het boek Misleid (Merel van Groningen)


Publicatie datum:

Merel(schrijfster en de hoofdpersoon) word verliefd op een loverboy

Gesponsorde koppelingen

Dit boek gaat over over het leven van Merel van Groningen. Ze schrijft hier in over haar eigen leven. Over hoe zij verliefd werd op een lieve, beschermde en oudere jonge, die een loverboy blijkt te zijn.

Merel van groningen is een meisje die thuis vaak problemen heeft met haar ouders. Ze maakt haar huiswerk heel slecht en daardoor word ze gecontroleerd door haar leraren en ouders. Elke keer dat ze haar huiswerk maakt, krijgt ze een handtekening. Merel vervalst die zodat ze thuis gewoon lekker vrije tijd heeft om naar haar beste vriendin Anne te gaan. Anne is 15 jaar en is verliefd op een jonge van 26 jaar. Ze komt er dan ook elke dag om zijn honden uit te laten. Anne verteld echt heel veel over Mike aan Merel en vraagt haar dan ook een keer mee te gaan, zodat ze hem ook kan zien. Merel vind het wel gezellig en gaat vaker mee, totdat de ouders van Anne het hun verbieden om naar hem toe te gaan, omdat hij niet een goede jonge is. Anne is zo verliefd en Merel vind Mike ook niet slecht, dus besluiten ze maar stiekem naar hem toe te gaan. Als Anne's ouders haar betrappen bij het huis van Mike geeft Anne Merel de schuld van alles en verteld haar ouders dat Merel verliefd is op Mike. Daarom mag Anne niet meer met Merel omgaan en krijgen ze ruzie. Als de ouders van Merel gebeld worden door Anne's ouders en Anne's  leugen horen mag ze niet meer met Mike omgaan.
Mike ziet Merel ondertussen al een tijdje zitten en is blij dan Anne er nooit meer bij is, want Merel gaat nog wel stiekem naar Mike om de aandacht.
Merel krijgt thuis weinig liefde en elke keer dat Mike zegt dat ze een wereldwijf is voelt ze zich gevleid, maar niet verliefd. Het word er thuis ook niet beter op als ze niet naar de volgende klas mag omdat ze haar huiswerk nooit deed. Er is ontzettend veel ruzie en haar vader besluit uiteindelijk dat ze maar naar een internaat moet, want ze vinden Merel onhandelbaar. Wanneer Mike dat hoort flipt ie helemaal en zegt, dat hij haar wel komt halen en dat ze gewoon bij Mike kan intrekken. Merel vind dat allemaal wel lief enzo, maar ze vind het internaat eigenlijk best wel leuk. Ze mag in de vakanties en weekenden gewoon naar Mike en alles loopt op rolletjes. Totdat Mike jaloers word op 1 van de begeleiders op het internaat en hem bedreigd met een pistool. Merel word hardhandig weggehaald van het internaat en moet bij Mike inwonen. Hij beloofd haar dat hij heel goed op haar zal passen en krijgt wat ze wil. Maar dat valt zwaar tegen, want alles dat hij verdient zuipt hij op aan bier in de kroeg.

Het eten wat zij krijgt is koffie. Er ligt heel soms droog brood in de kast dat eigenlijk voor de honden is.
Ze leert Mike steeds meer kennen en ook zijn vrienden. Zo ontmoet Merel Kelly. Ze worden beste vriendinnen en trekken veel met elkaar op. Ze is er bijna elke dag om soms even een broodje voor Merel mee te nemen en te praten over alles. Vooral als Mike iets heeft geflikt en daarvoor de gevangenis in moet. Hij verteld niet hoe lang hij moet, want anders vlucht ze misschien. Om te voorkomen dat Merel vlucht word ze in de gaten gehouden door vrienden. Ook bedreigd hij haar dat haar moeder niet meer een lang en leuk leven gaat hebben als Merel weg is als hij thuis komt.

Als hij thuiskomt slaat hij haar wanneer ze zegt dat ze graag wil eten en stopt haar in de kelder voor een nacht. Hij mishandeld haar heel vaak en Merel wil daarom ook graag weg. Ze word ook gewaarschuwd door vrienden van Mike dat ze er zo snel mogelijk weg moet, want hij is geen goede jonge. Ze krijgt nummers van jonges die ze moet bellen als ze hulp nodig heeft.

Dat hij niet te vertrouwen is blijkt ook als Mike zegt dat ze een avondje uit gaan met vrienden. Het blijkt namelijk dat het niet gewoon leuk uitgaan is. Ze word gedwongen sex te hebben met mannen die haar daar geld voor geven. Dus ze moet werken als prostituee. Gelukkig treft ze de goede mannen die haar veel te jong vinden en haar maar gewoon wat geld geven zonder dat ze iets hoeft te doen. Alleen als ze thuis komt is Mike er niet zo blij mee. Hij vind dat ze minimaal met 200 euro moet thuiskomen. Wanneer ze weer heen moet, heeft Merel ontzettend honger en mag ze stiekem pattat halen. Daar zegt de man achter de kassa dat ze nu weg moet gaan en niet terug moet komen. Het schiet haar te binnen dat ze nog een kaartje heeft met een nummer. Dit is haar kans... ze belt de jonge op en ze vlucht.
Ze smeekt om weer bij het internaat te komen en uiteindelijk mag dat. Ze komt Mike een paar jaar later nog een keer tegen in de supermarkt, maar ze zeggen allebei niets.

Dit boek is echt aan te raden om een keer te lezen, je vliegt er doorheen en het word heel echt verteld, omdat het ook echt waargebeurd is. Zelf spreken boeken over loverboys mij heel erg aan. Je leert er vaak ook dingen van, je leert het een beetje kennen, wat het is en hoe ze doen. Dat betekent niet dat je er zelf nooit in kan trappen, want iedereen kan er verstrikt in raken.

Merel van Groningen is niet haar echte eigen naam, omdat ze haar nieuwe leven dat ze heeft opgebouwd en haar familie er buiten wil houden. Ze heeft het geschreven om anderen te waarschuwen en mensen een hart onder de riem te steken, die hetzelfde mee hebben gemaakt.
Na misleid heeft ze ook een ander boek geschreven: in mijn onschuld. Dit gaat over het verdere leven van Merel in het internaat en haar nieuwe liefde, die toch niet zo lief blijkt te zijn.


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Het land van de Samen - Annica Wennström

Het land van de Samen - Annica Wennström

The Book of Eli (2010)

Eli loopt al 30 jaar met zijn boek door Noord Amerika om zijn missie te volbrengen. De gevaarlijke situaties die na de Apocalyps zijn ontstaan zijn een bedreiging voor zijn boek. Kan Eli zijn boek beschermen? En lukt het hem zijn missie te voltooien?

Recensie van Dan Brown's bestseller De Da Vinci Code

De waarheid zal voor altijd verloren gaan - tenzij.....

goSupermodel.nl veilig?

een website voor meisjes waarbij ze kunnen communiceren, zich bezig kunnen houden met kleding en spelletjes kunnen doen.

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Vergeetboek.

De worsteling van Lance, Tweede boek in een trilogie.

Knight and Day een film met Cameron Diaz en Tom Cruise

Een recensie van een van de leukste komedies van de afgelopen tijd!

Onuitwisbaar.

Prachtig geschreven boek van Kristen Heitzman waarbij je tot het einde wacht op de ontknoping.

Romeo over Juliet Theater versie

Een recensie over het toneestuk: Romeo over Julia

True Grit recensie

Een recensie van de film True Crit van Ethan en Joel Coen. Let op: spoilers! Als je niks wilt weten over de film, niet verder lezen!

Recensie film/documentaire: Supersize me

Recensie van de film/documentaire Supersize me met Morgan Spurlock

Dirty Dansing musical - ZEER UITGEBREID -

Een zeer uitgebreide recensie over de musical Dirty Dansing

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi

Schoonheidssalon Beutee Renee in Twello (Gld.)

Schoonheids salon beautee renee twello gelderland orang malu massage moluks maleis verlegen mens

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Alien Resurrection (deel 4 van de Quadrology)

Ripley keert terug van de doden met buitenaards dna in haar lichaam. Hoe gaat dit aflopen?

127 Hours recensie

Recensie van 127 Hours van Danny Boyle. Let op, spoilers!

Het voetbalblad Voetbal International

Over het voetbalweekblad de Voetbal International

Alle over kieskeurig.nl

Product tests, vergelijk Winkels, prijzen en maak de beste keuze op kieskeurig.nl

Alice in Wonderland (2010) - Tim Burton

Recensie over de film Alice in Wonderland uit 2010 geregiseerd door Tim Burton

Due Date

Een erg leuke komedie waarin Zach Galifianakis zich weer van zijn goede kant laat zien

Het Opinel zakmes

Opinel zakmes, korte beschrijving en recensie

Boekrecensie: Geheime missie

Boek recensie van het boek: geheime missie, geschreven door Chris Ryan, een voormalig SAS commando.

Alien (deel 1 van de Quadrilogy)

Het eerste contact van Ridley met de Aliens op planetoïde LV-426 en de besmetting