Ontmaskerd


Publicatie datum:

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.

Gesponsorde koppelingen

Zodra Alessi parkeerd om te tanken en zich omdraait is haar enige bezit op de wereld verdwenen. Haar rode Mustang en alls wat zij daarin lag verdwijnt en zij is gestrand in het dorp waar zij voor het eerst sneeuw ziet... wie zal haar helpen?

Alessi Moore heeft een triets verleden en reist met haar prachtige Mustang door het land. Wanneer zij bij het dorp Charity aankomt en voor het eerst sneeuw ziet voelt ze ergens dat ze hier goed zit. Zij gaat tanken maar, terwijl zij binnen staat verdwijnt haar auto. Ben en Dave vangen haar in eerste instantie op, zij runnen de benzine pomp en hebben een garage. Samen met Steve delen zij een huis. Wanneer Alessi slaapt komt Steve thuis en vind het maar niks dat de mannen een vreemde in zijn bed laten slapen.

Steve is eigenaar van een boekwinkel. Zijn vader is pas opverleden en zijn verloofde heeft hem laten zitten voor een ander. Hij is chagerijnig en gelooft Alessi niet. Het duurt lang voor hij haar vertrouwt.

Alessi heeft werk nodig en doet aangifte van de diefstal maar de bijna gepensioneerde Cooper loopt niet zo hard voor haar.

Dit dorp heeft een vreselijk geheim, een overeenkomst waar niemand over praten wil en die als een muur tussen Alessi en de dorpsbewoners in komt te staan. Zij wil haar auto terug en ook al kan ze dat geestelijk los laten wanneer God dat van haar zou vragen, nu nog niet.

De sneeuw bemoeilijkt het zoeken. Ondertussen heeft Steven haar meer toegelaten in zijn leven, ze mag werken in zijn winkel en slapen op een stretcher in de winkel. Ze is goed met boeken. Wanneer ze delen verteld van haar leven aan Steve is hij erg sceptisch en valt haar vaak aan op haar woorden.

Debbie, de beperkte dochter van Mary, vind Alessi gelijk lief en knuffelt haar. Steve verbaasd zich erover, meestal zijn mensen als Debbie juist. Schatten ze mensen goed in.

Ondertussen ziet Steve af en toe de blikken van de dominees zoon, Carl, naar Alessie. Hij kan zijn vinger er niet op leggen er is iets mis.

De dominee spreekt tot Alessi's hart. Wat een begaafd spreker denkt zij. Intussen overkomen haar akelige dingen, iemand gooit een sneeuwbal naar haar met een steen erin. Daarna krijgt ze ijswater over zich heen en verblind iemand haar vanaf het dak van de winkel. Ze ziet haar auto 's nachts rondjes draaien op straat en niemand die haar gelooft.

Steve gelooft haar steeds meer en voelt zich uiteindelijk gedwongen het dorps geheim te onthullen.In charity is niets wat het lijkt. Deze openbaring zet een akelig slot in gang, Alessi vertrekt midden in de nacht terwijl er sneeuw ligt en iemand op haar aast.

Een bijzonder boek, met zeker een diepere laag. Hoe er soms gedacht kan worden in een kleine gemeenschap. Terwijl Gods woord leidraad zou moeten zijn, Zijn gerechtigheid. Niet die van de mensen.

Een aanrader!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 13
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Recensie HTC Sensation XE

Dit is een recensie (review) over de HTC Sensation XE met beats audio.

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Nadat Edward James heeft omgebracht, zint zijn oude maatje Victoria op wraak en creëert een nieuw vampierenleger. Zij heeft het voorzien op Bella en wordt in bescherming genomen door Edward en Jacob, beide geliefden van Bella en aartsrivalen. Kunnen ze deze missie volbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen? En vo

I am number four - dat blijkt!

Leuke film, maar niet speciaal.

Criminal Minds

Criminal minds is een Amerikaanse misdaadserie die elke woensdagavond op veronica wordt uitgezonden.

Recensies film 'Alleen maar nette mensen'

Een geweldig film of valt hij tegen? Lees hier de recensies!

Ik (Ali), Als Turkse arbeider in Duitse bedrijven - Gunther Wallraff

Recensie van het boek Ik (Ali), van Gunther Wallraff

Koninginnedag-drama

Betoog over het koninginnedagdrama

Recensie film: Now Way Up

Recensie van de spannende film No Way Up die zich afspeeld in een ondergrondse parkeergarage.

Due Date

Een erg leuke komedie waarin Zach Galifianakis zich weer van zijn goede kant laat zien

Aliens (deel 2 van de Quadrilogy)

Tweede confrontatie van Ripley met de Aliens die de bewoners van planetoïde LV-426 hebben overmeesterd

Black Butterflies (2011)

Ze zocht voor een thuis, ze zocht voor liefde... Geconfronteerd met de Apartheid in Zuid-Afrika en een vader die minister van deze triaanse geweldpleging was. Met mannen als Jack Cope en Andre Brink die haar wél liefde gaven, maar nog steeds geen thuis. In zijn eerste speech die Nelson Mandela voorlas aan het parlemen

The Roommate

Psychologische student maakt het leven zuur van een andere student waarin het ontdekken van de mystery voorop staat

True Grit recensie

Een recensie van de film True Crit van Ethan en Joel Coen. Let op: spoilers! Als je niks wilt weten over de film, niet verder lezen!

Scream 4 (2011)

Sidney Prescott, die nu ook auteur is van zelf-hulp boek, keert terug naar huis in Woodsboro als laatste stop van haar boektour. Daar maakt ze opnieuw kennis met Sheriff Dewey en Gale, die nu getrouwd zijn, en ziet haar nichtje Jill en haar tante Kate ook weer eens. Helaas, door de komst van Sidney keert ook de gevrees

Madcatz Wireless Steering Wheel

Een artikel over het product: MadCatz Wireless Racing Wheel voor de xbox 360

The Karate Kid (2010)

De jonge Dre Parker verhuisd naar China en moet zijn hele leven weer opnieuw opbouwen. Nadat hij verliefd is geworden op de mooie Mei Ying, krijgt hij een pak slaag. Hierdoor leert hij Kung-Fu aan van Mr. Han en doet mee aan het grootste Kung-Fu toernooi van het land. Krijgt hij de techniek onder de knie? Of is het ein

Recensie film: Fast Food Nation

Recensie van de dramafilm Fast Food Nation.

Schoonheidssalon Beutee Renee in Twello (Gld.)

Schoonheids salon beautee renee twello gelderland orang malu massage moluks maleis verlegen mens

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

Onder de Kelders.

Een Grandcafe in Leeuwarden.

Het Opinel zakmes

Opinel zakmes, korte beschrijving en recensie

Revenge: vernieuwend en verassend

De Amerikaanse hitserie Revenge weet niet alleen hoog te scoren op IMDB, de serie scoort ook goede recensies en prachtige kijkcijfers. Wat is het succes van deze vernieuwende dramaserie?