Black Swan


Publicatie datum:

Recensie Black Swan

Gesponsorde koppelingen

Black Swan is één van de grote Oscar liefhebbers dit jaar. Een korte recensie of deze film je bioscoop kaartje waard is. LET OP: als je geen spoilers wilt, lees dan niet verder!

Black Swan is een psychologische thriller, en dat wordt al snel duidelijk. Vanaf één van de eerste scenes ziet Nina Sayers (Natalie Portman) zichzelf in de metro. Ze is dan onderweg naar de auditie voor een rol in het nieuwe stuk van The New York Ballet, Swanlake. Alleen wilt deze choreograaf (gespeeld door Vincent Cassel) iets anders. Hij zoekt een meisje dat zowel de Witte Zwaan als de Zwarte Zwaan kan spelen. Nina kan de Witte Zwaan fantastisch dansen, maar Zwarte Zwaan? 

Perfectionistisch als ze is, moet en zou ze ook de Zwarte Zwaan dansen. Langzaam ontdekt ze de donkere kanten van haar Zwaan en van zichzelf. Maar of ze het leuk vindt wat ze tegenkomt...

De muziek van Black Swan is 1 van de eerste elementen die je opvalt in de film. De muziek is allemaal van het orginele Zwanenmeer, geschreven door Tsjaikovski, wat gewoon prachtige muziek blijft. Toch is de film die eromheen is gebouwd heel modern. Een grappige weerspiegeling in de film is dat ook de choreograaf van het stuk, Thomas Leroy, een modern stuk wilt bouwen rondom de klassieke muziek van het Zwanenmeer. Natalie Portman speelt de rol van haar leven als Nina Sayers en ze is ook heel geloofwaardig als ballet danseres (dun als ze al was, heeft ze toch nog 10 kilo af moeten vallen om nog geloofwaardiger over te komen). Mila Kunis is perfect als Nina's zwarte tegenspeelster, Lily. Ook omdat Kunis en Portman fysiek erg verschillen (op het ranke lichaam na) komt het contrast goed over.

Het verhaal van Black Swan zit goed in elkaar en tijdens het kijken van de film weet je eigenlijk tot het eind niet wat er aan de hand is. Darren Aronofsky zal ons nog veel van dit soort pareltjes brengen in de toekomst. De film verveelt geen seconde en is je bioscoop kaartje meer dan waard. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Boekrecensie: Alleen huilebalken hebben spijt

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Recensie Yogi Bear

Hoe het is om beer te zijn in Yellystone Park

Recensie film: Turtles can fly

Recensie van de film Turtles can fly

Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings

Kroller Muller Museum: Jachthuis Sint Hubertus

Jack Sparrow is Back!

In Pirates 4 gaan Jack Sparrow en Captain Barbosa op zoek naar de Fountain of Youth....

Het Huis van de Nacht - Verkozen

Een recensie van het eerst boek van het Huis van de Nacht reeks, Verkozen. Daarnaast geef ik een korte mening over het boek.

Recensie film: 13 going on 30

Recentie van de komische film: 13 going on 30

The Book of Eli (2010)

Eli loopt al 30 jaar met zijn boek door Noord Amerika om zijn missie te volbrengen. De gevaarlijke situaties die na de Apocalyps zijn ontstaan zijn een bedreiging voor zijn boek. Kan Eli zijn boek beschermen? En lukt het hem zijn missie te voltooien?

Ontmaskerd

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.

Splice (2010)

Twee jonge wetenschappers worden plotseling een halt toegeroepen door de financierders voordat ze een nieuw wezen creëren om medische doelen te bereiken door het splitsen van meerdere DNA cellen van diverse organismen. Wanneer zij besluiten hun activiteiten stiekem zelf door te zetten, maken van het splitsen van DNA e

New kids: Turbo

Is de film net zo grappig als de tv serie? Of begint de platvoetse humor onderhand te vervelen?

Google Chrome, een alternatieve internet browser van hoge kwaliteit!

Internet Explorer, Safari, NetScape.. Allemaal verschillende internet browsers. Welke is dan het beste?

het boek Misleid (Merel van Groningen)

Merel(schrijfster en de hoofdpersoon) word verliefd op een loverboy

Het Opinel zakmes

Opinel zakmes, korte beschrijving en recensie

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

DMD panorama app

Een goede panorama app voor android en iphones.

Een nieuw gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een nieuw gesprek met God' van Neal Donald Walsch. Het boek dat je leven verandert!

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog

Due Date

Een erg leuke komedie waarin Zach Galifianakis zich weer van zijn goede kant laat zien

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfsters met een vleugje erotiek

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfster

New Kids Turbo

Een recensie over de film New Kids Turbo, een film waar ik normaal gesproken niet naar toe zou gaan en die een geheel nieuwe ervaring teweeg bracht.

I am number four - dat blijkt!

Leuke film, maar niet speciaal.