Boekrecensie: Alleen huilebalken hebben spijt


Publicatie datum:

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Gesponsorde koppelingen

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Verhaal

Zodra ik het boek begon te lezen, zuigt het je helemaal op. Je hebt geen oog meer voor wat er om je heen gebeurt, nee, je wordt compleet opgezogen door de vele korte verhalen in dit boek. Er staan zowel spraakmakende reportages als nietsontziende columns beschreven in dit boek. Onder andere de Heineken ontvoering komt aanbod. Peter beschrijft zeer nauwkeurig de gebeurtenissen, zoals die voltrokken, na de arrestatie van een aantal criminelen, welke de ontvoering hadden bedacht en uitgevoerd. Tevens beschrijft Peter, hoe vanuit die gebeurtenissen, een vriendschap ontstond tussen hem en één van de ontvoerders, namelijk Cor van Hout. Verder komen aantal beruchte moordzaken aanbod, zoals de moord op Bebe Pana, de moord op Gijs van Dam jr., en wordt aandacht besteed aan een aantal moordzaken, waar kinderen bij betrokken zijn. Tot slot wordt de spectaculaire ontsnapping van kapitein Willem Merk, van het eiland st. Helena uit de doeken gedaan. Dit, en andere zeer geruchtmakende zaken en columns, staan beschreven in dit boek.

Opbouw

Omdat dit boek geen roman is, heeft het dus niet een opbouw over het gehele boek. Per verhaal is er wel een opbouw te onderscheiden. Peter bouwt het verhaal goed op. Als voorbeeld, noem ik een moordzaak. Peter beschrijft de gebeurtenis, de plaats delict, daarna de verdachten en dan het bewijs. De verhalen zijn duidelijk gestructureerd en de columns zijn qua opbouw goed gestructureerd.

Spanning

Peter is niet voor niets misdaadverslaggever, dus in dit boek komen een aantal ‘spannende’ verhalen aanbod. Ik vond bijvoorbeeld het verhaal van de ontsnapte kapitein een zeer spannend schrijven. Ook andere verhalen, verteld Peter, alsof jezelf er midden in staat. Peter beschrijft namelijk zeer veel details en het verhaal wordt op een journalistieke manier neergezet. Kortom, het boek leest als een thriller, met korte verhalen, ook al deze het niet.

Conclusie

Het boek verdient naar mijn inzicht een dikke 9. Het boek is opgebouwd met vele verhalen en columns. Per verhaal vind de opbouw plaats, zoals hierboven besproken, en wordt het op een ‘spannende’ manier beschreven. Peter laat duidelijk merken dat sommige zaken zijn aandacht nooit zullen verliezen en koste wat het kost moeten worden opgelost. Ook legt Peter uit hoe zijn vriendschap met Cor van Hout is begonnen en hoe hij Frans Meijer opspoorde! Kortom, Peter heeft een zeer gedegen, duidelijk, spannend en een persoonlijk boek opgeleverd. Een boek bestemd voor iedereen, welke zich interesseren in misdaad en dan vooral misdaad gericht op onschuldige slachtoffers.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Colombiana is een diesel

Recensie over de actiefilm Colombiana.

Scream 4 (2011)

Sidney Prescott, die nu ook auteur is van zelf-hulp boek, keert terug naar huis in Woodsboro als laatste stop van haar boektour. Daar maakt ze opnieuw kennis met Sheriff Dewey en Gale, die nu getrouwd zijn, en ziet haar nichtje Jill en haar tante Kate ook weer eens. Helaas, door de komst van Sidney keert ook de gevrees

Op vakantie in Marmaris, Turkije

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)

Recensie film: Step Up

Recensie van de film Step Up.

Joe Speedboot - Tommy Wieringa (2011)

Humoristisch boek genaamd Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Over gehandicapte jongen genaamd Fransje in het dorpje Lomark. Briljant geschreven!

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sinds een half jaar heb ik de Sony Ericcson Xperia Mini Pro in gebruik.

Google Chrome, een alternatieve internet browser van hoge kwaliteit!

Internet Explorer, Safari, NetScape.. Allemaal verschillende internet browsers. Welke is dan het beste?

Fast & Furious 5 (2010)

De oude bekenden zijn terug en dit keer met dezelfde gevaarlijke en spannende stijl als vorige keer. Ondergedoken in Rio bereiden ze de laatste autoroof voor die zo’n grote hoeveelheid geld moet opleveren dat ze zich onder de radar kunnen bewegen zonder kans om gepakt te worden. Ze krijgen het voor elkaar om zowel de

Thermen Scandic Sanadome in Nijmegen

Een recensie over het 4 sterren hotel en thermen Scandic Sanadome in Nijmegen

Een nieuw gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een nieuw gesprek met God' van Neal Donald Walsch. Het boek dat je leven verandert!

Koninginnedag-drama

Betoog over het koninginnedagdrama

Top 10 iPhone/iPod touch apps

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

Recensie 'Alles is liefde'

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

Filmrecensie: 300

300 Spartaanse soldaten proberen een overmacht van Persen tegen te houden

Alle over kieskeurig.nl

Product tests, vergelijk Winkels, prijzen en maak de beste keuze op kieskeurig.nl

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Filmrecensie: Rio (2011)

Een recensie van de film

The Fighter (2011)

The Fighter is een drama over de onwaarschijnlijke weg naar de lichtgewicht titel van de Ierse bokser Micky Ward. Zijn Rocky-achtige verhaal wordt grotendeels bepaald door zijn half-broer Dicky, een voormalig bokser die nu de functie van trainer bekleed. Dicky is verslaafd aan drugs, vrouwen en de rest dat niet meer me

Recensie film: 13 going on 30

Recentie van de komische film: 13 going on 30

The Uninvited 2003

Een erg verwarrende horror die je aan het denken zet.

The Big Bang Theory

In dit artikel vindt je mijn recensie en leuke weetjes over deze komische tv serie.

50 tinten grijs

Een recensie over 50 tinten grijs, het eerste deel van de populaire trilogie.

Recensie van Dan Brown's bestseller De Da Vinci Code

De waarheid zal voor altijd verloren gaan - tenzij.....