Pirates of the caribbean on stranger tides


Publicatie datum:

Een recensie van de vierde pirates of the caribbean film, on stranger tides. Is hij net zo leuk als zijn voorgangers of kun je hier beter voor thuisblijven?

Gesponsorde koppelingen

Pirates of the caribbean: on stranger tides is alweer het vierde deel in de reeks. Johnny Depp is weer terug als captain Jack Sparrow, Geoffrey Rush is er weer in de rol van captain Hector Barbossa en Kevin R. McNally is weer terug als Gibbs. In dit deel komt jack de enige vrouw die ooit werkelijk van hem hield weer tegen waarna ze elkaar gebruiken om de fountain of youth te vinden, wat voor een haat liefde relatie zorgt. Alsof dat nogniet genoeg is ze ook nogeens de dochter van Blackbeard, de meest gevreesde piraat van die tijd wat ervoor zorgt dat jack aan boord van de queen anne's revenge beland, het schip van Blackbeard. Alsof dat nogniet genoeg avontuur is komt jack ook nog zeemeerminnen, zombies, captain barbossa en een spaanse vloot tegen in zijn avontuur naar de fountain of youth.

Meer van hetzelfde

Als je andere recensies op het internet leest dan zul je vastwel gemerkt hebben dat de meesten van mening zijn dat dit vierde deel inspiratieloos en meer van hetzelfde is. Ikzelf heb volop genoten van de eerste 3 delen en deed dit nogmaals in het vierde deel. De (bijna) altijd grappige situaties met jack sparrow kunnen niet vervelen en deze in combinatie met het piratenthema en het goede acteerwerk kunnen mij nogsteeds laten lachen. Maar de humor wordt meer dan genoeg afgewisseld met veel actie, een goed verhaal en een onverwacht einde.

pirates1

3D

Zoals je mischien al weer is dit deel van pirates of the caribbean opgenomen met 3D camera's, en dat is te merken want sinds avatar heb ik nietmeer een film gezien die zo goed gebruikt maakt van de 3D mogelijkheden. Je zien jack sparrow regelmatig door de zaal vliegen en de zwaarden vliegen je om de oren.

Personages en gebreken

De personages vind ik goed neergezet, dit niet alleen door het goede acteerwerk maar ook door de make-up die elk deel weer beter wordt. Blackbeard en Barbossa komen angstaanjagend over en ook het vrouwelijk schoon wordt veel aandacht aan besteed bij zowel Blackbeards dochter en de zeemeerminnen. Het enige wat ik echt miste in dit deel van pirates of the caribbean was een goede zeeslag! Bij elk deel weer heb ik uitgekeken naar het moment dat deze plaatsvonden en genoot hier altijd volop van maar het goede verhaal maakt dit meer dan goed.

pirates2

Conclusie

Ondanks het missen van zeeslagen ben ik zeer tevreden over dit deel. Enge piraten, mooie zeemeerminnen, een grappige jack en goede 3D effecten maken deze film tot een die het bezoeken waard is. Heb je na deel 1 al geen lol meer beleefd aan de pirates of the caribbean films bespaar jezelf dan het geld maar.

Puntenlijstje

Pluspunten:

+ Acteerwerk (zowel hoofd als bijrollen)

+ 3D

+ avontuur, humor en actie in combinatie met het piratenthema

+ Zeemeerminnen (en Penélope Cruz)

+ Verhaal

Minpunten:

- Missende zeeslagen

[youtube]E3pIBxAqiGA[/youtube]

Zie ook mijn new kids: turbo recensie;

http://artikelen.foobie.nl/recensies/new-kids-turbo/


Foobie gebruiker Dennis50

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 24
Leden aangebracht: 1420

Meer uit de categorie recensies

Call of Duty; Black ops in 3D op de PS3.

Call of Duty; Black ops in 3D. Speelt dit nu fijn?

Shutter Island (2010)

U.S. Marshal Teddy Daniels komt naar Shutter Island om de vermissing van een vrouwelijke patiënte te onderzoeken. Daarbij worden veel psychologische spelletje met hem gespeeld. Weet hij de waarheid toch te achterhalen? Of zit er meer verborgen op het eiland?

Top 10 iPhone/iPod touch apps

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

Rotihuis Groningen

Surinaams eten bestellen bij Rotihuis Groningen

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

Alien (deel 1 van de Quadrilogy)

Het eerste contact van Ridley met de Aliens op planetoïde LV-426 en de besmetting

Hotel Rwanda

Recensie van de film hotel Rwanda

Aliens (deel 2 van de Quadrilogy)

Tweede confrontatie van Ripley met de Aliens die de bewoners van planetoïde LV-426 hebben overmeesterd

Recensie film: The Lord of the Rings: The Return of the King

Recensie van de derde film in de reeks van The Lord of the Rings

Due Date

Een erg leuke komedie waarin Zach Galifianakis zich weer van zijn goede kant laat zien

Recensie Samsung Galaxy Ace

Info over Samsung Galaxy Ace met ervaring van gebruiker

Recensie film: 13 going on 30

Recentie van de komische film: 13 going on 30

Handleiding Neobux

Neobux uitgebreid uitgelegd en natuurlijk de formule om geld te kunnen verdienen.

Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)

FBI-agent Malcolm Turner en zijn 17-jarige zoon, Trent, gaan undercover op een kunstschool voor meisjes. Dit alles nadat Trent getuigen was van een moord. Door het leven gaande als Big Momma en Charmaine proberen ze de moordenaar te ontmaskeren, maar bovenal brengt dit zeer hilarische scènes met zich mee!

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

goSupermodel.nl veilig?

een website voor meisjes waarbij ze kunnen communiceren, zich bezig kunnen houden met kleding en spelletjes kunnen doen.

Jack Sparrow is Back!

In Pirates 4 gaan Jack Sparrow en Captain Barbosa op zoek naar de Fountain of Youth....

Boek: De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween.

Een recensie van het populaire boek 'De 100 jarige man die uit het raam klom en verdween'.

Recensie film: Now Way Up

Recensie van de spannende film No Way Up die zich afspeeld in een ondergrondse parkeergarage.

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

Red Riding Hood (2011)

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

Joe Speedboot - Tommy Wieringa (2011)

Humoristisch boek genaamd Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Over gehandicapte jongen genaamd Fransje in het dorpje Lomark. Briljant geschreven!

New Kids Turbo

Een recensie over de film New Kids Turbo, een film waar ik normaal gesproken niet naar toe zou gaan en die een geheel nieuwe ervaring teweeg bracht.

Recensie Season of the witch

Zeer leuke avonturen film waarbij je constant geboeid blijft