Recensie film: Titanic


Publicatie datum:

Recensie van film Titanic

Gesponsorde koppelingen

Iedereen heeft wel eens van de film gehoord en de meesten onder ons hebben hem al meerdere keren gezien, maar weet jij nog hoe die precies ging? Deze recentie helpt je geheugen even op te frissen.

Regisseur: James Cameron

Jaar: 1997

Duur: 194 minuten

Genre: Adventure, Drama, History, Romance

Cast: Leonardo diCaprio, Kate Winslet, Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Gloria Stuart, Bill Paxton, Bernard Hill, David Warner, Victor Garber, Jonathan Hyde, Suzy Amis, Lewis Abernathy, Nicholas Cascone, Anatoly M. Sagalevitch 

Samenvatting

In het begin van de film zien we een man, Brock Lovett. Hij is op zoek naar het gezonken schip, de Titanic. Hij is namelijk op zoek naar een schat di nog in het schip zou liggen. Een ketting met een diamant. Ze gaan met duikboten naar het gezonken schip en vinden in het schip een kluis. In deze kluis vinden ze niet de ketting, maar wel een tekening van een vrouw die de ketting om heeft. De gevonden tekening komt op het nieuws en Rose DeWit Bukater, een oude vrouw, herkent zichzelf van de tekening. Even later zien we haar op een boot. Ze verteld het hele verhaal van de Titanic en hoe zij dit heeft meegemaakt. Titanic

Ze vertelt hoe ze samen met haar moeder Ruth DeWitt Bukater en haar verloofde Caledon Hockley aan boord stapte van de Titanic. Rose was eigenlijk niet echt verleifd op Caledon, maar hun huwelijk was zo geregeld, omdat de voorheen rijke familie Bukater steeds armer werd. Op deze manier zouden ze weer hoger aanzien krijgen. Ze vertrokken in 1912 met de Titanic naar de VS. Dan zien we de arme jongen Jack Dawson. Hij is aan het pokeren met andere jongemannen en hij dan wint hij samen met zijn vriend, Fabrizzio de Rozzi, een hoop geld. Ze gaan ook aan boord van de Titanic. Rose is helemaal niet gelukkig met haar leven. Ze is verloofd met een man die ze niet mag en haar moeder is streng voor haar. Ze wil zelfmoord plegen en ze klimt op de railing, klaar om het water in te springen. Jack zorgt ervoor dat ze zich bedenkt.

Vanaf hier verandert het leven van Rose. Ze ziet in dat niet altijd alles serieus hoeft te zijn en ze heeft nu veel meer lol. Hockley krijgt inmiddels slechte voorgevoelens en stuurt zijn butler erop uit om Rose te zoeken. Rose en Jack weten de butler te ontlopen en verstoppen zich in een koets, waar het erg romantisch word tussen de twee. In die nacht vaart het schip tegen een ijsrots aan. Langzaam maar zeker stroomt er meer water in het schip. Er zijn te weinig reddingsboten en er worden ook te weinig mensen in een reddingsboot gezet. Jack en Rose willen dit duidelijk maken aan mensen, maar Hockley laat Jack opsluiten. Hij word vastgeketend aan een buis, en het water komt steeds hoger te staan. Rose weet hem op het nippertje vrij te krijgen en samen zoeken ze hun weg naar boven. Hockley probeert Rose in een reddingssloep te krijgen en Jack zegt ook dat ze erin moet gaan. Eerst gaat ze er ook in, maar terwijl de sloep zakt springt ze er op een lager dek uit. Jack gaat gelijk weer naar haar toe. Hockley probeert Jack dood te schieten, maar dit mislukt. Vervolgens gaat hij zelf in een sloep zitten. Een deel van het schip in inmiddels in het water. Jack en Rose vluchten naar het bovenste deel van het schip, waar ze zich stevig beet moeten houden. Veel mensen houden dit niet vol en vinden zo de dood. Dan scheurt het schip in tweeën en niet lang daarna zinkt het. Heel veel mensen belandden in het water. In het water wachten ze op de sloepen om terug te komen. Rose moet van Jack op een stuk hout gaan liggen. Zelf blijft hij in het water. Ze bevriezen helemaal en kunnen met heel veel moeite praten. Rose belooft aan Jack dat ze zal doorzetten. Na een heel lange tijd komt er nog een sloep, maar veel mensen zijn al gestorven van de kou. Rose weet een fluitje te bemachtigen om zo te laten horen dat ze nog leeft. Dit was op het nippertje want de sloep wilde er alweer vandoor gaan. Rose stoor tegen Jack om hem te vertellen dat ze gered worden. Maar hij zegt niks terug en beweegt niet. Rose roept een paar keer zijn naam, maar het begint bij haar door te dringen dat hij niet meer leeft. Ze pakt hem beet en zegt: ‘I'll never let go'. Dan laat ze hem los en ziet hem zinken.

Als ze weer aan wal is weet ze hockley te ontlopen. En als haar naam word gevraagd zegt ze: ‘Rose Dawson'. Haar familie denkt dat ze is gestorven bij de ramp. Brock Lovett vond het en boeiend verhaal en heeft nu hele andere kijk op de geschiedenis van de Titanic. Uiteindelijk blijkt dat Rose de ketting nog steeds heeft. Ze gooit hem overboord.

Mening

Deze film geef ik een 9,5! Je gaat je echt helemaal inleven in het verhaal. In het begin is het nog zo Romantisch als Rose en Jack elkaar ontmoeten, maar daarna wordt het ontzettend spannend. Het schip zinkt en ze moeten er levend uit zien te komen! Omdat je zo meeleeft is het einde des te zieliger. Toch zou het naar mijn mening te standaard zijn als ze het allebei zouden overleven en nog lang en gelukkig zouden leven. Deze film moet je gewoon gezien hebben.


Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Het nieuwe album van de Foo Fighters genaamd Wasting Light

De Foo Fighters zijn weer terug van weg geweest.

Op vakantie in Marmaris, Turkije

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)

Recensie film: Now Way Up

Recensie van de spannende film No Way Up die zich afspeeld in een ondergrondse parkeergarage.

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

Recensie Samsung Galaxy Ace

Info over Samsung Galaxy Ace met ervaring van gebruiker

Filmrecensie van Kuifje 3D, NL Het geheim van de Eenhoorn

Kuifje en kapitein Haddock gaan op zoek naar het geheim van de Eenhoorn, verborgen in modelschepen.

The Big Bang Theory

In dit artikel vindt je mijn recensie en leuke weetjes over deze komische tv serie.

Het Opinel zakmes

Opinel zakmes, korte beschrijving en recensie

Black Swan

Recensie Black Swan

Sprookjes Keizerin of een depressieve vrouw die opzoek was naar geluk maar het niet vond?

Een recensie over het ware verhaal van Keizerin Elisabeth, ook wel Sisi of Sissi genoemd.

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Met wie trouw jij, gratis consult en Geld, Liefde en Geluk

Dit klopt zo goed dat je er bang van wordt! Lees hier hoe je met behulp van een online helderziende te weten kunt komen met wie jij trouwt.

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi

Call of Duty; Black ops in 3D op de PS3.

Call of Duty; Black ops in 3D. Speelt dit nu fijn?

Habbo

Wat kan je doen in habbo en is het leuk?

Recensie 'Alles is liefde'

Filmrecensie Mighty Aphrodite

Meerdere aspecten uit de film worden besproken in deze recensie.

Boekrecensie: Alleen huilebalken hebben spijt

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Recensie film: Penelope

Recentie van de geweldige film over een meisje met een varkensneusje, Penelope.

Vergeetboek.

De worsteling van Lance, Tweede boek in een trilogie.

Alien (deel 1 van de Quadrilogy)

Het eerste contact van Ridley met de Aliens op planetoïde LV-426 en de besmetting

Alle over kieskeurig.nl

Product tests, vergelijk Winkels, prijzen en maak de beste keuze op kieskeurig.nl

The Book of Eli (2010)

Eli loopt al 30 jaar met zijn boek door Noord Amerika om zijn missie te volbrengen. De gevaarlijke situaties die na de Apocalyps zijn ontstaan zijn een bedreiging voor zijn boek. Kan Eli zijn boek beschermen? En lukt het hem zijn missie te voltooien?

Recensie Breaking Bad

Recensie Breaking Bad, een Amerikaanse drama/misdaadserie