Recensie film: Black Water


Publicatie datum:

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Gesponsorde koppelingen

De film speelt zich af in Noord- Australië. Gracie en haar man Adam zijn op vakantie. Ook Lee het jongere zusje van Gracie is erbij. De vakantie krijgt echter een nare wending als ze besluiten met een visserbootje te gaan vissen.

Regisseur: David Nerlich en Andrew Traucki

Jaar: 2007

Duur: 90 minuten

Genre: Adventure, Drama, Horror

Cast: Diana Glenn, Maeve Dermody, Andy Rodoreda, Ben Oxenbould, Fiona Press 


 

black water

Samenvatting

In het begin van de film zie je dat ze leuke dingen beleven in Australië. Ze zijn onder andere in een dierenpark geweest waar krokodillen waren.

Later tijdens de vakantie besluiten ze een vistochtje te gaan maken. Dit tochtje heet de Blackwater Barry Tour. Ze komen bij een hutje aan waar ze een man ontmoeten. Deze man heet Jim en hij runt samen met een vriend een bootverhuur. Zijn vriend is er nu niet, maar Jim gaat met ze mee. Hij pakt wat spullen bij elkaar, waaronder een pistool. Hij zegt dat dit voor hun veiligheid is. Terwijl Adam en Jim binnen wat staan te praten, staan Gracie en Lee buiten. Gracie vertelt Lee dat ze zwanger is. Adam weet nog van niks. Lee is heel blij voor haar. Dan vertrekken ze met de boot. In het begin dobberen ze wat, maar de vis wil niet echt bijten. Dan opeens beukt er iets tegen de onderkant van de boot. Ze schrikken hier heel erg van, want ze weten dat er krokodillen in het water kunnen zitten. Het beukt steeds harder en dan kapseist de boot. De boot ligt nu ondersteboven in het water. Gracie, Adam en Lee weten erop te klimmen, maar ze zijn Jim kwijt. De drie proberen een plan te bedenken om aan land te komen. Ze liggen namelijk vlakbij een eiland. Als ze hier weten te koemn kunnen ze in een boom klimmen. Dit is veiliger dan op een boot zitten. Ze kunnen elk moment weer omgekiept worden. Ze kunnen niet naar de kant peddelen, want de boot zit vast met een touw. Adam besluit dat hij gaat proberen het touw los te krijgen. Het lukt niet en dus zullen ze alle drie het water in moeten om op het eiland te komen. Adam gaat als eerst en ewet het te halen. Ook Gracie haalt het. Lee is erg bang en wil het eigenlijk niet doen. Gelukkig ewte ook zij het te halen. Gracie is wel gewond geraakt tijdens het hele gebeuren en ze verliest redelijk wat bloed. De drie klimmen in een boom en de twee dames besluiten keihard te gaan roepen. Dit heeft geen nut. Er is niemand in de buurt. Er is ook niemand die weet dat ze hier zijn, dus ze zullen niet komen zoeken. Ze brengen de nacht door in de boom en de volgende dag moeten ze toch echt actie gaan ondernemen. Adam gaat de boom uit en gaat kijken waar het eiland allemaal heen leidt. Onderweg komt hij het lijk van Jim tegen. De krokodillen hebben hem nog niet helemaal opgegeten. Adam pakt het pistool van Jim en neemt dit mee.

Ondertussen zien Gracie en Lee weer een krokodil in het water onder hun. Opeens komt hij uit het water en hapt naar boven, tot vlak onder de boom. De dames hebben de schrik van hun leven. Adam komt erachter dat ze niet zonder boot van het eiland af kunnen komen. Hij gaat weer terug naar Gracie en Lee en vertelt hun over wat hij allemaal heeft gezien. Hij besluit dan dat hij de boot moet proberen om te kantelen. Als hij dit doet wordt hij aangevallen door krokodillen en hij overlijdt. De dames durven nu helemaal niks meer te doen. Als ze bedenken dat blijven zitten ook geen nut heeft besluit Lee op onderzoek uit te gaan. Gracie is inmiddels heel zwak doordat ze gewond is. Lee komt ook weer terug. Er is geen uitweg. Als ze terugkomt merkt ze dat Gracie dood is. Lee weet met veel moeite de boot te kantelen en aan het eind van de film zien we haar in haar eentje wegpeddelen in de boot.

Mening

Ik geef de film een 8. Er zitten een paar behoorlijke schrikmomenten in en de film blijft spannend. Zeker een aanrader als je zin hebt in een spannende film.

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Bad Taste

De 1ste film van de bekende regisseur Peter Jackson, opgenomen met een goedkoop cameraatje. In het regiedebuut van Peter Jackson is hij naast regisseur ook acteur.

Boek: 'Een echte vrouw'

Recensie van het boek 'Een echte vrouw'. Het boek is geschreven door Michael Berg.

Aliens (deel 2 van de Quadrilogy)

Tweede confrontatie van Ripley met de Aliens die de bewoners van planetoïde LV-426 hebben overmeesterd

Blade Runner: The final cut.

Opstandige replica’s worden op een doornatte aarde opgejaagd door ex-agent Deckard, die zelf verliefd wordt weer een andere replicavrouw.

Op vakantie in Marmaris, Turkije

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)

Google Chrome, een alternatieve internet browser van hoge kwaliteit!

Internet Explorer, Safari, NetScape.. Allemaal verschillende internet browsers. Welke is dan het beste?

Top 10 free Android Game Apps

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

Koninginnedag-drama

Betoog over het koninginnedagdrama

Recensie film: Penelope

Recentie van de geweldige film over een meisje met een varkensneusje, Penelope.

Filmrecensie Mighty Aphrodite

Meerdere aspecten uit de film worden besproken in deze recensie.

Nachtschade (Blindsighted), Karin Slaughter (2002)

Dit is de eerste literaire thriller in de Sara Linton-reeks dat zorgt voor bloedstollende spanning en levensechte personages.

Lord of the Flies (film)

Recensie over de film Lord of the Flies, waarin de film ook met het boek vergeleken wordt.

Black Butterflies (2011)

Ze zocht voor een thuis, ze zocht voor liefde... Geconfronteerd met de Apartheid in Zuid-Afrika en een vader die minister van deze triaanse geweldpleging was. Met mannen als Jack Cope en Andre Brink die haar wél liefde gaven, maar nog steeds geen thuis. In zijn eerste speech die Nelson Mandela voorlas aan het parlemen

Iron Man 2 (2010)

In Iron Man 2 wordt Tony Stark zwaar onder druk gezet door overheid, pers en publiek, omdat zij willen dat de techniek van Iron Man als militaire toepassing willen gebruiken. Stark weigert zijn ontwikkeling af te staan, wat leidt tot nieuwe en sterkere tegenstanders. Wint Stark ook dit duel?

The Uninvited 2003

Een erg verwarrende horror die je aan het denken zet.

Filmrecensie en trailer Intouchables

Intouchables

The Pelican Brief (1993)

Een jonge rechtenstudente stelt een dossier op naar aanleiding van de twee vermoordden rechters van het Hooggerechtshof. Doordat zij de waarheid zo dicht nadert, brengt zij zichzelf en anderen in groot gevaar. Zal zij het overleven en de werkelijke dader kunnen onthullen? Of legt ze het loodje tegen deze machtige man?

Rotihuis Groningen

Surinaams eten bestellen bij Rotihuis Groningen

Boekrecensie: Geheime missie

Boek recensie van het boek: geheime missie, geschreven door Chris Ryan, een voormalig SAS commando.

Verboden.

The book of mortals.

Recensie LG GW 300

LG GW300 behoort deze 'goedkope' telefoon tot de goedkope kwaliteit of de duurdere kwaliteit?

Dirty Dansing musical - ZEER UITGEBREID -

Een zeer uitgebreide recensie over de musical Dirty Dansing

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

The Adjustment Bureau (2011)

Hebben wij ons eigen lot in handen, of worden we gemanipuleerd door een onbekende kracht? Matt Damon vangt op welke toekomst Fate voor hem heeft, maar hij wilt iets anders. Om dit te krijgen, moet hij de vrouw waar hij van houdt laten gaan. Tijdens verkiezingen voor de senaat in NYC ontmoet hij de beeldschone ballet da

Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings