Filmrecensie van Kuifje 3D, NL Het geheim van de Eenhoorn


Publicatie datum:

Kuifje en kapitein Haddock gaan op zoek naar het geheim van de Eenhoorn, verborgen in modelschepen.

Gesponsorde koppelingen

Het geheim van de Eenhoorn is een collage van meerdere Kuifjesboeken. Hierdoor kan de kijker niet voorspellen waar de film heen gaat. Er is gebruik gemaakt van de motion capture techniek: Alle rollen zijn eerst door mensen gespeeld, en daarna omgezet in de computer naar realistische animaties. Een vleesgeworden Kuifje met glanzende echte mensenogen, een huid waarop de poriën te zien zijn en haar dat eindigt in een rode vlam boven zijn voorhoofd. De kamer van Kuifje die in 3D een klein museum lijkt met zijn verzameling van ouderwetse typemachines in vitrines. De drankkast van Kapitein Haddock op de Karaboudjan: een lust voor het ruimteminnend oog, zeker als de flessen naar beneden beginnen te vallen.

Film van Stephen Spielberg en Peter Jackson Vrijgegeven op 26-10-2011

In de film waren scènes uit diverse albums te herkennen, allereerst uit Het geheim van de Eenhoorn zelf uiteraard: De beginscene met Kuifje die rondloopt op de vlooienmarkt waar hij het modelschip van de Eenhoorn zal kopen en waar een zakkenroller actief is, die alle gestolen portefeuilles op alfabetische volgorde in zijn huis heeft opgeslagen. Daarbij Janssen en  Janssens trouw op speurtocht en blind voor elke aanwijzing.

 Kuifje en kapitein Haddock ontmoeten elkaar voor het eerst, dit komt uit De krab met de gulden scharen. Kuifje zit opgesloten in een kajuit van de Karaboudjan en probeert ’s nachts via de buitenkant van het schip naar een andere kajuit te ontsnappen. Hij gooit een touw met aan het uiteinde een plankje naar een ander kajuitraampje om daar aan vast te haken. Dat gaat eerst mis en hij krijgt het plankje met een klap terug op het eigen hoofd. Maar uiteindelijk lukt het en klimt hij via de buitenkant van het schip de kajuit van kapitein Haddock in, die hij daar stomdronken aantreft.

 Kuifje krijgt in het album De scepter van Ottokar een lift van Bianca Castafiore die voor hem zingt. Kuifje staart bezorgd naar het autoglas en stelt zich gerust met het merkje er op, wat aangeeft dat het hier om kogelvrij glas gaat. In de film zit dat zelfde merkje op de vitrine met het derde modelschip van de Eenhoorn. Dat spatte overtuigend driedimensionaal uit elkaar toen Biance Castafiore de hoge C haalde bij haar optreden voor sjeik Omar Ben Salaad

Bobby, de hond van Kuifje kwam goed tot zijn recht. Als ze met zijn allen in een klein vliegtuig zitten concurreert Bobby met Kapitein Haddock om door de lucht zwevende bellen van medicinale alcohol, die ze beurtelings opslurpen. De drankzucht van het hondje is een running gag in de Kuifje albums. Het geeft trouwens te denken, dat de beide dierbaren van Kuifje, Haddock én Bobby, niet vies zijn van een borrel. Hoe zou Hergé zelf tegenover de drank gestaan hebben? In ieder geval benut hij hun drankzucht om buitenissig gedrag ten tonele te kunnen voeren en regenboogkleurige dronkemans dromen.

Wat ik niet nodig vond was de overmaat aan actie en vechtscènes. In de albums ging het meer om het speurwerk en om breed uitgewerkte grappen. Bijvoorbeeld kapitein Haddock met zijn hechtpleister, welk stukje verband een tijd lang van persoon tot persoon blijft reizen tot het voor het laatst wordt gezien aan de hand van de piloot van het op en neer schokkende vliegtuig.

Een film die jeugdsentiment oproept, ik ben opgegroeid met de stripverhalen van Hergé, heb gegriezeld van Rascar Capac, me verbaasd over de ontploffende paddenstoelen in de geheimzinnige ster en gelachen om de veelkleurige baarden van Janssen en Janssens. En die tweedimensionale wereld heeft men sprookjesachtig mooi en ruimtelijk weten te maken in Het geheim van de Eenhoorn. Nog een stap verder en we kunnen er zelf in rond wandelen.

 


Foobie gebruiker Miriam van Zelst

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 16
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Handleiding Neobux

Neobux uitgebreid uitgelegd en natuurlijk de formule om geld te kunnen verdienen.

Schoonheidssalon Beutee Renee in Twello (Gld.)

Schoonheids salon beautee renee twello gelderland orang malu massage moluks maleis verlegen mens

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?

Black Swan

Recensie Black Swan

Black Swan Recensie

Filmrecensie van de dramatische thriller Black Swan

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sinds een half jaar heb ik de Sony Ericcson Xperia Mini Pro in gebruik.

Recensie: Heb lief en zie niet om

Anders van Anita Terpstra

Heftig verhaal. Het kan mij niet heftig genoeg zijn

Samenvatting Crazy

samenvatting van het boek crazy

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

Boek: De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween.

Een recensie van het populaire boek 'De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween'.

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Thor (2011)

De sterke en machtige maar ook arrogante Thor wordt na het veroorzaken van een enorme oorlog verbannen naar de aarde. Daar moet hij tussen de mensen leven om te bewijzen dat hij terug mag komen. Daar wordt hij de sterke verdediger van het goede en neemt verantwoordelijkheden die voorheen ondenkbaar waren geweest bij Th

The Engelse Newcastle Upon Tyne

Met een cruiseschip naar het Engelse Newcastle en in één dag alle grote bezienswaardigheden bekijken? Prachtige stad met rijke historie en vele activiteiten die je gezien moet hebben.

Laptop ASUS K50i serie Review/Recensie

Recensie van de ASUS k50i-serie laptop/notebook

Nachtschade (Blindsighted), Karin Slaughter (2002)

Dit is de eerste literaire thriller in de Sara Linton-reeks dat zorgt voor bloedstollende spanning en levensechte personages.

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

FBI-agent Malcolm Turner en zijn 17-jarige zoon, Trent, gaan undercover op een kunstschool voor meisjes. Dit alles nadat Trent getuigen was van een moord. Door het leven gaande als Big Momma en Charmaine proberen ze de moordenaar te ontmaskeren, maar bovenal brengt dit zeer hilarische scènes met zich mee!

Recensie Breaking Bad

Recensie Breaking Bad, een Amerikaanse drama/misdaadserie

Recensie films: Willy Wonka- en Charlie & The Chocolate Factory (1971 & 2005)

Het verschil tussen de beide Chocolate Factory films uit 1971 en 2005.

De Zoetheid van Perziken.

Prachtig verhaal rondom een perzik boom.

Recensie film/documentaire: Supersize me

Recensie van de film/documentaire Supersize me met Morgan Spurlock

127 Hours recensie

Recensie van 127 Hours van Danny Boyle. Let op, spoilers!

Fluistertoon

Een vervolg op Geheimtaal en vergeetboek. Wauw!

Dirty Dansing musical - ZEER UITGEBREID -

Een zeer uitgebreide recensie over de musical Dirty Dansing