The Last Airbender (2010)


Publicatie datum:

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Gesponsorde koppelingen

De wereld is verdeeld in vier koninkrijken, elk vertegenwoordigd een basiselement van de aardbol. Dit element beheersen zij en er heerst vrede dat bewaard wordt door de Avatar. De vier elementen water, lucht, aarde en vuur staan onder controle van de Avatar, die alle vier de elementen beheerst en als enige de spirituele wereld binnen kan gaan. Op een gegeven moment verdwijnt de jonge Avatar Aang en de vuur natie valt de lucht natie aan met de bedoeling dit volk te elimineren zodat zij in de toekomst niet lastig gevallen zullen worden tijdens de overname van de wereld. Er verstrijkt een eeuw en de huidige vuur koning Ozai gaat door met het aanvallen en gevangen nemen van iedereen die vaardigheden heeft om elementen ‘buigen'. Wanneer Katara en Sokka van het zuidelijke water stam een mysterieuze kleine jongeman vinden, die gevangen zat onder het ijs. Eenmaal bevrijd stelt de jongen zich voor als Aang, Avatar en laatste lucht nomade. Katara en Sokka zweren de Avatar te beschermen met alle middelen die zij hebben en gaan met Aang op reis naar het noordelijke water koninkrijk om de Avatar het buigen van water te leren. Hij is namelijk de eerste Avatar die alleen lucht kan buigen en niet de andere drie elementen beheerst. Wanneer Aang zijn water vaardigheden onder de knie heeft, moet hij samen met de andere water buigers de grootste aanval van het vuur koninkrijk zien te overleven. Zullen zij overwinnen? Of is dit het eindelijk van de balans tussen de koninkrijken én de Avatar?

Recensie:

Een vermakelijke film. Alhoewel je wel een beetje moet houden van deze fantasie soort en misschien een beetje natuurkundig ingesteld zijn. Het gaat over de vier stammen die elk een element kunnen buigen, wat natuurlijk in werkelijkheid onmogelijk is. Dit betekent niet automatisch dat mensen niets met dit onderwerp doen, er zijn vele wetenschappers en hobbyisten bezig geweest met het ontdekken van deze theorie. Vooralsnog is hier niets uitgekomen, maar interessant is het zeker. Het is een soort manipulatie van elementen door gedachten te gebruiken die de basis vormen. Een variant hierop zijn sommige mensen die doen alsof zij het zesde zintuig bezitten en kunnen gebruiken terwijl zij in werkelijkheid niets anders doen dan de reactie van mensen lezen en daar slim op inspelen. Kortom een actueel onderwerp.

Dan even over de film. Ik ben van mening dat er wel degelijk een verhaal ten grondslag ligt van The Last Airbender. Deze boodschap vertaalt naar de werkelijkheid zie je dat er diverse oorlogen worden gevoerd die zonder één machtige leider maar doorgaan. Deze machtige leider probeert de VS op zich te nemen, wat overigens zonder succes is. Of als men nog globaler kijkt de NAVO. Net als met Aang, die probeert zijn positie als Avatar te bewijzen en de vrede terug moet brengen.

Het acteerwerk vind ik eigenlijk best redelijk, zeker doordat ik op voorhand verwacht had dat dit de grootste valkuil zou zijn voor de film. Met name de hoofdrolspeler Noah Ringer (Aang) was erg overtuigend en bracht zijn geloof met veel zekerheid over.

Verwacht geen grootse film, maar de uitvoering met de vaardigheden tot de oerelementen is zeer goed en indrukwekkend uitgevoerd. Je laat je makkelijk meeslepen in het verhaal dat mooie vechtscènes heeft en de basis van de wereld beschouwd. Al met al een leuke film die ik je kan aanraden. Four Nations, One Destiny!


Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Het land van de Samen - Annica Wennström

Het land van de Samen - Annica Wennström

Madcatz Wireless Steering Wheel

Een artikel over het product: MadCatz Wireless Racing Wheel voor de xbox 360

Rode Schoenen.

Het vervolg op Chocolate, van Joanne Harris.

Onder de Kelders.

Een Grandcafe in Leeuwarden.

Met wie trouw jij, gratis consult en Geld, Liefde en Geluk

Dit klopt zo goed dat je er bang van wordt! Lees hier hoe je met behulp van een online helderziende te weten kunt komen met wie jij trouwt.

Mario Kart Wii

Wat je moet weten voordat je het koopt

Colombiana is een diesel

Recensie over de actiefilm Colombiana.

Recensie Season of the witch

Zeer leuke avonturen film waarbij je constant geboeid blijft

Het voorbijgaan

De roman het voorbijgaan van Nicci Gerrard is haar tweede boek uit haar solo carriere. Een erg goed boek om te lezen.

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfsters met een vleugje erotiek

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfster

Alien 3 (deel 3 van de Quadrology)

Derde gevecht van Ripley met de Alien, verstoken van wapens op een gevangenisplaneet.

Recensie 'Alles is liefde'

Recensie op 'Logboek' van Harry Mulisch

Onlangs, twee jaar na zijn dood, verscheen 'Logboek' van Harry Mulisch. Het dagboek beschrijft de periode van 1991 - 1992 .

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi

Recensie van Dan Brown's bestseller De Da Vinci Code

De waarheid zal voor altijd verloren gaan - tenzij.....

Recencie over de film Thor 2011

Een samenvatting en recensie van de film Thor 2011

het boek Misleid (Merel van Groningen)

Merel(schrijfster en de hoofdpersoon) word verliefd op een loverboy

50 tinten grijs, donkerder en vrij

50 tinten wow!

Due Date

Een erg leuke komedie waarin Zach Galifianakis zich weer van zijn goede kant laat zien

Top 10 iPhone/iPod touch apps

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

Zustermoord

Een recensie over het boek 'Zustermoord' van Tess Gerritsen

Ik (Ali), Als Turkse arbeider in Duitse bedrijven - Gunther Wallraff

Recensie van het boek Ik (Ali), van Gunther Wallraff

Laptop ASUS K50i serie Review/Recensie

Recensie van de ASUS k50i-serie laptop/notebook

The Engelse Newcastle Upon Tyne

Met een cruiseschip naar het Engelse Newcastle en in één dag alle grote bezienswaardigheden bekijken? Prachtige stad met rijke historie en vele activiteiten die je gezien moet hebben.