Ontmaskerd


Publicatie datum:

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.

Gesponsorde koppelingen

Zodra Alessi parkeerd om te tanken en zich omdraait is haar enige bezit op de wereld verdwenen. Haar rode Mustang en alls wat zij daarin lag verdwijnt en zij is gestrand in het dorp waar zij voor het eerst sneeuw ziet... wie zal haar helpen?

Alessi Moore heeft een triets verleden en reist met haar prachtige Mustang door het land. Wanneer zij bij het dorp Charity aankomt en voor het eerst sneeuw ziet voelt ze ergens dat ze hier goed zit. Zij gaat tanken maar, terwijl zij binnen staat verdwijnt haar auto. Ben en Dave vangen haar in eerste instantie op, zij runnen de benzine pomp en hebben een garage. Samen met Steve delen zij een huis. Wanneer Alessi slaapt komt Steve thuis en vind het maar niks dat de mannen een vreemde in zijn bed laten slapen.

Steve is eigenaar van een boekwinkel. Zijn vader is pas opverleden en zijn verloofde heeft hem laten zitten voor een ander. Hij is chagerijnig en gelooft Alessi niet. Het duurt lang voor hij haar vertrouwt.

Alessi heeft werk nodig en doet aangifte van de diefstal maar de bijna gepensioneerde Cooper loopt niet zo hard voor haar.

Dit dorp heeft een vreselijk geheim, een overeenkomst waar niemand over praten wil en die als een muur tussen Alessi en de dorpsbewoners in komt te staan. Zij wil haar auto terug en ook al kan ze dat geestelijk los laten wanneer God dat van haar zou vragen, nu nog niet.

De sneeuw bemoeilijkt het zoeken. Ondertussen heeft Steven haar meer toegelaten in zijn leven, ze mag werken in zijn winkel en slapen op een stretcher in de winkel. Ze is goed met boeken. Wanneer ze delen verteld van haar leven aan Steve is hij erg sceptisch en valt haar vaak aan op haar woorden.

Debbie, de beperkte dochter van Mary, vind Alessi gelijk lief en knuffelt haar. Steve verbaasd zich erover, meestal zijn mensen als Debbie juist. Schatten ze mensen goed in.

Ondertussen ziet Steve af en toe de blikken van de dominees zoon, Carl, naar Alessie. Hij kan zijn vinger er niet op leggen er is iets mis.

De dominee spreekt tot Alessi's hart. Wat een begaafd spreker denkt zij. Intussen overkomen haar akelige dingen, iemand gooit een sneeuwbal naar haar met een steen erin. Daarna krijgt ze ijswater over zich heen en verblind iemand haar vanaf het dak van de winkel. Ze ziet haar auto 's nachts rondjes draaien op straat en niemand die haar gelooft.

Steve gelooft haar steeds meer en voelt zich uiteindelijk gedwongen het dorps geheim te onthullen.In charity is niets wat het lijkt. Deze openbaring zet een akelig slot in gang, Alessi vertrekt midden in de nacht terwijl er sneeuw ligt en iemand op haar aast.

Een bijzonder boek, met zeker een diepere laag. Hoe er soms gedacht kan worden in een kleine gemeenschap. Terwijl Gods woord leidraad zou moeten zijn, Zijn gerechtigheid. Niet die van de mensen.

Een aanrader!

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 13
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

New Kids Turbo

Een recensie over de film New Kids Turbo, een film waar ik normaal gesproken niet naar toe zou gaan en die een geheel nieuwe ervaring teweeg bracht.

Alien Resurrection (deel 4 van de Quadrology)

Ripley keert terug van de doden met buitenaards dna in haar lichaam. Hoe gaat dit aflopen?

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.

Filmrecensie van Habemus Papam

We hebben een Paus, (of toch niet?) Film waarin een pas gekozen paus een geestelijke crisis krijgt en het Vaticaan ontvlucht.

Bad Taste

De 1ste film van de bekende regisseur Peter Jackson, opgenomen met een goedkoop cameraatje. In het regiedebuut van Peter Jackson is hij naast regisseur ook acteur.

Scream 4 (2011)

Sidney Prescott, die nu ook auteur is van zelf-hulp boek, keert terug naar huis in Woodsboro als laatste stop van haar boektour. Daar maakt ze opnieuw kennis met Sheriff Dewey en Gale, die nu getrouwd zijn, en ziet haar nichtje Jill en haar tante Kate ook weer eens. Helaas, door de komst van Sidney keert ook de gevrees

Red Riding Hood (2011)

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

Rotihuis Groningen

Surinaams eten bestellen bij Rotihuis Groningen

Filmrecensie en trailer Intouchables

Intouchables

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Joe Speedboot - Tommy Wieringa (2011)

Humoristisch boek genaamd Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Over gehandicapte jongen genaamd Fransje in het dorpje Lomark. Briljant geschreven!

Recensie film: Penelope

Recentie van de geweldige film over een meisje met een varkensneusje, Penelope.

Geheimtaal

Een hotel, een passie, een nieuwe liefde.

Ik (Ali), Als Turkse arbeider in Duitse bedrijven - Gunther Wallraff

Recensie van het boek Ik (Ali), van Gunther Wallraff

Het nieuwe album van de Foo Fighters genaamd Wasting Light

De Foo Fighters zijn weer terug van weg geweest.

The Book of Eli (2010)

Eli loopt al 30 jaar met zijn boek door Noord Amerika om zijn missie te volbrengen. De gevaarlijke situaties die na de Apocalyps zijn ontstaan zijn een bedreiging voor zijn boek. Kan Eli zijn boek beschermen? En lukt het hem zijn missie te voltooien?

Dirty Dansing musical - ZEER UITGEBREID -

Een zeer uitgebreide recensie over de musical Dirty Dansing

Aliens (deel 2 van de Quadrilogy)

Tweede confrontatie van Ripley met de Aliens die de bewoners van planetoïde LV-426 hebben overmeesterd

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Sherlock Holmes (2009)

Sherlock Holmes pakt met zijn partner Dr. John Watsen de seriemoordenaar en zwarte magier Blackwood op. Na Blackwoods zelfmoord actie staat hij op uit de dood. Lukt het Holmes om dit mysterie te ontrafelen? Of eindigt het definitie voor de meest bekende detective uit Londen?

Het Opinel zakmes

Opinel zakmes, korte beschrijving en recensie

Rio

Deze film maakt de hoge verwachtingen waar! Een echte aanrader om te kijken!

Zustermoord

Een recensie over het boek 'Zustermoord' van Tess Gerritsen

The Uninvited 2003

Een erg verwarrende horror die je aan het denken zet.