El Toro


Publicatie datum:

Een spaans Restaurant in Leeuwarden.

Gesponsorde koppelingen

Het leek mij leuk om ons 12,5 jarig jubileum te vieren en uit eten te gaan bij El Toro in Leeuwarden. Met zijn vieren maakten we er een dagje van. En het etentje was het slot.

Na eeen treinreisje naar leeuwarden liepen we eerst maar eens naar het restaurant. Daar aangekomen zag het er nogal onverzorgt uit maar, het was nog dicht. Ambiance is ver te zoeken soms wanneer iets gesloten is. Later misschien, dachten we. Mijn man had al zijn twijfels maar, hij wist dat ik dit graag wilde. Het tapas restaurant in Bolsward was dicht en dit was een goede tweede optie om toch nog te kunnen genieten van heerlijke tapas.

Via de site had ik gezien dat je voor 17,50 onbeperkt tapas kon eten, bij het restaurant zag ik dat het in het weekend 25,50 kost, dat is een behoorlijk verschil. Omdat we maar 1 keer 12,5 jaar getrouwd zijn liet ik de prijs voor wat het was en besloten we later nog eens te kijken.

Vlak voor de film liepen we even binnen. Het was nog niet echt open maar de deur was los. We vroegen of we konden reserveren. Dat kon. Onze naam werd niet eens opgeschreven het was wel goed.

Na de film gingen we ernaar toe en het zag er inderdaad gezelliger uit, ik dacht het komt vast goed. Binnen informeerden we eerst naar de prijs voor de kinderen, samen de prijs van 1 volwassene. Fijn, dat scheelt want  onze jongste eet bijna niets. We bestelden wat te drinken, kregen gelijk twee mandjes licht geroosterd brood voor onze neus en ailoli mayonaise.

Toen bleek dat we niet zelf onze gerechtjes uit konden kiezen maar, dat zij voor ons uitkozen en we het maar moesten afwachten. Vervolgens komen daar een aantal gerechtjes op tafel die wel lekker zijn, soms lauw maar vooral heel goedkoop. Een appelsalade met komkommer, een aardappelsalade, drie plakken spaanse zoute ham. Een eier omelet op brood met tomatensaus.

Een rijst gerechtje, vier gehaktballetjes in tomaten saus, waarvan alleen de saus smaak toevoegde aan de gehakt balletjes, vier kippen vleugeltjes. Ik raakte steeds meer gefrustreerd, dit is dikke business dacht ik. We kunnen dadelijk dik 75 euro neertellen voor matige gerechten die erg vullen. Toen, eindelijk, kwam het vlees, drie spiezen met gegrild vlees, en spare ribs. Twee maal kip aan de spies, en zo droog. Iets van gehakt met munt erin, en nog iets wat ik niet thuis kon brengen, het enige wat ik lekker vond maar, de andere twee niet konden waarderen. Dapper begon mijn man aan de spare ribs, maar nadat ik daar een hap van had geproefd en gemerkt had dat ze lauw waren, liet ik het er maar bij zitten.

Ik zat vol,  verzadigd met goedkope producten, die ik thuis ook had kunnen klaarmaken. Ik baalde, dit wilde ik niet voor mijn gezin, in een koud restaurant zitten want, dat was het daar, en matig gerechten eten.

Mijn man ging nog even naar het toilet voor dat we weer begonnen aan de  terug reis en ik ging betalen. "98,- euro mevrouw! Was alles naar wens geweest"? Ik zeg; " we ziten vol", "nou dat was ook de bedoeling"! Ik pin en zeg dan dat het me wat tegenvalt dat we allerlei dingen kregen voor het vlees kwam, zo zat je snel vol, terwijl we graag vlees eten. O, nou daar zouden ze de volgende keer rekening mee houden.

Helaas zal ik dan niet van de partij zijn.

Buiten keek ik op de rekening, twee maal stokbrood erbij, 6 euro boven op de 25,50 p.p.die we al betaald hadden.

Eens maar nooit meer.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 13
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.

Handleiding Neobux

Neobux uitgebreid uitgelegd en natuurlijk de formule om geld te kunnen verdienen.

Samenvatting Crazy

samenvatting van het boek crazy

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Onuitwisbaar.

Prachtig geschreven boek van Kristen Heitzman waarbij je tot het einde wacht op de ontknoping.

Top 10 iPhone/iPod touch apps

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

New Kids Turbo

Een recensie over de film New Kids Turbo, een film waar ik normaal gesproken niet naar toe zou gaan en die een geheel nieuwe ervaring teweeg bracht.

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog

Sky fall.

Een nieuwe en ijzersterke James Bond film.

Het voorbijgaan

De roman het voorbijgaan van Nicci Gerrard is haar tweede boek uit haar solo carriere. Een erg goed boek om te lezen.

Recentie film: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Recensie van de eerste film in de reeks van de Lord of the Rings

Rennen naar een gezondere toekomst

Een recensie van de handige app Runkeeper. Begin met het naar een gezondere toekomst.

127 Hours recensie

Recensie van 127 Hours van Danny Boyle. Let op, spoilers!

Wrath of the titans

Top of Flop, Wrath of the titans recensie

Recensie Season of the witch

Zeer leuke avonturen film waarbij je constant geboeid blijft

Schoonheidssalon Beutee Renee in Twello (Gld.)

Schoonheids salon beautee renee twello gelderland orang malu massage moluks maleis verlegen mens

Gratis thuiswerk Jobrapido, is www.jobrapido.com betrouwbaar?

Er staat volop thuiswerk op www.jobrapido.com maar is Jobrapido ook betrouwbaar?

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

Black Swan

Recensie Black Swan

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Nadat Edward James heeft omgebracht, zint zijn oude maatje Victoria op wraak en creëert een nieuw vampierenleger. Zij heeft het voorzien op Bella en wordt in bescherming genomen door Edward en Jacob, beide geliefden van Bella en aartsrivalen. Kunnen ze deze missie volbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen? En vo

50 tinten grijs, donkerder en vrij

50 tinten wow!

True Grit recensie

Een recensie van de film True Crit van Ethan en Joel Coen. Let op: spoilers! Als je niks wilt weten over de film, niet verder lezen!

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfsters met een vleugje erotiek

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfster

Kroller Muller Museum: Jachthuis Sint Hubertus