Recensie film: Step Up


Publicatie datum:

Recensie van de film Step Up.

Gesponsorde koppelingen

Tyler, een straatdanser, krijgt een taakstraf op een Kunst school. Hier leert hij Nora kennen. In dit artikel vind je een beschrijving van de film, een samenvatting en de recensie.

Regisseur: Anne Fletcher

Jaar:2006

Duur: 104 minuten

Genre: Crime, Drama, Music, Romance

Cast:Channing Tatum, Jenna Dewan, Damaine Radcliff, De'Shawn Washington, Mario, Drew Sidora, Rachel Griffiths, Josh Henderson, Tim Lacatena, Alyson Stoner, Heavy D, Deirdre Lovejoy, Jane Beard, Richard Pelzman, Carlyncia S. Peck 


 Samenvatting

In het begin van de film wisselt het beeld. Eerst zie je balletdansers in een studio dansen. Vervolgens zie je hiphop dansers op straat dansen. Deze beelden switchen steeds. Hierna begint de film echt. Het speelt zich nu af op een feest. Hier zijn twee broers. Matt en Skinny. Skinny is een beetje een sullig type en hij vindt het feest niet leuk. Matt zit met een meisje te flirtten dus wil niet weg, maar Skinny zorgt ervoor dat het meisje wegloopt. De twee broers zijn met nog een vriend, Tyler. Hij is aan het dansen met een meisje, maar dan komt de vriend van het meisje ertussen, PJ heet hij. Hij is boos op Tyler, omdat hij met zijn meisje danste. Hij krijgt een pistool tegen zijn hoofd. Dus vertrekken ze met zijn drieën. Ze lopen op straat en Matt en Tyler dagen Skinny een beetje uit. Ze gooien per ongeluk een ruitje in van een school. Ze gaan de school binnen. Ze komen erachter dat het een toneel en dansschool is. Maryland school of arts heet het. Ze gaan het podium op en maken er een rotzooi van. Dan komt er een bewaker aan. Tyler helpt de andere twee te ontsnappen, dus hij wordt als enge gepakt. Hij krijgt 200 uur taakstraf die hij moet uitvoeren op de school waar hij naar binnen was gegaan. Tyler zijn pleegmoeder komt hem ophalen. Als ze thuis zijn zie je de rest van het gezin. Zijn pleegvader is een zuiplap en hij heeft een pleegbroertje en zusje.

Hierna zien we Tyler, hij loopt door de school waar hij zijn taakstraf uit gaat voeren. Hij ziet mensen dansen, zingen en muziek maken. Hij loopt een kantoortje binnen. De vrouw die hier zit verteld hem dat hij iemand zijn toekomst heeft afgenomen, omdat hij veel schade had aangebracht aan de school. Tyler is echter heel onverschillig en het boeit hem niks. Vervolgens kan hij aan de slag. Hij doet een hoop klusjes. Dan loopt hij langs een dansles. Hij blijft staan kijken. Twee meiden, Nora en Lucy, zien hem staan en vinden hem wel interessant. Tyler ziet een van de meisjes ook en zegt gedag tegen haar. Het meisje, Nora, heeft een danspartner, Andrew en ze heeft ook een vriend, Bratt. Matt en Skinny komen aanrijden met een gestolen auto. Ze praten over de school. Tyler doet wat dansmoves voor. Nora is bezig met de showcase die eraan zit te komen. Een vriend, Miles, geeft haar een cd. Nora is gestresst en gaat even stil staan bij een raam. Ze ziet Tyler dansen.

Even later zien we Nora in de dansstudio zitten. Haar danspartner Andrew komt met een gebroken been aan. Hij kan dus niet met haar dansen op de showcase. Ze moet een nieuwe danspartner zoeken. Ze houdt audities, maar geen van de jongens is goed genoeg. Tyler heeft toe staan kijken en zegt dan tegen Nora dat hij het wel wil doen. Ze oefenen samen en het gaat heel goed. Ze gaan naar de directeur en die geeft toestemming.

Vervolgens zien we Nora thuis aan tafel met haar moeder. Haar moeder is streng en wil dat ze naar een bepaalde school gaat.

De volgende dag gaan Nora en Tyler weer oefenen. Dan komt Bratt binnen lopen en hij is meteen jaloers en krijgt een woordenwisseling met Tyler.

De volgende keer dat ze samen aan het dansen zijn zegt Tyler dat hij de dans een beetje saai vindt.

Vervolgens zien we Skinny, Matt en Tyler weer. Ze laten Skinny een auto openbreken waar een alarm op zit. Als het alarm afgaat rennen ze weg. Tyler komt hierdoor te laat voor het oefenen met Nora. Nora is hier niet blij mee. De keer daarop komt hij weer niet opdagen. Tyler zegt dat hij het oefenen niet meer zo ziet zitten. Nora is erg verontwaardigt. Matt zegt tegen Tyler dat hij altijd overal mee stopt. Tyler kijkt alsof dat inderdaad waar is.

Als Nora thuis komt zegt haar moeder dat ze veel te druk bezig is met dansen. Nora is boos, want haar moeder heeft haar al heel lang niet meer zien dansen.

Tyler wil weer met Nora oefenen en zegt tegen haar dat hij er alles voor over heeft, dus laat Nora hem meedoen met een balletles met kleine meisjes.

Tyler heeft met Miles een nieuwe track gevonden. Deze muziek is meer hiphop en Tyler komt met nieuwe ideeën voor de dans. Nora vindt het leuk. Na het oefenen neemt Nora Tyler mee naar een mooi plekje waar ze een mooi uitzicht hebben. Hier gaan ze samen dansen. Dit keer wordt het wat meer romantisch. Nora zegt dat ze eigenlijk achtergrond dansers bij de dans wil en Tyler moedigt haar aan die dansers te zoeken. De volgende dansoefening staat Tyler al klaar met een groep achtergronddansers en de dans begint er steeds beter uit te zien.

Nora maakt het uit met haar vriend nadat hij haar heeft teleurgesteld.

Tyler gaat naar de directeur en verteld dat hij ook wel op deze school zou willen.

Vervolgens zijn ze op een feest. Miles laat hier zijn muziek horen en Lucy zingt. Ze zijn een goed team en de vonk springt over. Nora en Tyler gaan dansen. Hierna gaan ze buiten een stukje lopen en bij het water zoenen ze elkaar.

Later op school is Tyler aan het dansen terwijl hij wat met Matt zou gaan doen. Matt zoekt hem op en is boos dat Tyler hem laat zitten om te dansen. Hij is boos en teleurgesteld.

Als Tyler terugloopt ziet hij Andrew bij Nora staan. Andrew zijn been is weer genezen en hij wil weer gaan dansen met Nora. Tyler denkt meteen dat Nora hem laat zitten en is boos. Later bij het oefenen valt Andrew. Hij vindt de dans te moeilijk.

Tyler maakt het weer goed met zijn vrienden en de moeder van Nora stemt ermee in dat ze doorgaat met het dansen.

Tyler en Matt gaan naar een feest. Skinny moest van zijn moeder thuisblijven. Tyler nodigt Miles uit en hij hoort van hem dat Nora de dans nu alleen moet doen. Dan komt Skinny opeens binnenlopen. Zijn broer stuurt hem weer naar huis. Onderweg ziet hij PJ uit een auto stappen. Ondertussen gaat Miles muziek draaien op het feest. Skinny steelt de auto van PJ en rijdt terug naar het feest. Dan wordt hij neergeschoten door PJ. Hij is dood. Matt is heel verdrietig en wil zijn leven beteren. Tyler nodigt hem uit om naar de showcase te komen.

Nora is er klaar voor om alleen het podium op te gaan, maar dan komt Tyler binnen. Hij wil met Nora het podium op. Nora zegt eerst nee, maar daarna stemt ze toch in. Het is een geweldige dans en het verloopt helemaal volgens plan. Achter de schermen wil er een vrouw met Nora praten. Ze wil graag een contract aanbieden aan Nora. Tyler wordt door de directeur toegelaten tot de school. Ze zijn allebei heel gelukkig.

Mening

De beste dans/muziek film ooit! Krijgt van mij een 9. Deze moet je echt zien! Step Up is spannend, leuk, meeslepend en romantisch. Je zou willen dat je zelf zo goed kon dansen na het zien van deze film. Er zit ook hele goede muziek in de film!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

Onder de Kelders.

Een Grandcafe in Leeuwarden.

Olaf en Jasper met 'Weet je wat jij moet doen?

Een voorstelling van het duo Olaf en Jasper

Filmrecensie en trailer Intouchables

Intouchables

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

DMD panorama app

Een goede panorama app voor android en iphones.

Sky fall.

Een nieuwe en ijzersterke James Bond film.

Call of Duty; Black ops in 3D op de PS3.

Call of Duty; Black ops in 3D. Speelt dit nu fijn?

Boekrecensie: Alleen huilebalken hebben spijt

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Het Standford Prison Experiment

De bewakers kropen zo ver in hun rol dat ze de gevangen zo erg lieten lijden dat het experiment na 6 dagen stopgezet werd.

Ontmaskerd

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.

Dirty Dansing musical - ZEER UITGEBREID -

Een zeer uitgebreide recensie over de musical Dirty Dansing

Samenvatting Crazy

samenvatting van het boek crazy

Samsung PS63C7700 3D Plasma-tv 63” de review.

Je eigen thuisbioscoop? Misschien is deze tv wel iets voor je. Lees verder in de review.

Rode Schoenen.

Het vervolg op Chocolate, van Joanne Harris.

Het voetbalblad Voetbal International

Over het voetbalweekblad de Voetbal International

Het land van de Samen - Annica Wennström

Het land van de Samen - Annica Wennström

Lord of the Flies (film)

Recensie over de film Lord of the Flies, waarin de film ook met het boek vergeleken wordt.

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

Recensie film: The Lord of the Rings: The Return of the King

Recensie van de derde film in de reeks van The Lord of the Rings

Recensie Yogi Bear

Hoe het is om beer te zijn in Yellystone Park

127 Hours

Een echte drama van wat iemand doormaakt wanneer hij gevangen zit in een Canyon en niet meer weet wat hij moet doen

Op vakantie in Marmaris, Turkije

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)

Fear and Loathing in Las Vegas and Other American Stories

Recensie van een hoog aangeschreven boek uit de moderne Amerikaanse literatuur

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?