I am number four - dat blijkt!


Publicatie datum:

Leuke film, maar niet speciaal.

Gesponsorde koppelingen

I am number four. Zodra de trailer uitkwam, was het eerste wat ik hoorde (in mijn hoofd én om me heen): 'Daar wil ik heen, die moet ik zien!' Spannende trailer dus, en op het eerste gezicht ook een intrigerende verhaallijn. Want wie of wat is number four en wat is er met hem aan de hand?

Gister heb ik de film bekeken, en ik heb ervan genoten. Gewoon een leuke film, met zeer goede special effects! Maar waarom een 'gewoon leuke film' en niet een fantastisch leuke film? Omdat de film toch niet zo origineel en intrigerend is als die op 't eerste gezicht lijkt.

Het verhaal van een jongen met bovennatuurlijke krachten die voor altijd houdt van een doodgewoon menselijk meisje kwam mij namelijk erg bekend voor uit de Twilight-serie. Begrijpelijk dat dit gebruikt wordt, want blijkbaar slaat dit aan bij het publiek. Het is alleen zo jammer dat de liefde vervolgens erg oppervlakkig blijft, je krijgt als kijker nou niet echt het idee dat ze echt niet meer zonder elkaar kunnen. De manier waarop number four van een gewone jongen plotseling veranderd in een jongen met krachten is nog geloofwaardig, maar dat hij nog geen dag later ineens een supernumber is die al zijn krachten goed onder controle heeft, maakt wel dat die geloofwaardigheid weer afneemt. Vervolgens blijkt dat de negen numbers eigenlijk aliens zijn die gevlucht zijn van hun eigen (vernietigde) planeet, vernietigd door een volk wat nu naar hen op zoek is om de vernietiging compleet te maken en daarna misschien ook nog is de aarde over te nemen. Ook niet zo origineel als het in eerste instantie lijkt. Want zo zijn er nog wel een dozijn films met dit script.

Los van het feit dat het verhaal dus niet iets is wat we nog niet eerder gezien hebben, is het toch een leuke film mede door de erg goede special effects. Het is een simpele film, met niet heel veel diepgang of ingewikkelde gedachtegangen, waardoor het erg makkelijk te volgen is en dat is dan wel weer lekker voor de ontspanning. Een aanrader voor een gezellig avondje thuis op de bank, maar ook niet meer dan dat.

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 1
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Mario Kart Wii

Wat je moet weten voordat je het koopt

Alien Resurrection (deel 4 van de Quadrology)

Ripley keert terug van de doden met buitenaards dna in haar lichaam. Hoe gaat dit aflopen?

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Hotel Rwanda

Recensie van de film hotel Rwanda

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.

Reis naar het Middelpunt van de Aarde

Een Klassiek Science Fiction Roman uit 1864 van Jules Verne

Recensies film 'Alleen maar nette mensen'

Een geweldig film of valt hij tegen? Lees hier de recensies!

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?

Shutter Island (2010)

U.S. Marshal Teddy Daniels komt naar Shutter Island om de vermissing van een vrouwelijke patiënte te onderzoeken. Daarbij worden veel psychologische spelletje met hem gespeeld. Weet hij de waarheid toch te achterhalen? Of zit er meer verborgen op het eiland?

het boek Misleid (Merel van Groningen)

Merel(schrijfster en de hoofdpersoon) word verliefd op een loverboy

Recensie: Huawei Ascend Y300

Recensie van Huawei Ascend Y300. Huawei een opkomend merk in Nederland.

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Onder de Kelders.

Een Grandcafe in Leeuwarden.

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Nadat Edward James heeft omgebracht, zint zijn oude maatje Victoria op wraak en creëert een nieuw vampierenleger. Zij heeft het voorzien op Bella en wordt in bescherming genomen door Edward en Jacob, beide geliefden van Bella en aartsrivalen. Kunnen ze deze missie volbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen? En vo

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Alle over kieskeurig.nl

Product tests, vergelijk Winkels, prijzen en maak de beste keuze op kieskeurig.nl

Filmrecensie van Habemus Papam

We hebben een Paus, (of toch niet?) Film waarin een pas gekozen paus een geestelijke crisis krijgt en het Vaticaan ontvlucht.

Thermen Scandic Sanadome in Nijmegen

Een recensie over het 4 sterren hotel en thermen Scandic Sanadome in Nijmegen

Recentie film: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Recensie van de eerste film in de reeks van de Lord of the Rings

Recensie film: Fast Food Nation

Recensie van de dramafilm Fast Food Nation.

Recensie op 'Logboek' van Harry Mulisch

Onlangs, twee jaar na zijn dood, verscheen 'Logboek' van Harry Mulisch. Het dagboek beschrijft de periode van 1991 - 1992 .

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Het Huis van de Nacht - Verkozen

Een recensie van het eerst boek van het Huis van de Nacht reeks, Verkozen. Daarnaast geef ik een korte mening over het boek.

Top 10 free Android Game Apps

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

Recensie: Heb lief en zie niet om