Het voorbijgaan


Publicatie datum:

De roman het voorbijgaan van Nicci Gerrard is haar tweede boek uit haar solo carriere. Een erg goed boek om te lezen.

Gesponsorde koppelingen

Het schrijversduo Nicci French is een fantastisch schrijversduo. Samen hebben ze zeer goede boeken geschreven die wereldwijd gelezen worden. Nicci Gerrard schrijft ook solo boeken, die absoluut tot mijn favoriete boeken behoren.

Met een vers gebakken appeltaartje, een kop thee, een dekentje en een kussen zat ik genesteld op de bank klaar om het boek te lezen. Gelukkig had ik al een dag vrij gepland van afspraken en huishoudelijke klussen en had ik alle tijd om het boek te lezen, wat ik dan ook in een ruk uitgelezen heb. Het boek wat ik heb gelezen was het Voorbijgaan van Nicci Gerrard. Omdat ik in mijn leven nog niet sta waar Irene, hoofdpersoon van het boek, was het de eerste hoofdstukken nog een beetje inleven en identificeren. Maar ook in die hoofdstukken was ik al niet meer instaat om het boek weg te leggen.

 

Irene is een moeder van drie dochters, ze is getrouwd al heb je in eerste instantie dat idee niet. Het werk wat ze verzet om haar huishouden te runnen en de lapzwans van een man waarmee ze getrouwd is geven je niet het idee dat het allemaal erg gelukkig is. Maar goed het is een roman, dus je zit al te hopen dat het allemaal goed komt. Dat hij zijn lang, langverwachte succes krijgt als acteur en dat ze weer gelukkig worden. Wanneer hij dan ook nog vreemd gaat met een ongeveer twaalf jaar jongere vrouw, vind je hem echt niet meer leuk. Het wordt ineens allemaal heel herkenbaar. Want op welke leeftijd je ook in je leven staat, aan zo'n situatie kan je altijd relateren.

Ik heb vooral respect voor Irene op welke manier ze ermee omgaat. Kalm en beheerst, op die ene uitzondering na. Maar ook de manier waarop ze rustig blijft en pas instort wanneer haar dochters met hem en zijn nieuwe vriendin op vakantie gaan naar Australie. En dan ook volledig herkenbaar instort. Met haar hoofd tegen de tafel dreunend en zich afvragen wat dat voor geluid is, waarop ze zich realiseert dat het haar hoofd is die ze tegen de tafel slaat.

Wanneer haar half broertje gaat trouwen en zij naar Zuid-Frankrijk gaat om te helpen, kom je er pas achter hoe vreemd haar familie in elkaar zit. En herken je jezelf nog meer in haar, immers iedereen heeft wel op zijn eigen manier vreemdigheidjes in zijn familie. Eenmaal daar ontmoet ze de vrienden van haar halfschoonzusje, die haar prompt uitnodigen voor een vakantie. Natuurlijk kan je je al bedenken dat in die vakantie er iets romantisch moet gebeuren, het blijft een roman. Helaas eindigt het verhaal anders dan je hoopt. Maar als je erover nadenkt is het absoluut realistisch en zeker het goede om te doen.

 

Het is een heerlijk boek om in een ruk uit te lezen, lekker met je kopje thee, wat snoepgoed en rust. Natuurlijk gebeurt er meer dan ik hier beschreven heb, maar je moet het zelf maar lezen. Het is zeer zeker een aanrader en een fantastisch boek!

 


Foobie gebruiker Duifje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

127 Hours

Een echte drama van wat iemand doormaakt wanneer hij gevangen zit in een Canyon en niet meer weet wat hij moet doen

Reis naar het Middelpunt van de Aarde

Een Klassiek Science Fiction Roman uit 1864 van Jules Verne

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

Koninginnedag-drama

Betoog over het koninginnedagdrama

Samenvatting Crazy

samenvatting van het boek crazy

50 tinten grijs, donkerder en vrij

50 tinten wow!

Sprookjes Keizerin of een depressieve vrouw die opzoek was naar geluk maar het niet vond?

Een recensie over het ware verhaal van Keizerin Elisabeth, ook wel Sisi of Sissi genoemd.

Onder de Kelders.

Een Grandcafe in Leeuwarden.

Due Date

Een erg leuke komedie waarin Zach Galifianakis zich weer van zijn goede kant laat zien

Recentie film: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Recensie van de eerste film in de reeks van de Lord of the Rings

Recensie op 'Logboek' van Harry Mulisch

Onlangs, twee jaar na zijn dood, verscheen 'Logboek' van Harry Mulisch. Het dagboek beschrijft de periode van 1991 - 1992 .

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Call of Duty; Black ops in 3D op de PS3.

Call of Duty; Black ops in 3D. Speelt dit nu fijn?

Het neusje van de zalm

Een recensie over dit populaire kinderboek

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog

Filmrecensie en trailer Intouchables

Intouchables

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Nadat Edward James heeft omgebracht, zint zijn oude maatje Victoria op wraak en creëert een nieuw vampierenleger. Zij heeft het voorzien op Bella en wordt in bescherming genomen door Edward en Jacob, beide geliefden van Bella en aartsrivalen. Kunnen ze deze missie volbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen? En vo

Recensie Samsung Galaxy Ace

Info over Samsung Galaxy Ace met ervaring van gebruiker

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfsters met een vleugje erotiek

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfster

Recensie films: Willy Wonka- en Charlie & The Chocolate Factory (1971 & 2005)

Het verschil tussen de beide Chocolate Factory films uit 1971 en 2005.

Tabatha Salon Takeover

Het is de bekende kapster Tabatha Coffey die zich ontplooit als een ware onderneemster die haar kennis en vaardigheden gebruikt om noodlijdende kapsalons te redden.

New Kids Turbo

Een recensie over de film New Kids Turbo, een film waar ik normaal gesproken niet naar toe zou gaan en die een geheel nieuwe ervaring teweeg bracht.

Lord of the Flies (film)

Recensie over de film Lord of the Flies, waarin de film ook met het boek vergeleken wordt.

het boek Misleid (Merel van Groningen)

Merel(schrijfster en de hoofdpersoon) word verliefd op een loverboy

The Roommate

Psychologische student maakt het leven zuur van een andere student waarin het ontdekken van de mystery voorop staat