Knight and Day een film met Cameron Diaz en Tom Cruise


Publicatie datum:

Een recensie van een van de leukste komedies van de afgelopen tijd!

Gesponsorde koppelingen

Een doldwaze actie, een plot dunner dan de zool van een teenslipper. Met sterren als Tom Cruise en Cameron Diaz in de hoofdrol, moest het gewoon een succes worden!

Verhaal:

June Havens is eigenlijk een 'nobody' die nog nooit haar eigen woonplaats heeft verlaten. Toch besloot ze voor de eerste keer te gaan vliegen omdat haar zusje jarig is. Op de luchthaven ontmoet ze de charmante Roy Miller en dat zorgt dat haar saaie leventje in één klap omslaat. Het vliegtuig is maar karig gevuld en haar werd verteld dat de vlucht volgeboekt was. Uiteindelijk blijkt er een wijziging te zijn en kan ze toch meevliegen. Op het toilet zit June zich moed in te praten om voor het lekkere stuk Roy te gaan, en ondertussen vermoordt Roy iedereen koelbloedig alle passagiers in het vliegtuig. Inclusief de crewleden moeten eraan gelopen. Het vliegtuig crasht in een veld en vanaf dat moment worden de twee als een stelletje wilden beesten opgejaagd.

Roy blijkt een spion te zijn en hij is in het bezit van een object die iedereen wilt hebben. Om de jonge uitvinden van het apparaat te vinden en beschermen, reizen Roy en June de hele wereld over om de FBI en misdadigers af te schudden. Vaak zorgt dit voor hilarische momenten als de onhandige June zulke situatie probeert te handelen.

Acteurs:

Cameron Diaz speelt de uitstekende rol van een ontwetend meisje die nog niets van de wereld heeft gezien, en overal het optimisme in ziet. Ze weet de rol heel goed te vertolken en ze komt ook erg overtuigend over. Persoonlijk vind ik Cameron Diaz sowieso een uitstekende actrice, mede door haar beeldschone uiterlijk. Ze is ook heel goed in het spelen van komedies, je rolt af en toe gewoon van het lachen omdat het zo goed gespeeld is. Niet veel mensen krijgen bij mij zo vaak een glimlach op mijn gezicht als haar!

Tom Cruise speelt dus de rol van een dubbelspion. In het eerste opzicht denk je dat hij een 'bad guy' is, maar uiteindelijk een 'good guy' blijkt te zijn. Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van Tom Cruise, maar hij heeft zichzelf in deze film wel overtroffen. Ik vond dat hij het erg goed deed en er zaten ook veel hilarische momenten in van zijn kant.

Het is gewoon een film waarbij je je verstand op nul moet zetten, want als je gaat nadenken bij alles wat ze doen klopt er geen bal van. Gewoon een grote zak chips erbij en je avond kan niet meer stuk!

Score:

Acteerwerk: 8

Verhaal: 5

Vermaak: 8

Eindoordeel: 7


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 31
Leden aangebracht: 1

Meer uit de categorie recensies

Fenomenale 'Verkeerde Benen'

Een recensieverslag na het meemaken van de geweldige voorleesperforamnce van Ronald Snijders: Verkeerde benen

Vergeetboek.

De worsteling van Lance, Tweede boek in een trilogie.

Splice (2010)

Twee jonge wetenschappers worden plotseling een halt toegeroepen door de financierders voordat ze een nieuw wezen creëren om medische doelen te bereiken door het splitsen van meerdere DNA cellen van diverse organismen. Wanneer zij besluiten hun activiteiten stiekem zelf door te zetten, maken van het splitsen van DNA e

Het neusje van de zalm

Een recensie over dit populaire kinderboek

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

Recensie Season of the witch

Zeer leuke avonturen film waarbij je constant geboeid blijft

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Achter Gesloten Deuren (The Pelican Brief), John Grisham (1992)

Dit is de tweede bestseller van John Grisham na Advocaat van de Duivel (The Firm). Dit beslaat een geheel nieuw thrillergenre: The Legal thriller – combinatie van misdaadroman met een vleugje recht erin verwerkt.

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

FBI-agent Malcolm Turner en zijn 17-jarige zoon, Trent, gaan undercover op een kunstschool voor meisjes. Dit alles nadat Trent getuigen was van een moord. Door het leven gaande als Big Momma en Charmaine proberen ze de moordenaar te ontmaskeren, maar bovenal brengt dit zeer hilarische scènes met zich mee!

Meer awards, meer spektakel

Vrijdag 19 Oktober was het dan zover: het gouden televizier-ring gala. Heel bekend Nederland loopt uit voor deze happening. Is het eigenlijk wel een geslaagd gala?

Alien 3 (deel 3 van de Quadrology)

Derde gevecht van Ripley met de Alien, verstoken van wapens op een gevangenisplaneet.

Tabatha Salon Takeover

Het is de bekende kapster Tabatha Coffey die zich ontplooit als een ware onderneemster die haar kennis en vaardigheden gebruikt om noodlijdende kapsalons te redden.

Filmrecensie: Rio (2011)

Een recensie van de film

Recensie film: Turtles can fly

Recensie van de film Turtles can fly

Pirates of the caribbean on stranger tides

Een recensie van de vierde pirates of the caribbean film, on stranger tides. Is hij net zo leuk als zijn voorgangers of kun je hier beter voor thuisblijven?

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Shutter Island (2010)

U.S. Marshal Teddy Daniels komt naar Shutter Island om de vermissing van een vrouwelijke patiënte te onderzoeken. Daarbij worden veel psychologische spelletje met hem gespeeld. Weet hij de waarheid toch te achterhalen? Of zit er meer verborgen op het eiland?

Anders van Anita Terpstra

Heftig verhaal. Het kan mij niet heftig genoeg zijn

The Fighter (2011)

The Fighter is een drama over de onwaarschijnlijke weg naar de lichtgewicht titel van de Ierse bokser Micky Ward. Zijn Rocky-achtige verhaal wordt grotendeels bepaald door zijn half-broer Dicky, een voormalig bokser die nu de functie van trainer bekleed. Dicky is verslaafd aan drugs, vrouwen en de rest dat niet meer me

Recensie Drive Angry

Een film die ietswat tegenvalt, houdt je van overdreven veel actie, dan moet je dit bekijken

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Olaf en Jasper met 'Weet je wat jij moet doen?

Een voorstelling van het duo Olaf en Jasper

Met wie trouw jij, gratis consult en Geld, Liefde en Geluk

Dit klopt zo goed dat je er bang van wordt! Lees hier hoe je met behulp van een online helderziende te weten kunt komen met wie jij trouwt.

True Grit recensie

Een recensie van de film True Crit van Ethan en Joel Coen. Let op: spoilers! Als je niks wilt weten over de film, niet verder lezen!