door Michael Berg.

Ik (Ali), Als Turkse arbeider in Duitse bedrijven - Gunther Wallraff

Recensie van het boek Ik (Ali), van Gunther Wallraff

Zustermoord

Een recensie over het boek 'Zustermoord' van Tess Gerritsen

Lord of the Flies (film)

Recensie over de film Lord of the Flies, waarin de film ook met het boek vergeleken wordt.

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sinds een half jaar heb ik de Sony Ericcson Xperia Mini Pro in gebruik.

Recensie film: The Lord of the Rings: The Return of the King

Recensie van de derde film in de reeks van The Lord of the Rings

I am number four - dat blijkt!

Leuke film, maar niet speciaal.

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi

Mario Kart Wii

Wat je moet weten voordat je het koopt

New Kids Turbo

Een recensie over de film New Kids Turbo, een film waar ik normaal gesproken niet naar toe zou gaan en die een geheel nieuwe ervaring teweeg bracht.

Alien Resurrection (deel 4 van de Quadrology)

Ripley keert terug van de doden met buitenaards dna in haar lichaam. Hoe gaat dit aflopen?

Handleiding Neobux

Neobux uitgebreid uitgelegd en natuurlijk de formule om geld te kunnen verdienen.

Recensie Samsung Galaxy Ace

Info over Samsung Galaxy Ace met ervaring van gebruiker

Colombiana is een diesel

Recensie over de actiefilm Colombiana.

Rennen naar een gezondere toekomst

Een recensie van de handige app Runkeeper. Begin met het naar een gezondere toekomst.

Madcatz Wireless Steering Wheel

Een artikel over het product: MadCatz Wireless Racing Wheel voor de xbox 360