The Last Airbender (2010)


Publicatie datum:

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Gesponsorde koppelingen

De wereld is verdeeld in vier koninkrijken, elk vertegenwoordigd een basiselement van de aardbol. Dit element beheersen zij en er heerst vrede dat bewaard wordt door de Avatar. De vier elementen water, lucht, aarde en vuur staan onder controle van de Avatar, die alle vier de elementen beheerst en als enige de spirituele wereld binnen kan gaan. Op een gegeven moment verdwijnt de jonge Avatar Aang en de vuur natie valt de lucht natie aan met de bedoeling dit volk te elimineren zodat zij in de toekomst niet lastig gevallen zullen worden tijdens de overname van de wereld. Er verstrijkt een eeuw en de huidige vuur koning Ozai gaat door met het aanvallen en gevangen nemen van iedereen die vaardigheden heeft om elementen ‘buigen'. Wanneer Katara en Sokka van het zuidelijke water stam een mysterieuze kleine jongeman vinden, die gevangen zat onder het ijs. Eenmaal bevrijd stelt de jongen zich voor als Aang, Avatar en laatste lucht nomade. Katara en Sokka zweren de Avatar te beschermen met alle middelen die zij hebben en gaan met Aang op reis naar het noordelijke water koninkrijk om de Avatar het buigen van water te leren. Hij is namelijk de eerste Avatar die alleen lucht kan buigen en niet de andere drie elementen beheerst. Wanneer Aang zijn water vaardigheden onder de knie heeft, moet hij samen met de andere water buigers de grootste aanval van het vuur koninkrijk zien te overleven. Zullen zij overwinnen? Of is dit het eindelijk van de balans tussen de koninkrijken én de Avatar?

Recensie:

Een vermakelijke film. Alhoewel je wel een beetje moet houden van deze fantasie soort en misschien een beetje natuurkundig ingesteld zijn. Het gaat over de vier stammen die elk een element kunnen buigen, wat natuurlijk in werkelijkheid onmogelijk is. Dit betekent niet automatisch dat mensen niets met dit onderwerp doen, er zijn vele wetenschappers en hobbyisten bezig geweest met het ontdekken van deze theorie. Vooralsnog is hier niets uitgekomen, maar interessant is het zeker. Het is een soort manipulatie van elementen door gedachten te gebruiken die de basis vormen. Een variant hierop zijn sommige mensen die doen alsof zij het zesde zintuig bezitten en kunnen gebruiken terwijl zij in werkelijkheid niets anders doen dan de reactie van mensen lezen en daar slim op inspelen. Kortom een actueel onderwerp.

Dan even over de film. Ik ben van mening dat er wel degelijk een verhaal ten grondslag ligt van The Last Airbender. Deze boodschap vertaalt naar de werkelijkheid zie je dat er diverse oorlogen worden gevoerd die zonder één machtige leider maar doorgaan. Deze machtige leider probeert de VS op zich te nemen, wat overigens zonder succes is. Of als men nog globaler kijkt de NAVO. Net als met Aang, die probeert zijn positie als Avatar te bewijzen en de vrede terug moet brengen.

Het acteerwerk vind ik eigenlijk best redelijk, zeker doordat ik op voorhand verwacht had dat dit de grootste valkuil zou zijn voor de film. Met name de hoofdrolspeler Noah Ringer (Aang) was erg overtuigend en bracht zijn geloof met veel zekerheid over.

Verwacht geen grootse film, maar de uitvoering met de vaardigheden tot de oerelementen is zeer goed en indrukwekkend uitgevoerd. Je laat je makkelijk meeslepen in het verhaal dat mooie vechtscènes heeft en de basis van de wereld beschouwd. Al met al een leuke film die ik je kan aanraden. Four Nations, One Destiny!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Pirates of the caribbean on stranger tides

Een recensie van de vierde pirates of the caribbean film, on stranger tides. Is hij net zo leuk als zijn voorgangers of kun je hier beter voor thuisblijven?

Het zijn net mensen van Joris Luyendijk

Recensie van het boek: Het zijn net mensen. De Arabische wereld door de ogen van een nieuws correspondent.

The Karate Kid (2010)

De jonge Dre Parker verhuisd naar China en moet zijn hele leven weer opnieuw opbouwen. Nadat hij verliefd is geworden op de mooie Mei Ying, krijgt hij een pak slaag. Hierdoor leert hij Kung-Fu aan van Mr. Han en doet mee aan het grootste Kung-Fu toernooi van het land. Krijgt hij de techniek onder de knie? Of is het ein

Rennen naar een gezondere toekomst

Een recensie van de handige app Runkeeper. Begin met het naar een gezondere toekomst.

New kids: Turbo

Is de film net zo grappig als de tv serie? Of begint de platvoetse humor onderhand te vervelen?

Recensie Het Geheim

een recensie over het boek: het geheim.

The Pelican Brief (1993)

Een jonge rechtenstudente stelt een dossier op naar aanleiding van de twee vermoordden rechters van het Hooggerechtshof. Doordat zij de waarheid zo dicht nadert, brengt zij zichzelf en anderen in groot gevaar. Zal zij het overleven en de werkelijke dader kunnen onthullen? Of legt ze het loodje tegen deze machtige man?

Vergeetboek.

De worsteling van Lance, Tweede boek in een trilogie.

Revenge: vernieuwend en verassend

De Amerikaanse hitserie Revenge weet niet alleen hoog te scoren op IMDB, de serie scoort ook goede recensies en prachtige kijkcijfers. Wat is het succes van deze vernieuwende dramaserie?

Filmrecensie en trailer Intouchables

Intouchables

goSupermodel.nl veilig?

een website voor meisjes waarbij ze kunnen communiceren, zich bezig kunnen houden met kleding en spelletjes kunnen doen.

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

DMD panorama app

Een goede panorama app voor android en iphones.

Het voorbijgaan

De roman het voorbijgaan van Nicci Gerrard is haar tweede boek uit haar solo carriere. Een erg goed boek om te lezen.

Top 10 free Android Game Apps

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

FBI-agent Malcolm Turner en zijn 17-jarige zoon, Trent, gaan undercover op een kunstschool voor meisjes. Dit alles nadat Trent getuigen was van een moord. Door het leven gaande als Big Momma en Charmaine proberen ze de moordenaar te ontmaskeren, maar bovenal brengt dit zeer hilarische scènes met zich mee!

Recensies film 'Alleen maar nette mensen'

Een geweldig film of valt hij tegen? Lees hier de recensies!

Fenomenale 'Verkeerde Benen'

Een recensieverslag na het meemaken van de geweldige voorleesperforamnce van Ronald Snijders: Verkeerde benen

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief (2010)

Percy Jackson ontdekt dat hij een halfgod is, wanneer zijn moeder wordt ontvoerd door de god van de onderwereld, Hades (broer van Zeus). Percy strijd tussen twee vuren: zijn moeder redden of de lichtflits van Zeus vinden en terug brengen. Of lukt het hem allebei zodat er een wereldondergang kan worden voorkomen?

Black Swan

Recensie Black Swan

The Big Bang Theory

In dit artikel vindt je mijn recensie en leuke weetjes over deze komische tv serie.

Nachtschade (Blindsighted), Karin Slaughter (2002)

Dit is de eerste literaire thriller in de Sara Linton-reeks dat zorgt voor bloedstollende spanning en levensechte personages.

Anders van Anita Terpstra

Heftig verhaal. Het kan mij niet heftig genoeg zijn

Recensie 'Alles is liefde'

Samenvatting Crazy

samenvatting van het boek crazy