Alle Tijd (2011)


Publicatie datum:

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daarna begint de drama. Zal zij dit avontuur overleven met haar broer en vriend aan haar zijde?

Gesponsorde koppelingen

Job Gosschalk was de afgelopen twee decennia verantwoordelijk voor de keuze van acteurs in vrijwel alle Nederlandse producties. Maar na een lange carrière als castingdirector is hij zich de afgelopen jaren gaan richten op het produceren en regisseren van series en films. Hij bouwde ervaring op met tientallen afleveringen van RTL5-komedie ‘Single’ en levert nu met de romantische tragikomedie ‘Alle tijd’ zijn debuut af als scenarist en regisseur van een speelfilm.

Hoofdpersoon in deze mozaïekvertelling is de 45-jarige homoseksuele docent Maarten (Paul de Leeuw). Sinds het overlijden van hun ouders was hij altijd verantwoordelijk voor zijn twintig jaar jongere zusje Molly (Karina Smulders). Maar wanneer zij ervoor kiest om samen te gaan wonen met haar vriend Teun (Teun Luijkx), wordt Maarten gedwongen zijn eigen leven te herzien. Ook Molly wordt kort daarna geconfronteerd met verrassingen die haar toekomst volledig overhoop gooien.

Gosschalk wilde met ‘Alle Tijd’ een melancholieke, gevoelige kant laten zien van De Leeuw, die hij nog maar zelden in het openbaar heeft getoond. Hoewel zijn personage Maarten veel komische situaties en opmerkingen voor zijn rekening neemt, voeren de grappen inderdaad niet de boventoon. Dit is een verademing na ‘ Spion van Oranje’, de vorige speelfilm van De Leeuw, waarin hij zichzelf met een kluchtige dubbelrol hard overschreeuwde.

Bovendien heeft Gosschalk zijn hoofdpersonage in deze sympathieke ode aan het leven omringd door voldoende andere interessante karakters, zodat ‘Alle Tijd’ méér dan alleen een prestigeproject voor De Leeuw. De kracht van het verhaal schuilt er met name in dat iedereen in het publiek zich vroeg of later wel met één van de mensen of situaties kan vereenzelvigen. Nadeel van de veelvoud aan complicaties is wel dat ‘Alle Tijd’ bij vlagen wat topzwaar wordt, omdat de film te veel tegelijk wil zijn. Vooral een paar te nadrukkelijk komisch bedoelde terzijdes vallen hierbij storend uit de toon.

Van het sterke gezelschap acteurs dat ‘Alle Tijd’ draagt, blijven vooral charmante schuinsmarcheerder Teun Luijkx en Lineke Rijxman hangen. Zij nemen ook de twee meest geslaagde emotionele momenten van de film voor hun rekekning, wanneer een van de personages – zoals het goede ‘Terms of Endearment’-varianten betaamt – aan het slot de ogen voorgoed sluit. Hoewel het verhaal zich daar uitstekend voor zou lenen, wordt ‘Alle Tijd’ nooit te sentimenteel en bereikt daardoor juist de ongedwongen ontroering die de film beoogt.


Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Alien 3 (deel 3 van de Quadrology)

Derde gevecht van Ripley met de Alien, verstoken van wapens op een gevangenisplaneet.

Het voetbalblad Voetbal International

Over het voetbalweekblad de Voetbal International

Black Swan

Recensie Black Swan

Recensie Season of the witch

Zeer leuke avonturen film waarbij je constant geboeid blijft

Fast & Furious 5 (2010)

De oude bekenden zijn terug en dit keer met dezelfde gevaarlijke en spannende stijl als vorige keer. Ondergedoken in Rio bereiden ze de laatste autoroof voor die zo’n grote hoeveelheid geld moet opleveren dat ze zich onder de radar kunnen bewegen zonder kans om gepakt te worden. Ze krijgen het voor elkaar om zowel de

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

Handleiding Neobux

Neobux uitgebreid uitgelegd en natuurlijk de formule om geld te kunnen verdienen.

Revenge: vernieuwend en verassend

De Amerikaanse hitserie Revenge weet niet alleen hoog te scoren op IMDB, de serie scoort ook goede recensies en prachtige kijkcijfers. Wat is het succes van deze vernieuwende dramaserie?

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Tabatha Salon Takeover

Het is de bekende kapster Tabatha Coffey die zich ontplooit als een ware onderneemster die haar kennis en vaardigheden gebruikt om noodlijdende kapsalons te redden.

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

FBI-agent Malcolm Turner en zijn 17-jarige zoon, Trent, gaan undercover op een kunstschool voor meisjes. Dit alles nadat Trent getuigen was van een moord. Door het leven gaande als Big Momma en Charmaine proberen ze de moordenaar te ontmaskeren, maar bovenal brengt dit zeer hilarische scènes met zich mee!

Zustermoord

Een recensie over het boek 'Zustermoord' van Tess Gerritsen

Splice (2010)

Twee jonge wetenschappers worden plotseling een halt toegeroepen door de financierders voordat ze een nieuw wezen creëren om medische doelen te bereiken door het splitsen van meerdere DNA cellen van diverse organismen. Wanneer zij besluiten hun activiteiten stiekem zelf door te zetten, maken van het splitsen van DNA e

Recensie film: Step Up

Recensie van de film Step Up.

True Grit recensie

Een recensie van de film True Crit van Ethan en Joel Coen. Let op: spoilers! Als je niks wilt weten over de film, niet verder lezen!

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog

Recensie film: Fantastic Four

Recensie van de film: Fantastic Four.

Criminal Minds

Criminal minds is een Amerikaanse misdaadserie die elke woensdagavond op veronica wordt uitgezonden.

Thor (2011)

De sterke en machtige maar ook arrogante Thor wordt na het veroorzaken van een enorme oorlog verbannen naar de aarde. Daar moet hij tussen de mensen leven om te bewijzen dat hij terug mag komen. Daar wordt hij de sterke verdediger van het goede en neemt verantwoordelijkheden die voorheen ondenkbaar waren geweest bij Th

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.

Black Butterflies (2011)

Ze zocht voor een thuis, ze zocht voor liefde... Geconfronteerd met de Apartheid in Zuid-Afrika en een vader die minister van deze triaanse geweldpleging was. Met mannen als Jack Cope en Andre Brink die haar wél liefde gaven, maar nog steeds geen thuis. In zijn eerste speech die Nelson Mandela voorlas aan het parlemen

Recensie: Heb lief en zie niet om

Boekrecensie: Het Ivoren Rijk door Naomi Novik

Het vierde boek in de Temeraire-serie

Het land van de Samen - Annica Wennström

Het land van de Samen - Annica Wennström

Colombiana is een diesel

Recensie over de actiefilm Colombiana.