Recensie film: Disturbia


Publicatie datum:

Recensie van de spannende film: Disturbia

Gesponsorde koppelingen

Kale komt erachter dat zijn buurman wel eens een moordenaar zou kunnen zijn. Samen met zijn nieuwe buurmeisje gaat hij op onderzoek uit. Dit zorgt voor een hoop spanning en enge momenten in de film.

Regisseur:  D.J. Caruso

Jaar: 2007

Duur: 105 minuten

Genre: Drama, Thriller, Romance

Cast: Shia LaBeouf, Sarah Roemer, Carrie-Anne Moss, David Morse, Aaron Yoo,Jose Pablo Cantillo, Matt Craven, Viola Davis, Brandon Caruso, Luciano Rauso, Daniel Caruso, Kevin Quinn, Elyse Mirto, Suzanne Rico, Kent Shocknek 

Samenvatting

Kale Brecht, een jongen van ongeveer zeventien jaar, gaat vissen met zijn vader. Op de terugweg krijgen ze een auto ongeluk. Kale zijn vader overleeft dit helaas niet. Dit komt bij Kale hard aan.

Een jaar later maakt een leraar van Kale een opmerking over zijn vader. Kale werd boos en kon het niet aanhoren Hij sloeg de leraar. Er komt een rechtszaak tegen Kale en hij krijgt huisarrest. Drie maanden lang moet hij in of rond zijn huis blijven. Dit wordt in de gaten gehouden door middel van een GPS sensor die hij om zijn enkel heeft. Deze kan hij niet afdoen. Als hij te ver van zijn huis gaat heeft hij een paar seconden de tijd om weer in het gebied terug te komen. Gebeurt dit niet dan wordt direct de politie ingelicht die dan bij Kale komt kijken. Huisarrest leek hem niet zo moeilijk zolang hij maar mocht gamen, maar zijn moeder zorgt ervoor dat hij dit niet meer kan doen. Omdat hij zich nu verveelt gaat hij met een verrekijker de omgeving bespieden. Op het nieuws is een bericht over een seriemoordenaar. Er wordt gezegd dat de moordenaar in een Ford mustang uit 1960 reed. Kale zag dat zijn buurman, Robert Turner, ook zo'n auto heeft.

Een paar dagen later is Kale zijn vriend Ronnie er. Samen bespioneren ze met de verrekijker het buurmeisje van Kale. Ze heet Ashley. Na een poosje knalt Ronnie met de verrekijker tegen het raam aan. Ashley heeft de jongens nu door. Ze maken kennis en ze raakt ook betrokken in de spionage van de griezelige buurman. Ronnie en Ashley vinden het eerst allemaal nog wat onzinnig, maar als de buurman een vrouw mee naar huis neemt die hij daarna waarschijnlijk heeft vermoord gaan ze er meer en meer in geloven dat er iets niet helemaal klopt. Kale zag door zijn verrekijker een zak liggen in de garage van Robert Turner. Hier zou het lichaam van de vrouw wel eens in kunnen zitten. Ronnie gaat een kijkje nemen met een draadloze camera. Maar als hij niet meteen terugkomt maakt Kale zich zorgen. Hij rent buiten zijn gebied wat ervoor zorgt dat de politie komt. Als de politie er is nemen ze een kijkje in de zak in Robert Turners garage. Er zit een dood hert in. Robert Turner had het beest aangereden. Kale denkt dat Ronnie dood is, maar hij werd voor de gek gehouden. Kale kreeg een waarschuwing van de politie. Ronnie had zich opgesloten in een kast bij Kale zodat hij niet aan de politie uit hoefde te leggen hoe hij in het huis van Robert Turner kwam. Julie, de moeder van Kale, is bang dat Robert Turner een aanklacht tegen Kale in wil dienen, dus gaat ze bij hem langs om erover te praten. Na een poosje slaat Robert Turner Julie op haar hoofd en ze is bewusteloos. Hij bergt haar op.

Ondertussen is Kale de opnamen aan het bekijken die Ronnie had gemaakt in het huis van Robert Turner. Hij ziet iets raars. Er ligt waarschijnlijk een lijk in de muur. Hij probeert zo snel mogelijk de politie te bereiken dus rent hij weer buiten zijn gebied. Maar dan wordt hij aangevallen door Robert Turner. Die verteld hem dat hij Kale de moorden van zijn moeder en van Ronnie in zijn schoenen gaat schuiven. Hij zou zijn moeder vermoordt hebben, omdat zij hem altijd de dood van zijn vader in de schoenen schoof. Dan komt Ashley eraan en ze valt Robert Turner aan. Kale en Ashley ontsnappen en ze gaan Kale zijn moeder redden. Als Kale in het huis van Robert Turner is vindt hij in de kelder een ruimte met allemaal water. Er liggen een hoop lijken. Dan ziet hij zijn moeder. Ze zit vastgebonden en Robert Turner staat achter haar. Samen met zijn moeder schakelt hij Robert Turner uit en dan komt de politie. Alle vermiste vrouwen van de laatste twintig jaar lagen in de kelder van Robert Turner.

Aan het einde van de film mag Kale zijn enkelband af doen vanwege zijn goede gedrag.

Mening

Ik vond het een leuke film. Ik zou het zelf niet zo erg vinden als ik drie maanden het huis niet uit mocht, maar zonder televisie en computer is het een heel ander verhaal. Dan zou ik me ook gaan vervelen en mensen bespieden is dan uiteraard een leuke bezigheid. Vooral als je vrienden met je meedoen. Het stukje waar Ronnie de garage van de buurman inging was wel spannend, maar het einde was uiteraard het spannendst. Gelukkig liep het voor Kale en zijn vrienden en moeder wel goed af.


Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Recensie film: The Lord of the Rings: The Return of the King

Recensie van de derde film in de reeks van The Lord of the Rings

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi

Recensie film: Gulliver's Travels

Recensie van de film: Gulliver's Travels.

Thor (2011)

De sterke en machtige maar ook arrogante Thor wordt na het veroorzaken van een enorme oorlog verbannen naar de aarde. Daar moet hij tussen de mensen leven om te bewijzen dat hij terug mag komen. Daar wordt hij de sterke verdediger van het goede en neemt verantwoordelijkheden die voorheen ondenkbaar waren geweest bij Th

Recensie: Huawei Ascend Y300

Recensie van Huawei Ascend Y300. Huawei een opkomend merk in Nederland.

Filmrecensie en trailer Intouchables

Intouchables

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

FBI-agent Malcolm Turner en zijn 17-jarige zoon, Trent, gaan undercover op een kunstschool voor meisjes. Dit alles nadat Trent getuigen was van een moord. Door het leven gaande als Big Momma en Charmaine proberen ze de moordenaar te ontmaskeren, maar bovenal brengt dit zeer hilarische scènes met zich mee!

Samenvatting Crazy

samenvatting van het boek crazy

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Recensie Breaking Bad

Recensie Breaking Bad, een Amerikaanse drama/misdaadserie

Filmrecensie Mighty Aphrodite

Meerdere aspecten uit de film worden besproken in deze recensie.

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Shutter Island (2010)

U.S. Marshal Teddy Daniels komt naar Shutter Island om de vermissing van een vrouwelijke patiënte te onderzoeken. Daarbij worden veel psychologische spelletje met hem gespeeld. Weet hij de waarheid toch te achterhalen? Of zit er meer verborgen op het eiland?

Filmrecensie: 300

300 Spartaanse soldaten proberen een overmacht van Persen tegen te houden

The Book of Eli (2010)

Eli loopt al 30 jaar met zijn boek door Noord Amerika om zijn missie te volbrengen. De gevaarlijke situaties die na de Apocalyps zijn ontstaan zijn een bedreiging voor zijn boek. Kan Eli zijn boek beschermen? En lukt het hem zijn missie te voltooien?

Pirates of the caribbean on stranger tides

Een recensie van de vierde pirates of the caribbean film, on stranger tides. Is hij net zo leuk als zijn voorgangers of kun je hier beter voor thuisblijven?

Habbo

Wat kan je doen in habbo en is het leuk?

The woman in black

The woman in black. De nieuwste film van James Watkins met als hoofdrolspeler niemand minder dan Daniel Radcliffe.

Google Chrome, een alternatieve internet browser van hoge kwaliteit!

Internet Explorer, Safari, NetScape.. Allemaal verschillende internet browsers. Welke is dan het beste?

Recensie Het Geheim

een recensie over het boek: het geheim.

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Recensie film: Turtles can fly

Recensie van de film Turtles can fly

Gratis thuiswerk Jobrapido, is www.jobrapido.com betrouwbaar?

Er staat volop thuiswerk op www.jobrapido.com maar is Jobrapido ook betrouwbaar?

The Pelican Brief (1993)

Een jonge rechtenstudente stelt een dossier op naar aanleiding van de twee vermoordden rechters van het Hooggerechtshof. Doordat zij de waarheid zo dicht nadert, brengt zij zichzelf en anderen in groot gevaar. Zal zij het overleven en de werkelijke dader kunnen onthullen? Of legt ze het loodje tegen deze machtige man?