Ontmaskerd


Publicatie datum:

Alessi Moore, een bijzonder gevoelig meisje met een bijzondere Mustang.

Gesponsorde koppelingen

Zodra Alessi parkeerd om te tanken en zich omdraait is haar enige bezit op de wereld verdwenen. Haar rode Mustang en alls wat zij daarin lag verdwijnt en zij is gestrand in het dorp waar zij voor het eerst sneeuw ziet... wie zal haar helpen?

Alessi Moore heeft een triets verleden en reist met haar prachtige Mustang door het land. Wanneer zij bij het dorp Charity aankomt en voor het eerst sneeuw ziet voelt ze ergens dat ze hier goed zit. Zij gaat tanken maar, terwijl zij binnen staat verdwijnt haar auto. Ben en Dave vangen haar in eerste instantie op, zij runnen de benzine pomp en hebben een garage. Samen met Steve delen zij een huis. Wanneer Alessi slaapt komt Steve thuis en vind het maar niks dat de mannen een vreemde in zijn bed laten slapen.

Steve is eigenaar van een boekwinkel. Zijn vader is pas opverleden en zijn verloofde heeft hem laten zitten voor een ander. Hij is chagerijnig en gelooft Alessi niet. Het duurt lang voor hij haar vertrouwt.

Alessi heeft werk nodig en doet aangifte van de diefstal maar de bijna gepensioneerde Cooper loopt niet zo hard voor haar.

Dit dorp heeft een vreselijk geheim, een overeenkomst waar niemand over praten wil en die als een muur tussen Alessi en de dorpsbewoners in komt te staan. Zij wil haar auto terug en ook al kan ze dat geestelijk los laten wanneer God dat van haar zou vragen, nu nog niet.

De sneeuw bemoeilijkt het zoeken. Ondertussen heeft Steven haar meer toegelaten in zijn leven, ze mag werken in zijn winkel en slapen op een stretcher in de winkel. Ze is goed met boeken. Wanneer ze delen verteld van haar leven aan Steve is hij erg sceptisch en valt haar vaak aan op haar woorden.

Debbie, de beperkte dochter van Mary, vind Alessi gelijk lief en knuffelt haar. Steve verbaasd zich erover, meestal zijn mensen als Debbie juist. Schatten ze mensen goed in.

Ondertussen ziet Steve af en toe de blikken van de dominees zoon, Carl, naar Alessie. Hij kan zijn vinger er niet op leggen er is iets mis.

De dominee spreekt tot Alessi's hart. Wat een begaafd spreker denkt zij. Intussen overkomen haar akelige dingen, iemand gooit een sneeuwbal naar haar met een steen erin. Daarna krijgt ze ijswater over zich heen en verblind iemand haar vanaf het dak van de winkel. Ze ziet haar auto 's nachts rondjes draaien op straat en niemand die haar gelooft.

Steve gelooft haar steeds meer en voelt zich uiteindelijk gedwongen het dorps geheim te onthullen.In charity is niets wat het lijkt. Deze openbaring zet een akelig slot in gang, Alessi vertrekt midden in de nacht terwijl er sneeuw ligt en iemand op haar aast.

Een bijzonder boek, met zeker een diepere laag. Hoe er soms gedacht kan worden in een kleine gemeenschap. Terwijl Gods woord leidraad zou moeten zijn, Zijn gerechtigheid. Niet die van de mensen.

Een aanrader!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 13
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

The Engelse Newcastle Upon Tyne

Met een cruiseschip naar het Engelse Newcastle en in één dag alle grote bezienswaardigheden bekijken? Prachtige stad met rijke historie en vele activiteiten die je gezien moet hebben.

Ik (Ali), Als Turkse arbeider in Duitse bedrijven - Gunther Wallraff

Recensie van het boek Ik (Ali), van Gunther Wallraff

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Recensie Schaduw van de wind door Carlos Ruiz Zafon

Red Riding Hood (2011)

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

The Roommate

Psychologische student maakt het leven zuur van een andere student waarin het ontdekken van de mystery voorop staat

Recensie film: 13 going on 30

Recentie van de komische film: 13 going on 30

Recensie Breaking Bad

Recensie Breaking Bad, een Amerikaanse drama/misdaadserie

Alice in Wonderland (2010) - Tim Burton

Recensie over de film Alice in Wonderland uit 2010 geregiseerd door Tim Burton

Laptop ASUS K50i serie Review/Recensie

Recensie van de ASUS k50i-serie laptop/notebook

Recensie Yogi Bear

Hoe het is om beer te zijn in Yellystone Park

Hotel Rwanda

Recensie van de film hotel Rwanda

Rennen naar een gezondere toekomst

Een recensie van de handige app Runkeeper. Begin met het naar een gezondere toekomst.

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

El Toro

Een spaans Restaurant in Leeuwarden.

Het land van de Samen - Annica Wennström

Het land van de Samen - Annica Wennström

Revenge: vernieuwend en verassend

De Amerikaanse hitserie Revenge weet niet alleen hoog te scoren op IMDB, de serie scoort ook goede recensies en prachtige kijkcijfers. Wat is het succes van deze vernieuwende dramaserie?

Anders van Anita Terpstra

Heftig verhaal. Het kan mij niet heftig genoeg zijn

Alle over kieskeurig.nl

Product tests, vergelijk Winkels, prijzen en maak de beste keuze op kieskeurig.nl

Scream 4 (2011)

Sidney Prescott, die nu ook auteur is van zelf-hulp boek, keert terug naar huis in Woodsboro als laatste stop van haar boektour. Daar maakt ze opnieuw kennis met Sheriff Dewey en Gale, die nu getrouwd zijn, en ziet haar nichtje Jill en haar tante Kate ook weer eens. Helaas, door de komst van Sidney keert ook de gevrees

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

Madcatz Wireless Steering Wheel

Een artikel over het product: MadCatz Wireless Racing Wheel voor de xbox 360

Recentie film: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Recensie van de eerste film in de reeks van de Lord of the Rings

Samenvatting Crazy

samenvatting van het boek crazy