Recensie film: Disturbia


Publicatie datum:

Recensie van de spannende film: Disturbia

Gesponsorde koppelingen

Kale komt erachter dat zijn buurman wel eens een moordenaar zou kunnen zijn. Samen met zijn nieuwe buurmeisje gaat hij op onderzoek uit. Dit zorgt voor een hoop spanning en enge momenten in de film.

Regisseur:  D.J. Caruso

Jaar: 2007

Duur: 105 minuten

Genre: Drama, Thriller, Romance

Cast: Shia LaBeouf, Sarah Roemer, Carrie-Anne Moss, David Morse, Aaron Yoo,Jose Pablo Cantillo, Matt Craven, Viola Davis, Brandon Caruso, Luciano Rauso, Daniel Caruso, Kevin Quinn, Elyse Mirto, Suzanne Rico, Kent Shocknek 

Samenvatting

Kale Brecht, een jongen van ongeveer zeventien jaar, gaat vissen met zijn vader. Op de terugweg krijgen ze een auto ongeluk. Kale zijn vader overleeft dit helaas niet. Dit komt bij Kale hard aan.

Een jaar later maakt een leraar van Kale een opmerking over zijn vader. Kale werd boos en kon het niet aanhoren Hij sloeg de leraar. Er komt een rechtszaak tegen Kale en hij krijgt huisarrest. Drie maanden lang moet hij in of rond zijn huis blijven. Dit wordt in de gaten gehouden door middel van een GPS sensor die hij om zijn enkel heeft. Deze kan hij niet afdoen. Als hij te ver van zijn huis gaat heeft hij een paar seconden de tijd om weer in het gebied terug te komen. Gebeurt dit niet dan wordt direct de politie ingelicht die dan bij Kale komt kijken. Huisarrest leek hem niet zo moeilijk zolang hij maar mocht gamen, maar zijn moeder zorgt ervoor dat hij dit niet meer kan doen. Omdat hij zich nu verveelt gaat hij met een verrekijker de omgeving bespieden. Op het nieuws is een bericht over een seriemoordenaar. Er wordt gezegd dat de moordenaar in een Ford mustang uit 1960 reed. Kale zag dat zijn buurman, Robert Turner, ook zo'n auto heeft.

Een paar dagen later is Kale zijn vriend Ronnie er. Samen bespioneren ze met de verrekijker het buurmeisje van Kale. Ze heet Ashley. Na een poosje knalt Ronnie met de verrekijker tegen het raam aan. Ashley heeft de jongens nu door. Ze maken kennis en ze raakt ook betrokken in de spionage van de griezelige buurman. Ronnie en Ashley vinden het eerst allemaal nog wat onzinnig, maar als de buurman een vrouw mee naar huis neemt die hij daarna waarschijnlijk heeft vermoord gaan ze er meer en meer in geloven dat er iets niet helemaal klopt. Kale zag door zijn verrekijker een zak liggen in de garage van Robert Turner. Hier zou het lichaam van de vrouw wel eens in kunnen zitten. Ronnie gaat een kijkje nemen met een draadloze camera. Maar als hij niet meteen terugkomt maakt Kale zich zorgen. Hij rent buiten zijn gebied wat ervoor zorgt dat de politie komt. Als de politie er is nemen ze een kijkje in de zak in Robert Turners garage. Er zit een dood hert in. Robert Turner had het beest aangereden. Kale denkt dat Ronnie dood is, maar hij werd voor de gek gehouden. Kale kreeg een waarschuwing van de politie. Ronnie had zich opgesloten in een kast bij Kale zodat hij niet aan de politie uit hoefde te leggen hoe hij in het huis van Robert Turner kwam. Julie, de moeder van Kale, is bang dat Robert Turner een aanklacht tegen Kale in wil dienen, dus gaat ze bij hem langs om erover te praten. Na een poosje slaat Robert Turner Julie op haar hoofd en ze is bewusteloos. Hij bergt haar op.

Ondertussen is Kale de opnamen aan het bekijken die Ronnie had gemaakt in het huis van Robert Turner. Hij ziet iets raars. Er ligt waarschijnlijk een lijk in de muur. Hij probeert zo snel mogelijk de politie te bereiken dus rent hij weer buiten zijn gebied. Maar dan wordt hij aangevallen door Robert Turner. Die verteld hem dat hij Kale de moorden van zijn moeder en van Ronnie in zijn schoenen gaat schuiven. Hij zou zijn moeder vermoordt hebben, omdat zij hem altijd de dood van zijn vader in de schoenen schoof. Dan komt Ashley eraan en ze valt Robert Turner aan. Kale en Ashley ontsnappen en ze gaan Kale zijn moeder redden. Als Kale in het huis van Robert Turner is vindt hij in de kelder een ruimte met allemaal water. Er liggen een hoop lijken. Dan ziet hij zijn moeder. Ze zit vastgebonden en Robert Turner staat achter haar. Samen met zijn moeder schakelt hij Robert Turner uit en dan komt de politie. Alle vermiste vrouwen van de laatste twintig jaar lagen in de kelder van Robert Turner.

Aan het einde van de film mag Kale zijn enkelband af doen vanwege zijn goede gedrag.

Mening

Ik vond het een leuke film. Ik zou het zelf niet zo erg vinden als ik drie maanden het huis niet uit mocht, maar zonder televisie en computer is het een heel ander verhaal. Dan zou ik me ook gaan vervelen en mensen bespieden is dan uiteraard een leuke bezigheid. Vooral als je vrienden met je meedoen. Het stukje waar Ronnie de garage van de buurman inging was wel spannend, maar het einde was uiteraard het spannendst. Gelukkig liep het voor Kale en zijn vrienden en moeder wel goed af.


Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Vijf kwarten van de sinaasappel

Leven op het avontuurlijkst, gevaarlijk, pijnlijk en meeslepend. Die sinaasappelen zitten er zeker in.

New Kids Turbo

Een recensie over de film New Kids Turbo, een film waar ik normaal gesproken niet naar toe zou gaan en die een geheel nieuwe ervaring teweeg bracht.

Recensie: Heb lief en zie niet om

Hotel Rwanda

Recensie van de film hotel Rwanda

Recensie film: Fast Food Nation

Recensie van de dramafilm Fast Food Nation.

Filmrecensie: 300

300 Spartaanse soldaten proberen een overmacht van Persen tegen te houden

50 tinten grijs

Een recensie over 50 tinten grijs, het eerste deel van de populaire trilogie.

Recensie film: The Lord of the Rings: The Return of the King

Recensie van de derde film in de reeks van The Lord of the Rings

Romeo over Juliet Theater versie

Een recensie over het toneestuk: Romeo over Julia

Kroller Muller Museum: Jachthuis Sint Hubertus

Boek: De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween.

Een recensie van het populaire boek 'De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween'.

Recensie film: Without a Paddle

Recensie van de film: Without a Paddle

Recensie film: Titanic

Recensie van film Titanic

Bad Taste

De 1ste film van de bekende regisseur Peter Jackson, opgenomen met een goedkoop cameraatje. In het regiedebuut van Peter Jackson is hij naast regisseur ook acteur.

Recensie film: Gulliver's Travels

Recensie van de film: Gulliver's Travels.

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Nadat Edward James heeft omgebracht, zint zijn oude maatje Victoria op wraak en creëert een nieuw vampierenleger. Zij heeft het voorzien op Bella en wordt in bescherming genomen door Edward en Jacob, beide geliefden van Bella en aartsrivalen. Kunnen ze deze missie volbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen? En vo

Meer awards, meer spektakel

Vrijdag 19 Oktober was het dan zover: het gouden televizier-ring gala. Heel bekend Nederland loopt uit voor deze happening. Is het eigenlijk wel een geslaagd gala?

Recentie film: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Recensie van de eerste film in de reeks van de Lord of the Rings

Black Swan

Recensie Black Swan

Recensie film/documentaire: Supersize me

Recensie van de film/documentaire Supersize me met Morgan Spurlock

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

Mario Kart Wii

Wat je moet weten voordat je het koopt

Het voetbalblad Voetbal International

Over het voetbalweekblad de Voetbal International