Het voorbijgaan


Publicatie datum:

De roman het voorbijgaan van Nicci Gerrard is haar tweede boek uit haar solo carriere. Een erg goed boek om te lezen.

Gesponsorde koppelingen

Het schrijversduo Nicci French is een fantastisch schrijversduo. Samen hebben ze zeer goede boeken geschreven die wereldwijd gelezen worden. Nicci Gerrard schrijft ook solo boeken, die absoluut tot mijn favoriete boeken behoren.

Met een vers gebakken appeltaartje, een kop thee, een dekentje en een kussen zat ik genesteld op de bank klaar om het boek te lezen. Gelukkig had ik al een dag vrij gepland van afspraken en huishoudelijke klussen en had ik alle tijd om het boek te lezen, wat ik dan ook in een ruk uitgelezen heb. Het boek wat ik heb gelezen was het Voorbijgaan van Nicci Gerrard. Omdat ik in mijn leven nog niet sta waar Irene, hoofdpersoon van het boek, was het de eerste hoofdstukken nog een beetje inleven en identificeren. Maar ook in die hoofdstukken was ik al niet meer instaat om het boek weg te leggen.

 

Irene is een moeder van drie dochters, ze is getrouwd al heb je in eerste instantie dat idee niet. Het werk wat ze verzet om haar huishouden te runnen en de lapzwans van een man waarmee ze getrouwd is geven je niet het idee dat het allemaal erg gelukkig is. Maar goed het is een roman, dus je zit al te hopen dat het allemaal goed komt. Dat hij zijn lang, langverwachte succes krijgt als acteur en dat ze weer gelukkig worden. Wanneer hij dan ook nog vreemd gaat met een ongeveer twaalf jaar jongere vrouw, vind je hem echt niet meer leuk. Het wordt ineens allemaal heel herkenbaar. Want op welke leeftijd je ook in je leven staat, aan zo'n situatie kan je altijd relateren.

Ik heb vooral respect voor Irene op welke manier ze ermee omgaat. Kalm en beheerst, op die ene uitzondering na. Maar ook de manier waarop ze rustig blijft en pas instort wanneer haar dochters met hem en zijn nieuwe vriendin op vakantie gaan naar Australie. En dan ook volledig herkenbaar instort. Met haar hoofd tegen de tafel dreunend en zich afvragen wat dat voor geluid is, waarop ze zich realiseert dat het haar hoofd is die ze tegen de tafel slaat.

Wanneer haar half broertje gaat trouwen en zij naar Zuid-Frankrijk gaat om te helpen, kom je er pas achter hoe vreemd haar familie in elkaar zit. En herken je jezelf nog meer in haar, immers iedereen heeft wel op zijn eigen manier vreemdigheidjes in zijn familie. Eenmaal daar ontmoet ze de vrienden van haar halfschoonzusje, die haar prompt uitnodigen voor een vakantie. Natuurlijk kan je je al bedenken dat in die vakantie er iets romantisch moet gebeuren, het blijft een roman. Helaas eindigt het verhaal anders dan je hoopt. Maar als je erover nadenkt is het absoluut realistisch en zeker het goede om te doen.

 

Het is een heerlijk boek om in een ruk uit te lezen, lekker met je kopje thee, wat snoepgoed en rust. Natuurlijk gebeurt er meer dan ik hier beschreven heb, maar je moet het zelf maar lezen. Het is zeer zeker een aanrader en een fantastisch boek!

 

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Duifje

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 4
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Kroller Muller Museum: Jachthuis Sint Hubertus

Recensie op 'Logboek' van Harry Mulisch

Onlangs, twee jaar na zijn dood, verscheen 'Logboek' van Harry Mulisch. Het dagboek beschrijft de periode van 1991 - 1992 .

Recensie film: Titanic

Recensie van film Titanic

Filmrecensie en trailer Intouchables

Intouchables

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog

Criminal Minds

Criminal minds is een Amerikaanse misdaadserie die elke woensdagavond op veronica wordt uitgezonden.

The Book of Eli (2010)

Eli loopt al 30 jaar met zijn boek door Noord Amerika om zijn missie te volbrengen. De gevaarlijke situaties die na de Apocalyps zijn ontstaan zijn een bedreiging voor zijn boek. Kan Eli zijn boek beschermen? En lukt het hem zijn missie te voltooien?

Recensie film: Fast Food Nation

Recensie van de dramafilm Fast Food Nation.

Rode Schoenen.

Het vervolg op Chocolate, van Joanne Harris.

New Kids Turbo

Een recensie over de film New Kids Turbo, een film waar ik normaal gesproken niet naar toe zou gaan en die een geheel nieuwe ervaring teweeg bracht.

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

goSupermodel.nl veilig?

een website voor meisjes waarbij ze kunnen communiceren, zich bezig kunnen houden met kleding en spelletjes kunnen doen.

Het Huis van de Nacht - Verkozen

Een recensie van het eerst boek van het Huis van de Nacht reeks, Verkozen. Daarnaast geef ik een korte mening over het boek.

127 Hours

Een echte drama van wat iemand doormaakt wanneer hij gevangen zit in een Canyon en niet meer weet wat hij moet doen

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

Recensie Gebr.

Ik heb een boekverslag gemaakt over het boek Gebr. Echt een aanrader.

Geheimtaal

Een hotel, een passie, een nieuwe liefde.

Het zijn net mensen van Joris Luyendijk

Recensie van het boek: Het zijn net mensen. De Arabische wereld door de ogen van een nieuws correspondent.

Alice in Wonderland (2010) - Tim Burton

Recensie over de film Alice in Wonderland uit 2010 geregiseerd door Tim Burton

Recensie: Heb lief en zie niet om

Recensie film: Without a Paddle

Recensie van de film: Without a Paddle

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Humphrey Leeuwarden.

Onverwacht genoegen.

Recensie film: Penelope

Recentie van de geweldige film over een meisje met een varkensneusje, Penelope.