Recensie film: Disturbia


Publicatie datum:

Recensie van de spannende film: Disturbia

Gesponsorde koppelingen

Kale komt erachter dat zijn buurman wel eens een moordenaar zou kunnen zijn. Samen met zijn nieuwe buurmeisje gaat hij op onderzoek uit. Dit zorgt voor een hoop spanning en enge momenten in de film.

Regisseur:  D.J. Caruso

Jaar: 2007

Duur: 105 minuten

Genre: Drama, Thriller, Romance

Cast: Shia LaBeouf, Sarah Roemer, Carrie-Anne Moss, David Morse, Aaron Yoo,Jose Pablo Cantillo, Matt Craven, Viola Davis, Brandon Caruso, Luciano Rauso, Daniel Caruso, Kevin Quinn, Elyse Mirto, Suzanne Rico, Kent Shocknek 

Samenvatting

Kale Brecht, een jongen van ongeveer zeventien jaar, gaat vissen met zijn vader. Op de terugweg krijgen ze een auto ongeluk. Kale zijn vader overleeft dit helaas niet. Dit komt bij Kale hard aan.

Een jaar later maakt een leraar van Kale een opmerking over zijn vader. Kale werd boos en kon het niet aanhoren Hij sloeg de leraar. Er komt een rechtszaak tegen Kale en hij krijgt huisarrest. Drie maanden lang moet hij in of rond zijn huis blijven. Dit wordt in de gaten gehouden door middel van een GPS sensor die hij om zijn enkel heeft. Deze kan hij niet afdoen. Als hij te ver van zijn huis gaat heeft hij een paar seconden de tijd om weer in het gebied terug te komen. Gebeurt dit niet dan wordt direct de politie ingelicht die dan bij Kale komt kijken. Huisarrest leek hem niet zo moeilijk zolang hij maar mocht gamen, maar zijn moeder zorgt ervoor dat hij dit niet meer kan doen. Omdat hij zich nu verveelt gaat hij met een verrekijker de omgeving bespieden. Op het nieuws is een bericht over een seriemoordenaar. Er wordt gezegd dat de moordenaar in een Ford mustang uit 1960 reed. Kale zag dat zijn buurman, Robert Turner, ook zo'n auto heeft.

Een paar dagen later is Kale zijn vriend Ronnie er. Samen bespioneren ze met de verrekijker het buurmeisje van Kale. Ze heet Ashley. Na een poosje knalt Ronnie met de verrekijker tegen het raam aan. Ashley heeft de jongens nu door. Ze maken kennis en ze raakt ook betrokken in de spionage van de griezelige buurman. Ronnie en Ashley vinden het eerst allemaal nog wat onzinnig, maar als de buurman een vrouw mee naar huis neemt die hij daarna waarschijnlijk heeft vermoord gaan ze er meer en meer in geloven dat er iets niet helemaal klopt. Kale zag door zijn verrekijker een zak liggen in de garage van Robert Turner. Hier zou het lichaam van de vrouw wel eens in kunnen zitten. Ronnie gaat een kijkje nemen met een draadloze camera. Maar als hij niet meteen terugkomt maakt Kale zich zorgen. Hij rent buiten zijn gebied wat ervoor zorgt dat de politie komt. Als de politie er is nemen ze een kijkje in de zak in Robert Turners garage. Er zit een dood hert in. Robert Turner had het beest aangereden. Kale denkt dat Ronnie dood is, maar hij werd voor de gek gehouden. Kale kreeg een waarschuwing van de politie. Ronnie had zich opgesloten in een kast bij Kale zodat hij niet aan de politie uit hoefde te leggen hoe hij in het huis van Robert Turner kwam. Julie, de moeder van Kale, is bang dat Robert Turner een aanklacht tegen Kale in wil dienen, dus gaat ze bij hem langs om erover te praten. Na een poosje slaat Robert Turner Julie op haar hoofd en ze is bewusteloos. Hij bergt haar op.

Ondertussen is Kale de opnamen aan het bekijken die Ronnie had gemaakt in het huis van Robert Turner. Hij ziet iets raars. Er ligt waarschijnlijk een lijk in de muur. Hij probeert zo snel mogelijk de politie te bereiken dus rent hij weer buiten zijn gebied. Maar dan wordt hij aangevallen door Robert Turner. Die verteld hem dat hij Kale de moorden van zijn moeder en van Ronnie in zijn schoenen gaat schuiven. Hij zou zijn moeder vermoordt hebben, omdat zij hem altijd de dood van zijn vader in de schoenen schoof. Dan komt Ashley eraan en ze valt Robert Turner aan. Kale en Ashley ontsnappen en ze gaan Kale zijn moeder redden. Als Kale in het huis van Robert Turner is vindt hij in de kelder een ruimte met allemaal water. Er liggen een hoop lijken. Dan ziet hij zijn moeder. Ze zit vastgebonden en Robert Turner staat achter haar. Samen met zijn moeder schakelt hij Robert Turner uit en dan komt de politie. Alle vermiste vrouwen van de laatste twintig jaar lagen in de kelder van Robert Turner.

Aan het einde van de film mag Kale zijn enkelband af doen vanwege zijn goede gedrag.

Mening

Ik vond het een leuke film. Ik zou het zelf niet zo erg vinden als ik drie maanden het huis niet uit mocht, maar zonder televisie en computer is het een heel ander verhaal. Dan zou ik me ook gaan vervelen en mensen bespieden is dan uiteraard een leuke bezigheid. Vooral als je vrienden met je meedoen. Het stukje waar Ronnie de garage van de buurman inging was wel spannend, maar het einde was uiteraard het spannendst. Gelukkig liep het voor Kale en zijn vrienden en moeder wel goed af.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Gratis thuiswerk Jobrapido, is www.jobrapido.com betrouwbaar?

Er staat volop thuiswerk op www.jobrapido.com maar is Jobrapido ook betrouwbaar?

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Nadat Edward James heeft omgebracht, zint zijn oude maatje Victoria op wraak en creëert een nieuw vampierenleger. Zij heeft het voorzien op Bella en wordt in bescherming genomen door Edward en Jacob, beide geliefden van Bella en aartsrivalen. Kunnen ze deze missie volbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen? En vo

Het neusje van de zalm

Een recensie over dit populaire kinderboek

Recensie HTC Sensation XE

Dit is een recensie (review) over de HTC Sensation XE met beats audio.

Humphrey Leeuwarden.

Onverwacht genoegen.

Recensie film: 13 going on 30

Recentie van de komische film: 13 going on 30

Recensies film 'Alleen maar nette mensen'

Een geweldig film of valt hij tegen? Lees hier de recensies!

Black Swan Recensie

Filmrecensie van de dramatische thriller Black Swan

Recensie: Heb lief en zie niet om

Het zijn net mensen van Joris Luyendijk

Recensie van het boek: Het zijn net mensen. De Arabische wereld door de ogen van een nieuws correspondent.

Recensie van Dan Brown's bestseller De Da Vinci Code

De waarheid zal voor altijd verloren gaan - tenzij.....

Ik (Ali), Als Turkse arbeider in Duitse bedrijven - Gunther Wallraff

Recensie van het boek Ik (Ali), van Gunther Wallraff

Alien Resurrection (deel 4 van de Quadrology)

Ripley keert terug van de doden met buitenaards dna in haar lichaam. Hoe gaat dit aflopen?

The Fighter (2011)

The Fighter is een drama over de onwaarschijnlijke weg naar de lichtgewicht titel van de Ierse bokser Micky Ward. Zijn Rocky-achtige verhaal wordt grotendeels bepaald door zijn half-broer Dicky, een voormalig bokser die nu de functie van trainer bekleed. Dicky is verslaafd aan drugs, vrouwen en de rest dat niet meer me

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief (2010)

Percy Jackson ontdekt dat hij een halfgod is, wanneer zijn moeder wordt ontvoerd door de god van de onderwereld, Hades (broer van Zeus). Percy strijd tussen twee vuren: zijn moeder redden of de lichtflits van Zeus vinden en terug brengen. Of lukt het hem allebei zodat er een wereldondergang kan worden voorkomen?

Madcatz Wireless Steering Wheel

Een artikel over het product: MadCatz Wireless Racing Wheel voor de xbox 360

Alle over kieskeurig.nl

Product tests, vergelijk Winkels, prijzen en maak de beste keuze op kieskeurig.nl

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

Recensie film: Without a Paddle

Recensie van de film: Without a Paddle

Rotihuis Groningen

Surinaams eten bestellen bij Rotihuis Groningen

Olaf en Jasper met 'Weet je wat jij moet doen?

Een voorstelling van het duo Olaf en Jasper

Samenvatting Crazy

samenvatting van het boek crazy

Recensie film: Fantastic Four

Recensie van de film: Fantastic Four.

Fast & Furious 5 (2010)

De oude bekenden zijn terug en dit keer met dezelfde gevaarlijke en spannende stijl als vorige keer. Ondergedoken in Rio bereiden ze de laatste autoroof voor die zo’n grote hoeveelheid geld moet opleveren dat ze zich onder de radar kunnen bewegen zonder kans om gepakt te worden. Ze krijgen het voor elkaar om zowel de

Schoonheidssalon Beutee Renee in Twello (Gld.)

Schoonheids salon beautee renee twello gelderland orang malu massage moluks maleis verlegen mens