Recensie film: Fantastic Four


Publicatie datum:

Recensie van de film: Fantastic Four.

Gesponsorde koppelingen

Een groep astronauten krijgt speciale krachten door cosmetische stralingen. Ze gebruiken hun krachten om hun vijand tegen te houden. Zal dit ze lukken?

Regisseur: Tim Story

Jaar: 2005

Duur: 106 minuten

Genre: Action, Adventure, Fantasy

Cast: Ioan Gruffudd, Jessica Alba, Chris Evans, Michael Chiklis, Julian McMahon, Hamish Linklater, Kerry Washington, Laurie Holden, David Parker, Kevin McNulty, Maria Menounos, Michael Kopsa, Andrew Airlie, Pascale Hutton, G. Michael Gray


Samenvatting

In het begin van de film zie je Reed Richards in gesprek met dr. Victor Von Doom. Reed is een hele slimme natuurkundige. Victor is de ‘bad- guy'. Victor is het hoofd van een bedrijf waarmee hij een eigen ruimte station heeft. Reed heeft onderzoek gedaan naar de plotselinge grote ontwikkeling van de mensheid. Hij is erachter gekomen dat die ontwikkeling tot stand is gekomen door een grote wolk in de ruimte. Hij is bij Victor om hem om geld te vragen voor een onderzoek en hij wil zijn ruimte station gebruiken. De wolk komt namelijk steeds dichter bij de aarde en Reed wil uitzoeken of dat niet slecht is voor de mens. Victor stemt ermee in als hij maar de controle krijgt over het experiment en dat hij de opbrengst voor het grootste deel krijgt. Wat de opbrengst ook mag zijn. 

Reed neemt Susan mee aan boord. Zij is een genetisch onderzoeker. Reed en Susan hebben al eens een relatie gehad, maar het is niks geworden, omdat Susan toen samen wou wonen, maar Reed was te druk met andere dingen. Ook gaat Johnny, de broer van Susan mee. Hij is een piloot en staat graag in het middelpunt van alle aandacht. Hij is arrogant, maar moedig. Ook Ben Grimm, de zakenpartner van Reed, gaat mee aan boord. Hij is een grote, stoere, aardige, gespierde man. Victor wil uiteraard ook mee de ruimte in. Met zijn allen gaan ze op weg naar de wolk om op onderzoek uit te gaan. Na wat problemen komen ze toch allemaal weer heelhuids thuis. Ze moeten een aantal dagen binnen blijven, zodat ze onderzocht kunnen worden. Hier hebben ze echter allemaal geen zin in, want ze voelen zich prima.

Toch beginnen na een poosje gekke dingen te gebeuren. Ze hebben bepaalde krachten gekregen door de blootstelling aan de wolk. Reed kan zijn lichaam heel erg stretchen. Het is net of hij van zacht rubber is gemaakt. Susan kan zichzelf onzichtbaar maken en kan een krachtveld maken. Johnny kan vuur produceren en vliegen en Ben verandert in steen. Hij is supersterk. Ben heeft hierdoor echter wel zijn liefde verloren, omdat ze hem er eng uit vond zien.

Ben gaat op de rand van een brug zitten. Opeens komt er een man naast hem staat, maar de man ziet Ben niet zitten. De man kijkt om laag en gooit zijn aktetas in het water onder hen. Ben probeert de man tegen te houden om zelfmoord te plegen, maar de man schrikt van Ben. Hij valt op de weg en er komt een vrachtwagen aan. Ben gaat voor hem staan en de vrachtwagen rijdt zo tegen Ben aan. Hij is echter zo sterk dat alleen de vrachtwagen een flinke deuk heeft. Door dit ongeluk wordt het een hele chaos op de brug. Als de brandweer komt, valt de brandweerauto bijna van de brug af. Inmiddels zijn alle vier de vrienden met de krachten op de brug en voorkomen alle ongelukken. Ineens zijn ze beroemd en staan ze in alle kranten. Toch vind Ben het niet leuk. Heel veel mensen zijn bang voor hem. Hij wil weer normaal zijn.

Reed besluit Ben te helpen en dus probeert hij een transformatiemachine te bouwen. Victor zijn lichaam is inmiddels ook aan het veranderen. Hij kan elektrische energie absorberen. Hij probeert de fantastic four te vermoorden, maar de vier bundelen hun krachten en kunnen hem samen wel aan. Ben is ondertussen wel normaal geweest, maar werd toen aangevallen door Victor. Daarom is hij toch maar weer terug verandert.

Ondertussen groeien Reed en Susan steeds meer naar elkaar toe. Ze worden weer een stelletje. De fantastic four blijven heldendaden verrichten terwijl dr Von Doom hun probeert te stoppen. Aan het eind lukt het hen Victor te verslaan en hij lijkt een metalen beeld te zijn geworden.

Mening

Ik vond deze film wel leuk. Het is ook lachwekkend dat ze allemaal aparte krachten krijgen. Er zitten zeker humoristische stukjes in. Zo komt Susan bijvoorbeeld een keer in haar ondergoed op straat te staan, omdat ze haar kracht, onzichtbaarheid, nog niet zo goed onder controle heeft. Er is nog een vervolg op deze film. Ook als je niet zo van science- fiction houdt is de film een aanrader. 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Het Opinel zakmes

Opinel zakmes, korte beschrijving en recensie

Recensies film 'Alleen maar nette mensen'

Een geweldig film of valt hij tegen? Lees hier de recensies!

Artikel over fitness

De producten die aangeboden worden is onderhandelbaar

Verboden.

The book of mortals.

Nachtschade (Blindsighted), Karin Slaughter (2002)

Dit is de eerste literaire thriller in de Sara Linton-reeks dat zorgt voor bloedstollende spanning en levensechte personages.

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief (2010)

Percy Jackson ontdekt dat hij een halfgod is, wanneer zijn moeder wordt ontvoerd door de god van de onderwereld, Hades (broer van Zeus). Percy strijd tussen twee vuren: zijn moeder redden of de lichtflits van Zeus vinden en terug brengen. Of lukt het hem allebei zodat er een wereldondergang kan worden voorkomen?

Sprookjes Keizerin of een depressieve vrouw die opzoek was naar geluk maar het niet vond?

Een recensie over het ware verhaal van Keizerin Elisabeth, ook wel Sisi of Sissi genoemd.

Recensie op 'Logboek' van Harry Mulisch

Onlangs, twee jaar na zijn dood, verscheen 'Logboek' van Harry Mulisch. Het dagboek beschrijft de periode van 1991 - 1992 .

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sinds een half jaar heb ik de Sony Ericcson Xperia Mini Pro in gebruik.

Black Swan

Recensie Black Swan

Recensie film: Penelope

Recentie van de geweldige film over een meisje met een varkensneusje, Penelope.

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes pakt met zijn partner Dr. John Watsen de seriemoordenaar en zwarte magier Blackwood op. Na Blackwoods zelfmoord actie staat hij op uit de dood. Lukt het Holmes om dit mysterie te ontrafelen? Of eindigt het definitie voor de meest bekende detective uit Londen?

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

Recensie Drive Angry

Een film die ietswat tegenvalt, houdt je van overdreven veel actie, dan moet je dit bekijken

Recensie film: Step Up

Recensie van de film Step Up.

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?

Essense nail fashion stickers

Een recensie van de nagelstickers van Essence

Op vakantie in Marmaris, Turkije

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)

Revenge: vernieuwend en verassend

De Amerikaanse hitserie Revenge weet niet alleen hoog te scoren op IMDB, de serie scoort ook goede recensies en prachtige kijkcijfers. Wat is het succes van deze vernieuwende dramaserie?

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

Het land van de Samen - Annica Wennström

Het land van de Samen - Annica Wennström

Pirates of the caribbean on stranger tides

Een recensie van de vierde pirates of the caribbean film, on stranger tides. Is hij net zo leuk als zijn voorgangers of kun je hier beter voor thuisblijven?

Filmrecensie van Kuifje 3D, NL Het geheim van de Eenhoorn

Kuifje en kapitein Haddock gaan op zoek naar het geheim van de Eenhoorn, verborgen in modelschepen.

Recensie film: Without a Paddle

Recensie van de film: Without a Paddle

Het zijn net mensen van Joris Luyendijk

Recensie van het boek: Het zijn net mensen. De Arabische wereld door de ogen van een nieuws correspondent.