Recensie film: Fast Food Nation


Publicatie datum:

Recensie van de dramafilm Fast Food Nation.

Gesponsorde koppelingen

Een film over de gezondheidsrisico's, omgevings- en sociale gevolgen van de fastfood industrie. Een onderzoek heeft aangetoond dat er koeien uitwerpselen in de burger, de Big One, van de fastfood keten Mickey's zit.

Regisseur: Richard Linklater

Jaar: 2006

Duur: 116 minuten

Genre: Comedy, Drama, Romance

Cast: Wilmer Valderrama, Catalina Sandino Moreno, Ana Claudia Talancón, Juan Carlos Serrán, Armando Hernández, Greg Kinnear, Frank Ertl, Michael D. Conway, Mitch Baker, Ellar Coltrane, Dakota Edwards, Dana Wheeler-Nicholson, Luis Guzmán, Bobby Cannavale, Francisco Rosales.

 

Samenvatting

Fast Food nation gaat over de fastfoodketen Mickey's. Don Anderson is hier de directeur van. In het begin van de film zie je hem samen met zijn werknemers een goede slogan bedenken voor de bekende burger, de Big One. Deze burger is erg bekend en verkoopt heel goed. Ook hebben ze het in deze vergadering over hun concurrenten McDonald's en Burger King. Don Anderson verteld even later aan een van zijn werknemers dat er onderzoekers aan bevroren Big One burgers hebben weten te komen. Ze hebben ze onderzocht en er schijnen uitwerpselen van koeien in de burgers te zitten.

Ondertussen gaat het ook over een groep Spaanssprekende vluchtelingen die te voet zijn. Op een gegeven moment stopt er een busje waar ze allemaal inspringen. Alleen ene Roberto zijn ze kwijtgeraakt, dus die is er niet meer bij. De man van het busje laat zien dat hij een pistool heeft, mocht het uit de hand lopen. De mensen worden uiteindelijk ergens uit het busje gezet. Ze zitten met zijn allen in een soort hotelkamer.

Don Anderson gaat ondertussen richting Cody Colorado om uit te zoeken hoe de hamburgers gemaakt worden. Hij gaat hier 's avonds bij Mickey's een Big One halen. De jongen die hem maakt spuugt erin. Don raakt ondertussen aan de praat met Amber die achter de kassa staat.

De vluchtelingen komen terecht bij de fabriek waar de koeien geslacht worden en waar de hamburgers gemaakt worden. Hier gaan ze aan het werk. De directeur van de fabriek is echter een slechte vent. Hij raakt de vrouwen aan. Twee vrouwen besluiten hier niet meer te willen werken en gaan in een hotel werken.

Even later krijgt Don hier een rondleiding. Don heeft er een goede indruk van.

Ook volgen we Amber. Ze gaat naar school. Hier zit ze met een paar vrienden te praten. Een Collega van Amber verteld dat er een McDonald's is overvallen. Het is al de vierde overval op een fastfoodketen in een korte tijd. Een vriendin van Amber vind dat Amber moet stoppen bij Mickey's. Even later zien we diezelfde collega van Amber met een andere jongen praten. Ze hebben het erover om ook een overval te plegen.

Don komt via via in contact met Rudy. Hij verteld Don meer over de fabriek. Don komt erachter dat doordat de lopende band te snel loopt, er onzorgvuldig gewerkt wordt. De ingewanden moeten er uitgetrokken worden en dan komen er wel eens uitwerpselen mee.

Het werken in de fabriek is ook erg gevaarlijk. Een van de mannen die er werkt glijdt uit en komt met zijn been in een machine. Hij is zo zijn onderbeen verloren.

Amber komt in contact met een groep jongeren, een discussiegroep, die veel afweten van de problemen in de fabriek. Amber besluit ontslag te nemen. De groep wil actie ondernemen tegen de fabriek. Ze besluiten de hekken waarachter de koeien staan te slopen. Maar de koeien bleven gewoon staan.

Een van de vluchtelingen komt op de slachtafdeling van de fabriek. Hier is te zien hoe de koeien gedood worden.

Aan het eind van de film zien we een nieuwe groep vluchtelingen lopen. Zo worden door dezelfde man opgehaald als die in het begin van de film ook de vluchtelingen ophaalde. Dit keer geeft hij de vluchtelingen twee zakjes met eten van Micey's.

Mening

De film scoort bij het publiek een 6,3. Zelf zou ik hem een 4 geven. Het leek mij een interessante film, omdat het over een fastfoodketen ging, maar het viel me behoorlijk tegen. Het is ook niet echt een smakelijk verhaal aangezien het over koeienuitwerpselen in hamburgers gaat. Niet echt een aanrader dus.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Ontmaskerd

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.

Alien (deel 1 van de Quadrilogy)

Het eerste contact van Ridley met de Aliens op planetoïde LV-426 en de besmetting

The Pelican Brief (1993)

Een jonge rechtenstudente stelt een dossier op naar aanleiding van de twee vermoordden rechters van het Hooggerechtshof. Doordat zij de waarheid zo dicht nadert, brengt zij zichzelf en anderen in groot gevaar. Zal zij het overleven en de werkelijke dader kunnen onthullen? Of legt ze het loodje tegen deze machtige man?

Pirates of the caribbean on stranger tides

Een recensie van de vierde pirates of the caribbean film, on stranger tides. Is hij net zo leuk als zijn voorgangers of kun je hier beter voor thuisblijven?

Recensie Samsung Galaxy Ace

Info over Samsung Galaxy Ace met ervaring van gebruiker

Recensie: Huawei Ascend Y300

Recensie van Huawei Ascend Y300. Huawei een opkomend merk in Nederland.

Red Riding Hood (2011)

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

Recensies film 'Alleen maar nette mensen'

Een geweldig film of valt hij tegen? Lees hier de recensies!

Black Butterflies (2011)

Ze zocht voor een thuis, ze zocht voor liefde... Geconfronteerd met de Apartheid in Zuid-Afrika en een vader die minister van deze triaanse geweldpleging was. Met mannen als Jack Cope en Andre Brink die haar wél liefde gaven, maar nog steeds geen thuis. In zijn eerste speech die Nelson Mandela voorlas aan het parlemen

Op vakantie in Marmaris, Turkije

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)

het boek Misleid (Merel van Groningen)

Merel(schrijfster en de hoofdpersoon) word verliefd op een loverboy

50 tinten grijs

Een recensie over 50 tinten grijs, het eerste deel van de populaire trilogie.

Filmrecensie Mighty Aphrodite

Meerdere aspecten uit de film worden besproken in deze recensie.

Call of Duty; Black ops in 3D op de PS3.

Call of Duty; Black ops in 3D. Speelt dit nu fijn?

Vergeetboek.

De worsteling van Lance, Tweede boek in een trilogie.

Recensie films: Willy Wonka- en Charlie & The Chocolate Factory (1971 & 2005)

Het verschil tussen de beide Chocolate Factory films uit 1971 en 2005.

Tabatha Salon Takeover

Het is de bekende kapster Tabatha Coffey die zich ontplooit als een ware onderneemster die haar kennis en vaardigheden gebruikt om noodlijdende kapsalons te redden.

Samenvatting Crazy

samenvatting van het boek crazy

The woman in black

The woman in black. De nieuwste film van James Watkins met als hoofdrolspeler niemand minder dan Daniel Radcliffe.

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

Thor (2011)

De sterke en machtige maar ook arrogante Thor wordt na het veroorzaken van een enorme oorlog verbannen naar de aarde. Daar moet hij tussen de mensen leven om te bewijzen dat hij terug mag komen. Daar wordt hij de sterke verdediger van het goede en neemt verantwoordelijkheden die voorheen ondenkbaar waren geweest bij Th

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.

Het voetbalblad Voetbal International

Over het voetbalweekblad de Voetbal International

Jack Sparrow is Back!

In Pirates 4 gaan Jack Sparrow en Captain Barbosa op zoek naar de Fountain of Youth....