Op vakantie in Marmaris, Turkije


Publicatie datum:

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)

Gesponsorde koppelingen

Waar zullen we dit jaar weer eens op vakantie gaan? Voor veel mensen een vraag die lastig te beantwoorden is en veel wikken en wegen veroorzaakt. Bij deze een positieve recensie over een vakantie in Marmaris, Turkije. In het speciaal met partner, maar zeker ook geschikt voor met vrienden.

Marmaris is gelegen in het altijd warme Turkije en is een zeer populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Het altijd mooie weer, de lekkere zee, het Turkse eten en het goedkope shoppen zijn immers zaken die ons aantrekken. Hieronder zal ik de voor- en nadelen benoemen die er zijn bij een vakantie in Marmaris met je partner.

Voordeel 1: Activiteiten
Turkije is een geweldig land om activiteiten met je partner te doen. Er is keuze uit onder andere stedentrips, boottochten, safari's, duiken en snorkelen en natuurlijk de Hammam! Deze laatste moet je zeker bezoeken! De Hammam is een turks badhuis waarin je kunt genieten van sauna's en massages. Vooral het scrubben en de zeepmassage helpt je weer helemaal lekker in je vel te voelen. Bij het maken van een boottocht stop je een aantal keer onderweg, waarna je de mogelijkheid hebt om te snorkelen of te zonnen. Ook heb je de kans dat je dolfijnen spot, zoals bij ons het geval was. Een populaire trip is de tocht naar Dalyan, wat bekend staat om haar natuurlijke modder- en zwavelbaden. Hier kun je je helemaal insmeren met modder, waarna je een douche neemt en je onderdompelt in het warme zwavelbad. Natuurlijk is de geur hiervan een minpunt, maar voor je huid is het erg goed.

Voordeel 2: Het weer, het eten en de kosten

Over het weer in Marmaris kan ik kort zijn: zonnig en warm. Voor sommige mensen wellicht iets te warm, aangezien het vaak boven de 30 graden is. De mooie stranden en de lekkere zee zorgen echter voor de nodige verkoeling. Aangezien Marmaris een badplaats is, is er erg veel specialiteit in vis en andere zeedieren. Deze worden heerlijk gekruid en op een mooi opgemaakt bord opgediend. Echter smaken ook de vleesgerechten erg lekker (geen varkensvlees vanwege het Islamitische geloof). Een echte aanrader is het restaurant Uno Momento, waar de lekkerste pasta's worden geserveerd.
Relatief gezien is Marmaris een erg goedkope vakantiebestemming. De vluchten en de hotels vallen vergeleken met andere landen mee en het levensonderhoud al helemaal. Natuurlijk vinden wij dit als Nederlanders een fijn pluspunt.

Voordeel 3: Het nachtleven
Het uitgaansleven in Marmaris is bij jongeren erg populair. Er is een straat middenin het centrum waar zich het grootste deel van de discotheken en clubs bevinden. Wanneer je lekker met je partner wilt relaxen 's avonds, is dit ook heel goed mogelijk. Vooral een aanrader zijn de gezellige barretjes aan de prachtige boulevard van Marmaris. Velen van hen hebben een lounch-gedeelte, met diepe banken vol met kussens. Onder het genot van een waterpijpje met fruitsmaak en een cocktail is het hier ideaal vertoeven. Vooral het 'waterpijppark' met de vele zitzakken is erg sfeervol. Ook deze is gelegen aan de boulevard.

Nadeel: Opdringerigheid
Wellicht hebben velen van jullie er al eens over gehoord; de Turkse burgers doen er alles aan om je hun souvernirswinkel of restaurant in te krijgen. Dit kan wel eens vervelend zijn, wanneer ze niet van ophouden weten en je haast letterlijk naar binnen gesleurd wordt. Wees echter gewoon duidelijk; nee is nee. Ons ging dat na een paar dagen steeds beter af, waardoor we sneller door konden lopen. Nog een ander puntje is dat de eerste prijs die de Turkse verkopers noemen altijd veel te hoog ligt. Wanneer je af gaat dingen, kun je best als eerste bod een derde van de oorspronkelijke prijs bieden. Uiteindelijk lukt het namelijk vaak voor de helft van de prijs.

Al met al is Marmaris een leuke, actieve, sfeervolle en relatief goedkope vakantiebestemming voor jou en je partner!


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 53
Leden aangebracht: 3

Meer uit de categorie recensies

Sprookjes Keizerin of een depressieve vrouw die opzoek was naar geluk maar het niet vond?

Een recensie over het ware verhaal van Keizerin Elisabeth, ook wel Sisi of Sissi genoemd.

Thermen Scandic Sanadome in Nijmegen

Een recensie over het 4 sterren hotel en thermen Scandic Sanadome in Nijmegen

Laptop ASUS K50i serie Review/Recensie

Recensie van de ASUS k50i-serie laptop/notebook

Recensie Drive Angry

Een film die ietswat tegenvalt, houdt je van overdreven veel actie, dan moet je dit bekijken

Nachtschade (Blindsighted), Karin Slaughter (2002)

Dit is de eerste literaire thriller in de Sara Linton-reeks dat zorgt voor bloedstollende spanning en levensechte personages.

The Big Bang Theory

In dit artikel vindt je mijn recensie en leuke weetjes over deze komische tv serie.

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief (2010)

Percy Jackson ontdekt dat hij een halfgod is, wanneer zijn moeder wordt ontvoerd door de god van de onderwereld, Hades (broer van Zeus). Percy strijd tussen twee vuren: zijn moeder redden of de lichtflits van Zeus vinden en terug brengen. Of lukt het hem allebei zodat er een wereldondergang kan worden voorkomen?

Red Riding Hood (2011)

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

Boek: 'Een echte vrouw'

Recensie van het boek 'Een echte vrouw'. Het boek is geschreven door Michael Berg.

Fenomenale 'Verkeerde Benen'

Een recensieverslag na het meemaken van de geweldige voorleesperforamnce van Ronald Snijders: Verkeerde benen

Het Opinel zakmes

Opinel zakmes, korte beschrijving en recensie

Recensie Yogi Bear

Hoe het is om beer te zijn in Yellystone Park

Ik (Ali), Als Turkse arbeider in Duitse bedrijven - Gunther Wallraff

Recensie van het boek Ik (Ali), van Gunther Wallraff

Verboden.

The book of mortals.

Lord of the Flies (film)

Recensie over de film Lord of the Flies, waarin de film ook met het boek vergeleken wordt.

Hotel Rwanda

Recensie van de film hotel Rwanda

True Grit recensie

Een recensie van de film True Crit van Ethan en Joel Coen. Let op: spoilers! Als je niks wilt weten over de film, niet verder lezen!

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Recensie film/documentaire: Supersize me

Recensie van de film/documentaire Supersize me met Morgan Spurlock

Het nieuwe album van de Foo Fighters genaamd Wasting Light

De Foo Fighters zijn weer terug van weg geweest.

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

Filmrecensie: 300

300 Spartaanse soldaten proberen een overmacht van Persen tegen te houden

Black Swan Recensie

Filmrecensie van de dramatische thriller Black Swan

Fluistertoon

Een vervolg op Geheimtaal en vergeetboek. Wauw!

Recensie film: Now Way Up

Recensie van de spannende film No Way Up die zich afspeeld in een ondergrondse parkeergarage.