Pirates of the caribbean on stranger tides


Publicatie datum:

Een recensie van de vierde pirates of the caribbean film, on stranger tides. Is hij net zo leuk als zijn voorgangers of kun je hier beter voor thuisblijven?

Gesponsorde koppelingen

Pirates of the caribbean: on stranger tides is alweer het vierde deel in de reeks. Johnny Depp is weer terug als captain Jack Sparrow, Geoffrey Rush is er weer in de rol van captain Hector Barbossa en Kevin R. McNally is weer terug als Gibbs. In dit deel komt jack de enige vrouw die ooit werkelijk van hem hield weer tegen waarna ze elkaar gebruiken om de fountain of youth te vinden, wat voor een haat liefde relatie zorgt. Alsof dat nogniet genoeg is ze ook nogeens de dochter van Blackbeard, de meest gevreesde piraat van die tijd wat ervoor zorgt dat jack aan boord van de queen anne's revenge beland, het schip van Blackbeard. Alsof dat nogniet genoeg avontuur is komt jack ook nog zeemeerminnen, zombies, captain barbossa en een spaanse vloot tegen in zijn avontuur naar de fountain of youth.

Meer van hetzelfde

Als je andere recensies op het internet leest dan zul je vastwel gemerkt hebben dat de meesten van mening zijn dat dit vierde deel inspiratieloos en meer van hetzelfde is. Ikzelf heb volop genoten van de eerste 3 delen en deed dit nogmaals in het vierde deel. De (bijna) altijd grappige situaties met jack sparrow kunnen niet vervelen en deze in combinatie met het piratenthema en het goede acteerwerk kunnen mij nogsteeds laten lachen. Maar de humor wordt meer dan genoeg afgewisseld met veel actie, een goed verhaal en een onverwacht einde.

pirates1

3D

Zoals je mischien al weer is dit deel van pirates of the caribbean opgenomen met 3D camera's, en dat is te merken want sinds avatar heb ik nietmeer een film gezien die zo goed gebruikt maakt van de 3D mogelijkheden. Je zien jack sparrow regelmatig door de zaal vliegen en de zwaarden vliegen je om de oren.

Personages en gebreken

De personages vind ik goed neergezet, dit niet alleen door het goede acteerwerk maar ook door de make-up die elk deel weer beter wordt. Blackbeard en Barbossa komen angstaanjagend over en ook het vrouwelijk schoon wordt veel aandacht aan besteed bij zowel Blackbeards dochter en de zeemeerminnen. Het enige wat ik echt miste in dit deel van pirates of the caribbean was een goede zeeslag! Bij elk deel weer heb ik uitgekeken naar het moment dat deze plaatsvonden en genoot hier altijd volop van maar het goede verhaal maakt dit meer dan goed.

pirates2

Conclusie

Ondanks het missen van zeeslagen ben ik zeer tevreden over dit deel. Enge piraten, mooie zeemeerminnen, een grappige jack en goede 3D effecten maken deze film tot een die het bezoeken waard is. Heb je na deel 1 al geen lol meer beleefd aan de pirates of the caribbean films bespaar jezelf dan het geld maar.

Puntenlijstje

Pluspunten:

+ Acteerwerk (zowel hoofd als bijrollen)

+ 3D

+ avontuur, humor en actie in combinatie met het piratenthema

+ Zeemeerminnen (en Penélope Cruz)

+ Verhaal

Minpunten:

- Missende zeeslagen

[youtube]E3pIBxAqiGA[/youtube]

Zie ook mijn new kids: turbo recensie;

http://artikelen.foobie.nl/recensies/new-kids-turbo/

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker Dennis50

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 24
Leden aangebracht: 1405

Meer uit de categorie recensies

Recensie film: Gulliver's Travels

Recensie van de film: Gulliver's Travels.

Shutter Island (2010)

U.S. Marshal Teddy Daniels komt naar Shutter Island om de vermissing van een vrouwelijke patiënte te onderzoeken. Daarbij worden veel psychologische spelletje met hem gespeeld. Weet hij de waarheid toch te achterhalen? Of zit er meer verborgen op het eiland?

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

The Big Bang Theory

In dit artikel vindt je mijn recensie en leuke weetjes over deze komische tv serie.

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Nadat Edward James heeft omgebracht, zint zijn oude maatje Victoria op wraak en creëert een nieuw vampierenleger. Zij heeft het voorzien op Bella en wordt in bescherming genomen door Edward en Jacob, beide geliefden van Bella en aartsrivalen. Kunnen ze deze missie volbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen? En vo

Red Riding Hood (2011)

Hoe een leuk sprookje voor kinderen

Anders van Anita Terpstra

Heftig verhaal. Het kan mij niet heftig genoeg zijn

Alien Resurrection (deel 4 van de Quadrology)

Ripley keert terug van de doden met buitenaards dna in haar lichaam. Hoe gaat dit aflopen?

Recensie van Dan Brown's bestseller De Da Vinci Code

De waarheid zal voor altijd verloren gaan - tenzij.....

Rennen naar een gezondere toekomst

Een recensie van de handige app Runkeeper. Begin met het naar een gezondere toekomst.

Top 10 free Android Game Apps

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog

Hotel Rwanda

Recensie van de film hotel Rwanda

Joe Speedboot - Tommy Wieringa (2011)

Humoristisch boek genaamd Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Over gehandicapte jongen genaamd Fransje in het dorpje Lomark. Briljant geschreven!

The Karate Kid (2010)

De jonge Dre Parker verhuisd naar China en moet zijn hele leven weer opnieuw opbouwen. Nadat hij verliefd is geworden op de mooie Mei Ying, krijgt hij een pak slaag. Hierdoor leert hij Kung-Fu aan van Mr. Han en doet mee aan het grootste Kung-Fu toernooi van het land. Krijgt hij de techniek onder de knie? Of is het ein

Recencie over de film Thor 2011

Een samenvatting en recensie van de film Thor 2011

Filmrecensie en trailer Intouchables

Intouchables

Fenomenale 'Verkeerde Benen'

Een recensieverslag na het meemaken van de geweldige voorleesperforamnce van Ronald Snijders: Verkeerde benen

Kroller Muller Museum: Jachthuis Sint Hubertus

The Fighter (2011)

The Fighter is een drama over de onwaarschijnlijke weg naar de lichtgewicht titel van de Ierse bokser Micky Ward. Zijn Rocky-achtige verhaal wordt grotendeels bepaald door zijn half-broer Dicky, een voormalig bokser die nu de functie van trainer bekleed. Dicky is verslaafd aan drugs, vrouwen en de rest dat niet meer me

Het Standford Prison Experiment

De bewakers kropen zo ver in hun rol dat ze de gevangen zo erg lieten lijden dat het experiment na 6 dagen stopgezet werd.

Onder de Kelders.

Een Grandcafe in Leeuwarden.

goSupermodel.nl veilig?

een website voor meisjes waarbij ze kunnen communiceren, zich bezig kunnen houden met kleding en spelletjes kunnen doen.

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfsters met een vleugje erotiek

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfster