Recensie film: Black Water


Publicatie datum:

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

Gesponsorde koppelingen

De film speelt zich af in Noord- Australië. Gracie en haar man Adam zijn op vakantie. Ook Lee het jongere zusje van Gracie is erbij. De vakantie krijgt echter een nare wending als ze besluiten met een visserbootje te gaan vissen.

Regisseur: David Nerlich en Andrew Traucki

Jaar: 2007

Duur: 90 minuten

Genre: Adventure, Drama, Horror

Cast: Diana Glenn, Maeve Dermody, Andy Rodoreda, Ben Oxenbould, Fiona Press 


 

black water

Samenvatting

In het begin van de film zie je dat ze leuke dingen beleven in Australië. Ze zijn onder andere in een dierenpark geweest waar krokodillen waren.

Later tijdens de vakantie besluiten ze een vistochtje te gaan maken. Dit tochtje heet de Blackwater Barry Tour. Ze komen bij een hutje aan waar ze een man ontmoeten. Deze man heet Jim en hij runt samen met een vriend een bootverhuur. Zijn vriend is er nu niet, maar Jim gaat met ze mee. Hij pakt wat spullen bij elkaar, waaronder een pistool. Hij zegt dat dit voor hun veiligheid is. Terwijl Adam en Jim binnen wat staan te praten, staan Gracie en Lee buiten. Gracie vertelt Lee dat ze zwanger is. Adam weet nog van niks. Lee is heel blij voor haar. Dan vertrekken ze met de boot. In het begin dobberen ze wat, maar de vis wil niet echt bijten. Dan opeens beukt er iets tegen de onderkant van de boot. Ze schrikken hier heel erg van, want ze weten dat er krokodillen in het water kunnen zitten. Het beukt steeds harder en dan kapseist de boot. De boot ligt nu ondersteboven in het water. Gracie, Adam en Lee weten erop te klimmen, maar ze zijn Jim kwijt. De drie proberen een plan te bedenken om aan land te komen. Ze liggen namelijk vlakbij een eiland. Als ze hier weten te koemn kunnen ze in een boom klimmen. Dit is veiliger dan op een boot zitten. Ze kunnen elk moment weer omgekiept worden. Ze kunnen niet naar de kant peddelen, want de boot zit vast met een touw. Adam besluit dat hij gaat proberen het touw los te krijgen. Het lukt niet en dus zullen ze alle drie het water in moeten om op het eiland te komen. Adam gaat als eerst en ewet het te halen. Ook Gracie haalt het. Lee is erg bang en wil het eigenlijk niet doen. Gelukkig ewte ook zij het te halen. Gracie is wel gewond geraakt tijdens het hele gebeuren en ze verliest redelijk wat bloed. De drie klimmen in een boom en de twee dames besluiten keihard te gaan roepen. Dit heeft geen nut. Er is niemand in de buurt. Er is ook niemand die weet dat ze hier zijn, dus ze zullen niet komen zoeken. Ze brengen de nacht door in de boom en de volgende dag moeten ze toch echt actie gaan ondernemen. Adam gaat de boom uit en gaat kijken waar het eiland allemaal heen leidt. Onderweg komt hij het lijk van Jim tegen. De krokodillen hebben hem nog niet helemaal opgegeten. Adam pakt het pistool van Jim en neemt dit mee.

Ondertussen zien Gracie en Lee weer een krokodil in het water onder hun. Opeens komt hij uit het water en hapt naar boven, tot vlak onder de boom. De dames hebben de schrik van hun leven. Adam komt erachter dat ze niet zonder boot van het eiland af kunnen komen. Hij gaat weer terug naar Gracie en Lee en vertelt hun over wat hij allemaal heeft gezien. Hij besluit dan dat hij de boot moet proberen om te kantelen. Als hij dit doet wordt hij aangevallen door krokodillen en hij overlijdt. De dames durven nu helemaal niks meer te doen. Als ze bedenken dat blijven zitten ook geen nut heeft besluit Lee op onderzoek uit te gaan. Gracie is inmiddels heel zwak doordat ze gewond is. Lee komt ook weer terug. Er is geen uitweg. Als ze terugkomt merkt ze dat Gracie dood is. Lee weet met veel moeite de boot te kantelen en aan het eind van de film zien we haar in haar eentje wegpeddelen in de boot.

Mening

Ik geef de film een 8. Er zitten een paar behoorlijke schrikmomenten in en de film blijft spannend. Zeker een aanrader als je zin hebt in een spannende film.


Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Steve Jobs en vragen over leiderschap

Dit artikel gaat over de biografie van Steve Jobs en de vragen die dit bij mij oproept over de manier van leiderschap zoals dit in onze maatschappij gangbaar is.

Wrath of the titans

Top of Flop, Wrath of the titans recensie

Handleiding Neobux

Neobux uitgebreid uitgelegd en natuurlijk de formule om geld te kunnen verdienen.

Black Swan Recensie

Filmrecensie van de dramatische thriller Black Swan

Bad Taste

De 1ste film van de bekende regisseur Peter Jackson, opgenomen met een goedkoop cameraatje. In het regiedebuut van Peter Jackson is hij naast regisseur ook acteur.

Recensie film: Step Up

Recensie van de film Step Up.

Recentie film: Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

Recensie van de eerste film in de reeks van de Lord of the Rings

50 tinten grijs

Een recensie over 50 tinten grijs, het eerste deel van de populaire trilogie.

Alle Tijd (2011)

Het twintig jaar jongere zusje van Maarten gaat samen wonen met haar vriend Teun. Dit alles tot ongenoegen van Maarten want nu moet hij zijn eigen leven gaan herzien en weer oppakken. Dit brengt veel hilarische en emotionele momenten met zich mee. Tot het moment dat Molly ernstig ziek wordt, is het leuk en grappig daar

Het nieuwe album van de Foo Fighters genaamd Wasting Light

De Foo Fighters zijn weer terug van weg geweest.

50 tinten grijs, donkerder en vrij

50 tinten wow!

Sonny Boy

Samenvatting van een ingrijpend waar gebeurd verhaal over de verboden liefde aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Dit boek gaat over een meeuw die anders is dan de anderen. Ik heb er een recensie over geschreven.

Zustermoord

Een recensie over het boek 'Zustermoord' van Tess Gerritsen

Recensie film: Black Water

Recentie van de dramatische horrorfilm: Black Water

De Zoetheid van Perziken.

Prachtig verhaal rondom een perzik boom.

Recensie Samsung Galaxy Ace

Info over Samsung Galaxy Ace met ervaring van gebruiker

Op vakantie in Marmaris, Turkije

Een recensie over een vakantie in marmaris met je vriend(in)

Blade Runner: The final cut.

Opstandige replica’s worden op een doornatte aarde opgejaagd door ex-agent Deckard, die zelf verliefd wordt weer een andere replicavrouw.

The Big Bang Theory

In dit artikel vindt je mijn recensie en leuke weetjes over deze komische tv serie.

Recensie film: Now Way Up

Recensie van de spannende film No Way Up die zich afspeeld in een ondergrondse parkeergarage.

Rio

Deze film maakt de hoge verwachtingen waar! Een echte aanrader om te kijken!

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Fast & Furious 5 (2010)

De oude bekenden zijn terug en dit keer met dezelfde gevaarlijke en spannende stijl als vorige keer. Ondergedoken in Rio bereiden ze de laatste autoroof voor die zo’n grote hoeveelheid geld moet opleveren dat ze zich onder de radar kunnen bewegen zonder kans om gepakt te worden. Ze krijgen het voor elkaar om zowel de

Sprookjes Keizerin of een depressieve vrouw die opzoek was naar geluk maar het niet vond?

Een recensie over het ware verhaal van Keizerin Elisabeth, ook wel Sisi of Sissi genoemd.