The Adjustment Bureau (2011)


Publicatie datum:

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet danseres Elise Sellas. Hij beseft dat hij gevoelens voor haar heeft, maar wordt gescheiden door misterieuze mannen in pakken. David (Damon) vecht terug en de kleine kans op succes moet hij kiezen door het te accepteren of een strijdplan te maken...

Gesponsorde koppelingen

Recensie:

Het gebeurt niet vaak dat je in de bioscoop de combinatie van Science-Fiction en romantiek tegenkomt. Immers, de gedachte aan de grote zwarte ruimte die onze aarde omringt, het idee van andere dimensies waar wellicht onbekende wezens huizen (wat soms moeilijk te bevatten is), is eerder angst- dan lustopwekkend. George Nolfi laat in The Adjustment Bureau zien dat bovenaards gedoe heel goed samen gaat met een ouderwets meeslepend liefdesverhaal.

Dit laatste was eigenlijk al kat in het bakkie toen bekend werd dat Matt Damon tekende voor de rol van een Amerikaanse acteur, met zijn ‘killer smile’ en natuurlijke charme en daarnaast de mooie Emily Blunt (met name bekend van ‘The Devil Wears Prada’). En al is de achtergrond waartegen hun iefdesgeschiedenis zich afspeelt wel een beetje vreemd, de film is erg innemend en onderhoudend. Matt Damon speelt David Norris, een jonge politicus die bezig is met een bliksemcarriere. Aan de vooravond van de verkiezingen voor het senaatschap voor NYC gaat hij echter flink op zijn bek, nadat een lokale krant een foto afdrukt waarop hij met zijn broek op zijn enkels staat. Het ging hier slechts om een simpel studentikoos geintje op een feest, maar het kost David de overwinning.

Maar de dag brengt hem ook iets moois. In minuten voordat hij zijn speech als verliezer moet geven, ontmoet hij namelijk – en ja, U raadt het al – de even verleidelijke als eigenzinnige Elise (Emily Blunt), die zich met een fles Champagne, gekleed in een galajurk, op de herenwc van het Waldorf Astoria heeft verstopt. Tussen de twee slaat een onverbiddelijke vonk over, maar door een gek voorval worden ze voortijdig uit elkaar gerukt. En ook daarna lijkt het lot steeds met opzet wreed tussen hen te komen.

Dat laatste blijkt echter gewoon te kloppen: David en Elise horen niet samen te zijn. Het is zonde om gier verder meer over het plot te verklappen, maar al snel na hun eerste kennismaking duikt een stel mysterieuze mannen op, gekleed in een strak pak met een hoed – de kostuumdesigner heeft duidelijk goed naar de film Men in Black gekeken – die wonderlijke methodes hebben om het tweetal uit elkaar te houden. David ontdekt bij toeval dat die kerels bestaan en hoe ze werken, en krijgt zo het antwoord op de eeuwenoud gestelde vraag of er meer is tussen hemel en aarde. Maar pas op: als hij die kennis verspreidt of een poging doet om Elise opnieuw in zijn armen te sluiten, zal het een verschrikkelijk straf te wachten staan. Het niet wetende welke straf dit is, geeft extra lading aan de geheime boodschap.

Mannen met hoeden die de toekomst manipuleren en zich, om hun macht te kunnen uitoefenen, met behulp van dat hoofddeksel razendsnel door New York bewegen? Nee, The Adjustment Bureau zal geen prijzen winnen voor geloofwaardigheid, maar wat maakt het uit? Wie bereid is mee te gaan in de wereled die de regisseur schept, zal zich daar uitstekend vermaken. Ook als het gaat om visueel plezier, want de vormgeving vna de film is uiterst stijlvol.

Grootste troef blijft echter het duo Blunt en Damon, die zichtbaar plezier hebben in hun rol en met vanzelfsprekende charme de kijker in hun verliefdheid laten geloven. The Adjustment Bureau is bij vlagen tamelijke ‘silly’ te noemen, maar he kunt er veel lol aan veleven en een fijn potje om re zwijmelen, in een setting die dat normaal gesproken uitsluit. En dat is op zich bijzonder genoeg!


Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Rode Schoenen.

Het vervolg op Chocolate, van Joanne Harris.

Criminal Minds

Criminal minds is een Amerikaanse misdaadserie die elke woensdagavond op veronica wordt uitgezonden.

The Roommate

Psychologische student maakt het leven zuur van een andere student waarin het ontdekken van de mystery voorop staat

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Op vakantie in Marmaris, Turkije

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

Revenge: vernieuwend en verassend

De Amerikaanse hitserie Revenge weet niet alleen hoog te scoren op IMDB, de serie scoort ook goede recensies en prachtige kijkcijfers. Wat is het succes van deze vernieuwende dramaserie?

Recentie film: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Recensie van de eerste film in de reeks van de Lord of the Rings

Aliens (deel 2 van de Quadrilogy)

Tweede confrontatie van Ripley met de Aliens die de bewoners van planetoïde LV-426 hebben overmeesterd

Recensie Breaking Bad

Recensie Breaking Bad, een Amerikaanse drama/misdaadserie

Recensie film: Step Up

Recensie van de film Step Up.

Recensie film: Fast Food Nation

Recensie van de dramafilm Fast Food Nation.

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

Black Swan Recensie

Filmrecensie van de dramatische thriller Black Swan

Dirty Dansing musical - ZEER UITGEBREID -

Een zeer uitgebreide recensie over de musical Dirty Dansing

Recensie 'Alles is liefde'

Samsung PS63C7700 3D Plasma-tv 63” de review.

Je eigen thuisbioscoop? Misschien is deze tv wel iets voor je. Lees verder in de review.

Google Chrome, een alternatieve internet browser van hoge kwaliteit!

Internet Explorer, Safari, NetScape.. Allemaal verschillende internet browsers. Welke is dan het beste?

Kroller Muller Museum: Jachthuis Sint Hubertus

Boekrecensie: Geheime missie

Boek recensie van het boek: geheime missie, geschreven door Chris Ryan, een voormalig SAS commando.

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

127 Hours

Een echte drama van wat iemand doormaakt wanneer hij gevangen zit in een Canyon en niet meer weet wat hij moet doen

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi