The Last Airbender (2010)


Publicatie datum:

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Gesponsorde koppelingen

De wereld is verdeeld in vier koninkrijken, elk vertegenwoordigd een basiselement van de aardbol. Dit element beheersen zij en er heerst vrede dat bewaard wordt door de Avatar. De vier elementen water, lucht, aarde en vuur staan onder controle van de Avatar, die alle vier de elementen beheerst en als enige de spirituele wereld binnen kan gaan. Op een gegeven moment verdwijnt de jonge Avatar Aang en de vuur natie valt de lucht natie aan met de bedoeling dit volk te elimineren zodat zij in de toekomst niet lastig gevallen zullen worden tijdens de overname van de wereld. Er verstrijkt een eeuw en de huidige vuur koning Ozai gaat door met het aanvallen en gevangen nemen van iedereen die vaardigheden heeft om elementen ‘buigen'. Wanneer Katara en Sokka van het zuidelijke water stam een mysterieuze kleine jongeman vinden, die gevangen zat onder het ijs. Eenmaal bevrijd stelt de jongen zich voor als Aang, Avatar en laatste lucht nomade. Katara en Sokka zweren de Avatar te beschermen met alle middelen die zij hebben en gaan met Aang op reis naar het noordelijke water koninkrijk om de Avatar het buigen van water te leren. Hij is namelijk de eerste Avatar die alleen lucht kan buigen en niet de andere drie elementen beheerst. Wanneer Aang zijn water vaardigheden onder de knie heeft, moet hij samen met de andere water buigers de grootste aanval van het vuur koninkrijk zien te overleven. Zullen zij overwinnen? Of is dit het eindelijk van de balans tussen de koninkrijken én de Avatar?

Recensie:

Een vermakelijke film. Alhoewel je wel een beetje moet houden van deze fantasie soort en misschien een beetje natuurkundig ingesteld zijn. Het gaat over de vier stammen die elk een element kunnen buigen, wat natuurlijk in werkelijkheid onmogelijk is. Dit betekent niet automatisch dat mensen niets met dit onderwerp doen, er zijn vele wetenschappers en hobbyisten bezig geweest met het ontdekken van deze theorie. Vooralsnog is hier niets uitgekomen, maar interessant is het zeker. Het is een soort manipulatie van elementen door gedachten te gebruiken die de basis vormen. Een variant hierop zijn sommige mensen die doen alsof zij het zesde zintuig bezitten en kunnen gebruiken terwijl zij in werkelijkheid niets anders doen dan de reactie van mensen lezen en daar slim op inspelen. Kortom een actueel onderwerp.

Dan even over de film. Ik ben van mening dat er wel degelijk een verhaal ten grondslag ligt van The Last Airbender. Deze boodschap vertaalt naar de werkelijkheid zie je dat er diverse oorlogen worden gevoerd die zonder één machtige leider maar doorgaan. Deze machtige leider probeert de VS op zich te nemen, wat overigens zonder succes is. Of als men nog globaler kijkt de NAVO. Net als met Aang, die probeert zijn positie als Avatar te bewijzen en de vrede terug moet brengen.

Het acteerwerk vind ik eigenlijk best redelijk, zeker doordat ik op voorhand verwacht had dat dit de grootste valkuil zou zijn voor de film. Met name de hoofdrolspeler Noah Ringer (Aang) was erg overtuigend en bracht zijn geloof met veel zekerheid over.

Verwacht geen grootse film, maar de uitvoering met de vaardigheden tot de oerelementen is zeer goed en indrukwekkend uitgevoerd. Je laat je makkelijk meeslepen in het verhaal dat mooie vechtscènes heeft en de basis van de wereld beschouwd. Al met al een leuke film die ik je kan aanraden. Four Nations, One Destiny!


Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Recensie Het Geheim

een recensie over het boek: het geheim.

Joe Speedboot - Tommy Wieringa (2011)

Humoristisch boek genaamd Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Over gehandicapte jongen genaamd Fransje in het dorpje Lomark. Briljant geschreven!

127 Hours

Een echte drama van wat iemand doormaakt wanneer hij gevangen zit in een Canyon en niet meer weet wat hij moet doen

Tabatha Salon Takeover

Het is de bekende kapster Tabatha Coffey die zich ontplooit als een ware onderneemster die haar kennis en vaardigheden gebruikt om noodlijdende kapsalons te redden.

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

Mario Kart Wii

Wat je moet weten voordat je het koopt

The Karate Kid (2010)

De jonge Dre Parker verhuisd naar China en moet zijn hele leven weer opnieuw opbouwen. Nadat hij verliefd is geworden op de mooie Mei Ying, krijgt hij een pak slaag. Hierdoor leert hij Kung-Fu aan van Mr. Han en doet mee aan het grootste Kung-Fu toernooi van het land. Krijgt hij de techniek onder de knie? Of is het ein

Recensie van Dan Brown's bestseller De Da Vinci Code

De waarheid zal voor altijd verloren gaan - tenzij.....

Recensie film: Penelope

Recentie van de geweldige film over een meisje met een varkensneusje, Penelope.

DMD panorama app

Een goede panorama app voor android en iphones.

Het Huis van de Nacht - Verkozen

Een recensie van het eerst boek van het Huis van de Nacht reeks, Verkozen. Daarnaast geef ik een korte mening over het boek.

Fast & Furious 5 (2010)

De oude bekenden zijn terug en dit keer met dezelfde gevaarlijke en spannende stijl als vorige keer. Ondergedoken in Rio bereiden ze de laatste autoroof voor die zo’n grote hoeveelheid geld moet opleveren dat ze zich onder de radar kunnen bewegen zonder kans om gepakt te worden. Ze krijgen het voor elkaar om zowel de

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Het voetbalblad Voetbal International

Over het voetbalweekblad de Voetbal International

Het zijn net mensen van Joris Luyendijk

Recensie van het boek: Het zijn net mensen. De Arabische wereld door de ogen van een nieuws correspondent.

True Grit recensie

Een recensie van de film True Crit van Ethan en Joel Coen. Let op: spoilers! Als je niks wilt weten over de film, niet verder lezen!

De Zoetheid van Perziken.

Prachtig verhaal rondom een perzik boom.

50 tinten grijs

Een recensie over 50 tinten grijs, het eerste deel van de populaire trilogie.

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

Laptop ASUS K50i serie Review/Recensie

Recensie van de ASUS k50i-serie laptop/notebook

Recensie film: Fast Food Nation

Recensie van de dramafilm Fast Food Nation.

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Nadat Edward James heeft omgebracht, zint zijn oude maatje Victoria op wraak en creëert een nieuw vampierenleger. Zij heeft het voorzien op Bella en wordt in bescherming genomen door Edward en Jacob, beide geliefden van Bella en aartsrivalen. Kunnen ze deze missie volbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen? En vo

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfsters met een vleugje erotiek

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfster

Essense nail fashion stickers

Een recensie van de nagelstickers van Essence