Recensie 'Alles is liefde'


Publicatie datum:

Gesponsorde koppelingen

Waardering: ***

Regie: Joram Lürsen

Met Michiel Romeyn, Carice van Houten en Wendy van Dijk

 

De film, geschreven door Kim van Kooten en geregisseerd door Joram Lürsen kwam dan eindelijk op 17 oktober 2007 in de Nederlandse bioscopen. ‘Alles is liefde’ is een romantische komedie die werd bekroond met als De Gouden film, met de Diamanten Film’ en kreeg ook nog het Gouden Kalf voor beste Nederlandse speelfilm.

Alles is liefde is een echte Nederlandse film. Een film om met je familie te kijken, niet om de diepgang maar om het simpele maar leuke verhaal. Er zit humor en romantiek in maar is ook ontroerend. Velen zullen zich er wel in herkennen, de ups en downs in de liefde maar er toch in blijven geloven, dat is de kunst.

 ‘Alles is liefde’ is een verhaal over liefde vanuit verschillende perspectieven. Zo is er een homo stel dat gaat trouwen, maar op de dag van de trouwerij loopt Kees (Daan Schuurmans) weg en laat Victor ( Paul de Leeuw) verbijsterd achter. Kiki, de dochter van Victor heeft het niet mee zitten met de liefde maar voelt wel wat voor de charmante prins Valentijn.

Klaasje (Wendy van Dijk) en Dennis (Peter Paul Muller) hebben samen een zoontje maar zijn gescheiden omdat Dennis vreemdging. Hij heeft spijt en wil klaasje terug, maar die ontmoet een zeer knappe jongen (Valerio Zeno), en hij ziet het niet meer zitten. De beste vriendin van Klaasje, Simone ( Anneke Blok) doet alles in het gezin, haar man Ted (Thomas Acda) voelt zich overbodig in het huwelijk. Als hij wordt ontslagen als kraandrijver durft het niet aan zijn vrouw te vertellen en gaat de hele dag in de kroeg zitten. Ondertussen komt 5 december steeds dichterbij en is er ontzettend veel media aandacht voor Sinterklaas, die dit jaar een beetje anders is.

 Het gaat allemaal over liefde en alles wat daarbij komt kijken. Alle levens zijn met elkaar verbonden en hebben invloed op elkaar. De regisseur heeft geluk en verdriet verwerkt, verschillende stellen en verschillende soorten liefde. Uiteindelijk zie je dat ze er allemaal wat voor moeten doen, ze moeten er voor vechten en het er niet bij laten zitten. Je gevoel volgen en niet altijd met je verstand handelen.

 Het speelt zich in Nederland af, dit past perfect bij de film omdat het zich rond Sinterklaas afspeelt. De kleding, de mensen, de manieren: alles is typisch Nederlands. En dat maakt het heel herkenbaar. Het is op heel veel verschillende plekken gefilmd, zowel binnen als buiten. De woningen en kleding past allemaal bij de personages, bijvoorbeeld: Kiki woont in een redelijk rommelig, simpel en klein huis wat ze zelf ook wel is. Daarentegen is Victor’s huis veel netter en moderner, ziet alles er goed net als hijzelf.

 ‘Alles is liefde’ is misschien wel een wat “simpele” film maar het heeft wel humor. Als prins Valentijn de kroeg in gaat met zijn vrienden en ze in een dronken bui een auto in de grachten gooien, daar kan ik ontzettend hard omlachen. Het zijn de details die het leuk maken en houden.

Maar het had wel emotionele stukken erin, als het zoontje van Dennis en Klaasje boos wordt op zijn juf omdat die zijn vader versierd, is heel aandoenlijk. Je ziet echt dat hij zijn eigen mama en papa weer bij elkaar wil zien, en niet een andere vrouw accepteert.

 Daan Schuurmans als Kees viel me erg op. Dat hij uitgerekend de homo moest spelen is heel grappig, want je ziet hem vaak in films als de ‘arrogante’ jongen die alle meisjes kan krijgen. Hij speelt dit wel met heel veel potentie en ook komt hij goed over. De film eindigt dat hij zijn vader, die hij nooit heeft gekend omhelst. Simone en Ted spelen hun rol erg goed en dragen het heel mooi over. De ‘overbodige’ in het huishouden die eigenlijk best wat wil doen en de vrouw die denkt dat ze alles moet doen omdat haar man het niet wil doen. Ik was wel aangedaan toen een ketting voor haar had gestolen maar ze daarom wel ruzie kregen. Het werd heel echt gespeeld en kwam daarom heel goed bij me aan.

 Een film waarvan je niet te veel moet verwachten maar gewoon moet genieten, wat natuurlijk ‘eind goed al goed is’ maar dat is naar mijn mening niet erg storend.

Al speelden niet alle acteurs hun alter ego even goed, ik heb er toch van genoten. Ik hoef niet altijd een zware film wat je altijd bij blijft, dit vind ik heerlijk. Lekker luchtig en leuk, de nodige portie humor ontbreekt zeker niet maar het emotionele is ook zeer aanwezig.

Het dagelijkse leven van Nederlanders wordt weerspiegeld in een film waar het in eerste instantie niet meteen opvalt. 

Gesponsorde koppelingen

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 14
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Shutter Island (2010)

U.S. Marshal Teddy Daniels komt naar Shutter Island om de vermissing van een vrouwelijke patiënte te onderzoeken. Daarbij worden veel psychologische spelletje met hem gespeeld. Weet hij de waarheid toch te achterhalen? Of zit er meer verborgen op het eiland?

New kids: Turbo

Is de film net zo grappig als de tv serie? Of begint de platvoetse humor onderhand te vervelen?

Recensie film: Fantastic Four

Recensie van de film: Fantastic Four.

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief (2010)

Percy Jackson ontdekt dat hij een halfgod is, wanneer zijn moeder wordt ontvoerd door de god van de onderwereld, Hades (broer van Zeus). Percy strijd tussen twee vuren: zijn moeder redden of de lichtflits van Zeus vinden en terug brengen. Of lukt het hem allebei zodat er een wereldondergang kan worden voorkomen?

Het voetbalblad Voetbal International

Over het voetbalweekblad de Voetbal International

Op vakantie in Marmaris, Turkije

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)

Recensie Breaking Bad

Recensie Breaking Bad, een Amerikaanse drama/misdaadserie

Rotihuis Groningen

Surinaams eten bestellen bij Rotihuis Groningen

Bad Taste

De 1ste film van de bekende regisseur Peter Jackson, opgenomen met een goedkoop cameraatje. In het regiedebuut van Peter Jackson is hij naast regisseur ook acteur.

Achter Gesloten Deuren (The Pelican Brief), John Grisham (1992)

Dit is de tweede bestseller van John Grisham na Advocaat van de Duivel (The Firm). Dit beslaat een geheel nieuw thrillergenre: The Legal thriller – combinatie van misdaadroman met een vleugje recht erin verwerkt.

The Uninvited 2003

Een erg verwarrende horror die je aan het denken zet.

Gratis thuiswerk Jobrapido, is www.jobrapido.com betrouwbaar?

Er staat volop thuiswerk op www.jobrapido.com maar is Jobrapido ook betrouwbaar?

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

Recensie HTC Sensation XE

Dit is een recensie (review) over de HTC Sensation XE met beats audio.

Fast & Furious 5 (2010)

De oude bekenden zijn terug en dit keer met dezelfde gevaarlijke en spannende stijl als vorige keer. Ondergedoken in Rio bereiden ze de laatste autoroof voor die zo’n grote hoeveelheid geld moet opleveren dat ze zich onder de radar kunnen bewegen zonder kans om gepakt te worden. Ze krijgen het voor elkaar om zowel de

Recensie Season of the witch

Zeer leuke avonturen film waarbij je constant geboeid blijft

Alien Quadrilogy

Voor mensen die van griezelen houden.

The Fighter (2011)

The Fighter is een drama over de onwaarschijnlijke weg naar de lichtgewicht titel van de Ierse bokser Micky Ward. Zijn Rocky-achtige verhaal wordt grotendeels bepaald door zijn half-broer Dicky, een voormalig bokser die nu de functie van trainer bekleed. Dicky is verslaafd aan drugs, vrouwen en de rest dat niet meer me

Call of Duty; Black ops in 3D op de PS3.

Call of Duty; Black ops in 3D. Speelt dit nu fijn?

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?

Samsung PS63C7700 3D Plasma-tv 63” de review.

Je eigen thuisbioscoop? Misschien is deze tv wel iets voor je. Lees verder in de review.

Boer Zoekt Vrouw

Het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw is een hi

Google Chrome, een alternatieve internet browser van hoge kwaliteit!

Internet Explorer, Safari, NetScape.. Allemaal verschillende internet browsers. Welke is dan het beste?

Recensie 'Alles is liefde'

Romeo over Juliet Theater versie

Een recensie over het toneestuk: Romeo over Julia