Recensie film: Black Water


Publicatie datum:

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Gesponsorde koppelingen

De film speelt zich af in Noord- Australië. Gracie en haar man Adam zijn op vakantie. Ook Lee het jongere zusje van Gracie is erbij. De vakantie krijgt echter een nare wending als ze besluiten met een visserbootje te gaan vissen.

Gesponsorde koppelingen

Regisseur: David Nerlich en Andrew Traucki

Jaar: 2007

Duur: 90 minuten

Genre: Adventure, Drama, Horror

Cast: Diana Glenn, Maeve Dermody, Andy Rodoreda, Ben Oxenbould, Fiona Press 


 

black water

Samenvatting

In het begin van de film zie je dat ze leuke dingen beleven in Australië. Ze zijn onder andere in een dierenpark geweest waar krokodillen waren.

Later tijdens de vakantie besluiten ze een vistochtje te gaan maken. Dit tochtje heet de Blackwater Barry Tour. Ze komen bij een hutje aan waar ze een man ontmoeten. Deze man heet Jim en hij runt samen met een vriend een bootverhuur. Zijn vriend is er nu niet, maar Jim gaat met ze mee. Hij pakt wat spullen bij elkaar, waaronder een pistool. Hij zegt dat dit voor hun veiligheid is. Terwijl Adam en Jim binnen wat staan te praten, staan Gracie en Lee buiten. Gracie vertelt Lee dat ze zwanger is. Adam weet nog van niks. Lee is heel blij voor haar. Dan vertrekken ze met de boot. In het begin dobberen ze wat, maar de vis wil niet echt bijten. Dan opeens beukt er iets tegen de onderkant van de boot. Ze schrikken hier heel erg van, want ze weten dat er krokodillen in het water kunnen zitten. Het beukt steeds harder en dan kapseist de boot. De boot ligt nu ondersteboven in het water. Gracie, Adam en Lee weten erop te klimmen, maar ze zijn Jim kwijt. De drie proberen een plan te bedenken om aan land te komen. Ze liggen namelijk vlakbij een eiland. Als ze hier weten te koemn kunnen ze in een boom klimmen. Dit is veiliger dan op een boot zitten. Ze kunnen elk moment weer omgekiept worden. Ze kunnen niet naar de kant peddelen, want de boot zit vast met een touw. Adam besluit dat hij gaat proberen het touw los te krijgen. Het lukt niet en dus zullen ze alle drie het water in moeten om op het eiland te komen. Adam gaat als eerst en ewet het te halen. Ook Gracie haalt het. Lee is erg bang en wil het eigenlijk niet doen. Gelukkig ewte ook zij het te halen. Gracie is wel gewond geraakt tijdens het hele gebeuren en ze verliest redelijk wat bloed. De drie klimmen in een boom en de twee dames besluiten keihard te gaan roepen. Dit heeft geen nut. Er is niemand in de buurt. Er is ook niemand die weet dat ze hier zijn, dus ze zullen niet komen zoeken. Ze brengen de nacht door in de boom en de volgende dag moeten ze toch echt actie gaan ondernemen. Adam gaat de boom uit en gaat kijken waar het eiland allemaal heen leidt. Onderweg komt hij het lijk van Jim tegen. De krokodillen hebben hem nog niet helemaal opgegeten. Adam pakt het pistool van Jim en neemt dit mee.

Ondertussen zien Gracie en Lee weer een krokodil in het water onder hun. Opeens komt hij uit het water en hapt naar boven, tot vlak onder de boom. De dames hebben de schrik van hun leven. Adam komt erachter dat ze niet zonder boot van het eiland af kunnen komen. Hij gaat weer terug naar Gracie en Lee en vertelt hun over wat hij allemaal heeft gezien. Hij besluit dan dat hij de boot moet proberen om te kantelen. Als hij dit doet wordt hij aangevallen door krokodillen en hij overlijdt. De dames durven nu helemaal niks meer te doen. Als ze bedenken dat blijven zitten ook geen nut heeft besluit Lee op onderzoek uit te gaan. Gracie is inmiddels heel zwak doordat ze gewond is. Lee komt ook weer terug. Er is geen uitweg. Als ze terugkomt merkt ze dat Gracie dood is. Lee weet met veel moeite de boot te kantelen en aan het eind van de film zien we haar in haar eentje wegpeddelen in de boot.

Mening

Ik geef de film een 8. Er zitten een paar behoorlijke schrikmomenten in en de film blijft spannend. Zeker een aanrader als je zin hebt in een spannende film.


Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Mario Kart Wii

Wat je moet weten voordat je het koopt

Recensie film: Gulliver's Travels

Recensie van de film: Gulliver's Travels.

Recensie film: Disturbia

Recensie van de spannende film: Disturbia

127 Hours recensie

Recensie van 127 Hours van Danny Boyle. Let op, spoilers!