Boekrecensie: Alleen huilebalken hebben spijt


Publicatie datum:

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Gesponsorde koppelingen

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Verhaal

Zodra ik het boek begon te lezen, zuigt het je helemaal op. Je hebt geen oog meer voor wat er om je heen gebeurt, nee, je wordt compleet opgezogen door de vele korte verhalen in dit boek. Er staan zowel spraakmakende reportages als nietsontziende columns beschreven in dit boek. Onder andere de Heineken ontvoering komt aanbod. Peter beschrijft zeer nauwkeurig de gebeurtenissen, zoals die voltrokken, na de arrestatie van een aantal criminelen, welke de ontvoering hadden bedacht en uitgevoerd. Tevens beschrijft Peter, hoe vanuit die gebeurtenissen, een vriendschap ontstond tussen hem en één van de ontvoerders, namelijk Cor van Hout. Verder komen aantal beruchte moordzaken aanbod, zoals de moord op Bebe Pana, de moord op Gijs van Dam jr., en wordt aandacht besteed aan een aantal moordzaken, waar kinderen bij betrokken zijn. Tot slot wordt de spectaculaire ontsnapping van kapitein Willem Merk, van het eiland st. Helena uit de doeken gedaan. Dit, en andere zeer geruchtmakende zaken en columns, staan beschreven in dit boek.

Opbouw

Omdat dit boek geen roman is, heeft het dus niet een opbouw over het gehele boek. Per verhaal is er wel een opbouw te onderscheiden. Peter bouwt het verhaal goed op. Als voorbeeld, noem ik een moordzaak. Peter beschrijft de gebeurtenis, de plaats delict, daarna de verdachten en dan het bewijs. De verhalen zijn duidelijk gestructureerd en de columns zijn qua opbouw goed gestructureerd.

Spanning

Peter is niet voor niets misdaadverslaggever, dus in dit boek komen een aantal ‘spannende’ verhalen aanbod. Ik vond bijvoorbeeld het verhaal van de ontsnapte kapitein een zeer spannend schrijven. Ook andere verhalen, verteld Peter, alsof jezelf er midden in staat. Peter beschrijft namelijk zeer veel details en het verhaal wordt op een journalistieke manier neergezet. Kortom, het boek leest als een thriller, met korte verhalen, ook al deze het niet.

Conclusie

Het boek verdient naar mijn inzicht een dikke 9. Het boek is opgebouwd met vele verhalen en columns. Per verhaal vind de opbouw plaats, zoals hierboven besproken, en wordt het op een ‘spannende’ manier beschreven. Peter laat duidelijk merken dat sommige zaken zijn aandacht nooit zullen verliezen en koste wat het kost moeten worden opgelost. Ook legt Peter uit hoe zijn vriendschap met Cor van Hout is begonnen en hoe hij Frans Meijer opspoorde! Kortom, Peter heeft een zeer gedegen, duidelijk, spannend en een persoonlijk boek opgeleverd. Een boek bestemd voor iedereen, welke zich interesseren in misdaad en dan vooral misdaad gericht op onschuldige slachtoffers.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 12
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Recensie film: Step Up

Recensie van de film Step Up.

50 tinten grijs

Een recensie over 50 tinten grijs, het eerste deel van de populaire trilogie.

Splice (2010)

Twee jonge wetenschappers worden plotseling een halt toegeroepen door de financierders voordat ze een nieuw wezen creëren om medische doelen te bereiken door het splitsen van meerdere DNA cellen van diverse organismen. Wanneer zij besluiten hun activiteiten stiekem zelf door te zetten, maken van het splitsen van DNA e

Recensie film: The Lord of the Rings: The Return of the King

Recensie van de derde film in de reeks van The Lord of the Rings

El Toro

Een spaans Restaurant in Leeuwarden.

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

Recensie Season of the witch

Zeer leuke avonturen film waarbij je constant geboeid blijft

Filmrecensie van Kuifje 3D, NL Het geheim van de Eenhoorn

Kuifje en kapitein Haddock gaan op zoek naar het geheim van de Eenhoorn, verborgen in modelschepen.

Een ongewoon gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een ongewoon gesprek met God' van Neal Donald Walsch, het boek dat je leven verandert!

Rotihuis Groningen

Surinaams eten bestellen bij Rotihuis Groningen

Recensie Breaking Bad

Recensie Breaking Bad, een Amerikaanse drama/misdaadserie

Top 10 iPhone/iPod touch apps

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

The Engelse Newcastle Upon Tyne

Met een cruiseschip naar het Engelse Newcastle en in één dag alle grote bezienswaardigheden bekijken? Prachtige stad met rijke historie en vele activiteiten die je gezien moet hebben.

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

Recensie Gebr.

Ik heb een boekverslag gemaakt over het boek Gebr. Echt een aanrader.

Jack Sparrow is Back!

In Pirates 4 gaan Jack Sparrow en Captain Barbosa op zoek naar de Fountain of Youth....

The Big Bang Theory

In dit artikel vindt je mijn recensie en leuke weetjes over deze komische tv serie.

Met wie trouw jij, gratis consult en Geld, Liefde en Geluk

Dit klopt zo goed dat je er bang van wordt! Lees hier hoe je met behulp van een online helderziende te weten kunt komen met wie jij trouwt.

The Fighter (2011)

The Fighter is een drama over de onwaarschijnlijke weg naar de lichtgewicht titel van de Ierse bokser Micky Ward. Zijn Rocky-achtige verhaal wordt grotendeels bepaald door zijn half-broer Dicky, een voormalig bokser die nu de functie van trainer bekleed. Dicky is verslaafd aan drugs, vrouwen en de rest dat niet meer me

Madcatz Wireless Steering Wheel

Een artikel over het product: MadCatz Wireless Racing Wheel voor de xbox 360

DMD panorama app

Een goede panorama app voor android en iphones.

Recensie film: Fantastic Four

Recensie van de film: Fantastic Four.

Blade Runner: The final cut.

Opstandige replica’s worden op een doornatte aarde opgejaagd door ex-agent Deckard, die zelf verliefd wordt weer een andere replicavrouw.

Filmrecensie: 300

300 Spartaanse soldaten proberen een overmacht van Persen tegen te houden

Recensie HTC Sensation XE

Dit is een recensie (review) over de HTC Sensation XE met beats audio.