Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers


Publicatie datum:

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings

Gesponsorde koppelingen

Als je de eerste film heb gezien, moet je uiteraard ook het tweede deel kijken. De reis van Frodo gaat verder en hij maakt nog heel wat mee!

Regisseur: Peter Jackson

Jaar: 2002

Duur: 179 minuten

Genre: Action, Adventure, Drama

Cast:  Bruce Allpress, Sean Astin, John Bach, Sala Baker, Cate Blanchett, Orlando Bloom, Billy Boyd, Jed Brophy, Sam Comery, Brad Dourif, Calum Gittins, Bernard Hill, Bruce Hopkins, Paris Howe Strewe, Christopher Lee 

Samenvatting

Frodo wordt onderweg niet alleen achterna gezeten door de zwarte ruiters, maar ook door spionnen van Saruman. Dit is een machtige, maar slechte tovenaar die aan de kant staat van Sauron. Hoe dichter Frodo bij de vuurberg komt waar de ring vernietigd moet worden, hoe groter de drang wordt om de ring om te doen. De ring gaat steeds zwaarder wegen en Frodo heeft het erg moeilijk. Gelukkig heeft hij Sam nog die hem ondersteunt.

Na een aanval van de Orks gaat Boromir dood. Hij vertegenwoordigde de mensen in het gezelschap. Hij was te begerig naar de ring en probeerde dan ook de ring af te pakken vlak voor hij stierf. Ondanks dat hij niet te vertrouwen was, hielpen ze elkaar wel als er nood was. Aragorn, Legolas en Gimli begraven Boromir en gaan daarna samen op weg om Merijn en Pepijn te redden. De tweeling is namelijk ontvoerd door Orks en Uruk- Hai. Legolas is een elf. Hij heeft een boog en is hier zeer handig mee. Hij beschermt de anderen is tijden van nood. Gimli is een dwerg. Hier is hij heel trots op. Ook is hij koppig en nors, maar hij heeft een klein hartje. Ook hij probeert Frodo zo goed mogelijk te beschermen. Merijn en Pepijn zijn hobbits, net als Frodo en Sam. Ze werken zichzelf vaak in de nesten. Aragorn, Legolas en Gimli achtervolgen nu de Orks om de tweeling te redden. Ze trekken door het land van Rohan, het land van de zwarte ruiters. Ze gaan op weg naar Orthanc, de toren van de slechte tovenaar Saruman. Ze ontmoeten onderweg een groep ruiters. Zij zeggen dat ze de Orks al verslagen hebben, maar dat ze de hobbits niet hebben gezien. Dit blijkt de waarheid te zijn. Later komen de drie namelijk de verslagen Orks tegen, maar de hobbits zijn nergens te bekennen. Ondertussen zien we dat de hobbits al ontsnapt zijn aan de orks en dat ze het bos zijn ingevlucht. Hier ontmoeten ze een ent. Deze boomachtige wezens worden ouder dan elk levend wezen op aarde. Als de tweeling vertelt over Saruman worden de enten woedend. Dit komt doordat zij zelf al jarenlang worden geteisterd door de Orks van Saruman. Ze besluiten Saruman te vernietigen en vertrekken naar de Orthanc.

Ondertussen komen Aragorn, Legolas en Gimli aan in Fangorn, waar de tweeling net vertrokken is. Ze komen wel een andere vriend tegen, namelijk Gandalf de Grijze. Ze dachten dat hij dood was en daarom heet hij nu Gandalf de Witte. Gandalf is een goede tovenaar. Hij neemt hen mee naar de koning van Rohan om hem te waarschuwen voor Saruman en om hem over te halen Saruman te verslaan en Gondor te helpen tegen Mordor. Nadat Saruman is opgesloten in zijn eigen toren, de Orthanc, gaan de zwarte ruiters van Rohan naar Gondor. Gondor wordt aangevallen door tienduizenden Orks en nog meer wezens.

Frodo en Sam worden ondertussen achtervolgd door Gollem, oftewel Sméagol. Hij was vroeger in bezit van de ring, maar deze heeft hem helemaal verteerd. Zijn twee namen duiden op zijn gespeten persoonlijkheid. Oorspronkelijk heet hij sméagol. Dit is zijn goede kant, waarop je nog een beetje kunt vertrouwen. Af en toe komt deze persoonlijkheid naar boven als hij met Frodo praat. Frodo vertrouw Sméagol dan ook. Gollem is zijn verteerde persoonlijkheid door de ring. Het is zijn slechte kant. Gollem haalt Sméagol over de ring van Frodo te stelen, maar Frodo en Sam komen er op tijd achter en nemen hem gevangen. Dan belooft Gollem/Sméagol hun gids te zijn. Frodo en Sam sparen hem en Frodo vertrouwd hem. Sam is heel achterdochtig en gelooft hem niet. Gollem leidt hen vervolgens door de dode moerassen naar de doorgang van Mordor. Gollem verteld Frodo en Sam niet dat hier een enorme spin woont. Deze spin heet Shelob. Gollem sluit een overeenkomst met Shelob. De spin mag Frodo en Sam opeten als Gollem de ring mag hebben. Sam en Frodo lopen in de val. Frodo wordt aangevallen door de spin en Sam wordt aangevallen door Gollem. Sam weet zich van Gollem te ontdoen en begint te vechten tegen de spin. Deze rent vervolgens weg, maar Sam is te laat. Frodo is dood. Sam neemt de ring van Frodo over en zweert aan Frodo de ring te vernietigen. Maar dan ziet hij dat Frodo wordt meegenomen door Orks. Hij hoort dat Frodo alleen verlamd is en snel weer wakker zal worden. Hij gaat achter de Orks en Frodo aan. Ze lopen een hele lange trap op en aan het eind sluiten ze de poort achter hen. Sam kan er niet in.

Lees ook de artikelen: Lord of the Rings: the Return of the King en Lord of the Rings: the Fellowship of the Ring.

Mening

Een echte aanrader! Wel moet je eerst het eerste deel van de Lord of the Rings kijken. Ook deze film zit vol actie en hij blijft spannend. Ook is alles zo mooi in elkaar gezet! In deze film staat echt de strijd tussen goed en kwaad centraal. Omdat er zo'n open einde is wordt je benieuwd of het goede of kwade zal winnen. Het is een goed einde, want zo moet je de volgende film eigenlijk ook wel kijken. Het verhaal blijft boeiend. Wel moet je redelijk lang stil kunnen zitten, want de films duren redelijk lang. 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Recensie film: Titanic

Recensie van film Titanic

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings

Thermen Scandic Sanadome in Nijmegen

Een recensie over het 4 sterren hotel en thermen Scandic Sanadome in Nijmegen

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

New kids: Turbo

Is de film net zo grappig als de tv serie? Of begint de platvoetse humor onderhand te vervelen?

Schoonheidssalon Beutee Renee in Twello (Gld.)

Schoonheids salon beautee renee twello gelderland orang malu massage moluks maleis verlegen mens

The woman in black

The woman in black. De nieuwste film van James Watkins met als hoofdrolspeler niemand minder dan Daniel Radcliffe.

Alien Resurrection (deel 4 van de Quadrology)

Ripley keert terug van de doden met buitenaards dna in haar lichaam. Hoe gaat dit aflopen?

Bad Taste

De 1ste film van de bekende regisseur Peter Jackson, opgenomen met een goedkoop cameraatje. In het regiedebuut van Peter Jackson is hij naast regisseur ook acteur.

I am number four - dat blijkt!

Leuke film, maar niet speciaal.

The Roommate

Psychologische student maakt het leven zuur van een andere student waarin het ontdekken van de mystery voorop staat

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Sprookjes Keizerin of een depressieve vrouw die opzoek was naar geluk maar het niet vond?

Een recensie over het ware verhaal van Keizerin Elisabeth, ook wel Sisi of Sissi genoemd.

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes pakt met zijn partner Dr. John Watsen de seriemoordenaar en zwarte magier Blackwood op. Na Blackwoods zelfmoord actie staat hij op uit de dood. Lukt het Holmes om dit mysterie te ontrafelen? Of eindigt het definitie voor de meest bekende detective uit Londen?

The Karate Kid (2010)

De jonge Dre Parker verhuisd naar China en moet zijn hele leven weer opnieuw opbouwen. Nadat hij verliefd is geworden op de mooie Mei Ying, krijgt hij een pak slaag. Hierdoor leert hij Kung-Fu aan van Mr. Han en doet mee aan het grootste Kung-Fu toernooi van het land. Krijgt hij de techniek onder de knie? Of is het ein

Sky fall.

Een nieuwe en ijzersterke James Bond film.

Vijf kwarten van de sinaasappel

Leven op het avontuurlijkst, gevaarlijk, pijnlijk en meeslepend. Die sinaasappelen zitten er zeker in.

Filmrecensie: Rio (2011)

Een recensie van de film

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

Recensie film: 13 going on 30

Recentie van de komische film: 13 going on 30

Black Swan Recensie

Filmrecensie van de dramatische thriller Black Swan

Recensie film: Penelope

Recentie van de geweldige film over een meisje met een varkensneusje, Penelope.

Het nieuwe album van de Foo Fighters genaamd Wasting Light

De Foo Fighters zijn weer terug van weg geweest.

Recensie Drive Angry

Een film die ietswat tegenvalt, houdt je van overdreven veel actie, dan moet je dit bekijken