Alien Resurrection (deel 4 van de Quadrology)


Publicatie datum:

Ripley keert terug van de doden met buitenaards dna in haar lichaam. Hoe gaat dit aflopen?

Gesponsorde koppelingen

Wiegende muziek. Wiegend en dreigend. De film gaat op en neer tussen dreigende tederheid en tedere gruwel. Sensibiliseren, harde gevoeligheid of gevoelige hardheid. De start van de film laat een vleeswal zien, waarin afwisselend menselijke elementen dan weer Alienonderdelen in zitten In deze episode heeft men het volwaardige hoogtepunt van alle Aliens bereikt. Onze heldin Ripley is allang dood. Maar helaas zij heeft buiten de demonische wetenschappers gerekend die toch nog een paar druppels van haar bloed wisten op te pikken. Haar bloed terwijl zij de Koningin-Moeder Alien in zich droeg. Die wetenschappers hoopten nog steeds met het kweken van Aliens een machtig wapen te krijgen in de biologische oorlogsvoering. Maar om de Alien te krijgen moesten ze Ripley ook kloneren en opkweken, zodat zij  hem opnieuw uit haar borst konden halen.

Regisseur: Jean Pierre Jeunet. Acteurs: Sigourney Weaver, Winona Ryder.Speelduur: 109 minuten. Uitgebracht in 1997

Na talrijke experimenten heeft men een beeldschone Ripley opgekweekt in een buis. Uit Ripley weet men een baby aliennetje te opereren. Ripley mag bij gratie gods blijven leven als een vleesbijproduct. Men heeft haar niet meer nodig maar is nieuwsgierig naar haar ontwikkeling. Ze blijkt een geheugen te hebben met aangeboren informatie, ze is ongewoon sterk, haar bloed blijkt ook enigszins bijtend te zijn, een duidelijke Alieneigenschap.

 

Op het schip gaat alles fout. Het biologische oorlogsmateriaal breekt los en moordt alles uit wat op zijn pad komt. Ripley gaat met toevallig aanwezige smokkelaars op pad om met hun schip te ontsnappen uit het inferno. Er begint een lange tocht vol wederwaardigheden door de ingewanden van het ruimtestation, waar alles aan het desintegreren is. Ze moeten een stuk onder water door zwemmen omdat er watertanks kapot zijn.

 

Onder water zwemmen nautische Aliens die wat smokkelaars wegschoepen. Ze duiken weer op bij een oever vol lederen eieren. Die zich openen als de vluchtelingen opduiken. Ze passeren een laboratorium waar Ripley binnenloopt. Daar bevinden zich alle pogingen van de wetenschappers om de Alien uit Ripley te halen vóór haar eigen geslaagde exemplaar. Horror in buizen, wat de start van de film al voorspelde. In een bed treft ze een nog levende Ripley aan vergroeid met een Alien. Ze steekt alles in brand.

 

Men vlucht verder. En treft dan de Koningin-moeder aan die in de weer is met haar erfenis van Ripleys dna. Weer is er een grotesk insectennest gemaakt, maar de Alien heeft van Ripley een baarmoeder gekregen en baart nu haar eerste product levend. Wat de toeschouwer daar te zien krijgt tart elke beschrijving. Een ziektebeeld zonder weerga. Een hybride Alienmens. De bleekzuchtige boreling moordt alles uit in de omgeving behalve Ripley, waar het tedere gevoelens voor koestert. Ripley is er kort van aangedaan, maar blaast de hybride dan toch wel een héél klein raampje uit. Fijngemalen spuit het gruweldier het heelal in.


Foobie gebruiker Miriam van Zelst

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

Het Standford Prison Experiment

De bewakers kropen zo ver in hun rol dat ze de gevangen zo erg lieten lijden dat het experiment na 6 dagen stopgezet werd.

Criminal Minds

Criminal minds is een Amerikaanse misdaadserie die elke woensdagavond op veronica wordt uitgezonden.

The woman in black

The woman in black. De nieuwste film van James Watkins met als hoofdrolspeler niemand minder dan Daniel Radcliffe.

Black Butterflies (2011)

Ze zocht voor een thuis, ze zocht voor liefde... Geconfronteerd met de Apartheid in Zuid-Afrika en een vader die minister van deze triaanse geweldpleging was. Met mannen als Jack Cope en Andre Brink die haar wél liefde gaven, maar nog steeds geen thuis. In zijn eerste speech die Nelson Mandela voorlas aan het parlemen

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

Handleiding Neobux

Neobux uitgebreid uitgelegd en natuurlijk de formule om geld te kunnen verdienen.

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Top 10 free Android Game Apps

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

Fear and Loathing in Las Vegas and Other American Stories

Recensie van een hoog aangeschreven boek uit de moderne Amerikaanse literatuur

Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings

Recensie Yogi Bear

Hoe het is om beer te zijn in Yellystone Park

Recensie Breaking Bad

Recensie Breaking Bad, een Amerikaanse drama/misdaadserie

Recensie Season of the witch

Zeer leuke avonturen film waarbij je constant geboeid blijft

127 Hours recensie

Recensie van 127 Hours van Danny Boyle. Let op, spoilers!

Een ongewoon gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een ongewoon gesprek met God' van Neal Donald Walsch, het boek dat je leven verandert!

Scream 4 (2011)

Sidney Prescott, die nu ook auteur is van zelf-hulp boek, keert terug naar huis in Woodsboro als laatste stop van haar boektour. Daar maakt ze opnieuw kennis met Sheriff Dewey en Gale, die nu getrouwd zijn, en ziet haar nichtje Jill en haar tante Kate ook weer eens. Helaas, door de komst van Sidney keert ook de gevrees

Samenvatting Crazy

samenvatting van het boek crazy

Recensie 'Alles is liefde'

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes pakt met zijn partner Dr. John Watsen de seriemoordenaar en zwarte magier Blackwood op. Na Blackwoods zelfmoord actie staat hij op uit de dood. Lukt het Holmes om dit mysterie te ontrafelen? Of eindigt het definitie voor de meest bekende detective uit Londen?

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

The Uninvited 2003

Een erg verwarrende horror die je aan het denken zet.

Hotel Rwanda

Recensie van de film hotel Rwanda

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfsters met een vleugje erotiek

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfster