Recensie film: Turtles can fly


Publicatie datum:

Recensie van de film Turtles can fly

Gesponsorde koppelingen

Turtles can fly, oftewel schildpadden kunnen vliegen. Een dramatische oorlogsfilm door de regisseur Bahman Ghobadi. Hier kunt u lezen waar de film over gaat. 

Regisseur: Bahman Ghobadi

Jaar: 2004

Duur: 98 minuten

Genre: Drama, War

Cast: Soran Ebrahim, Avaz Latif, Saddam Hossein Feysal, Hiresh Feysal Rahman, Abdol Rahman Karim, Ajil Zibari

 

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in Koerdistan, vlak bij de Tuks- Iranese grens. De titel betekent in het Nederlands: Schildpadden kunnen vliegen. De film geeft weer hoe de mensen leefden tijdens de oorlog in Irak na de val van Sadam Hoessein. Het is niet gespeeld door acteurs.

De film begint met een meisje dat bovenop een rots staat. Ze springt ervan af.

Kak Satelliet is een belangrijk persoon in de omgeving waar het verhaal zich afspeelt. Hij is nog maar dertien jaar oud. Hij helpt mensen in het dorp met het plaatsen van satellieten, zodat ze op tv de val van Sadam kunnen volgen. Kak Satelliet kent een paar woordjes Engels en mensen willen daarom dat hij het nieuws vertaald. Kak Satelliet is echter heel druk. Alle kinderen uit de buurt komen naar hem toe om hem om werk te vragen. Ook de oudere mannen komen naar hem toe om kinderen te regelen voor het werk. Kak Satelliet verdeeld dan de kinderen onder de mannen, zodat ze kunnen gaan werken. Het werk dat ze doen is mijnen rapen en onschadelijk maken. Met deze mijnen kan Kak Satelliet dan weer handelen. Hij koopt er bijvoorbeeld een grote satelliet voor of hij huurt een paar geweren.

Kak Satelliet wordt op een gegeven moment verliefd op Agrin. Dit is een meisje rond zijn leeftijd. Ze is nieuw in het dorp en woont hier samen met haar broer die geen armen meer heeft door een ongeluk met de mijnen. Ook leven ze samen met een klein kind. Het is Agrin haar kind, maar iedereen denkt dat het haar broertje is. Dat het haar kind is, kom je later in film te weten. Wel merk je heel de film dat er iets aparts is met het kleine ventje. Op een gegeven moment krijg je een stukje uit het verleden te zien. Je komt er zo achter dat Agrin verkracht is. Ze houdt niet van haar kind, omdat de vader een van de moordenaar was van haar ouders. Haar broer geeft wel om het kind. De broer van Agrin heeft voorspellende gaven. Hij verteld dat er een oorlog aan zit te komen. Kak Satelliet laat de kinderen nog harder werken zodat ze geld hebben voor geweren. Omdat Agrin van het kind af wil laat ze hem 's nachts achter. Hij belandt op een mijnenveld. Kak Satelliet redt hem, maar raakt zelf gewond aan zijn voet. Aan het eind van de film blijkt dat Agrin samen met het kind van de rots af is gesprongen, zoals je in het begin al aan zag komen.

Mening

De film is erg simpel gefilmd en geproduceerd. De mensen uit de film zijn geen echte acteurs, wat af en toe best wel kan irriteren. Ook de taal waarin gesproken wordt kan gaan irriteren. Ik vind het geen aanrader en zou hem zelf nooit een tweede keer kijken.


Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Top 10 free Android Game Apps

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

Black Swan

Recensie Black Swan

The Karate Kid (2010)

De jonge Dre Parker verhuisd naar China en moet zijn hele leven weer opnieuw opbouwen. Nadat hij verliefd is geworden op de mooie Mei Ying, krijgt hij een pak slaag. Hierdoor leert hij Kung-Fu aan van Mr. Han en doet mee aan het grootste Kung-Fu toernooi van het land. Krijgt hij de techniek onder de knie? Of is het ein

Recensie film: Without a Paddle

Recensie van de film: Without a Paddle

Recensie op 'Logboek' van Harry Mulisch

Onlangs, twee jaar na zijn dood, verscheen 'Logboek' van Harry Mulisch. Het dagboek beschrijft de periode van 1991 - 1992 .

Romeo over Juliet Theater versie

Een recensie over het toneestuk: Romeo over Julia

Recensie Het Geheim

een recensie over het boek: het geheim.

The Roommate

Psychologische student maakt het leven zuur van een andere student waarin het ontdekken van de mystery voorop staat

Due Date

Een erg leuke komedie waarin Zach Galifianakis zich weer van zijn goede kant laat zien

Lord of the Flies (film)

Recensie over de film Lord of the Flies, waarin de film ook met het boek vergeleken wordt.

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Boekrecensie: Alleen huilebalken hebben spijt

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Pirates of the caribbean on stranger tides

Een recensie van de vierde pirates of the caribbean film, on stranger tides. Is hij net zo leuk als zijn voorgangers of kun je hier beter voor thuisblijven?

Recensie film: Step Up

Recensie van de film Step Up.

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?

Filmrecensie van Habemus Papam

We hebben een Paus, (of toch niet?) Film waarin een pas gekozen paus een geestelijke crisis krijgt en het Vaticaan ontvlucht.

Recensie van Dan Brown's bestseller De Da Vinci Code

De waarheid zal voor altijd verloren gaan - tenzij.....

Recencie over de film Thor 2011

Een samenvatting en recensie van de film Thor 2011

Schoonheidssalon Beutee Renee in Twello (Gld.)

Schoonheids salon beautee renee twello gelderland orang malu massage moluks maleis verlegen mens

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Nadat Edward James heeft omgebracht, zint zijn oude maatje Victoria op wraak en creëert een nieuw vampierenleger. Zij heeft het voorzien op Bella en wordt in bescherming genomen door Edward en Jacob, beide geliefden van Bella en aartsrivalen. Kunnen ze deze missie volbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen? En vo

Recensie Yogi Bear

Hoe het is om beer te zijn in Yellystone Park

Laptop ASUS K50i serie Review/Recensie

Recensie van de ASUS k50i-serie laptop/notebook

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

New kids: Turbo

Is de film net zo grappig als de tv serie? Of begint de platvoetse humor onderhand te vervelen?

Recensie film: Gulliver's Travels

Recensie van de film: Gulliver's Travels.