Ontmaskerd


Publicatie datum:

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.

Gesponsorde koppelingen

Zodra Alessi parkeerd om te tanken en zich omdraait is haar enige bezit op de wereld verdwenen. Haar rode Mustang en alls wat zij daarin lag verdwijnt en zij is gestrand in het dorp waar zij voor het eerst sneeuw ziet... wie zal haar helpen?

Alessi Moore heeft een triets verleden en reist met haar prachtige Mustang door het land. Wanneer zij bij het dorp Charity aankomt en voor het eerst sneeuw ziet voelt ze ergens dat ze hier goed zit. Zij gaat tanken maar, terwijl zij binnen staat verdwijnt haar auto. Ben en Dave vangen haar in eerste instantie op, zij runnen de benzine pomp en hebben een garage. Samen met Steve delen zij een huis. Wanneer Alessi slaapt komt Steve thuis en vind het maar niks dat de mannen een vreemde in zijn bed laten slapen.

Steve is eigenaar van een boekwinkel. Zijn vader is pas opverleden en zijn verloofde heeft hem laten zitten voor een ander. Hij is chagerijnig en gelooft Alessi niet. Het duurt lang voor hij haar vertrouwt.

Alessi heeft werk nodig en doet aangifte van de diefstal maar de bijna gepensioneerde Cooper loopt niet zo hard voor haar.

Dit dorp heeft een vreselijk geheim, een overeenkomst waar niemand over praten wil en die als een muur tussen Alessi en de dorpsbewoners in komt te staan. Zij wil haar auto terug en ook al kan ze dat geestelijk los laten wanneer God dat van haar zou vragen, nu nog niet.

De sneeuw bemoeilijkt het zoeken. Ondertussen heeft Steven haar meer toegelaten in zijn leven, ze mag werken in zijn winkel en slapen op een stretcher in de winkel. Ze is goed met boeken. Wanneer ze delen verteld van haar leven aan Steve is hij erg sceptisch en valt haar vaak aan op haar woorden.

Debbie, de beperkte dochter van Mary, vind Alessi gelijk lief en knuffelt haar. Steve verbaasd zich erover, meestal zijn mensen als Debbie juist. Schatten ze mensen goed in.

Ondertussen ziet Steve af en toe de blikken van de dominees zoon, Carl, naar Alessie. Hij kan zijn vinger er niet op leggen er is iets mis.

De dominee spreekt tot Alessi's hart. Wat een begaafd spreker denkt zij. Intussen overkomen haar akelige dingen, iemand gooit een sneeuwbal naar haar met een steen erin. Daarna krijgt ze ijswater over zich heen en verblind iemand haar vanaf het dak van de winkel. Ze ziet haar auto 's nachts rondjes draaien op straat en niemand die haar gelooft.

Steve gelooft haar steeds meer en voelt zich uiteindelijk gedwongen het dorps geheim te onthullen.In charity is niets wat het lijkt. Deze openbaring zet een akelig slot in gang, Alessi vertrekt midden in de nacht terwijl er sneeuw ligt en iemand op haar aast.

Een bijzonder boek, met zeker een diepere laag. Hoe er soms gedacht kan worden in een kleine gemeenschap. Terwijl Gods woord leidraad zou moeten zijn, Zijn gerechtigheid. Niet die van de mensen.

Een aanrader!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 13
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Colombiana is een diesel

Recensie over de actiefilm Colombiana.

Recensie film: Turtles can fly

Recensie van de film Turtles can fly

The Fighter (2011)

The Fighter is een drama over de onwaarschijnlijke weg naar de lichtgewicht titel van de Ierse bokser Micky Ward. Zijn Rocky-achtige verhaal wordt grotendeels bepaald door zijn half-broer Dicky, een voormalig bokser die nu de functie van trainer bekleed. Dicky is verslaafd aan drugs, vrouwen en de rest dat niet meer me

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi

Thor (2011)

De sterke en machtige maar ook arrogante Thor wordt na het veroorzaken van een enorme oorlog verbannen naar de aarde. Daar moet hij tussen de mensen leven om te bewijzen dat hij terug mag komen. Daar wordt hij de sterke verdediger van het goede en neemt verantwoordelijkheden die voorheen ondenkbaar waren geweest bij Th

Een nieuw gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een nieuw gesprek met God' van Neal Donald Walsch. Het boek dat je leven verandert!

Recensie Gebr.

Ik heb een boekverslag gemaakt over het boek Gebr. Echt een aanrader.

True Grit recensie

Een recensie van de film True Crit van Ethan en Joel Coen. Let op: spoilers! Als je niks wilt weten over de film, niet verder lezen!

Aliens (deel 2 van de Quadrilogy)

Tweede confrontatie van Ripley met de Aliens die de bewoners van planetoïde LV-426 hebben overmeesterd

Het Opinel zakmes

Opinel zakmes, korte beschrijving en recensie

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

Het zijn net mensen van Joris Luyendijk

Recensie van het boek: Het zijn net mensen. De Arabische wereld door de ogen van een nieuws correspondent.

Shutter Island (2010)

U.S. Marshal Teddy Daniels komt naar Shutter Island om de vermissing van een vrouwelijke patiënte te onderzoeken. Daarbij worden veel psychologische spelletje met hem gespeeld. Weet hij de waarheid toch te achterhalen? Of zit er meer verborgen op het eiland?

Een ongewoon gesprek met God

Een recensie van het boek 'Een ongewoon gesprek met God' van Neal Donald Walsch, het boek dat je leven verandert!

Vergeetboek.

De worsteling van Lance, Tweede boek in een trilogie.

Fluistertoon

Een vervolg op Geheimtaal en vergeetboek. Wauw!

Alien Resurrection (deel 4 van de Quadrology)

Ripley keert terug van de doden met buitenaards dna in haar lichaam. Hoe gaat dit aflopen?

Het land van de Samen - Annica Wennström

Het land van de Samen - Annica Wennström

The Engelse Newcastle Upon Tyne

Met een cruiseschip naar het Engelse Newcastle en in één dag alle grote bezienswaardigheden bekijken? Prachtige stad met rijke historie en vele activiteiten die je gezien moet hebben.

Boek: 'Een echte vrouw'

Recensie van het boek 'Een echte vrouw'. Het boek is geschreven door Michael Berg.

De Zoetheid van Perziken.

Prachtig verhaal rondom een perzik boom.

Recensie film: The Lord of the Rings: The Return of the King

Recensie van de derde film in de reeks van The Lord of the Rings

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

Romeo over Juliet Theater versie

Een recensie over het toneestuk: Romeo over Julia

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.