The Adjustment Bureau (2011)


Publicatie datum:

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet danseres Elise Sellas. Hij beseft dat hij gevoelens voor haar heeft, maar wordt gescheiden door misterieuze mannen in pakken. David (Damon) vecht terug en de kleine kans op succes moet hij kiezen door het te accepteren of een strijdplan te maken...

Gesponsorde koppelingen

Recensie:

Het gebeurt niet vaak dat je in de bioscoop de combinatie van Science-Fiction en romantiek tegenkomt. Immers, de gedachte aan de grote zwarte ruimte die onze aarde omringt, het idee van andere dimensies waar wellicht onbekende wezens huizen (wat soms moeilijk te bevatten is), is eerder angst- dan lustopwekkend. George Nolfi laat in The Adjustment Bureau zien dat bovenaards gedoe heel goed samen gaat met een ouderwets meeslepend liefdesverhaal.

Dit laatste was eigenlijk al kat in het bakkie toen bekend werd dat Matt Damon tekende voor de rol van een Amerikaanse acteur, met zijn ‘killer smile’ en natuurlijke charme en daarnaast de mooie Emily Blunt (met name bekend van ‘The Devil Wears Prada’). En al is de achtergrond waartegen hun iefdesgeschiedenis zich afspeelt wel een beetje vreemd, de film is erg innemend en onderhoudend. Matt Damon speelt David Norris, een jonge politicus die bezig is met een bliksemcarriere. Aan de vooravond van de verkiezingen voor het senaatschap voor NYC gaat hij echter flink op zijn bek, nadat een lokale krant een foto afdrukt waarop hij met zijn broek op zijn enkels staat. Het ging hier slechts om een simpel studentikoos geintje op een feest, maar het kost David de overwinning.

Maar de dag brengt hem ook iets moois. In minuten voordat hij zijn speech als verliezer moet geven, ontmoet hij namelijk – en ja, U raadt het al – de even verleidelijke als eigenzinnige Elise (Emily Blunt), die zich met een fles Champagne, gekleed in een galajurk, op de herenwc van het Waldorf Astoria heeft verstopt. Tussen de twee slaat een onverbiddelijke vonk over, maar door een gek voorval worden ze voortijdig uit elkaar gerukt. En ook daarna lijkt het lot steeds met opzet wreed tussen hen te komen.

Dat laatste blijkt echter gewoon te kloppen: David en Elise horen niet samen te zijn. Het is zonde om gier verder meer over het plot te verklappen, maar al snel na hun eerste kennismaking duikt een stel mysterieuze mannen op, gekleed in een strak pak met een hoed – de kostuumdesigner heeft duidelijk goed naar de film Men in Black gekeken – die wonderlijke methodes hebben om het tweetal uit elkaar te houden. David ontdekt bij toeval dat die kerels bestaan en hoe ze werken, en krijgt zo het antwoord op de eeuwenoud gestelde vraag of er meer is tussen hemel en aarde. Maar pas op: als hij die kennis verspreidt of een poging doet om Elise opnieuw in zijn armen te sluiten, zal het een verschrikkelijk straf te wachten staan. Het niet wetende welke straf dit is, geeft extra lading aan de geheime boodschap.

Mannen met hoeden die de toekomst manipuleren en zich, om hun macht te kunnen uitoefenen, met behulp van dat hoofddeksel razendsnel door New York bewegen? Nee, The Adjustment Bureau zal geen prijzen winnen voor geloofwaardigheid, maar wat maakt het uit? Wie bereid is mee te gaan in de wereled die de regisseur schept, zal zich daar uitstekend vermaken. Ook als het gaat om visueel plezier, want de vormgeving vna de film is uiterst stijlvol.

Grootste troef blijft echter het duo Blunt en Damon, die zichtbaar plezier hebben in hun rol en met vanzelfsprekende charme de kijker in hun verliefdheid laten geloven. The Adjustment Bureau is bij vlagen tamelijke ‘silly’ te noemen, maar he kunt er veel lol aan veleven en een fijn potje om re zwijmelen, in een setting die dat normaal gesproken uitsluit. En dat is op zich bijzonder genoeg!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker WWagner

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 35
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Lord of the Flies (film)

Recensie over de film Lord of the Flies, waarin de film ook met het boek vergeleken wordt.

Filmrecensie: 300

300 Spartaanse soldaten proberen een overmacht van Persen tegen te houden

Kroller Muller Museum: Jachthuis Sint Hubertus

Recensie: Huawei Ascend Y300

Recensie van Huawei Ascend Y300. Huawei een opkomend merk in Nederland.

The Karate Kid (2010)

De jonge Dre Parker verhuisd naar China en moet zijn hele leven weer opnieuw opbouwen. Nadat hij verliefd is geworden op de mooie Mei Ying, krijgt hij een pak slaag. Hierdoor leert hij Kung-Fu aan van Mr. Han en doet mee aan het grootste Kung-Fu toernooi van het land. Krijgt hij de techniek onder de knie? Of is het ein

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Recensie film: Gulliver's Travels

Recensie van de film: Gulliver's Travels.

Recensie HTC Sensation XE

Dit is een recensie (review) over de HTC Sensation XE met beats audio.

het boek Misleid (Merel van Groningen)

Merel(schrijfster en de hoofdpersoon) word verliefd op een loverboy

The Engelse Newcastle Upon Tyne

Met een cruiseschip naar het Engelse Newcastle en in één dag alle grote bezienswaardigheden bekijken? Prachtige stad met rijke historie en vele activiteiten die je gezien moet hebben.

Het land van de Samen - Annica Wennström

Het land van de Samen - Annica Wennström

Recencie over de film Thor 2011

Een samenvatting en recensie van de film Thor 2011

Shutter Island (2010)

U.S. Marshal Teddy Daniels komt naar Shutter Island om de vermissing van een vrouwelijke patiënte te onderzoeken. Daarbij worden veel psychologische spelletje met hem gespeeld. Weet hij de waarheid toch te achterhalen? Of zit er meer verborgen op het eiland?

Filmrecensie van Habemus Papam

We hebben een Paus, (of toch niet?) Film waarin een pas gekozen paus een geestelijke crisis krijgt en het Vaticaan ontvlucht.

goSupermodel.nl veilig?

een website voor meisjes waarbij ze kunnen communiceren, zich bezig kunnen houden met kleding en spelletjes kunnen doen.

Recensie film: Fantastic Four

Recensie van de film: Fantastic Four.

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfsters met een vleugje erotiek

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfster

Rode Schoenen.

Het vervolg op Chocolate, van Joanne Harris.

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

127 Hours

Een echte drama van wat iemand doormaakt wanneer hij gevangen zit in een Canyon en niet meer weet wat hij moet doen

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

FBI-agent Malcolm Turner en zijn 17-jarige zoon, Trent, gaan undercover op een kunstschool voor meisjes. Dit alles nadat Trent getuigen was van een moord. Door het leven gaande als Big Momma en Charmaine proberen ze de moordenaar te ontmaskeren, maar bovenal brengt dit zeer hilarische scènes met zich mee!

Recensie film: Titanic

Recensie van film Titanic

Humphrey Leeuwarden.

Onverwacht genoegen.

Het nieuwe album van de Foo Fighters genaamd Wasting Light

De Foo Fighters zijn weer terug van weg geweest.