Boek: 'Een echte vrouw'


Publicatie datum:

Recensie van het boek 'Een echte vrouw'. Het boek is geschreven door Michael Berg.

Gesponsorde koppelingen

'Een echte vrouw' is het 3e boek van Michael Berg's hand. Het is een spannende thriller die ik iedereen zeer aanraad om te lezen. Lees verder voor een uitgebreide inleiding van het verhaal en mijn mening over het boek.

Wat is er gebeurd?

‘De letters dansten. Werktuigelijk maakte ze met potlood een paar aantekeningen, onderstreepte de woorden die beklemtoond moesten worden. Terwijl ze murmelend voor zichzelf de tekst las, wilde de inhoud nog steeds niet tot haar doordringen’. We bevinden ons op de redactie van Radio Limousin Populaire en journaliste Chantal Zwarts heeft zojuist een nieuwsbericht in haar handen gedrukt gekregen. Christophe Bourdes, de baas van RLP is de vorige avond doodgereden tijdens het uitlaten van zijn hond. De politie gaat uit van een ongeluk, omdat het een erg mistige avond was. Ze zijn op zoek naar de voortvluchtige bestuurder, maar daar houdt het onderzoek van de politie op.

Chantal heeft haar twijfels en besluit om de zaak grondig te onderzoeken. Ze gaat met haar collega Evelyne bij de vrouw van Christophe op bezoek om de condoléances van RLP over te brengen. Ze bespreken wat er waarschijnlijk gebeurd is en de vrouw van Christophe vertelt hen waar het ‘ongeluk’ precies gebeurd is. Na het bezoek gaan Chantal en Evelyne even kijken op het hondenveldje waar Christophe is aangereden en Chantal krijgt steeds meer het vermoeden dat de aanrijding geen ongeluk was. Chantal besluit om diep in het verleden van haar baas te duiken en zoveel mogelijk interviews af te nemen om erachter te komen of de aanrijding daadwerkelijk een ongeluk was of dat er veel meer aan de hand is.

Chantal krijgt hulp van haar vriend Jean, die rechercheur is bij de lokale politie. Jean blijft echter een beetje sceptisch. ‘Een hoofdredacteur heeft niet alleen maar vrienden’ antwoordde Chantal tenslotte. ‘Maar het gaat wel heel ver om hem dan uit de weg te ruimen. Vind je niet?’Uit Jeans stem sprak ongeloof’. Chantal komt erachter dat Christophe vroeger op een streng katholiek jongensinternaat zat, waar destijds een medescholier onder mysterieuze omstandigheden verdween. Het onderzoek naar de verdwijning van de scholier wordt heropend, omdat de politie vermoedt dat de verdwijning wel eens iets te maken kan hebben met de dood van Christophe.

Mijn mening over het boek

Het privéleven van Chantal is een regelmatige terugkerend thema in het boek. Haar prille relatie met Jean staat op het spel als ze haar ontdekking geheimhoudt voor hem en van haar baan kan Chantal ook niet zeker zijn. Christophe heeft RLP namelijk achtergelaten met grote financiële tekorten en alle medewerkers vrezen voor hun baan. Als blijkt dat Castelloux junior de leiding krijgt over RLP, ziet Chantal het helemaal niet meer zitten. Castelloux junior is een beruchte playboy en de zoon van de grote baas bij RLP. Hij leidt een losgeslagen luxeleven en Chantal heeft niet veel vetrouwen in zijn leidinggevende capaciteiten. De spannende speurtocht van Chantal wordt afgewisseld door deze luchtigere verhaallijn en dat zorgt voor extra spanningopbouw.

Het boek bevat naast het onderzoek en het privéleven van Chantal nog een verhaallijn. Het is niet meteen duidelijk wie de persoon is in deze derde verhaallijn en dat maakt het verhaal extra interessant. De mysterieuze persoon heeft een verleden vol vernederingen en mishandeling. Hij wordt neergezet als een doodongelukig persoon. ‘Allerheiligen is voorbij en er is niets veranderd. De treiterijen van mijn kamergenoten gaan onverminderd verder. Niemand op school heeft iets in de gaten. In aanwezigheid van andere leerlingen doen ze poeslief, maar ’s avonds, wanneer de recreatieruimte sluit en iedereen terug naar zijn kamer moet, slaat de stemming om’.

Deze passages sturen in een bepaalde richting, zodat je als lezer denkt dat je weet hoe het verhaal gaat aflopen. Je lijkt steeds dichter bij de ontknoping van het hele raadsel te komen, totdat je weer iets leest waardoor je toch iets anders gaat vermoeden. Je blijft twijfelen als lezer of je het wel bij het rechte eind hebt en richting het einde neemt het verhaal een verrassende wending die je zelf nooit had kunnen bedenken.

Conclusie

'Een echte vrouw’ is een thriller die je in een ruk uitleest. Michael Berg’s schrijfstijl is simpel en makkelijk, waardoor het boek lekker wegleest. Bij elk raadsel dat er wordt opgelost komen er weer andere vragen boven. Wie is de mysterieuze persoon waar we steeds over lezen? Wat is er precies gebeurd met de vermiste leerling van het jongensinternaat? Heeft de vermissing iets te maken met de dood van Christophe? Of was het toch gewoon een ongeluk en ziet journaliste Chantal spoken? Op deze manier wordt de spanning flink opgebouwd en net als de ontknoping lijkt te komen wordt het verhaal afgewisseld met de verhaallijn over het privéleven van Chantal. Berg weet absoluut hoe hij ervoor moet zorgen dat je zijn boek niet meer weglegt tot het uit is.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Black Swan

Recensie Black Swan

Filmrecensie van Kuifje 3D, NL Het geheim van de Eenhoorn

Kuifje en kapitein Haddock gaan op zoek naar het geheim van de Eenhoorn, verborgen in modelschepen.

Habbo

Wat kan je doen in habbo en is het leuk?

Het voorbijgaan

De roman het voorbijgaan van Nicci Gerrard is haar tweede boek uit haar solo carriere. Een erg goed boek om te lezen.

Filmrecensie van Habemus Papam

We hebben een Paus, (of toch niet?) Film waarin een pas gekozen paus een geestelijke crisis krijgt en het Vaticaan ontvlucht.

Recensie: Heb lief en zie niet om

goSupermodel.nl veilig?

een website voor meisjes waarbij ze kunnen communiceren, zich bezig kunnen houden met kleding en spelletjes kunnen doen.

The woman in black

The woman in black. De nieuwste film van James Watkins met als hoofdrolspeler niemand minder dan Daniel Radcliffe.

Gratis thuiswerk Jobrapido, is www.jobrapido.com betrouwbaar?

Er staat volop thuiswerk op www.jobrapido.com maar is Jobrapido ook betrouwbaar?

Top 10 iPhone/iPod touch apps

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

True Grit recensie

Een recensie van de film True Crit van Ethan en Joel Coen. Let op: spoilers! Als je niks wilt weten over de film, niet verder lezen!

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Het nieuwe album van de Foo Fighters genaamd Wasting Light

De Foo Fighters zijn weer terug van weg geweest.

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Olaf en Jasper met 'Weet je wat jij moet doen?

Een voorstelling van het duo Olaf en Jasper

Met wie trouw jij, gratis consult en Geld, Liefde en Geluk

Dit klopt zo goed dat je er bang van wordt! Lees hier hoe je met behulp van een online helderziende te weten kunt komen met wie jij trouwt.

Madcatz Wireless Steering Wheel

Een artikel over het product: MadCatz Wireless Racing Wheel voor de xbox 360

Vergeetboek.

De worsteling van Lance, Tweede boek in een trilogie.

Artikel over fitness

De producten die aangeboden worden is onderhandelbaar

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

Een ongewoon gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een ongewoon gesprek met God' van Neal Donald Walsch, het boek dat je leven verandert!

Geheimtaal

Een hotel, een passie, een nieuwe liefde.

Recensie Drive Angry

Een film die ietswat tegenvalt, houdt je van overdreven veel actie, dan moet je dit bekijken