El Toro


Publicatie datum:

Een spaans Restaurant in Leeuwarden.

Gesponsorde koppelingen

Het leek mij leuk om ons 12,5 jarig jubileum te vieren en uit eten te gaan bij El Toro in Leeuwarden. Met zijn vieren maakten we er een dagje van. En het etentje was het slot.

Na eeen treinreisje naar leeuwarden liepen we eerst maar eens naar het restaurant. Daar aangekomen zag het er nogal onverzorgt uit maar, het was nog dicht. Ambiance is ver te zoeken soms wanneer iets gesloten is. Later misschien, dachten we. Mijn man had al zijn twijfels maar, hij wist dat ik dit graag wilde. Het tapas restaurant in Bolsward was dicht en dit was een goede tweede optie om toch nog te kunnen genieten van heerlijke tapas.

Via de site had ik gezien dat je voor 17,50 onbeperkt tapas kon eten, bij het restaurant zag ik dat het in het weekend 25,50 kost, dat is een behoorlijk verschil. Omdat we maar 1 keer 12,5 jaar getrouwd zijn liet ik de prijs voor wat het was en besloten we later nog eens te kijken.

Vlak voor de film liepen we even binnen. Het was nog niet echt open maar de deur was los. We vroegen of we konden reserveren. Dat kon. Onze naam werd niet eens opgeschreven het was wel goed.

Na de film gingen we ernaar toe en het zag er inderdaad gezelliger uit, ik dacht het komt vast goed. Binnen informeerden we eerst naar de prijs voor de kinderen, samen de prijs van 1 volwassene. Fijn, dat scheelt want  onze jongste eet bijna niets. We bestelden wat te drinken, kregen gelijk twee mandjes licht geroosterd brood voor onze neus en ailoli mayonaise.

Toen bleek dat we niet zelf onze gerechtjes uit konden kiezen maar, dat zij voor ons uitkozen en we het maar moesten afwachten. Vervolgens komen daar een aantal gerechtjes op tafel die wel lekker zijn, soms lauw maar vooral heel goedkoop. Een appelsalade met komkommer, een aardappelsalade, drie plakken spaanse zoute ham. Een eier omelet op brood met tomatensaus.

Een rijst gerechtje, vier gehaktballetjes in tomaten saus, waarvan alleen de saus smaak toevoegde aan de gehakt balletjes, vier kippen vleugeltjes. Ik raakte steeds meer gefrustreerd, dit is dikke business dacht ik. We kunnen dadelijk dik 75 euro neertellen voor matige gerechten die erg vullen. Toen, eindelijk, kwam het vlees, drie spiezen met gegrild vlees, en spare ribs. Twee maal kip aan de spies, en zo droog. Iets van gehakt met munt erin, en nog iets wat ik niet thuis kon brengen, het enige wat ik lekker vond maar, de andere twee niet konden waarderen. Dapper begon mijn man aan de spare ribs, maar nadat ik daar een hap van had geproefd en gemerkt had dat ze lauw waren, liet ik het er maar bij zitten.

Ik zat vol,  verzadigd met goedkope producten, die ik thuis ook had kunnen klaarmaken. Ik baalde, dit wilde ik niet voor mijn gezin, in een koud restaurant zitten want, dat was het daar, en matig gerechten eten.

Mijn man ging nog even naar het toilet voor dat we weer begonnen aan de  terug reis en ik ging betalen. "98,- euro mevrouw! Was alles naar wens geweest"? Ik zeg; " we ziten vol", "nou dat was ook de bedoeling"! Ik pin en zeg dan dat het me wat tegenvalt dat we allerlei dingen kregen voor het vlees kwam, zo zat je snel vol, terwijl we graag vlees eten. O, nou daar zouden ze de volgende keer rekening mee houden.

Helaas zal ik dan niet van de partij zijn.

Buiten keek ik op de rekening, twee maal stokbrood erbij, 6 euro boven op de 25,50 p.p.die we al betaald hadden.

Eens maar nooit meer.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 13
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Top 10 iPhone/iPod touch apps

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

True Grit recensie

Een recensie van de film True Crit van Ethan en Joel Coen. Let op: spoilers! Als je niks wilt weten over de film, niet verder lezen!

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes pakt met zijn partner Dr. John Watsen de seriemoordenaar en zwarte magier Blackwood op. Na Blackwoods zelfmoord actie staat hij op uit de dood. Lukt het Holmes om dit mysterie te ontrafelen? Of eindigt het definitie voor de meest bekende detective uit Londen?

Red Riding Hood (2011)

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

Black Butterflies (2011)

Ze zocht voor een thuis, ze zocht voor liefde... Geconfronteerd met de Apartheid in Zuid-Afrika en een vader die minister van deze triaanse geweldpleging was. Met mannen als Jack Cope en Andre Brink die haar wél liefde gaven, maar nog steeds geen thuis. In zijn eerste speech die Nelson Mandela voorlas aan het parlemen

Sky fall.

Een nieuwe en ijzersterke James Bond film.

Het Standford Prison Experiment

De bewakers kropen zo ver in hun rol dat ze de gevangen zo erg lieten lijden dat het experiment na 6 dagen stopgezet werd.

Boekrecensie: Alleen huilebalken hebben spijt

In dit artikel ik het boek: Alleen huilebalken hebben spijt, geschreven door Peter R. de Vries recenseren. In dit boek zijn een groot aantal reportages en columns opgenomen, geschreven door Peter R. de Vries.

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

Blade Runner: The final cut.

Opstandige replica’s worden op een doornatte aarde opgejaagd door ex-agent Deckard, die zelf verliefd wordt weer een andere replicavrouw.

Top 10 free Android Game Apps

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

Fast & Furious 5 (2010)

De oude bekenden zijn terug en dit keer met dezelfde gevaarlijke en spannende stijl als vorige keer. Ondergedoken in Rio bereiden ze de laatste autoroof voor die zo’n grote hoeveelheid geld moet opleveren dat ze zich onder de radar kunnen bewegen zonder kans om gepakt te worden. Ze krijgen het voor elkaar om zowel de

Joe Speedboot - Tommy Wieringa (2011)

Humoristisch boek genaamd Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Over gehandicapte jongen genaamd Fransje in het dorpje Lomark. Briljant geschreven!

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?

Recensie op 'Logboek' van Harry Mulisch

Onlangs, twee jaar na zijn dood, verscheen 'Logboek' van Harry Mulisch. Het dagboek beschrijft de periode van 1991 - 1992 .

Filmrecensie en trailer Intouchables

Intouchables

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

Bad Taste

De 1ste film van de bekende regisseur Peter Jackson, opgenomen met een goedkoop cameraatje. In het regiedebuut van Peter Jackson is hij naast regisseur ook acteur.

Black Swan

Recensie Black Swan

New Kids Turbo

Een recensie over de film New Kids Turbo, een film waar ik normaal gesproken niet naar toe zou gaan en die een geheel nieuwe ervaring teweeg bracht.

Ontmaskerd

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.

Colombiana is een diesel

Recensie over de actiefilm Colombiana.

Artikel over fitness

De producten die aangeboden worden is onderhandelbaar

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi