Recensie film: Penelope


Publicatie datum:

Recentie van de geweldige film over een meisje met een varkensneusje, Penelope.

Gesponsorde koppelingen

Je zou maar een varkensneus hebben! Penelope heeft dit door een vloek in haar familie. Zal ze ondanks haar uiterlijk een leuke man vinden?

Regisseur: Mark Palansky

Jaar: 2006

Duur: 104 minuten

Genre: Comedy, Fantasy, Romance

Cast: Christina Ricci, Richard E. Grant, Catherine O'Hara, Nick Prideaux, Michael Feast, Ronni Ancona, Simon Woods, Paul Herbert, Simon Chandler, Peter Dinklage, Andi-Marie Townsend, John Voce, Burn Gorman, Andrew Bailey, James McAvoy.

 


 

Samenvatting

In de familie van Penelope heerst een vloek. De vloek komt van een oude heks. De vloek gold alleen voor meisjes, maar er werden alleen maar jongens geboren. Maar toen kwam Penelope. Het meisje waar de vloek dus op is gekomen. Ze is geboren met een varkensneusje. Ook heeft ze varkens oren, maar die weet ze goed verborgen te houden. Om de vloek op te heffen is er een man nodig die met haar wil trouwen en haar wil kussen. Het probleem is alleen dat niemand haar aantrekkelijk vindt. Haar familie probeert de mannen zover te krijgen dat ze met haar willen trouwen en haar daarna pas te zien krijgen. Penelope vindt dit echter niet leuk. Ze wil een man die van haar houdt zoals ze is en daarom laat ze zichzelf aan de jongens zien. Deze jongens schrikken zich rot en rennen allemaal weg. Een jongen noemt haar zelfs een monster en vertelt het verhaal aan de krant. Hij moet echter bewijs hebben, want niemand gelooft hem behalve één journalist. Deze journalist kende Penelope al langer maar het was hem nooit gelukt haar op de foto te zetten. Omdat ze het niet zelf kunnen doen, huren ze een man in. Deze man doet mee met het daten bij Penelope thuis. Hij zit er met meerdere mannen, maar ze krijgen haar nog niet te zien. Het klikt tussen de twee, terwijl de jongen het eigenlijk alleen voor het geld deed. Hij komt vaker en na een poosje krijgt hij haar te zien. Hij schrikt, maar hij schrikt niet zo erg als de rest en hij loopt niet weg. Hij steekt zijn hand naar haar uit, maar vergeet even dat hij een fototoestel onder zijn jas heeft. Hij verknalt het. De moeder van Penelope ziet hem ook nog is praten met de journalist dus nu is het helemaal over voor hem. Ze verliezen elkaar uit het oog.

penelope

Penelope is het zat thuis. Ze besluit weg te lopen van huis. Ze mag namelijk nooit naar buiten. Ze doet een sjaal om, zodat haar neus niet te zien is. Ze schrikt van een hoop dingen, omdat ze die nog nooit eerder had gezien. Als ze een hardloper ziet denkt ze dat ze achterna gezeten wordt en ze zet het op een rennen. Voordat ze wegging had ze haar moeders creditcard gepakt en daarmee betaald ze nu een hotelkamer. Hierdoor is de politie haar op het spoor. Ze gaat naar een café om wat te drinken. Hier ontmoet ze een meisje. Het meisje neemt haar mee op de brommer.

Op een dag ziet Penelope een krant liggen. Er staat een foto van een meisje in met een varkensneus, maar dan als een monster. Penelope maakt foto's van zichzelf en belt naar de krant. De foto's komen in de krant.

Als Penelope haar ouders haar op het spoor zijn, vlucht ze naar het café. Hier valt ze flauw en ze komt in het ziekenhuis terecht. Zo komt ze weer terug bij haar ouders. De jongen die haar zwart wilde maken biedt zijn excuses aan op aandringen van zijn vader. Zijn vader is bang dat hij een slechte naam krijgt en daarom vraagt de jongen haar ten huwelijk. De bruiloft is helemaal geregeld en ze staan voor het altaar. De jongen zegt ja, maar Penelope loopt weg. Als ze zegt dat ze met zichzelf zal moeten leren leven wordt de spreuk verbroken. Ze ziet eruit als een normaal meisje. Ze hoefde dus alleen zichzelf te accepteren.

Later zien we dat Penelope juffrouw is geworden. Ze verteld de kinderen haar verhaal.

De vriendin van Penelope uit het café is erachter gekomen dat een jongen haar echt leuk vindt. Het is de jongen waar ze al is mee gedate had, maar die toen een camera bij zich bleek te hebben. Op een gemaskerd feest draagt Penelope een varkensmasker. Ze is niet de enige, want haar verhaal is zo bekend dat heel veel mensen een varkensmasker dragen. Ze klopt aan bij de jongen en vraagt of ze naar de wc mag bij hem. Hij heeft niets door, totdat ze van de wc afkomt. Ze zoenen elkaar en zijn heel gelukkig samen.

Mening

De film scoort bij het publiek een 7. Ik zou hem zelf een 8,5 geven. Ik vond het echt een hilarische en unieke film. Een echte aanrader!


Foobie gebruiker foobielady

Auteursinformatie


Geschreven artikelen: 29
Leden aangebracht: 0

Meer uit de categorie recensies

Alien 3 (deel 3 van de Quadrology)

Derde gevecht van Ripley met de Alien, verstoken van wapens op een gevangenisplaneet.

Recensie film: Penelope

Recentie van de geweldige film over een meisje met een varkensneusje, Penelope.

Meer awards, meer spektakel

Vrijdag 19 Oktober was het dan zover: het gouden televizier-ring gala. Heel bekend Nederland loopt uit voor deze happening. Is het eigenlijk wel een geslaagd gala?

Recensie Season of the witch

Zeer leuke avonturen film waarbij je constant geboeid blijft

The Last Airbender (2010)

De vrede tussen de vier koninkrijken van de elementen wordt verstoord nadat de Avatar verdwenen is. Wanneer hij terugkeert is niets meer wat het geweest was. Zal hij de schade kunnen herstellen? Of is dit het einde van de Avatar en zal het vuur koninkrijk overheersen?

Recensie film: The Lord of the Rings: The Return of the King

Recensie van de derde film in de reeks van The Lord of the Rings

Lord of the Flies (film)

Recensie over de film Lord of the Flies, waarin de film ook met het boek vergeleken wordt.

Never Let Me Go (2011)

Ruth, Kathy en Tommy brengen hun kindertijd door in het idylischlijkende Engelse internaat. Als ze volwassen worden, krijgen ze te maken met sterke gevoelens van liefde en geluk voor elkaar. Dit alles terwijl ze wachten tot het lot hun nadert. Kunnen ze het tij nog keren?

The Social Network, Facebook

Hoe komt het dat door de opbouw van een social network site, 2 beste vrienden uit elkaar dreef?

Joe Speedboot - Tommy Wieringa (2011)

Humoristisch boek genaamd Joe Speedboot van Tommy Wieringa. Over gehandicapte jongen genaamd Fransje in het dorpje Lomark. Briljant geschreven!

Recensie film: Lord of the Rings: The Two Towers

Recentie van de tweede film in de reeks van The Lord of the Rings

Boek: 'Een echte vrouw'

Recensie van het boek 'Een echte vrouw'. Het boek is geschreven door Michael Berg.

Jack Sparrow is Back!

In Pirates 4 gaan Jack Sparrow en Captain Barbosa op zoek naar de Fountain of Youth....

Onuitwisbaar.

Prachtig geschreven boek van Kristen Heitzman waarbij je tot het einde wacht op de ontknoping.

Recensie 'Alles is liefde'

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

Nadat Edward James heeft omgebracht, zint zijn oude maatje Victoria op wraak en creëert een nieuw vampierenleger. Zij heeft het voorzien op Bella en wordt in bescherming genomen door Edward en Jacob, beide geliefden van Bella en aartsrivalen. Kunnen ze deze missie volbrengen zonder elkaar in de haren te vliegen? En vo

Vijf kwarten van de sinaasappel

Leven op het avontuurlijkst, gevaarlijk, pijnlijk en meeslepend. Die sinaasappelen zitten er zeker in.

Recensie Yogi Bear

Hoe het is om beer te zijn in Yellystone Park

Top 10 iPhone/iPod touch apps

Deze apps zijn een echte must have voor op je iPhone/iPod touch

Rode Schoenen.

Het vervolg op Chocolate, van Joanne Harris.

Schoonheidssalon Beutee Renee in Twello (Gld.)

Schoonheids salon beautee renee twello gelderland orang malu massage moluks maleis verlegen mens

Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief (2010)

Percy Jackson ontdekt dat hij een halfgod is, wanneer zijn moeder wordt ontvoerd door de god van de onderwereld, Hades (broer van Zeus). Percy strijd tussen twee vuren: zijn moeder redden of de lichtflits van Zeus vinden en terug brengen. Of lukt het hem allebei zodat er een wereldondergang kan worden voorkomen?

Recensie film: Step Up

Recensie van de film Step Up.

Recensie film: 13 going on 30

Recentie van de komische film: 13 going on 30

Rotihuis Groningen

Surinaams eten bestellen bij Rotihuis Groningen