Google Chrome, een alternatieve internet browser van hoge kwaliteit!


Publicatie datum:

Internet Explorer, Safari, NetScape.. Allemaal verschillende internet browsers. Welke is dan het beste?

Gesponsorde koppelingen

Internet Explorer, Safari, NetScape.. Allemaal verschillende internet browsers. Welke is dan het beste? 'De beste' bestaat niet, maar wat wel bestaat, is 'de fijnste'!

Internet Explorer, Safari, NetScape.. Allemaal verschillende internet browsers. Welke is dan het beste? 'De beste' bestaat niet, maar wat wel bestaat, is 'de fijnste'!

Google Chrome is een internet browser ontworpen door Google. Chrome staat zeker in de top 5 van meest gebruikte internet browsers.Omdat mensen niet goed weten wat het verschil is tussen webbrowers, heb ik deze eens op een rijtje gezet. Uit onderzoek blijkt dat IE (Internet Explorer) het meeste gebruikt wordt. Deze wordt op de voet gevolgt door Firefox en daarna Chrome. Zelf gebruik ik vier verschillende webbrowsers, zo heb ik een goed onscheid kunnen maken.

Allereerst spreekt deuitstralingen lay-out van Chrome mij veel meer aan dan die van bijvoorbeeld Internet Explorer en Firefox. Safari vindt ik ook nog wel iets apart hebben maar zeker voor onervaren computer gebruikers is Chrome beter dan Safari.Dit komt omdat Safari aardig wat opties verborgen heeft en de gemiddelde computer gebruiker bekent is met IE. De tabbladen balk in Chrome is doorzichtig. Als ik deze hele balk vergelijk met de Internet Explorer van Windows, dan is IE gewoon veel te rechthoekig en kaal. Chrome doet het dan welsimpel, met weinigextraatjes, maar dan ziet het er tenminste wel mooi uit!

Ten tweede vind ik het beheren van favorieten en bladwijzers in Chrome erg fijn. Door een simpele rechtermuis klik op de taakbalk kunt u kiezen voor: 'bladwijzer beheer'. Hierin kunt u uw favorieten gemakkelijk indelen in mapjes en deze op de taakbalk plaatsen. Erg gebruiksvriendelijk als je het mij vraagt.

Ten derde heb ik erg het gevoel dat Google Chrome zich beter beveiligd tegen (ongewenste) werkbalken.Altijd als ik Internet Explorer gebruik op mijn eigen computer of bij een ander raakgeïrriteerd van het feit dat IE altijd wel één of meerdere werkbalken weergeeft. Deze kan je gemakkelijk uitschakkelen met de rechtermuisknop.

In Google Chrome kunnenwebdesigners een FTP pagina niet in Windows Verkenner openen. Dit is geen ramp, veel mensen hebben niks met FTP te maken. (FTP is simpelwegeen protocol naam voor het communiceren met een server van een website, ben je nieuwsgierig? Typ dan maar eens in: ftp://eenwillekeurigewebsite.nl)

Al met al ben ik erg tevrede over Google Chrome. Nooit problemen mee en ik ben een geavanceerdecomputergebruiker al zeg ik het zelf.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Zustermoord

Een recensie over het boek 'Zustermoord' van Tess Gerritsen

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi

Koninginnedag-drama

Betoog over het koninginnedagdrama

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

Recensie film: Step Up

Recensie van de film Step Up.

50 tinten grijs

Een recensie over 50 tinten grijs, het eerste deel van de populaire trilogie.

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

Top 10 free Android Game Apps

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

Onuitwisbaar.

Prachtig geschreven boek van Kristen Heitzman waarbij je tot het einde wacht op de ontknoping.

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Aliens (deel 2 van de Quadrilogy)

Tweede confrontatie van Ripley met de Aliens die de bewoners van planetoïde LV-426 hebben overmeesterd

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfsters met een vleugje erotiek

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfster

het boek Misleid (Merel van Groningen)

Merel(schrijfster en de hoofdpersoon) word verliefd op een loverboy

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

The Roommate

Psychologische student maakt het leven zuur van een andere student waarin het ontdekken van de mystery voorop staat

Recensie film: Fast Food Nation

Recensie van de dramafilm Fast Food Nation.

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

Filmrecensie Mighty Aphrodite

Meerdere aspecten uit de film worden besproken in deze recensie.

Filmrecensie en trailer Intouchables

Intouchables

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief (2010)

Percy Jackson ontdekt dat hij een halfgod is, wanneer zijn moeder wordt ontvoerd door de god van de onderwereld, Hades (broer van Zeus). Percy strijd tussen twee vuren: zijn moeder redden of de lichtflits van Zeus vinden en terug brengen. Of lukt het hem allebei zodat er een wereldondergang kan worden voorkomen?

Thor (2011)

De sterke en machtige maar ook arrogante Thor wordt na het veroorzaken van een enorme oorlog verbannen naar de aarde. Daar moet hij tussen de mensen leven om te bewijzen dat hij terug mag komen. Daar wordt hij de sterke verdediger van het goede en neemt verantwoordelijkheden die voorheen ondenkbaar waren geweest bij Th

Recensie film: Without a Paddle

Recensie van de film: Without a Paddle

Knight and Day een film met Cameron Diaz en Tom Cruise

Een recensie van een van de leukste komedies van de afgelopen tijd!

Recentie film: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Recensie van de eerste film in de reeks van de Lord of the Rings