Recensie film: Step Up


Publicatie datum:

Recensie van de film Step Up.

Gesponsorde koppelingen

Tyler, een straatdanser, krijgt een taakstraf op een Kunst school. Hier leert hij Nora kennen. In dit artikel vind je een beschrijving van de film, een samenvatting en de recensie.

Regisseur: Anne Fletcher

Jaar:2006

Duur: 104 minuten

Genre: Crime, Drama, Music, Romance

Cast:Channing Tatum, Jenna Dewan, Damaine Radcliff, De'Shawn Washington, Mario, Drew Sidora, Rachel Griffiths, Josh Henderson, Tim Lacatena, Alyson Stoner, Heavy D, Deirdre Lovejoy, Jane Beard, Richard Pelzman, Carlyncia S. Peck 


 Samenvatting

In het begin van de film wisselt het beeld. Eerst zie je balletdansers in een studio dansen. Vervolgens zie je hiphop dansers op straat dansen. Deze beelden switchen steeds. Hierna begint de film echt. Het speelt zich nu af op een feest. Hier zijn twee broers. Matt en Skinny. Skinny is een beetje een sullig type en hij vindt het feest niet leuk. Matt zit met een meisje te flirtten dus wil niet weg, maar Skinny zorgt ervoor dat het meisje wegloopt. De twee broers zijn met nog een vriend, Tyler. Hij is aan het dansen met een meisje, maar dan komt de vriend van het meisje ertussen, PJ heet hij. Hij is boos op Tyler, omdat hij met zijn meisje danste. Hij krijgt een pistool tegen zijn hoofd. Dus vertrekken ze met zijn drieën. Ze lopen op straat en Matt en Tyler dagen Skinny een beetje uit. Ze gooien per ongeluk een ruitje in van een school. Ze gaan de school binnen. Ze komen erachter dat het een toneel en dansschool is. Maryland school of arts heet het. Ze gaan het podium op en maken er een rotzooi van. Dan komt er een bewaker aan. Tyler helpt de andere twee te ontsnappen, dus hij wordt als enge gepakt. Hij krijgt 200 uur taakstraf die hij moet uitvoeren op de school waar hij naar binnen was gegaan. Tyler zijn pleegmoeder komt hem ophalen. Als ze thuis zijn zie je de rest van het gezin. Zijn pleegvader is een zuiplap en hij heeft een pleegbroertje en zusje.

Hierna zien we Tyler, hij loopt door de school waar hij zijn taakstraf uit gaat voeren. Hij ziet mensen dansen, zingen en muziek maken. Hij loopt een kantoortje binnen. De vrouw die hier zit verteld hem dat hij iemand zijn toekomst heeft afgenomen, omdat hij veel schade had aangebracht aan de school. Tyler is echter heel onverschillig en het boeit hem niks. Vervolgens kan hij aan de slag. Hij doet een hoop klusjes. Dan loopt hij langs een dansles. Hij blijft staan kijken. Twee meiden, Nora en Lucy, zien hem staan en vinden hem wel interessant. Tyler ziet een van de meisjes ook en zegt gedag tegen haar. Het meisje, Nora, heeft een danspartner, Andrew en ze heeft ook een vriend, Bratt. Matt en Skinny komen aanrijden met een gestolen auto. Ze praten over de school. Tyler doet wat dansmoves voor. Nora is bezig met de showcase die eraan zit te komen. Een vriend, Miles, geeft haar een cd. Nora is gestresst en gaat even stil staan bij een raam. Ze ziet Tyler dansen.

Even later zien we Nora in de dansstudio zitten. Haar danspartner Andrew komt met een gebroken been aan. Hij kan dus niet met haar dansen op de showcase. Ze moet een nieuwe danspartner zoeken. Ze houdt audities, maar geen van de jongens is goed genoeg. Tyler heeft toe staan kijken en zegt dan tegen Nora dat hij het wel wil doen. Ze oefenen samen en het gaat heel goed. Ze gaan naar de directeur en die geeft toestemming.

Vervolgens zien we Nora thuis aan tafel met haar moeder. Haar moeder is streng en wil dat ze naar een bepaalde school gaat.

De volgende dag gaan Nora en Tyler weer oefenen. Dan komt Bratt binnen lopen en hij is meteen jaloers en krijgt een woordenwisseling met Tyler.

De volgende keer dat ze samen aan het dansen zijn zegt Tyler dat hij de dans een beetje saai vindt.

Vervolgens zien we Skinny, Matt en Tyler weer. Ze laten Skinny een auto openbreken waar een alarm op zit. Als het alarm afgaat rennen ze weg. Tyler komt hierdoor te laat voor het oefenen met Nora. Nora is hier niet blij mee. De keer daarop komt hij weer niet opdagen. Tyler zegt dat hij het oefenen niet meer zo ziet zitten. Nora is erg verontwaardigt. Matt zegt tegen Tyler dat hij altijd overal mee stopt. Tyler kijkt alsof dat inderdaad waar is.

Als Nora thuis komt zegt haar moeder dat ze veel te druk bezig is met dansen. Nora is boos, want haar moeder heeft haar al heel lang niet meer zien dansen.

Tyler wil weer met Nora oefenen en zegt tegen haar dat hij er alles voor over heeft, dus laat Nora hem meedoen met een balletles met kleine meisjes.

Tyler heeft met Miles een nieuwe track gevonden. Deze muziek is meer hiphop en Tyler komt met nieuwe ideeën voor de dans. Nora vindt het leuk. Na het oefenen neemt Nora Tyler mee naar een mooi plekje waar ze een mooi uitzicht hebben. Hier gaan ze samen dansen. Dit keer wordt het wat meer romantisch. Nora zegt dat ze eigenlijk achtergrond dansers bij de dans wil en Tyler moedigt haar aan die dansers te zoeken. De volgende dansoefening staat Tyler al klaar met een groep achtergronddansers en de dans begint er steeds beter uit te zien.

Nora maakt het uit met haar vriend nadat hij haar heeft teleurgesteld.

Tyler gaat naar de directeur en verteld dat hij ook wel op deze school zou willen.

Vervolgens zijn ze op een feest. Miles laat hier zijn muziek horen en Lucy zingt. Ze zijn een goed team en de vonk springt over. Nora en Tyler gaan dansen. Hierna gaan ze buiten een stukje lopen en bij het water zoenen ze elkaar.

Later op school is Tyler aan het dansen terwijl hij wat met Matt zou gaan doen. Matt zoekt hem op en is boos dat Tyler hem laat zitten om te dansen. Hij is boos en teleurgesteld.

Als Tyler terugloopt ziet hij Andrew bij Nora staan. Andrew zijn been is weer genezen en hij wil weer gaan dansen met Nora. Tyler denkt meteen dat Nora hem laat zitten en is boos. Later bij het oefenen valt Andrew. Hij vindt de dans te moeilijk.

Tyler maakt het weer goed met zijn vrienden en de moeder van Nora stemt ermee in dat ze doorgaat met het dansen.

Tyler en Matt gaan naar een feest. Skinny moest van zijn moeder thuisblijven. Tyler nodigt Miles uit en hij hoort van hem dat Nora de dans nu alleen moet doen. Dan komt Skinny opeens binnenlopen. Zijn broer stuurt hem weer naar huis. Onderweg ziet hij PJ uit een auto stappen. Ondertussen gaat Miles muziek draaien op het feest. Skinny steelt de auto van PJ en rijdt terug naar het feest. Dan wordt hij neergeschoten door PJ. Hij is dood. Matt is heel verdrietig en wil zijn leven beteren. Tyler nodigt hem uit om naar de showcase te komen.

Nora is er klaar voor om alleen het podium op te gaan, maar dan komt Tyler binnen. Hij wil met Nora het podium op. Nora zegt eerst nee, maar daarna stemt ze toch in. Het is een geweldige dans en het verloopt helemaal volgens plan. Achter de schermen wil er een vrouw met Nora praten. Ze wil graag een contract aanbieden aan Nora. Tyler wordt door de directeur toegelaten tot de school. Ze zijn allebei heel gelukkig.

Mening

De beste dans/muziek film ooit! Krijgt van mij een 9. Deze moet je echt zien! Step Up is spannend, leuk, meeslepend en romantisch. Je zou willen dat je zelf zo goed kon dansen na het zien van deze film. Er zit ook hele goede muziek in de film!


Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Gratis thuiswerk Jobrapido, is www.jobrapido.com betrouwbaar?

Er staat volop thuiswerk op www.jobrapido.com maar is Jobrapido ook betrouwbaar?

The Book of Eli (2010)

Eli loopt al 30 jaar met zijn boek door Noord Amerika om zijn missie te volbrengen. De gevaarlijke situaties die na de Apocalyps zijn ontstaan zijn een bedreiging voor zijn boek. Kan Eli zijn boek beschermen? En lukt het hem zijn missie te voltooien?

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

Schoonheidssalon Beutee Renee in Twello (Gld.)

Schoonheids salon beautee renee twello gelderland orang malu massage moluks maleis verlegen mens

Google Chrome, een alternatieve internet browser van hoge kwaliteit!

Internet Explorer, Safari, NetScape.. Allemaal verschillende internet browsers. Welke is dan het beste?

New Kids Turbo

Een recensie over de film New Kids Turbo, een film waar ik normaal gesproken niet naar toe zou gaan en die een geheel nieuwe ervaring teweeg bracht.

Recensie Gebr.

Ik heb een boekverslag gemaakt over het boek Gebr. Echt een aanrader.

Alle over kieskeurig.nl

Product tests, vergelijk Winkels, prijzen en maak de beste keuze op kieskeurig.nl

50 tinten grijs, donkerder en vrij

50 tinten wow!

De Zoetheid van Perziken.

Prachtig verhaal rondom een perzik boom.

Recensie film: Fast Food Nation

Recensie van de dramafilm Fast Food Nation.

Boekrecensie: Het Ivoren Rijk door Naomi Novik

Het vierde boek in de Temeraire-serie

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Black Swan

Recensie Black Swan

El Toro

Een spaans Restaurant in Leeuwarden.

Tabatha Salon Takeover

Het is de bekende kapster Tabatha Coffey die zich ontplooit als een ware onderneemster die haar kennis en vaardigheden gebruikt om noodlijdende kapsalons te redden.

Koninginnedag-drama

Betoog over het koninginnedagdrama

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

Sky fall.

Een nieuwe en ijzersterke James Bond film.

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

Artikel over fitness

De producten die aangeboden worden is onderhandelbaar

Vijf kwarten van de sinaasappel

Leven op het avontuurlijkst, gevaarlijk, pijnlijk en meeslepend. Die sinaasappelen zitten er zeker in.

Recensie Samsung Galaxy Ace

Info over Samsung Galaxy Ace met ervaring van gebruiker

Filmrecensie: 300

300 Spartaanse soldaten proberen een overmacht van Persen tegen te houden

Colombiana is een diesel

Recensie over de actiefilm Colombiana.