Criminal Minds


Publicatie datum:

Criminal minds is een Amerikaanse misdaadserie die elke woensdagavond op veronica wordt uitgezonden.

Gesponsorde koppelingen

In deze populaire serie spelen onder andere Joe Mantegna, Thomas Gibson en Shemar Moore mee. Deze serie onderscheid zich van andere misdaadseries omdat ze zich vooral richten op de misdadiger en niet op de misdaad zelf. Dit maakt de serie zo boeiend.

Gesponsorde koppelingen

De serie.
 

In de serie werkt een team agenten van de FBI hard om zware misdadigers op te pakken. Dit team bestaat niet alleen uit agenten, maar heeft ook een psycholoog en een soort internet specialist die altijd via de telefoon het nodige internet werk doet. Ondanks dat ze nooit mee gaat naar het plaat delict speelt zij wel een cruciale rol tijdens het vinden van de misdadigers.
 

De acteurs uitgelicht.
 


CM


Thomas Gibson


Dit wordt allemaal gecoördineerd onder leiding van een teamchef oftewel unit chief. Voor vijf seizoenen lang is deze rol vertolkt door Thomas Gibson. Deze acteur is onder andere bekend van de tv serie Dharma en Greg. Het knappe is dat dit een komedie is, maar de acteur geen moeite lijkt te hebben om nu in een serieuze misdaadserie te spelen.

 

 

 

CM


 

Joe Mantegna 

Deze acteur heeft al een indrukwekkende staat van dienst. De eerste film waar hij in meespeelde is in 1977 gemaakt en heette Medusa Challenger. In deze serie is hij de routinier en speelt hij de rustige agent die zijn ervaring gebruikt om de jongere agenten in het team nog iets te leren.

 

 

 

 

 

CM

 

Shemar Moore

Deze knappe acteur en model met Nederlands bloed is bekend geworden van de tv serie The Young and the Restless. In de serie werd zijn rol weggeschreven en dus overleed zijn karakter. Later kwam hij nog een half jaar terug om de kijkcijfers wat omhoog te halen. Mede door de serie Criminal Minds is deze acteur nog bekender en populairder geworden.Mijn Mening.
 

Ik volg deze serie nu al twee seizoenen en ben erg geboeid. Het lukt de serie om in deze tijd waarin de één na de andere misdaadserie geboren wordt, een eigen unieke stijl te hanteren. Dit komt mede door de goede acteerprestaties van de acteurs. Maar ook de boeiende verhaallijn laat kijkers geboeid voor de tv zitten. Het sterkste punt is wel dat er in deze serie meer aandacht is voor de beleving van de misdadiger. Bijna elke aflevering begint het team met het maken van een profiel van de dader. In dit profiel kunnen ze al best veel details vertellen over het denken en doen van de dader. Hierdoor wordt op de emotie van de kijker ingespeeld. Daarnaast zijn de ontwikkelingen binnen het team ook erg boeiend neergezet. Het is zelfs heel apart om te zien dat de rol van teamchef door Thomas Gibson tijdelijk aan Shemar Moore wordt gegeven. Later eist hij deze rol weer op, maar in de tussentijd krijgt de kijker meer sympathie voor de manier waarop Thomas hier in de serie mee omgaat. Hij blijft professioneel en zet het teambelang voor eigen belang. Hierdoor krijgt de kijker respect voor de persoon.
 

Op dit moment speelt seizoen 7 en wordt de serie alleen nog maar populairder. Hoe lang deze serie nog wordt uitgezonden is onduidelijk, maar een hit is het allang. Daarom vind ik deze serie echt een aanrader voor iedereen die van een goede misdaadserie houd!


Foobie gebruiker kaatje19

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 44
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Vijf kwarten van de sinaasappel

Leven op het avontuurlijkst, gevaarlijk, pijnlijk en meeslepend. Die sinaasappelen zitten er zeker in.

Recensie film: Fast Food Nation

Recensie van de dramafilm Fast Food Nation.

127 Hours

Een echte drama van wat iemand doormaakt wanneer hij gevangen zit in een Canyon en niet meer weet wat hij moet doen

Recensie Het Geheim

een recensie over het boek: het geheim.

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes pakt met zijn partner Dr. John Watsen de seriemoordenaar en zwarte magier Blackwood op. Na Blackwoods zelfmoord actie staat hij op uit de dood. Lukt het Holmes om dit mysterie te ontrafelen? Of eindigt het definitie voor de meest bekende detective uit Londen?