Criminal Minds


Publicatie datum:

Criminal minds is een Amerikaanse misdaadserie die elke woensdagavond op veronica wordt uitgezonden.

Gesponsorde koppelingen

In deze populaire serie spelen onder andere Joe Mantegna, Thomas Gibson en Shemar Moore mee. Deze serie onderscheid zich van andere misdaadseries omdat ze zich vooral richten op de misdadiger en niet op de misdaad zelf. Dit maakt de serie zo boeiend.

De serie.
 

In de serie werkt een team agenten van de FBI hard om zware misdadigers op te pakken. Dit team bestaat niet alleen uit agenten, maar heeft ook een psycholoog en een soort internet specialist die altijd via de telefoon het nodige internet werk doet. Ondanks dat ze nooit mee gaat naar het plaat delict speelt zij wel een cruciale rol tijdens het vinden van de misdadigers.
 

De acteurs uitgelicht.
 


CM


Thomas Gibson


Dit wordt allemaal gecoördineerd onder leiding van een teamchef oftewel unit chief. Voor vijf seizoenen lang is deze rol vertolkt door Thomas Gibson. Deze acteur is onder andere bekend van de tv serie Dharma en Greg. Het knappe is dat dit een komedie is, maar de acteur geen moeite lijkt te hebben om nu in een serieuze misdaadserie te spelen.

 

 

 

CM


 

Joe Mantegna 

Deze acteur heeft al een indrukwekkende staat van dienst. De eerste film waar hij in meespeelde is in 1977 gemaakt en heette Medusa Challenger. In deze serie is hij de routinier en speelt hij de rustige agent die zijn ervaring gebruikt om de jongere agenten in het team nog iets te leren.

 

 

 

 

 

CM

 

Shemar Moore

Deze knappe acteur en model met Nederlands bloed is bekend geworden van de tv serie The Young and the Restless. In de serie werd zijn rol weggeschreven en dus overleed zijn karakter. Later kwam hij nog een half jaar terug om de kijkcijfers wat omhoog te halen. Mede door de serie Criminal Minds is deze acteur nog bekender en populairder geworden.Mijn Mening.
 

Ik volg deze serie nu al twee seizoenen en ben erg geboeid. Het lukt de serie om in deze tijd waarin de één na de andere misdaadserie geboren wordt, een eigen unieke stijl te hanteren. Dit komt mede door de goede acteerprestaties van de acteurs. Maar ook de boeiende verhaallijn laat kijkers geboeid voor de tv zitten. Het sterkste punt is wel dat er in deze serie meer aandacht is voor de beleving van de misdadiger. Bijna elke aflevering begint het team met het maken van een profiel van de dader. In dit profiel kunnen ze al best veel details vertellen over het denken en doen van de dader. Hierdoor wordt op de emotie van de kijker ingespeeld. Daarnaast zijn de ontwikkelingen binnen het team ook erg boeiend neergezet. Het is zelfs heel apart om te zien dat de rol van teamchef door Thomas Gibson tijdelijk aan Shemar Moore wordt gegeven. Later eist hij deze rol weer op, maar in de tussentijd krijgt de kijker meer sympathie voor de manier waarop Thomas hier in de serie mee omgaat. Hij blijft professioneel en zet het teambelang voor eigen belang. Hierdoor krijgt de kijker respect voor de persoon.
 

Op dit moment speelt seizoen 7 en wordt de serie alleen nog maar populairder. Hoe lang deze serie nog wordt uitgezonden is onduidelijk, maar een hit is het allang. Daarom vind ik deze serie echt een aanrader voor iedereen die van een goede misdaadserie houd!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Recensie Gebr.

Ik heb een boekverslag gemaakt over het boek Gebr. Echt een aanrader.

The Karate Kid (2010)

De jonge Dre Parker verhuisd naar China en moet zijn hele leven weer opnieuw opbouwen. Nadat hij verliefd is geworden op de mooie Mei Ying, krijgt hij een pak slaag. Hierdoor leert hij Kung-Fu aan van Mr. Han en doet mee aan het grootste Kung-Fu toernooi van het land. Krijgt hij de techniek onder de knie? Of is het ein

Filmrecensie: Rio (2011)

Een recensie van de film

Dirty Dansing musical - ZEER UITGEBREID -

Een zeer uitgebreide recensie over de musical Dirty Dansing

Recensie film: Fantastic Four

Recensie van de film: Fantastic Four.

Kroller Muller Museum: Jachthuis Sint Hubertus

The Pelican Brief (1993)

Een jonge rechtenstudente stelt een dossier op naar aanleiding van de twee vermoordden rechters van het Hooggerechtshof. Doordat zij de waarheid zo dicht nadert, brengt zij zichzelf en anderen in groot gevaar. Zal zij het overleven en de werkelijke dader kunnen onthullen? Of legt ze het loodje tegen deze machtige man?

Romeo over Juliet Theater versie

Een recensie over het toneestuk: Romeo over Julia

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

Rode Schoenen.

Het vervolg op Chocolate, van Joanne Harris.

Recensie film: Without a Paddle

Recensie van de film: Without a Paddle

Pirates of the caribbean on stranger tides

Een recensie van de vierde pirates of the caribbean film, on stranger tides. Is hij net zo leuk als zijn voorgangers of kun je hier beter voor thuisblijven?

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?

Zustermoord

Een recensie over het boek 'Zustermoord' van Tess Gerritsen

Sky fall.

Een nieuwe en ijzersterke James Bond film.

Rotihuis Groningen

Surinaams eten bestellen bij Rotihuis Groningen

Onuitwisbaar.

Prachtig geschreven boek van Kristen Heitzman waarbij je tot het einde wacht op de ontknoping.

Artikel over fitness

De producten die aangeboden worden is onderhandelbaar

Call of Duty; Black ops in 3D op de PS3.

Call of Duty; Black ops in 3D. Speelt dit nu fijn?

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes pakt met zijn partner Dr. John Watsen de seriemoordenaar en zwarte magier Blackwood op. Na Blackwoods zelfmoord actie staat hij op uit de dood. Lukt het Holmes om dit mysterie te ontrafelen? Of eindigt het definitie voor de meest bekende detective uit Londen?

Recensie film: Step Up

Recensie van de film Step Up.