Joe Speedboot - Tommy Wieringa (2011)


Publicatie datum:

Humoristisch boek genaamd Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Over gehandicapte jongen genaamd Fransje in het dorpje Lomark. Briljant geschreven!

Gesponsorde koppelingen

Joe Speedboot is een erg humoristisch en eenvoudig te lezen boek, bestaande uit 316 pagina's en geschreven door Tommy Wieringa. Het is een roman dat is beschreven vanuit een gehandicapte jongen, genaamd Frans(je) Hermans. Zoals Wieringa schrijft: “Ik, Fransje Hermans, één functionele arm met veertig kilo lam vlees eraan. Ik heb er weleens beter voorgestaan.” Frans kan zich enkel tegenover de medemens uitdrukken door middel van het schrijven van briefjes en zijn enthousiasme dat gepaard gaat met speeksel.

Het verhaal in het kort

Na een jaar in coma te hebben gelegen - door een ongeluk toen hij 13 jaar oud was - beschrijft Fransje het leven in zijn dorpje Lomark. Hij heeft twee broers: Dirk, een lompe vent die hun vader helpt bij het bedrijf, en Sam, die wat vriendelijker voor hem is.

Fransje is met name gefascineerd door een nieuwe jongen uit het dorp, Joe Speedboot. Hij zit bij hem in de klas en is een echte vent: knutselt een vliegtuig in elkaar, rommelt met bommen die hij laat ontploffen en weet van aanpakken. Daarnaast is hij erg gesteld op een mooi en geliefd meisje bij hem uit de klas, PJ, zojuist overgekomen vanuit Zuid-Afrika.

Na de middelbare school gaan de meeste klasgenoten elders studeren en blijft Fransje in het dorp achter. Echter, na een tijdje komt Joe Speedboot terug en ook enkele andere ex-klasgenoten komen af en toe terug naar hun vroegere woonplaats. Zo ook PJ. Joe Speedboot helpt Fransje geld verdienen door het enige lichaamsdeel te benutten wat zeer goed werkt: zijn arm. Hij zal hem helpen om Europees kampioen te worden in hand worstelen te worden. Hij neemt Fransje mee met de auto naar diverse Europese landen. Joe krijgt een affaire met PJ. Zij vergezeld hen dan ook tijdens de wedstrijden. Frans lukt het uiteindelijk ook om een seksuele affaire met PJ te beginnen.

Tijdsindicatie

Het verhaal begint met Joe toen hij 14 jaar oud was. Het boek eindigt als een van zijn vrienden, Christof, gaat trouwen met PJ. Waarschijnlijk zal het verhaal, dat in dit boek beschreven wordt, zich in 10 tot 20 jaar afspelen.

Schrijfwijze

Het boek heeft een zwaar humoristische toon en is zeer plezierig en luchtig om te lezen. Hoewel Frans problemen heeft met zijn handicap, wordt dit door de schrijver op zulke wijze verteld dat de lezer veel sympathie voor deze jongen krijgt door zijn doorzettingsvermogen, zijn instelling en zijn grapjes.

 

Om me te bedanken voor dit artikel zou je op een willekeurige link of willekeurig artikel kunnen klikken hieronder of hiernaast zodat ik iets bijverdien. Bedankt!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 10
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes pakt met zijn partner Dr. John Watsen de seriemoordenaar en zwarte magier Blackwood op. Na Blackwoods zelfmoord actie staat hij op uit de dood. Lukt het Holmes om dit mysterie te ontrafelen? Of eindigt het definitie voor de meest bekende detective uit Londen?

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sinds een half jaar heb ik de Sony Ericcson Xperia Mini Pro in gebruik.

Top 10 iPhone/iPod touch apps

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

Met wie trouw jij, gratis consult en Geld, Liefde en Geluk

Dit klopt zo goed dat je er bang van wordt! Lees hier hoe je met behulp van een online helderziende te weten kunt komen met wie jij trouwt.

Recensie film: Turtles can fly

Recensie van de film Turtles can fly

Olaf en Jasper met 'Weet je wat jij moet doen?

Een voorstelling van het duo Olaf en Jasper

Onuitwisbaar.

Prachtig geschreven boek van Kristen Heitzman waarbij je tot het einde wacht op de ontknoping.

Shutter Island (2010)

U.S. Marshal Teddy Daniels komt naar Shutter Island om de vermissing van een vrouwelijke patiënte te onderzoeken. Daarbij worden veel psychologische spelletje met hem gespeeld. Weet hij de waarheid toch te achterhalen? Of zit er meer verborgen op het eiland?

DMD panorama app

Een goede panorama app voor android en iphones.

The woman in black

The woman in black. De nieuwste film van James Watkins met als hoofdrolspeler niemand minder dan Daniel Radcliffe.

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfsters met een vleugje erotiek

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfster

Splice (2010)

Twee jonge wetenschappers worden plotseling een halt toegeroepen door de financierders voordat ze een nieuw wezen creëren om medische doelen te bereiken door het splitsen van meerdere DNA cellen van diverse organismen. Wanneer zij besluiten hun activiteiten stiekem zelf door te zetten, maken van het splitsen van DNA e

Het neusje van de zalm

Een recensie over dit populaire kinderboek

Hotel Rwanda

Recensie van de film hotel Rwanda

Filmrecensie en trailer Intouchables

Intouchables

Aliens (deel 2 van de Quadrilogy)

Tweede confrontatie van Ripley met de Aliens die de bewoners van planetoïde LV-426 hebben overmeesterd

Filmrecensie van Habemus Papam

We hebben een Paus, (of toch niet?) Film waarin een pas gekozen paus een geestelijke crisis krijgt en het Vaticaan ontvlucht.

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog

Wrath of the titans

Top of Flop, Wrath of the titans recensie

Recensie HTC Sensation XE

Dit is een recensie (review) over de HTC Sensation XE met beats audio.

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

Kroller Muller Museum: Jachthuis Sint Hubertus

Recensie: Heb lief en zie niet om

Fear and Loathing in Las Vegas and Other American Stories

Recensie van een hoog aangeschreven boek uit de moderne Amerikaanse literatuur

Filmrecensie Mighty Aphrodite

Meerdere aspecten uit de film worden besproken in deze recensie.