Recencie over de film Thor 2011


Publicatie datum:

Een samenvatting en recensie van de film Thor 2011

Gesponsorde koppelingen

Op 28 April 2011 is de film Thor uitgekomen. Ik heb deze film bezocht en deel met dit artikel mijn ervaringen over de film

Algemene Film gegevens

Regie:                Kenneth Branagh

Productie:         Kevin Feige

Script:               Mark Protosevich

                         Ashley Miller

                         Zack Stent

                         Don Payne

                         J. Michael Straczynski

                                                                                    

Hoofdrollen:    Chris Hemsworht

                        Tom Hiddleston

                        Natalie Portman                                                       

                        Anthony Hopkins

                        Jaimie Alexander

Muziek:            Patrick Doyle

Release: Nederland 26 April 2011

               Amerika    21 April 2011                            

Een korte samenvatting van de film

De film Thor gaat over de Noorse dondergod Thor een sterke, maar ook een arrogante krijger. Thor zal later de troon van zijn vader opvolgen en zo koning van Asgard worden. Zijn vader heeft hier lang voor gevochten tegen de Frost Giants en hun krachten ontnomen door een kristal van hun planeet weg te halen. Thor wil op een dag naar de Frost Giants toe, maar zijn vader verbied het hem. Gedreven door zijn arrogantie gaat hij toch met zijn vrienden Ulik,Ymir and Surtur naar de planeet van de Frost Giants. Door deze actie wordt de oude oorlog weer opnieuw gestart. Voor zijn wandaad verband zijn vader hem van Asgard en moet hij tussen de normale mensen op aarde leven. Zijn magische hamer word ook meegestuurd en Thor krijgt zijn krachten terug als hij bewijst dat hij een held is.

Op aarde wordt hij gevonden door Janet. Ze doet onderzoek naar planeten en rare natuur verschijnselen. Via haar komt Thor te weten dat  zijn krachtige strijdhamer geland is op de aarde. Hij gaat er meteen naar toe, maar door de geheime overheden die ook Janets onderzoek hebben afgepakt kan hij er niet bij.

Intussen is in Asgard de oorlog vol in gang. De vader van Thor is in een cosmitische slaap gevallen en Thor’s broer regeerd de troon. Hij zend een vernietigend wezen naar de aarde om Thor om te laten komen. Doordat Thor het wezen dood en zo Janet en de rest van de stad red krijgt hij zijn krachten weer terug. Hij gaat weer terug naar Asgard waar hij tegen zijn broer moet strijden. Uit haat wil zijn broer de Frost Giants helemaal uitroeien, omdat hij niet een echtelijke zoon van de koning is. Thor houd hem tegen, maar daardoor moet hij wel de weg naar de aarde vernietigen. Thor kiest toch voor het voortbestaan van de Frost Giants en vernietigd de weg naar de aarde waardoor hij Janet nooit meer zal zien.

Recencie

Ik vond het een leuk verhaal om naar te kijken, alleen vond ik het sciencefiction te veel overheersen in de film. Zo vond ik dat de stad Asgard erg nep leek en dat sommige manieren zoals het reizen naar de aarde wat mij betreft anders gemogen had. De actie in de film was van een goed niveau en ook zeer goed in beeld gebracht. Een ander klein minpuntje vond ik wel dat Thor te overheersend was in het kader van gevechten. De al weinige tegenstanders die Thor heeft, maakte hij vrij gemakkelijk onschadelijk met gevolg dat de actie momenten vaak kort en explosief waren. Dit is een nadeel voor de pure actie kijkers. De muziek die tijdens de film werd afgespeeld was wel zeer ondersteunend en ook van echte waarde voor de film. Ook de special effects kwamen zeer goed tot hun recht. Ik zou mensen niet in het speciaal aanraden om naar deze film te gaan, want een super klassieker is het niet. Wel is het een leuke film voor mensen die een avondje gezellig een film willen kijken of naar de bioscoop willen gaan. Je moet bij deze film wel bijblijven want in de zomer van 2013 komt Thor 2 uit.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker flappie16

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 25
Leden aangebracht: 5

Meer uit de categorie recensies

Recensie van Dan Brown's bestseller De Da Vinci Code

De waarheid zal voor altijd verloren gaan - tenzij.....

Recensie: Heb lief en zie niet om

Recensie films: Willy Wonka- en Charlie & The Chocolate Factory (1971 & 2005)

Het verschil tussen de beide Chocolate Factory films uit 1971 en 2005.

Filmrecensie: 300

300 Spartaanse soldaten proberen een overmacht van Persen tegen te houden

Het zijn net mensen van Joris Luyendijk

Recensie van het boek: Het zijn net mensen. De Arabische wereld door de ogen van een nieuws correspondent.

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Hotel Rwanda

Recensie van de film hotel Rwanda

Fear and Loathing in Las Vegas and Other American Stories

Recensie van een hoog aangeschreven boek uit de moderne Amerikaanse literatuur

Wrath of the titans

Top of Flop, Wrath of the titans recensie

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

The Roommate

Psychologische student maakt het leven zuur van een andere student waarin het ontdekken van de mystery voorop staat

Filmrecensie Mighty Aphrodite

Meerdere aspecten uit de film worden besproken in deze recensie.

het boek Misleid (Merel van Groningen)

Merel(schrijfster en de hoofdpersoon) word verliefd op een loverboy

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Nachtschade (Blindsighted), Karin Slaughter (2002)

Dit is de eerste literaire thriller in de Sara Linton-reeks dat zorgt voor bloedstollende spanning en levensechte personages.

Anders van Anita Terpstra

Heftig verhaal. Het kan mij niet heftig genoeg zijn

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

Mario Kart Wii

Wat je moet weten voordat je het koopt

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

Recensie film: Now Way Up

Recensie van de spannende film No Way Up die zich afspeeld in een ondergrondse parkeergarage.

goSupermodel.nl veilig?

een website voor meisjes waarbij ze kunnen communiceren, zich bezig kunnen houden met kleding en spelletjes kunnen doen.

Achter Gesloten Deuren (The Pelican Brief), John Grisham (1992)

Dit is de tweede bestseller van John Grisham na Advocaat van de Duivel (The Firm). Dit beslaat een geheel nieuw thrillergenre: The Legal thriller – combinatie van misdaadroman met een vleugje recht erin verwerkt.

The Book of Eli (2010)

Eli loopt al 30 jaar met zijn boek door Noord Amerika om zijn missie te volbrengen. De gevaarlijke situaties die na de Apocalyps zijn ontstaan zijn een bedreiging voor zijn boek. Kan Eli zijn boek beschermen? En lukt het hem zijn missie te voltooien?