Recensie film: Penelope


Publicatie datum:

Recentie van de geweldige film over een meisje met een varkensneusje, Penelope.

Gesponsorde koppelingen

Je zou maar een varkensneus hebben! Penelope heeft dit door een vloek in haar familie. Zal ze ondanks haar uiterlijk een leuke man vinden?

Regisseur: Mark Palansky

Jaar: 2006

Duur: 104 minuten

Genre: Comedy, Fantasy, Romance

Cast: Christina Ricci, Richard E. Grant, Catherine O'Hara, Nick Prideaux, Michael Feast, Ronni Ancona, Simon Woods, Paul Herbert, Simon Chandler, Peter Dinklage, Andi-Marie Townsend, John Voce, Burn Gorman, Andrew Bailey, James McAvoy.

 


 

Samenvatting

In de familie van Penelope heerst een vloek. De vloek komt van een oude heks. De vloek gold alleen voor meisjes, maar er werden alleen maar jongens geboren. Maar toen kwam Penelope. Het meisje waar de vloek dus op is gekomen. Ze is geboren met een varkensneusje. Ook heeft ze varkens oren, maar die weet ze goed verborgen te houden. Om de vloek op te heffen is er een man nodig die met haar wil trouwen en haar wil kussen. Het probleem is alleen dat niemand haar aantrekkelijk vindt. Haar familie probeert de mannen zover te krijgen dat ze met haar willen trouwen en haar daarna pas te zien krijgen. Penelope vindt dit echter niet leuk. Ze wil een man die van haar houdt zoals ze is en daarom laat ze zichzelf aan de jongens zien. Deze jongens schrikken zich rot en rennen allemaal weg. Een jongen noemt haar zelfs een monster en vertelt het verhaal aan de krant. Hij moet echter bewijs hebben, want niemand gelooft hem behalve één journalist. Deze journalist kende Penelope al langer maar het was hem nooit gelukt haar op de foto te zetten. Omdat ze het niet zelf kunnen doen, huren ze een man in. Deze man doet mee met het daten bij Penelope thuis. Hij zit er met meerdere mannen, maar ze krijgen haar nog niet te zien. Het klikt tussen de twee, terwijl de jongen het eigenlijk alleen voor het geld deed. Hij komt vaker en na een poosje krijgt hij haar te zien. Hij schrikt, maar hij schrikt niet zo erg als de rest en hij loopt niet weg. Hij steekt zijn hand naar haar uit, maar vergeet even dat hij een fototoestel onder zijn jas heeft. Hij verknalt het. De moeder van Penelope ziet hem ook nog is praten met de journalist dus nu is het helemaal over voor hem. Ze verliezen elkaar uit het oog.

penelope

Penelope is het zat thuis. Ze besluit weg te lopen van huis. Ze mag namelijk nooit naar buiten. Ze doet een sjaal om, zodat haar neus niet te zien is. Ze schrikt van een hoop dingen, omdat ze die nog nooit eerder had gezien. Als ze een hardloper ziet denkt ze dat ze achterna gezeten wordt en ze zet het op een rennen. Voordat ze wegging had ze haar moeders creditcard gepakt en daarmee betaald ze nu een hotelkamer. Hierdoor is de politie haar op het spoor. Ze gaat naar een café om wat te drinken. Hier ontmoet ze een meisje. Het meisje neemt haar mee op de brommer.

Op een dag ziet Penelope een krant liggen. Er staat een foto van een meisje in met een varkensneus, maar dan als een monster. Penelope maakt foto's van zichzelf en belt naar de krant. De foto's komen in de krant.

Als Penelope haar ouders haar op het spoor zijn, vlucht ze naar het café. Hier valt ze flauw en ze komt in het ziekenhuis terecht. Zo komt ze weer terug bij haar ouders. De jongen die haar zwart wilde maken biedt zijn excuses aan op aandringen van zijn vader. Zijn vader is bang dat hij een slechte naam krijgt en daarom vraagt de jongen haar ten huwelijk. De bruiloft is helemaal geregeld en ze staan voor het altaar. De jongen zegt ja, maar Penelope loopt weg. Als ze zegt dat ze met zichzelf zal moeten leren leven wordt de spreuk verbroken. Ze ziet eruit als een normaal meisje. Ze hoefde dus alleen zichzelf te accepteren.

Later zien we dat Penelope juffrouw is geworden. Ze verteld de kinderen haar verhaal.

De vriendin van Penelope uit het café is erachter gekomen dat een jongen haar echt leuk vindt. Het is de jongen waar ze al is mee gedate had, maar die toen een camera bij zich bleek te hebben. Op een gemaskerd feest draagt Penelope een varkensmasker. Ze is niet de enige, want haar verhaal is zo bekend dat heel veel mensen een varkensmasker dragen. Ze klopt aan bij de jongen en vraagt of ze naar de wc mag bij hem. Hij heeft niets door, totdat ze van de wc afkomt. Ze zoenen elkaar en zijn heel gelukkig samen.

Mening

De film scoort bij het publiek een 7. Ik zou hem zelf een 8,5 geven. Ik vond het echt een hilarische en unieke film. Een echte aanrader!

Gesponsorde koppelingen

Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Fluistertoon

Een vervolg op Geheimtaal en vergeetboek. Wauw!

Zustermoord

Een recensie over het boek 'Zustermoord' van Tess Gerritsen

Dirty Dansing musical - ZEER UITGEBREID -

Een zeer uitgebreide recensie over de musical Dirty Dansing

Top 10 free Android Game Apps

Heb jij een mobiele telefoon met het besturingssysteem Android? Dan moet je deze spellen zeker downloaden.

Het Standford Prison Experiment

De bewakers kropen zo ver in hun rol dat ze de gevangen zo erg lieten lijden dat het experiment na 6 dagen stopgezet werd.

Top 10 iPhone/iPod touch apps

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

Recensie film: Dark Ride

Recensie van de horrorfilm: Dark Ride

Jack Sparrow is Back!

In Pirates 4 gaan Jack Sparrow en Captain Barbosa op zoek naar de Fountain of Youth....

Met wie trouw jij, gratis consult en Geld, Liefde en Geluk

Dit klopt zo goed dat je er bang van wordt! Lees hier hoe je met behulp van een online helderziende te weten kunt komen met wie jij trouwt.

Recensie film: Step Up

Recensie van de film Step Up.

Recensie film/documentaire: Supersize me

Recensie van de film/documentaire Supersize me met Morgan Spurlock

The Roommate

Psychologische student maakt het leven zuur van een andere student waarin het ontdekken van de mystery voorop staat

Achter Gesloten Deuren (The Pelican Brief), John Grisham (1992)

Dit is de tweede bestseller van John Grisham na Advocaat van de Duivel (The Firm). Dit beslaat een geheel nieuw thrillergenre: The Legal thriller – combinatie van misdaadroman met een vleugje recht erin verwerkt.

Samenvatting Crazy

samenvatting van het boek crazy

Alice in Wonderland (2010) - Tim Burton

Recensie over de film Alice in Wonderland uit 2010 geregiseerd door Tim Burton

Filmrecensie: Toy Story 3

Toy Story 3... De animatiefilm van het jaar en tot nu toe de succesvolste Pixarfilm ooit. Dit 3de deel stelt beslist niet teleur en is het kijken meer dan waard!

Filmrecensie van Kuifje 3D, NL Het geheim van de Eenhoorn

Kuifje en kapitein Haddock gaan op zoek naar het geheim van de Eenhoorn, verborgen in modelschepen.

Criminal Minds

Criminal minds is een Amerikaanse misdaadserie die elke woensdagavond op veronica wordt uitgezonden.

Het voorbijgaan

De roman het voorbijgaan van Nicci Gerrard is haar tweede boek uit haar solo carriere. Een erg goed boek om te lezen.

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfsters met een vleugje erotiek

Kathleen E. Woodiwiss - historische romanschrijfster

Het zijn net mensen van Joris Luyendijk

Recensie van het boek: Het zijn net mensen. De Arabische wereld door de ogen van een nieuws correspondent.

Fear and Loathing in Las Vegas and Other American Stories

Recensie van een hoog aangeschreven boek uit de moderne Amerikaanse literatuur

New kids: Turbo

Is de film net zo grappig als de tv serie? Of begint de platvoetse humor onderhand te vervelen?

Recensie: Morgen toen de oorlog begon

Een recensie van het boek: Morgen toen de oorlog begon. Het boek is geschreven door John Marsden

Aliens (deel 2 van de Quadrilogy)

Tweede confrontatie van Ripley met de Aliens die de bewoners van planetoïde LV-426 hebben overmeesterd