Recensie 'Alles is liefde'


Publicatie datum:

Gesponsorde koppelingen

Waardering: ***

Regie: Joram Lürsen

Met Michiel Romeyn, Carice van Houten en Wendy van Dijk

 

De film, geschreven door Kim van Kooten en geregisseerd door Joram Lürsen kwam dan eindelijk op 17 oktober 2007 in de Nederlandse bioscopen. ‘Alles is liefde’ is een romantische komedie die werd bekroond met als De Gouden film, met de Diamanten Film’ en kreeg ook nog het Gouden Kalf voor beste Nederlandse speelfilm.

Alles is liefde is een echte Nederlandse film. Een film om met je familie te kijken, niet om de diepgang maar om het simpele maar leuke verhaal. Er zit humor en romantiek in maar is ook ontroerend. Velen zullen zich er wel in herkennen, de ups en downs in de liefde maar er toch in blijven geloven, dat is de kunst.

 ‘Alles is liefde’ is een verhaal over liefde vanuit verschillende perspectieven. Zo is er een homo stel dat gaat trouwen, maar op de dag van de trouwerij loopt Kees (Daan Schuurmans) weg en laat Victor ( Paul de Leeuw) verbijsterd achter. Kiki, de dochter van Victor heeft het niet mee zitten met de liefde maar voelt wel wat voor de charmante prins Valentijn.

Klaasje (Wendy van Dijk) en Dennis (Peter Paul Muller) hebben samen een zoontje maar zijn gescheiden omdat Dennis vreemdging. Hij heeft spijt en wil klaasje terug, maar die ontmoet een zeer knappe jongen (Valerio Zeno), en hij ziet het niet meer zitten. De beste vriendin van Klaasje, Simone ( Anneke Blok) doet alles in het gezin, haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich overbodig in het huwelijk. Als hij wordt ontslagen als kraandrijver durft het niet aan zijn vrouw te vertellen en gaat de hele dag in de kroeg zitten. Ondertussen komt 5 december steeds dichterbij en is er ontzettend veel media aandacht voor Sinterklaas, die dit jaar een beetje anders is.

 Het gaat allemaal over liefde en alles wat daarbij komt kijken. Alle levens zijn met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar. De regisseur heeft geluk en verdriet verwerkt, verschillende stellen en verschillende soorten liefde. Uiteindelijk zie je dat ze er allemaal wat voor moeten doen, ze moeten er voor vechten en het er niet bij laten zitten. Je gevoel volgen en niet altijd met je verstand handelen.

 Het speelt zich in Nederland af, dit past perfect bij de film omdat het zich rond Sinterklaas afspeelt. De kleding, de mensen, de manieren: alles is typisch Nederlands. En dat maakt het heel herkenbaar. Het is op heel veel verschillende plekken gefilmd, zowel binnen als buiten. De woningen en kleding past allemaal bij de personages, bijvoorbeeld: Kiki woont in een redelijk rommelig, simpel en klein huis wat ze zelf ook wel is. Daarentegen is Victor’s huis veel netter en moderner, ziet alles er goed net als hijzelf.

 ‘Alles is liefde’ is misschien wel een wat “simpele” film maar het heeft wel humor. Als prins Valentijn de kroeg in gaat met zijn vrienden en ze in een dronken bui een auto in de grachten gooien, daar kan ik ontzettend hard omlachen. Het zijn de details die het leuk maken en houden.

Maar het had wel emotionele stukken erin, als het zoontje van Dennis en Klaasje boos wordt op zijn juf omdat die zijn vader versierd, is heel aandoenlijk. Je ziet echt dat hij zijn eigen mama en papa weer bij elkaar wil zien, en niet een andere vrouw accepteert.

 Daan Schuurmans als Kees viel me erg op. Dat hij uitgerekend de homo moest spelen is heel grappig, want je ziet hem vaak in films als de ‘arrogante’ jongen die alle meisjes kan krijgen. Hij speelt dit wel met heel veel potentie en ook komt hij goed over. De film eindigt dat hij zijn vader, die hij nooit heeft gekend omhelst. Simone en Ted spelen hun rol erg goed en dragen het heel mooi over. De ‘overbodige’ in het huishouden die eigenlijk best wat wil doen en de vrouw die denkt dat ze alles moet doen omdat haar man het niet wil doen. Ik was wel aangedaan toen een ketting voor haar had gestolen maar ze daarom wel ruzie kregen. Het werd heel echt gespeeld en kwam daarom heel goed bij me aan.

 Een film waarvan je niet te veel moet verwachten maar gewoon moet genieten, wat natuurlijk ‘eind goed al goed is’ maar dat is naar mijn mening niet erg storend.

Al speelden niet alle acteurs hun alter ego even goed, ik heb er toch van genoten. Ik hoef niet altijd een zware film wat je altijd bij blijft, dit vind ik heerlijk. Lekker luchtig en leuk, de nodige portie humor ontbreekt zeker niet maar het emotionele is ook zeer aanwezig.

Het dagelijkse leven van Nederlanders wordt weerspiegeld in een film waar het in eerste instantie niet meteen opvalt. 


Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

The Fighter (2011)

The Fighter is een drama over de onwaarschijnlijke weg naar de lichtgewicht titel van de Ierse bokser Micky Ward. Zijn Rocky-achtige verhaal wordt grotendeels bepaald door zijn half-broer Dicky, een voormalig bokser die nu de functie van trainer bekleed. Dicky is verslaafd aan drugs, vrouwen en de rest dat niet meer me

Boekrecensie: De Windzangers, eerste boek - De Vlucht

De Vlucht is het boeiende eerste deel van de vierdelige fantasy-serie De Windzangers door Megan Lindholm, die onder het pseudoniem Robin Hobb beroemd is geworden.

Knight and Day een film met Cameron Diaz en Tom Cruise

Een recensie van een van de leukste komedies van de afgelopen tijd!

Filmrecensie: 300

300 Spartaanse soldaten proberen een overmacht van Persen tegen te houden

Vergeetboek.

De worsteling van Lance, Tweede boek in een trilogie.

Sony Ericsson Xperia Mini Pro

Sinds een half jaar heb ik de Sony Ericcson Xperia Mini Pro in gebruik.

Recensie Drive Angry

Een film die ietswat tegenvalt, houdt je van overdreven veel actie, dan moet je dit bekijken

Recensie film: Step Up

Recensie van de film Step Up.

Op vakantie in Marmaris, Turkije

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)

Revenge: vernieuwend en verassend

De Amerikaanse hitserie Revenge weet niet alleen hoog te scoren op IMDB, de serie scoort ook goede recensies en prachtige kijkcijfers. Wat is het succes van deze vernieuwende dramaserie?

Madcatz Wireless Steering Wheel

Een artikel over het product: MadCatz Wireless Racing Wheel voor de xbox 360

De Zoetheid van Perziken.

Prachtig verhaal rondom een perzik boom.

Het neusje van de zalm

Een recensie over dit populaire kinderboek

Sky fall.

Een nieuwe en ijzersterke James Bond film.

Humphrey Leeuwarden.

Onverwacht genoegen.

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi

Filmrecensie en trailer Intouchables

Intouchables

Ik (Ali), Als Turkse arbeider in Duitse bedrijven - Gunther Wallraff

Recensie van het boek Ik (Ali), van Gunther Wallraff

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

Recensie Het Geheim

een recensie over het boek: het geheim.

Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings

Reis naar het Middelpunt van de Aarde

Een Klassiek Science Fiction Roman uit 1864 van Jules Verne

Call of Duty; Black ops in 3D op de PS3.

Call of Duty; Black ops in 3D. Speelt dit nu fijn?

Fast & Furious 5 (2010)

De oude bekenden zijn terug en dit keer met dezelfde gevaarlijke en spannende stijl als vorige keer. Ondergedoken in Rio bereiden ze de laatste autoroof voor die zo’n grote hoeveelheid geld moet opleveren dat ze zich onder de radar kunnen bewegen zonder kans om gepakt te worden. Ze krijgen het voor elkaar om zowel de

The woman in black

The woman in black. De nieuwste film van James Watkins met als hoofdrolspeler niemand minder dan Daniel Radcliffe.