Fast & Furious 5 (2010)


Publicatie datum:

De oude bekenden zijn terug en dit keer met dezelfde gevaarlijke en spannende stijl als vorige keer. Ondergedoken in Rio bereiden ze de laatste autoroof voor die zo’n grote hoeveelheid geld moet opleveren dat ze zich onder de radar kunnen bewegen zonder kans om gepakt te worden. Ze krijgen het voor elkaar om zowel de CIA en maffiabazen op hun nek te krijgen. Hoe zullen ze het deze keer oplossen?

Gesponsorde koppelingen

Recensie:

De kans dat een filmserie na een tweede of derde deel begint in te kakken, is behoorlijk groot. Het is dan ook best een risico en een uitdaging om een vierde of zelfs een vijfde deel te maken. Hoe houd je het origineel? Is de serie niet al te veel uitgemolken? Hebben mensen hier nog wel trek in?

Toch hebben dat soort vragen regisseur Justin Lin (onder andere bekend van ‘ Tokyo Drift' en ‘ Fast & Furious' ) er niet van weerhouden om ‘ Fast & Furious 5' te maken. Hij had dan ook wel een enorme troef in handen: hij kon beschikken over de originele cast (en dus personages) uit vrijwel alle voorgaande Fast & Furious-films. En als je mensen als Paul Walker, Vin Diesel, Ludacris en Tyrese Gibson bij elkaar stopt, heb je in ieder geval al snel een zeer vermakelijke film. Stop daar dan ook nog eens ex-worstelaar Dwayne ‘ The Rock' Johnson bij en het kan bijna niet mis gaan.

Nadat ex-FBI agent Brain O'Conner (Paul Walker) en zijn vriendin Mia Toretto (Jordana Brewster) hun vriend en broer Dominic Toretto (Vin Diesel) hebben geholpen om uit een gevangeniswagen te ontsnappen, duikt het drietal onder in de favala's van Rio de Janeiro. Daar bereiden ze zich voor op hun allerlaatste autoroof die voldoende geld in het laatje moet brengen zodat ze kunnen rentenieren. Maar ondertussen heeft de CIA een speciaal team opgericht onder leiding van Hobbs (Dwayne Johnson) om het drietal op te sporen en ze in Amerika wederom voor het gerecht te slepen. Met Hobbs op de hielen slaan ze hun laatste slag die volledig in de soep loopt. Daardoor halen ze ook nog eens de woedde van opdrachtgever en maffiabaas Reyes (Joaquim de Almeida) op de hals. Dom, Brian en Mia moeten dus plankgas blijven geven om zowel Hobbs als Reyes voor te blijven.

Van een film als ‘F&F 5' weet je wat je mag verwachten. Snelle onbetaalbare wagens, stoere vechtende kerels met grote geweren, bijzonder aantrekkelijke vrouwen en een overkill aan explosies. Feitelijk plukt regisseur Justin Lin dan ook alle succeselementen uit de voorgaande films en shaket het tot een zeer geslaagde mix. Het is duidelijk dat zowel hij als de acteurs het allemaal ook niet al te serieus nemen en dat komt op een positieve manier over op de kijker.

Dat dit vijfde deel nog steeds fris voelt, is ook zeker te dankten aan alle bekende gezichten uit de vorige films die bij elkaar komen. De film is als het ware een reünie. Daarnaast is Dwayne Johnson de kers op de taart. Dat er chemie is tussen Walker en Diesel wisten we al, maar ook Johnson past prima in het krachtpatserplaatje. In ieder geval zal menig man natuurlijk wel even willen zien hoe Diesel en Johnson met elkaar op de vuist gaan. Dat blijkt ook wel uit het enorme succes dat de film al in Amerika heeft. Het is de beste openingsweek ooit voor een Universal-film en voldoende reden voor de studio om ook maar vast een zesde deel aan te kondigen. Walker, Diesel en Johnson keren dus zeker terug


Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Filmrecensie: Rio (2011)

Een recensie van de film

Het neusje van de zalm

Een recensie over dit populaire kinderboek

Vijf kwarten van de sinaasappel

Leven op het avontuurlijkst, gevaarlijk, pijnlijk en meeslepend. Die sinaasappelen zitten er zeker in.

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

FBI-agent Malcolm Turner en zijn 17-jarige zoon, Trent, gaan undercover op een kunstschool voor meisjes. Dit alles nadat Trent getuigen was van een moord. Door het leven gaande als Big Momma en Charmaine proberen ze de moordenaar te ontmaskeren, maar bovenal brengt dit zeer hilarische scènes met zich mee!

Rode Schoenen.

Het vervolg op Chocolate, van Joanne Harris.

Schoonheidssalon Beutee Renee in Twello (Gld.)

Schoonheids salon beautee renee twello gelderland orang malu massage moluks maleis verlegen mens

Vergeetboek.

De worsteling van Lance, Tweede boek in een trilogie.

Filmrecensie: 300

300 Spartaanse soldaten proberen een overmacht van Persen tegen te houden

Reis naar het Middelpunt van de Aarde

Een Klassiek Science Fiction Roman uit 1864 van Jules Verne

Meer awards, meer spektakel

Vrijdag 19 Oktober was het dan zover: het gouden televizier-ring gala. Heel bekend Nederland loopt uit voor deze happening. Is het eigenlijk wel een geslaagd gala?

Onuitwisbaar.

Prachtig geschreven boek van Kristen Heitzman waarbij je tot het einde wacht op de ontknoping.

Samsung PS63C7700 3D Plasma-tv 63” de review.

Je eigen thuisbioscoop? Misschien is deze tv wel iets voor je. Lees verder in de review.

Filmrecensie: Toy Story 3

Toy Story 3... De animatiefilm van het jaar en tot nu toe de succesvolste Pixarfilm ooit. Dit 3de deel stelt beslist niet teleur en is het kijken meer dan waard!

Boekrecensie: Alleen huilebalken hebben spijt

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Recencie over de film Thor 2011

Een samenvatting en recensie van de film Thor 2011

Het voetbalblad Voetbal International

Over het voetbalweekblad de Voetbal International

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

127 Hours recensie

Recensie van 127 Hours van Danny Boyle. Let op, spoilers!

Een ongewoon gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een ongewoon gesprek met God' van Neal Donald Walsch, het boek dat je leven verandert!

Recensie Season of the witch

Zeer leuke avonturen film waarbij je constant geboeid blijft

I am number four - dat blijkt!

Leuke film, maar niet speciaal.

Recensie film: The Lord of the Rings: The Return of the King

Recensie van de derde film in de reeks van The Lord of the Rings

Recensie Gebr.

Ik heb een boekverslag gemaakt over het boek Gebr. Echt een aanrader.

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Samenvatting Crazy

samenvatting van het boek crazy