Fast & Furious 5 (2010)


Publicatie datum:

De oude bekenden zijn terug en dit keer met dezelfde gevaarlijke en spannende stijl als vorige keer. Ondergedoken in Rio bereiden ze de laatste autoroof voor die zo’n grote hoeveelheid geld moet opleveren dat ze zich onder de radar kunnen bewegen zonder kans om gepakt te worden. Ze krijgen het voor elkaar om zowel de CIA en maffiabazen op hun nek te krijgen. Hoe zullen ze het deze keer oplossen?

Gesponsorde koppelingen

Recensie:

De kans dat een filmserie na een tweede of derde deel begint in te kakken, is behoorlijk groot. Het is dan ook best een risico en een uitdaging om een vierde of zelfs een vijfde deel te maken. Hoe houd je het origineel? Is de serie niet al te veel uitgemolken? Hebben mensen hier nog wel trek in?

Toch hebben dat soort vragen regisseur Justin Lin (onder andere bekend van ‘ Tokyo Drift' en ‘ Fast & Furious' ) er niet van weerhouden om ‘ Fast & Furious 5' te maken. Hij had dan ook wel een enorme troef in handen: hij kon beschikken over de originele cast (en dus personages) uit vrijwel alle voorgaande Fast & Furious-films. En als je mensen als Paul Walker, Vin Diesel, Ludacris en Tyrese Gibson bij elkaar stopt, heb je in ieder geval al snel een zeer vermakelijke film. Stop daar dan ook nog eens ex-worstelaar Dwayne ‘ The Rock' Johnson bij en het kan bijna niet mis gaan.

Nadat ex-FBI agent Brain O'Conner (Paul Walker) en zijn vriendin Mia Toretto (Jordana Brewster) hun vriend en broer Dominic Toretto (Vin Diesel) hebben geholpen om uit een gevangeniswagen te ontsnappen, duikt het drietal onder in de favala's van Rio de Janeiro. Daar bereiden ze zich voor op hun allerlaatste autoroof die voldoende geld in het laatje moet brengen zodat ze kunnen rentenieren. Maar ondertussen heeft de CIA een speciaal team opgericht onder leiding van Hobbs (Dwayne Johnson) om het drietal op te sporen en ze in Amerika wederom voor het gerecht te slepen. Met Hobbs op de hielen slaan ze hun laatste slag die volledig in de soep loopt. Daardoor halen ze ook nog eens de woedde van opdrachtgever en maffiabaas Reyes (Joaquim de Almeida) op de hals. Dom, Brian en Mia moeten dus plankgas blijven geven om zowel Hobbs als Reyes voor te blijven.

Van een film als ‘F&F 5' weet je wat je mag verwachten. Snelle onbetaalbare wagens, stoere vechtende kerels met grote geweren, bijzonder aantrekkelijke vrouwen en een overkill aan explosies. Feitelijk plukt regisseur Justin Lin dan ook alle succeselementen uit de voorgaande films en shaket het tot een zeer geslaagde mix. Het is duidelijk dat zowel hij als de acteurs het allemaal ook niet al te serieus nemen en dat komt op een positieve manier over op de kijker.

Dat dit vijfde deel nog steeds fris voelt, is ook zeker te dankten aan alle bekende gezichten uit de vorige films die bij elkaar komen. De film is als het ware een reünie. Daarnaast is Dwayne Johnson de kers op de taart. Dat er chemie is tussen Walker en Diesel wisten we al, maar ook Johnson past prima in het krachtpatserplaatje. In ieder geval zal menig man natuurlijk wel even willen zien hoe Diesel en Johnson met elkaar op de vuist gaan. Dat blijkt ook wel uit het enorme succes dat de film al in Amerika heeft. Het is de beste openingsweek ooit voor een Universal-film en voldoende reden voor de studio om ook maar vast een zesde deel aan te kondigen. Walker, Diesel en Johnson keren dus zeker terug

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Reis naar het Middelpunt van de Aarde

Een Klassiek Science Fiction Roman uit 1864 van Jules Verne

Black Butterflies (2011)

Ze zocht voor een thuis, ze zocht voor liefde... Geconfronteerd met de Apartheid in Zuid-Afrika en een vader die minister van deze triaanse geweldpleging was. Met mannen als Jack Cope en Andre Brink die haar wél liefde gaven, maar nog steeds geen thuis. In zijn eerste speech die Nelson Mandela voorlas aan het parlemen

Handleiding Neobux

Neobux uitgebreid uitgelegd en natuurlijk de formule om geld te kunnen verdienen.

Boekrecensie: Het Ivoren Rijk door Naomi Novik

Het vierde boek in de Temeraire-serie

Criminal Minds

Criminal minds is een Amerikaanse misdaadserie die elke woensdagavond op veronica wordt uitgezonden.

Colombiana is een diesel

Recensie over de actiefilm Colombiana.

I am number four - dat blijkt!

Leuke film, maar niet speciaal.

Gratis thuiswerk Jobrapido, is www.jobrapido.com betrouwbaar?

Er staat volop thuiswerk op www.jobrapido.com maar is Jobrapido ook betrouwbaar?

Fluistertoon

Een vervolg op Geheimtaal en vergeetboek. Wauw!

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?

Nachtschade (Blindsighted), Karin Slaughter (2002)

Dit is de eerste literaire thriller in de Sara Linton-reeks dat zorgt voor bloedstollende spanning en levensechte personages.

Recensie: Heb lief en zie niet om

The Uninvited 2003

Een erg verwarrende horror die je aan het denken zet.

Recensie film: Without a Paddle

Recensie van de film: Without a Paddle

Een nieuw gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een nieuw gesprek met God' van Neal Donald Walsch. Het boek dat je leven verandert!

Splice (2010)

Twee jonge wetenschappers worden plotseling een halt toegeroepen door de financierders voordat ze een nieuw wezen creëren om medische doelen te bereiken door het splitsen van meerdere DNA cellen van diverse organismen. Wanneer zij besluiten hun activiteiten stiekem zelf door te zetten, maken van het splitsen van DNA e

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

FBI-agent Malcolm Turner en zijn 17-jarige zoon, Trent, gaan undercover op een kunstschool voor meisjes. Dit alles nadat Trent getuigen was van een moord. Door het leven gaande als Big Momma en Charmaine proberen ze de moordenaar te ontmaskeren, maar bovenal brengt dit zeer hilarische scènes met zich mee!

Kroller Muller Museum: Jachthuis Sint Hubertus

Het voorbijgaan

De roman het voorbijgaan van Nicci Gerrard is haar tweede boek uit haar solo carriere. Een erg goed boek om te lezen.

Recensie Gebr.

Ik heb een boekverslag gemaakt over het boek Gebr. Echt een aanrader.

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

Boek: De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween.

Een recensie van het populaire boek 'De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween'.

Recensie 'Alles is liefde'

Google Chrome, een alternatieve internet browser van hoge kwaliteit!

Internet Explorer, Safari, NetScape.. Allemaal verschillende internet browsers. Welke is dan het beste?

Essense nail fashion stickers

Een recensie van de nagelstickers van Essence