Een ongewoon gesprek met God


Publicatie datum:

Een recensie van het boek 'Een ongewoon gesprek met God' van Neal Donald Walsch, het boek dat je leven verandert!

Gesponsorde koppelingen

Een ongewoon gesprek met God is een interessante conversatie tussen de schrijver Neal Donald Walsch en God. Heb je vragen over het leven of wil je meer weten over religie en het doel van het leven? Dan is dit het ideale boek om je blik te verruimen. Het zal veel van je vragen beantwoorden en je leven veranderen!

Dit eerste boek van Neal Donald Walsch is de eerste in een reeks van drie boeken. De schrijver is begonnen met het boek toen hij uit pure frustratie over het leven besloot om een brief aan God te schrijven. Tot zijn grote verbazing begonnen de antwoorden zich in zijn hoofd te vormen, waar God achter zat. God zei dat hij alles moest opschrijven en dat het ongeveer een jaar zou duren voordat het boek af zou zijn. Het zou overigens niet bij dit boek blijven, er zouden er nog twee volgen. Hiermee startte het gesprek tussen de schrijver en God. 

De grootste boodschap dat het boek meegeeft is wel dat je je eigen leven moet scheppen. Vertrouw niet blindelings op wat anderen je zeggen, maar vorm je eigen oordeel en vertrouw op jezelf. Het doel waarom je op aarde bent is namelijk om de schepper te zijn van je eigen leven en op deze manier je eigen 'zelf' steeds verder te ontwikkelen. Hiermee zal je steeds meer op God gaan lijken, doordat hij de mens heeft geschapen naar zijn beeld. Handel vanuit je ziel en je ware gevoel, niet uit wat je verstand bedacht heeft. Je ziel weet namelijk wat goed voor je is. Zit niet in de put in moeilijke tijden, maar wees blij om de ervaring die je kreeg.

Wat misschien voor sommigen wel een grote schok zal zijn, is dat het bestaan van hemel, hel en duivel wordt ontkend door God. Deze bestaan niet. Volgens God hebben de mensen dit zelf bedacht, omdat ze de neiging hebben om angst aan te trekken. Wees daarom niet bang dat je voor eeuwig zal branden in de hel als je zondig bent geweest. Dat gebeurt niet. Waarom zou God je overigens dat toewensen? Als hij niet wilde dat mensen zondig zouden zijn, dan had hij ons wel braaf geschapen. Bang te zijn voor de dood hoef je echter niet, dit zal namelijk niet je enige leven zijn. Elk mens krijgt de kans om weer naar aarde terug te keren, om verder te gaan met het verreiken van je eigen 'zelf'.  

Het grappige uit het boek is dat God een zeer humoristisch persoon blijkt te zijn. Dit lijkt misschien raar, maar is hij zelf niet degene geweest die humor heeft uitgevonden? Doordat er in sommige conversaties humor gebruikt wordt, is het boek erg leuk om te lezen. God gaf zelfs toe dat de aarde weleens bezocht is door wezens uit een andere levensplek. Dat niet de aarde de enige plek is waar zich levensvormen bevinden. Of de marsmannetjes bestaan werd niet verteld, maar wel is het duidelijk dat er meer is dan de aarde alleen. 

Het boek is een echte aanrader. Vooral voor mensen die vragen hebben rondom het leven en die op zoek zijn naar het ware geloof. Bij menig persoon zal het de ogen openen, al dan niet na het blind staren op de bijbel of ander heilig boek. Het boek kan daarom ook erg confronterend zijn voor mensen met een vast geloof in een bepaalde godsdienst en dit is natuurlijk begrijpelijk.  Heb je altijd de vaste overtuiging gehad dat elk woord in de bijbel waar is, dan zul je af en toe wel even met je ogen knipperen. Ben je echter op zoek naar de waarheid en wil je antwoord op je levensvragen, schroom niet en lees het! Het is echt een boek waardoor je anders op het leven gaat kijken en die veel van je problemen op kan lossen. Het leert je om verder te kijken dan je neus lang is. Veel leesplezier!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Koeiengek

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 36
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

Joe Speedboot - Tommy Wieringa (2011)

Humoristisch boek genaamd Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Over gehandicapte jongen genaamd Fransje in het dorpje Lomark. Briljant geschreven!

Recensie film: Fast Food Nation

Recensie van de dramafilm Fast Food Nation.

De Zoetheid van Perziken.

Prachtig verhaal rondom een perzik boom.

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

Recensie film: Now Way Up

Recensie van de spannende film No Way Up die zich afspeeld in een ondergrondse parkeergarage.

Filmrecensie: Toy Story 3

Toy Story 3... De animatiefilm van het jaar en tot nu toe de succesvolste Pixarfilm ooit. Dit 3de deel stelt beslist niet teleur en is het kijken meer dan waard!

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Filmrecensie: 300

300 Spartaanse soldaten proberen een overmacht van Persen tegen te houden

Met wie trouw jij, gratis consult en Geld, Liefde en Geluk

Dit klopt zo goed dat je er bang van wordt! Lees hier hoe je met behulp van een online helderziende te weten kunt komen met wie jij trouwt.

Recensie Drive Angry

Een film die ietswat tegenvalt, houdt je van overdreven veel actie, dan moet je dit bekijken

Alien 3 (deel 3 van de Quadrology)

Derde gevecht van Ripley met de Alien, verstoken van wapens op een gevangenisplaneet.

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

FBI-agent Malcolm Turner en zijn 17-jarige zoon, Trent, gaan undercover op een kunstschool voor meisjes. Dit alles nadat Trent getuigen was van een moord. Door het leven gaande als Big Momma en Charmaine proberen ze de moordenaar te ontmaskeren, maar bovenal brengt dit zeer hilarische scènes met zich mee!

Reis naar het Middelpunt van de Aarde

Een Klassiek Science Fiction Roman uit 1864 van Jules Verne

Het land van de Samen - Annica Wennström

Het land van de Samen - Annica Wennström

50 tinten grijs, donkerder en vrij

50 tinten wow!

Sky fall.

Een nieuwe en ijzersterke James Bond film.

Bad Taste

De 1ste film van de bekende regisseur Peter Jackson, opgenomen met een goedkoop cameraatje. In het regiedebuut van Peter Jackson is hij naast regisseur ook acteur.

Lord of the Flies (film)

Recensie over de film Lord of the Flies, waarin de film ook met het boek vergeleken wordt.

Tabatha Salon Takeover

Het is de bekende kapster Tabatha Coffey die zich ontplooit als een ware onderneemster die haar kennis en vaardigheden gebruikt om noodlijdende kapsalons te redden.

Geheimtaal

Een hotel, een passie, een nieuwe liefde.

Recensie Breaking Bad

Recensie Breaking Bad, een Amerikaanse drama/misdaadserie

Meer awards, meer spektakel

Vrijdag 19 Oktober was het dan zover: het gouden televizier-ring gala. Heel bekend Nederland loopt uit voor deze happening. Is het eigenlijk wel een geslaagd gala?

Het voorbijgaan

De roman het voorbijgaan van Nicci Gerrard is haar tweede boek uit haar solo carriere. Een erg goed boek om te lezen.